Kasım 2013 Dergi Paketi

24 Aralık 2013 Salı

Aşağıdaki adresden indirebilirsiniz:

http://turbobit.net/sk2qljwrh7nr.html


Share/Bookmark

MsSQL Login Hatası

Web sitenize girdiğinizde şu hatayı alıyorsanız  bunun sebebi uyguladığımız password policylerdir

Logon Error: 18487, Severity: 14, State: 1.
Logon Login failed for user ‘loginname’. Reason: The password of the account has expired. [CLIENT: <named pipe
>]

Hatayı düzeltmek için:

1. SQL Server Management Studio’yu açın.

2. Security sekmesi altında Logins sekmesine basın.

3. Kullanıcı adınıza sağ tıklayın ve Properties ‘a basın.

4. General sekmesi altında ’Enforce password policy’ ve ‘Enforce password expiration’ seçeneklerinin işaretli olduğunu göreceksiniz.

Çözüm:

Control Panel -> Administrative Tools -> Local Security Policy -> Account Policy -> Password Policy

Buradaki Maximum Password Age seçeneğiniz 0 (sıfır) yapın.


Share/Bookmark

Film Tavsiyesi: Riddick (2013)

Konu: Meşhur Riddick güneşten kavrulmuş ve üzerinde yaşam olmadığı düşünülen bir gezegende ölüme terk edilmiştir. Ancak Riddick kısa bir süre sonra kendisini uzaylı yırtıcılarla savaşırken bulur. Riddick’in kurtulmak için tek şansı acil durum işaretini aktive etmek ve kendisini yakalamak için gezegene hemen gelecek paralı askerleri alarma geçirmektir.
 
Gezegene ulaşan ilk gemi diğerlerinden daha ölümcül ve daha sert olan paralı askerler taşırken, gelen ikinci geminin kaptanı ise Riddick’i daha kişisel bir nedenle arayan biridir. Kimsenin kurtulamayacağı fırtına yaklaşırken, kaptanın avcıları Riddick’in kellesini getirmeden gezegenden ayrılamayacaklardır.
 

Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt1411250/


Share/Bookmark

Free eBook: SQL Server Hardware

Çok satan GlennAlanBerry’nin free e-book’larından…

http://download.red-gate.com/ebooks/SQL/sql-server-hardware-ebook.pdf


Share/Bookmark

Mesai Sonrası Yorgunluğu Yenmenin 5 Yolu

Yoğun geçen mesailer, büyükşehirlerde trafik çilesi, bilgisayar ve sosyal ağlara bağlı zihinsel ve bedensel yorgunluk… İşte uzmanlara göre yorgunluğu Yenmenin 5 Pratik Yolu

Çikolata Yiyin

Küçük bir parça çikolata yiyin: Çikolata ruhsal durumunuzu desteklemenin yanında vücudunuzun endorfin salgılamasına yardım eder. Böylece kendinizi daha enerjik hissedersiniz. Masa başında uyuyup kalmamak için antioksidan bakımından zengin olan küçük bir parça bitter çikolata yemelisiniz.

Su İçin

2 bardak soğuk su için: Büyük bardaklarla içmenize gerek yok, iki küçük bardak da işinize yarayacaktır. Yorgunluğun en büyük nedenlerinden biri de dehidrasyondur. Bu nedenle öğle yemeğinden sonra 2 bardak soğuk su içebilirsiniz.

Bir şeyler karalayın

Önemli misafirlerle yapılan bir toplantıda esniyorsanız ve konsantre olmada zorluk çekiyorsanız, bir parça kağıt ile kalem alın ve kendi kendinize bir şeyler karalayın. Çünkü uzmanlar bir şeyler karalamanın beynin odaklanmasına yardım ettiğini belirtiyorlar.

C Vitamini Alın

C vitamini bakımından zengin yiyecekler atıştırın. Bir portakal dilimleyin ya da limonata için. Daha önce yapılan araştırmalar C vitamininin kronik yorgunluk sendromu belirtilerini azalttığını göstermişti.

Gerinme hareketleri

Çinlilere göre ileriye doğru basit bir gerinme, eğilme yedek enerjinizi harekete geçiriyor.

Kaynak: Habertürk


Share/Bookmark

Windows 8 Kutucuk Sayısı

Ekran çözünürlüğüne bağlı olarak Windows 8'in kendisi açılış ekranında kaç adet kutucuk (Tile) sırası görüntüleneceğini belirliyor.  Düşük çözünürlük söz konusu olduğunda üç adet sıra, yüksek çözünürlük kullanıldığında ise beş adet sıra görüntülenebiliyor.

Masaüstü görünümüne dönün ve [Windows] + [R] tuş bileşimine basın.  Gelen "Çalıştır" kutusuna "regedit" yazın ve "Tamam"a bastıktan sonra gelen "Kullanıcı hesabı denetimi" diyalog penceresini "Evet"e basarak onaylayın. Daha sonra "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Current version\ImmersiveShell\Grid" anahtarına gidin.  Buradan "Layout_MaximumRowCount" DWORD değerini bulun. Eğer bu anahtar mevcut değilse, "Yeni / DWORD Değeri" ile oluşturun.  Özelleştirmek için çift tıklayarak değeri açın. "Değer verisi" alanına kullanmak istediğiniz sıra değerini ondalık değer olarak örneğin "8" biçiminde girin. Yaptığınız değişiklikleri "Tamam"a tıklayarak onaylayın. Yaptığınız değişikliklerin çalışması için bilgisayarınızı yeniden başlatın.


Share/Bookmark

IOS 7 JailBreak

Apple hem mobil cihazlar için geliştirdiği işletim sisteminde hemde bilgisayarları için geliştirdiği işletim sistemlerinde daha kapalı bir yazılımı sunuyor.

Kısaca JailBreak iOS cihazların Root edilme işlemidir. Doğuştan kapalı olan sistem bileşenlerini serbest bırakan bu işlem ile Cydia isimli yeni bir markete de kavuşuyoruz. Bir çok kişi bu işlemi ücretsiz oyun ve uygulamaya erişim olarak değerlendirme yapsa da Cydia marketin kurucusu ve Jail Break’in babası olarak kabul edilen Jay Freeman’da (ismindeki ironiye dikkat) korsan uygulamalara karşı bir kişidir. Hatırlarsanız iPhone 4 ile bizlere sunulan FaceTime uygulaması sadece Wi-Fi ile kullanılıyordu ama 3.parti girişimciler Cydia markette bu uygulamanın 3G ile çalışması sağlandıktan sonra Apple yeni nesil işletim sisteminde FaceTime uygulamasının 3G şebekesinden de kullanılmasını sağlamak durumunda kalmıştı. Yani Jail Break’te olan uygulamalar bir süre sonra Apple tarafından bizlere sunulmaya başlıyor. Bunun sebebi de insanların Jail Break peşinde koşmalarının istenmemesidir.

JailBreak aşağıdaki iOS 7.xx cihazlar ile uyumlu çalışıyor:

    iPhone 5S, iPhone 5c, iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4 iPad Air, iPad 4, iPad 3, iPad 2 Retina iPad Mini, iPad Mini iPod touch 5.Nesil

https://isios7jailbrokenyet.com/ adresinden takip edebilirsiniz.


Share/Bookmark

Windows Phone 20 GB Skydrive Alanı

Microsoft, Windows Phone kullanıcılarına  1 yıl ücretsiz 20 GB Skydrive alanı hediye etti.

Standart Skydrive kullanıcıları 7 GB'lık bir alana sahipler. Geçtiğimiz yıl Microsoft eski Live ID kullanıcıları için bu alanı 25 GB'a yükseltmişti.

İşlem sonunda  1 yıl geçerli 20 GB ekstra alanımız oluyor.


Share/Bookmark

Ekim 2013 Dergi Paketi

26 Kasım 2013 Salı

Aşağıdaki adreslerden indirebilirsiniz:

http://turbobit.net/letyqis9c7g1.html

http://uploaded.net/file/1pkr7mnx


Share/Bookmark

Android 4.3 Sürümü Birçok Android Cihaz için Yayınlandı!

Galaxy S4 için yeni yayınlanan Android 4.3 güncellemesinde yer alan yenilikler şu şekilde:

- Cihazı hızlandıran TRIM desteği

- Yaşam takip cihazları ile iletişim için ANT+ kablosuz bağlantı desteği

- Samsung KNOX güvenlik entegrasyonu

- Samsung Wallet sanal cüzdan

- Geliştirilmiş RAM yönetimi

- Geliştirilmiş ekran renk üretimi

- Daha az gecikme süreleri sunan geliştirilmiş TouchWiz ana ekran uygulaması

- Yeni Samsung klavyesi

- Yeni Samsung tarayıcısı

- Yeni okuma modu

- Yeni kamera yazılımı

Bunun yanında güncelleme ile sentetik testlerde cihazın performansı yüzde 20 artış gösteriyor.


Share/Bookmark

Film Tavsiyesi: Percy Jackson Sea of Monsters-Percy Jackson Canavarlar Denizi (2013)

Serinin 2. filmi… Şu an IMDB puanı 6.0 fakat artmaya devam ediyor.

Konu: Deniz Tanrısı Poseidon’un oğlu Percy Jackson’ın maceraları devam ediyor. İlk filmde güçlerini keşfeden ve annesini kurtarmak için arkadaşlarıyla uzun bir yolculuğa çıkan Percy, kendini
 
kahraman gibi hissetmiyor, ona şansın yardım ettiğini düşünüyordur.
Canavarlar Denizi’nde; çok tehlikeli sularda mücadele etmek zorunda kalan Percy ve ekibi, insanların Bermuda Şeytan Üçgeni dedikleri yere yani “Canavarlar Denizi” ne giderler. Percy
 
Jackson, Titan saldırıları ve mistik varlıklarla dolu bu yolculukta uyanmakta olan eski bir şeytanı durdurmak zorundadır ve macera başlar…
 

Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt1854564/


Share/Bookmark

Beta Bot Uyarısı

FBI, web sitelerine giriş bilgileri ve finansal verileri çalabilen yeni bir zararlı yazılım olan Beta Bot konusunda bir uyarı yayınladı.

Beta Bot kullanıcının güvenlik web sitelerine erişimini engelliyor ve anti-virüs programlarını devre dışı bırakıyor. Siber suçluların Beta Bot ile hedefi finansal kurumlar, e-ticaret siteleri, çevrimiçi ödeme platformaları ve sosyal ağlar.

Beta Bot bulaşması durumunda, resmi gibi görünen bir "Kullanıcı Hesabı Kontrolü" Windows mesaj kutusunda "Windows Komut İşlemcisi" için kullanıcı izini isteniyor. Eğer kullanıcı bu isteği onaylarsa siber suçluların bilgisayara erişmesine izin verilmiş oluyor. Ayrıca USB bellekler veya çevrimiçi olarak Skype üzerinden de bulaşabiliyor. Eğer Kullanıcı Hesabı Kontrolü başlıklı bir mesaj kutusu çıkarsa, eğer sizin yaptığınız bir işleme karşılık çıkmamışsa izin vermeyin.

FBI anti-virüs yazılımlarının güncellenip sistemin tam olarak taratılmasını öneriyor. Eğer Beta Bot güvenlik sitelerine erişimi engellediyse başka bir bilgisayardan antivirüs programını indirip USB belleğe yazdıktan sonra virüs bulaşmış olan bilgisayarda çalıştırın.

Kaynak: https://www.networkworld.com/community/blog/fbi-warns-%E2%80%9Cbeta-bot%...


Share/Bookmark

Need for Speed Rivals (2013) Çıktı...

Need for Speed’in beklenen yeni oyunu çıktı…

Oyunu ister polis olarak oynayın isterseniz de yarışçı olarak oynayın. Bu iki farklı seçenekten dilediğinizi seçebilirsiniz. Bildiğiniz gibi 7 yıl gibi uzun bir süredir Need for Speed oyunlarında Ferrari’nin arabaları bulunmuyordu. Rivals ile Ferrari’nin yeni arabalarını kullanabilme fırsatı veriyor.

NFS serilerinden alışkın olduğumuz modifiye sistemi Rivals’te de kullanılıyor. Oyuncular; araçlarını boyayabilecek, performans ve dış görünüm modifikasyonları yapabilecekler.

Polis kovalamacaları daha zorlu olacak. Artık eskisi gibi polisleri kolayca atlatamayacaksınız. Çünkü polisler sizi yarış dışı bırakabilmek için ekipçe hareket edecek. Jammer’lar, şok dalgaları ve helikopter gibi oyuna 11 farklı polis teçhizatı eklenecek.


Share/Bookmark

Windows Server 2012 R2 Active Directory İle Gelen Yeni Teknolojiler

Aslında bu özelliklerin her biri bir makele kadar geniş ve detaylı özellikler fakat kısaca bahsetmek gerekirse:

Bring Your Own Device (BYOD) olarak isimlendirilen kavram ile kullanıcıların kendi aygıtlarını iş hayatında da istedikleri zaman kullanmaları hedefleniyor. Bu özellikle R2 ile birlikte kullanılmaya başlandı.

-Gen ID Teknolojisi ile Risksiz ve Sorunsuz Active Directory Domain Controller Sanallaştırma ( VDC ) Desteği : Windows Server 2012 ile beraber artık rahatlıkla Active Directory Domain Controller sunucularınızı sanallaştırabilirsiniz.

-Domain Controller Klonlama: Windows Server 2012 ile birlikte artık Domain Controller sunucularının klonlanması da kolaylaşıyor.

-Server Manager İle Active Directory Migration: Windows Server 2012 ile gelen sadece Server Manager konsolunu kullanarak önceki Windows Server sürümlerinde çalışan Active Directory yapılarınızı Windows Server 2012’e yükseltebiliyorsunuz.

-Grafiksel Recycle Bin: Powershell komut satırı ile kullanılan bu özelliği Windows Server 2012′de artık grafiksel arayüzden de kullanarak objeleri geri getirebiliyoruz.

-PowerShell History Viewer: Active Directory yönetimi için kullanılan Powershell komutlarının kullanımı ve sözdizimi konusunda da size faydalı olacaktır. Ayrıca burdaki komutları kopyalayıp scriptler içerisinde kullanabileceğiniz gibi panodaki Tasks özellikleri için de kullanabilirsiniz. Buradaki komutlar Active Directory Administrative Center (ADAC) konsolu oturumu kapatılıp açılsa da günlerce kalıyor

-Active Directory Entegrasyonlu Ürün Aktivasyonu

-Active Directory Entegrasyonlu Dinamik Erişim Kontrolü: İstemcilerle haberleşirken eski klasik RPC yerine LDAP kullanıyor ve veritabanı içerisine de herhangi birşey yazılmıyor. Fakat özellikle Windows 2012 işletim sistemler için hala KMS altyapısını kullanmaya devam ediyoruz.


Share/Bookmark

Wireless Dosya Kopyalama Hızını Artırmak...

Uzaktan Değişiklikleri Sıkıştırma (RDC) özelliği, dosyalar arasındaki farklılıları tespit ediyor. Fakat bu özellik XP ve daha önceki sürümlerde kullanılmaz. Windows 7 bilgisayarda da bu özellik ters etki yaratabilir.

Bu hizmeti kapatmak için:

• Denetim masasını açın

• Arama kutucuğuna "özel" yazın

• Çıkan ilk sonuç olan "Program ve Özellikler" altındaki "Windows özelliklerini aç veya kapat" a tıklayın.

• Karşınıza çıkan pencerede "Uzaktan Değişiklikleri Sıkıştırma" nın yanındaki tiki kaldırın

Detaylı bilgi için http://technet.microsoft.com/tr-tr/library/cc754372.aspx adresine bakabilirsiniz.


Share/Bookmark

iPhone ve iPad için iOS 7.0.4 Yazılım Güncellemesi

iOS 7.0.4 bir yeni özellik içermemekte ve sadece iOS 7 ile ortaya çıkan sorunları gideriyor. http://www.digitaltrends.com/mobile/ios-7-problems/

Bir önceki yazımda da ortalıkda çok sık dolaşan hataları kısaca anlatmaya çalışmıştım. Çok şikayet gelmesi üzerine güncelleme fazla uzun sürmedi.

Kablosuz Güncelleme (OTA Update) ile yapmanızı tavsiye ederim.  Ama yok iTunes ile yapmak isterseniz aşağıdaki adreslere göz atmanızı tavsiye ederim.

http://ercumentyenikaya.blogspot.com/2013/10/ios-7-guncelleme-sorunlar-ve-muhtemel.html

http://support.apple.com/kb/DL1701?viewlocale=tr_TR

http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=tr_TR


Share/Bookmark

Ağustos 2013 Dergi Paketi

4 Ekim 2013 Cuma

İstek üzerine yabancı dergileri de ekledim…

Dergi Paketi İçeriği:

Atlas – Agustos 2013
AppleMagazine – August 23 2013
Newsweek 08.30.13 09.06.13
Full Circle – August 2013
Chip Dergisi – Agustos 2013
PCNet Dergisi – Agustos 2013
Tubitak Bilim ve Teknik Dergisi – Agustos 2013
Travel Bulletin – 30 August 2013
Remark – July August 2013
SportBikes Inc Magazine – August 2013
Hospitality – August 2013
Against – August 2013
IN New York – August 2013
The Economist – 31 August 2013
Hot Village Magazine – #83 August 2013
Architect Magazine – August 2013
Future Constructor & Architect – August 2013
Builder Magazine – August 2013
Landscape Show News – August 2013
Architects Datafile (ADF) – August 2013
Woodshop News – August 2013
Walls & Ceilings – August 2013
Professional Builder – August 2013
Middle East Architect – August 2013
Architectural Record Magazine – August 2013
Award Magazine – August 2013
Nashville Arts – August 2013
Amateur Photographer 31 August 2013 (UK)
Wanderer Magazine – Agosto 2013
Today Studio – August 2013
Area – July August 2013
Canonikos Magazine – Agosto 2013
Photographic Travel – August 2013
Photographers Companion – August 2013
Magic CG – #36 August 2013
SportBikes Inc Magazine – August 2013
Discover Germany – August 2013
POST Magazine – August 2013
Deco Office – Juin Aout 2013
Cell – 15 August 2013
Las Vegas Weekly – 29 August 2013
Astronomy October 2013 (USA)
Sterne und Weltraum Magazin – August 2013
Sky at Night – August 2013
Sky & Telescope Magazine – August 2013
Interior Design Magazine – August 2013
Gametraders – August 2013
Gamecca Magazine – August 2013
PC Games – August 2013
NAG Magazine – August 2013
PC Powerplay – August 2013
Official Xbox Magazine USA – August 2013
American car magazine issue 120 august 2013
Auto-bild-issue-35-30-august-2013
autosport-22-august-2013
Auto Express 28 August 2013 (UK)
Autocar 28 August 2013 (UK)
Linux Journal August 2013 (USA)
AppleMagazine 30 August 2013 (USA)
Micro Mart 29 August 2013 (UK)
Embedded Computing Design – August 2013
RTC Magazine – August 2013
Micro Mart – 22 August 2013
Billboard Magazine – 31 August 2013
The English Garden Magazine – August 2013
NZ Gardener – August 2013
Ultra-FIT Magazine – August 2013
Runner’s World Mexico – Agosto 2013
LA Yoga – July August 2013
Men’s Health August 2013 (India)
Good Health – August 2013 Australia
Men’s Health – August 2013 Portugal
Cycle Sport – August 2013

Aşağıdaki adreslerden indirebilirsiniz:

http://turbobit.net/i110ixs3task.html
http://turbobit.net/id0h0q3djj87.html
http://turbobit.net/spj3w8rjckjt.html
http://turbobit.net/z1y42xropaep.html


Share/Bookmark

Film Tavsiyesi: The Hangover 3-Felekten Bir Gece 3 (2013)

3. filmi yine 80 bin üzerinde oy aldı…

Konu: Kurt sürüsünün Bangkok'u birbirine kattığı o meşhur gecenin üzerinden iki sene geçmiştir. yıl geçmiştir. Phil, Stu ve Doug evlerinde kendi hallerinde, dertsiz ve 'olaysız' biçimde yaşamaktadırlar. Eski dosyalar kapanmış, dövmeler lazer ışınlarına teslim edilmiştir. Bela paratoneri Leslie Chow ise Tayland’da bir hapisanededir.
 
Sürünün 3 erkeği neredeyse normal bir hayat sürerken, pek tabii Alan bu durumdan hiç memnun değildir.
Belalı gecelerden sonra Alan ilaçlarını almayı bırakmış ve kendisini doğasına bırakmıştır ki bu Alan için, sınırsız, sağduyusuz, filtresiz bir haya demektir! Kişisel bir krizin ortasına düşen kahramanımız en sonunda yardım almaya karar verir ama en önemli sorumluluk en iyi 3 dostunun omuzundadır!

Hangover film serisinin üçüncüsü ve sonuncusu olan filmde bu sefer düğün ya da bekarlığa veda partisi yok. Filmin yönetmenliğini yine Todd Phillips üstlenirken, "Wolfpack" yine tabii ki Bradley Cooper, Ed Helms, Justin Bartha ve Zach Galifianakis'ten oluşuyor.
 

Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt1951261/


Share/Bookmark

Açık Ağlarda Bilgi Toplama (Recon-Ng)

Açık ağlarda bilgi toplama son yılların en dikkat çekici konularından biri olarak karşımıza çıkıyor. Farklı çıktılarda bilgi toplamak için geliştirilmiş onlarca yazılım bulunmaktadır fakat bu yazılımların çoğu tek bir amaca yönelik ve diğer araçlar tarafından anlaşılacak çıktı üretememektedir. Recon-ng bu tip yazılımların yaptıkları işi tek bir merkezden ilişki kurarak gerçekleştirmeyi amaçlamış oldukça başarılı bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kurulumu
# git clone https://LaNMaSteR53@bitbucket.org/LaNMaSteR53/recon-ng.git
# cd recon-ng

# ./recon-ng.py

Genel Kullanım Parametreleri
Recon-ng, metasploit framework yazılımınn msfconsole uygulamasına ve komutlarına bire bir benzemektedir.

searh = Arama yapmak için

load = Modül yüklemek için ‘load modül_adı’

use = Bir modül seçmek için ‘use modül_adı’

show options = Seçili bir modülün seçeneklerini görüntülemek için

set : Seçenekleri tanımlamak için

keys add = Çeşitli uygulamaların API’lerini eklemek için

Twitter Üzerinden Bilgi Toplamak (Twitter API’si Eklemek)

Twitter bağlantısı için API almanız gerekiyor. https://dev.twitter.com/apps adresinden yeni bir application oluşturarak API anahtarı elde edebilirsiniz.

recon-ng [twitter] > keys add twitter_key nKT5L5Wje1I6IcOZB8tYa

recon-ng [twitter] > keys add twitter_secret TEH31YM6Olasr2otbyahEfJsvGNBPN0Mzr2QbhFN4

Aşağıdaki örnekde @KingCarsi ile metion edilmiş kullanıcıların listesi bulunuyor

recon-ng > use recon/contacts/gather/http/api/twitter

recon-ng [twitter] > set HANDLE @KingCarsi

HANDLE => @KingCarsi

recon-ng [twitter] >


Share/Bookmark

Bill Gates'den Acı İtiraf...

Bill Gates, yıllarca CTRL+ALT+DEL eziyetini çeken biz kullanıcılara itirafa bulundu Smile

Bill Gates, yaptığı bir konuşmada, geçmişte büyük hatalar yaptıklarını itiraf etti. Bunlardan birinin de işletim sisteminde log on/off ekranına ulaşmak için tuş kombinasyonu olarak ctr+alt+del seçimini yapmış olmalarıydı.

Bu kombinasyonun parmakların ulaşması için çok zor olduğunu ve Windows kullanıcılarını pratik kullanımdan uzaklaştırdığını itiraf eden Bill Gates aslında suçlunun kendileri olmadığını da vurguladı ve şunları söyledi: "IBM bilgisayarları için klavye tasarımı yapan arkadaş bize ihtiyacımız olan log on tuşunu vermeyince böyle bir çözüm üretmek zorunda kaldık. Daha iyi bir kombinasyon da bulabilidik ama o zaman aklımıza gelen bu 3 tuş oldu. Şimdi, bu kararın doğru olmadığını görebiliyorum."


Share/Bookmark

Galaxy S4, S3 ve Note 2 için Android 4.3 Çıkış Tarihi

Samsung’un Galaxy serisi cihazları Galaxy S4, Galaxy S3 ve Galaxy Note 2 için Android 4.3 güncellemesi merakla bekleniyor. Fransız taşıyıcı SFR kendi cihazların gelecek güncellemeleri hakkında bilgi bir yol haritasını yayınladı.

Buna göre Ekim ayında Galaxy S4 Android 4.3 güncellemesini almaya başlayacak. Bunu Kasım ve Aralık aylarında Galaxy S3 ve Galaxy Note 2 takip edecek.

Diğer Galaxy modelleri S3 ve Note 2 sahipleri ise Kasım ve Aralık aylarında Android 4.3güncellemesine kavuşacak.

Android 4.3, Galaxy S4, Galaxy S3 ve Not 2 için sayısız yeni yazılım özellikleri ekleyecek. Ayrıca listede HTC One içinde güncellemenin Ekim ayında geleceği görülüyor.


Share/Bookmark

PES 2014 Spikerler

PES 2014 oyununu ingiliz spikerle oynamaktan sıkıldıysanız ve farklı spikerleri denemek istiyorsanız aşağıdaki dosyaları kullanabilirsiniz.

Her spikerin dosyası içerisinde ayrıca oyun içi text dosyaları da verilmiştir.
(Includes language text)

İNGİLİZCE SPİKER:
Boyut: 275 mb

PES 2014 İNGİLİZCE SPİKER İNDİR (Turbobit)

ALMANCA SPİKER:
Boyut: 250 mb

PES 2014 ALMANCA SPİKER İNDİR (Turbobit)

İTALYANCA SPİKER:
Boyut: 212 mb

PES 2014 İTALYANCA SPİKER İNDİR (Turbobit)

FRANSIZCA SPİKER:
Boyut: 184 mb

PES 2014 FRANSICA SPİKER İNDİR (Turbobit)

ARAPÇA SPİKER:
Boyut: 184 mb
PES 2014 ARAPÇA SPİKER İNDİR (Turbobit)


Share/Bookmark

iOS 7 Güncelleme Sorunları ve Muhtemel Çözümleri

iOS 7 ile neler değişiyor ?

Nerdeyse tüm arayüzler tamamen değişmiş durumda. Apple iOS 7 ile daha yalın ve düz bir tasarıma geçiş yapmış. Ayrıca genel tasarımın yanında standart uygulamaların da kullanımı değişmiş. Kısaca Apple, iOS 7 ile menülerden kendi uygulamalarının arayüzlerine kadar ciddi bir radikal tasarım değişikliğine gitmiş.

iOS 7′nin yüklenebileceği iOS tabanlı cihaz modelleri şu şekilde:

    -iPhone 4
    -iPhone 4S
    -iPhone 5
    - iPod touch 5. nesil
    -iPad 2
    -iPad 3.
    - 4. nesil iPad mini
Peki iOS 7′den memun kalmaz isek iOS 6′ya geri dönebilir miyiz?

Büyük olasılıkla hayır. Test sürecinde geri dönebiliyorduk ama 18 Eylül’de resmen yayınlandığında muhtemelen geri dönüş olmayacak. Çünkü geçtiğimiz sürümlerde ve yıllarda Apple, eski verisyonlara dönmeye izin vermemişti.

iOS 7 ile Siri Türkçe oldu mu?

Siri henüz iOS 7 ile de Türkçe değil.


Share/Bookmark

Güncel Teknik Rehberler

Yakın dönemde yayınlanmış bazı performans ve tasarım rehberleri

Windows Azure üzerinde çalışan SQL Server sanal makineleri için performans rehberi

System Center ile Windows Azure Pack kullanımı konusunda test rehberi

Windows Server 2012 Hyper-V Virtual HBA özelliği için tasarım rehberi

Hyper-V üzerinde SQL Server 2012 sanallaştırması için en iyi uygulamalar rehberi

Windows Server 2012 Hyper-V sunucular için en iyi uygulamalar rehberi


Share/Bookmark

Temmuz 2013 Dergi Paketi

12 Eylül 2013 Perşembe

Aşağıdaki adreslerden indirebilirsiniz;

http://turbobit.net/i110ixs3task.html
http://turbobit.net/id0h0q3djj87.html
http://turbobit.net/spj3w8rjckjt.html
http://turbobit.net/z1y42xropaep.html


Share/Bookmark

iPhone 5S ve iPhone 5C Hakkında Bilmeniz Gerekenler

iPhone 5S ve iPhone 5C lansmanı yapıldı. Lansmanda özellikle 9 özellik öne çıkarıldı. iPhone 5C ve iPhone 5S 20 Eylül’de satışa çıkıyor. (Muhtemelen ülkemizde Aralık ayında gelecek.)

1. iPhone 5S safir kaplanmış bir home tuşuna sahip. Laboratuarda geliştirilen, bu renksiz taş aynı zamanda iPhone 5′in kamerasındaki lenste de kullanılıyor. Camdan daha sert, çizilmeye karşı dayanaklı bu yüzey sayesinde iz oluşması engellenir ve altta bulunan parmak izi sensörünün sağlıklı çalışmasını sağlıyor.

2. iPhone 5C isminde C’nin anlamı Cheap (ucuz) değil, Color’ı (renk) ifade ediyor. iPhone 5C’nin fiyatı 549$, yani iPhone 5S’ten sadece 100$ daha ucuz. Pempe, sarı, beyaz, mavi ve yeşil renkleriyle daha eğlenceli görünüyor. Apple, iPhone 5C için üzerinde delikler bulunan renkli kılıflar da üretti.

3. iPhone artık sizi kim olduğunuzu biliyor. iPhone 5S sizin parmak izinizden tanıyacak. Böylece iPhone’un kilidini açıyorken ya da iTunes’tan müzik satın alıyorken parmak izinizi kullanabileceksiniz.

4. Apple sizin parmak izi bilginizi saklı tutmayacak. Parmak izi sensörü sizin parmak izinizi tarayıp daha sonra onu resim dosyasına çevirerek digital imzanız haline getiriyor ve daha sonra webe gönderiyor. Apple’ın dediğine göre parmak izi sensörüne 3. parti firmalar erişemeyecek. Parmak izi datanız şifrelenecek ve Apple’ın makinaları ya da iCloud’da değil sizin telefonuzda saklı tutulacak.

5. Parmak izi sensörü birden fazla parmağınızı tarıyabiliyor. iPhone 5S beş parmağınızı da tarayıp saklı tutabiliyor, böylece dilediğiniz parmağınızla iPhone’unuzun kilidini açabilirsiniz.

6. İki yeni iPhone da 4G destekliyor. Ücretini ödediğiniz takdir 4G ile süper internet hızına erişebilirsiniz. (Ülkemizde henüz aktif değil.)

7. iPhone 5S ağır çekimde (slow-motion) video kaydedebiliyor. Böylece video kaydettikten sonra ağır çekimde göstermek istediğiniz kısmı seçip o kısmın dörtte bir hızda görüntülemesini sağlayabilirsiniz.

8. Facetime artık sadece sesli görüşmeyi destekliyor. Yenilenen arayüzüyle birlikte iOS 7′deki Facetime uygulamasıyla artık internet bağlantınız üzerinden sesli görüşme yapabiliyorsunuz.

9. iPhone 5S beyaz ve kehribar olmak üzere iki LED flaşa sahip. Böylece fotoğraf çekiyorken sensör en iyi rengin ne olmasına karar veriyor ve flaşları ona göre ayarlayarak en iyi fotoğrafın çekilmesini sağlıyor. Ayrıca düşük ışıktaki bulanıklığı azaltmak için kamera çok hızlı bir şekilde 4 fotoğraf çekiyor ve en iyisini size sunuyor.


Share/Bookmark

DNS kuvvetlendirmeli DDOS saldırıları (DNS Amplification Attacks)

DNS kuvvetlendirmeli DDOS saldırıları haberlere konu oluyor. Öncelikle DNS kuvvetlendirmeli DDOS saldırılarının nasıl yapıldığını inceleyelim. En basit haliyle bu saldırı türünde, kurbanın IP adresi ile DNS sunuculara sorgular gönderilir.Kurban DNS sorgularının yanıtlarını alır. İlk başta problem değilmiş gibi görünüyor olabilir, gün içerisinde pek çok istemci ve sunucu yoğun DNS sorgu trafiği oluşturuyor. Bu senaryoda yaşanabilecek problemler, DNS sunucularının yapılandırmalarının yetersiz olması, kuvvetlendirmenin yapılıyor olması ve ISP lerin RFC leri tam uygulamıyor olmasından kaynaklanıyor.

Genel amaçlı kamusal DNS sunucu yönetmiyorsanız, sadece kendi alan adlarınızın veya müşterilerinizin IP adreslerinden gelen DNS sorgularını kabul etmelisiniz. Eğer DNS sunucunuz İnternet’e açıksa, recursion tipi DNS sorgularına yanıt vermemeli, sadece otoritesi olduğu alan adlarına ait sorguları yanıtlamalı. Saldırıyı gerçekleştiren taraf recursive DNS sunuculara değiştirilmiş kaynak IP li sorgular gönderir. Recursive DNS sunucu bu sorguların yanıtlarını kurbanın IP adresine döner.

Saldırgan küçük DNS sorguları gönderir, çok fazla DNS kaydı olduğu bilinen bir alanadı için “ANY” paremetresi kullanılarak tüm kayıtlar istenir. Sorgu paketleri 60 byte seviyelerindeyken dönülen cevap 3-4kb seviyesinde olabilir. Buda yaklaşık 50-70 katı bir kuvvetlendirme sağlar. Saldırgan küçük DNS sorgularını fazla sayıda recursive DNS sunucuya gönderebilir, ve tüm sunucular kurbana yanıtları döner. Bu yöntem ile kısa süre içerisinde kurbana ezici bir trafik yönlendirilmiş olur.

ISPler, DNS kuvvetlendirme saldırısında da kullanılan kaynak IP değişimiyle gerçekleştirilen saldırıları engelleyebilirler. Internet Engineering Task Force (IETF) – Best Current Practices (BCP) dokümanı olarak Request for Comments (RFC) hazırlamakta. RFC 2827 – BCP 38 “Network Ingress Filtering: Defeating Denial of Service Attacks which employ IP Source Address Spoofing”. Bu dokümanda temel olarak, kaynak IP adresinin istemcinin bulunduğu aralıkta olmaması durumunda paketlerin nasıl düşürüleceği anlatılmakta. Eğer ISP lerin çoğunluğu bu BCP 38 de tanımlanan kurallara uyarsa, pek çok kaynak IP değişikliğine dayanan saldırının önü kesilmiş olacak.

Kaynak: http://ozcan.com/blog/dns-kuvvetlendirmeli-ddos/


Share/Bookmark

Film Tavsiyesi: Star Trek Into Darkness-Star Trek Bilinmeze Doğru (2013)

Şu ana kadar 174 bin oy ile IMDB’den 8 puan  aldı…

Konu: Atılgan’ın mürettebatı eve geri çağrıldığında, kendi organizasyonları içinde durdurulamaz bir terör gücünün donanmayı ve temsil ettiği her şeyi parçaladığını, dünyamızı bir kriz içinde bıraktığını görürler.

Bitirmesi gereken şahsi bir kavgası olan Kaptan Kirk, tek kişilik kitle imha silahını yakalamak için savaş alanına doğru özel bir arayış başlatır.

Kahramanlarımız yaşamla ölüm arasında destansı bir santraç oyununa sürüklenirken, aşka meydan okunacak, dostluklar parçalanacak ve Kirk’ün geride bıraktığı tek ailesi olan müretebatı için fedakarlıklar yapması gerekecek.

Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt1408101/


Share/Bookmark

Android ile iOS ve Android 4.3 Jelly Bean ile iOS 7 Karşı Karşıya [Detaylı Karşılaştırma]

Aşağıdaki karşılaştırmada genel olarak iOS ve Android detaylarının yanı sıra, iOS‘un en son versiyonu iOS 7 ve Android‘in yeni versiyonu Android 4.4 KitKat henüz çıkmadığı için, Android’in en sondan bir önceki versiyonu olan Android 4.3 Jelly Bean karşılaştırmasını bulabilirsiniz.

 

Android Genel Özellikleri

iOS Genel Özellikleri

Firma

Google

Apple

Altyapı

Linux

OS X

İlk versiyon

23.Eyl.08

29.Tem.07

Programlama Dili

C, C++, Java

C, C++, Objective-C

Kaynak Kodu Çeşidi

Açık kaynak kodlu

Limitli

Kolay Bilgi Transferi

Wi-Fi, Bluetooth ve NFC

AirDrop ile Wi-Fi ve Bluetooth üzerinden başka cihazlarla paylaşım desteği

Bileşenler

Var

Yok,

Personelleştirilebilme

Herşey özelleştirilebilir,

Limitli

Arayüz

Dokunmatik

Dokumatik

Mesaj

Google Hangouts

iMessage

Sesli Komut

Google Now

Siri

Harita

Google Maps

Apple Maps

İnternet Tarayıcı

Google Chrome

Mobile Safari

Görüntülü Sohbet

Google Hangouts

Facetime

Uygulama Marketi

Google Play Store (1.000.000+ uygulama)

Apple App Store

Piyasa Pazar Payı

%79,3 pazar payı

%13,2 pazar payı

Desteklenen Dil Sayısı

32 dil seçeneği

34 dil seçeneği

Son Stabil Versiyon

Android 4.3 Jelly Bean (01 Ağustos 2013)

iOS 7 (01 Temmuz 2013)

Cihaz Üretici Firmaları

Google, LG, Samsung, HTC, Sony, ASUS

Sadece Apple

Yeni/Gelecek Versiyon

Android 4.4 KitKat

iOS 7 (şuanda yayında)


Share/Bookmark

Mobile Hacking – Antivirüs Programı İle Veri Hırsızlığı

Mobil cihazlarda Antivirüs kullanımının önem kazanması sonrasında, antivirüs firmaların mobile cihazların çalındığında yerini tespit etmek ve telefonu uzaktan yönetmek için sundukları Anti-Thieft özelliği sayesinde mobile cihazlar üzerinden veri hırsızlığı gerçekleştirmek (sosyal mühendislik kullanılarak) mümkün hale geliyor.  Örn; Virüslerin mobile cihazlara verdiği zararları anlatan yazı ve haberlerden yararlanılıyor.

Özellikle “Mobile Security Avast” bu konuda tehdit listelerinin üst sıralarında yer alıyor. Program kurulumunda girilen Avast PIN ise bu işlemin an önemli kısmı, burada oluşturulan PIN bu mobile cihazdaki verilerin ele geçirilmesinde kullanılıyor. Aşağıdaki numara girildiği an, mobile cihaz üzerindeki verileri başka bir cihaz üzerinden kontrol edebilir, mobile cihazı wipe edebilir, telefondaki sms ve mms’leri okuyabilir, network aktivitelerini görüntüleyebilir, gelen sms ve çağrıları kendinize yönlendirebilirsiniz.

Özellikle mobil cihazlarımıza yüklediğimiz her uygulama cihazımıza erişim için izin istemektedir ve birçok kullanıcı uygulamanın nerelere erişeceğini önemsemeden bunu kabul dikkatsizce kabul edebiliyor.


Share/Bookmark

Gmail’de Yanlışlıkla Gönderilen Maili Geri Alma

Google’ın, e-posta servisi Gmail, eklediği bir özellikle kullanıcılara gönderdikleri bir mesajı yerine ulaşmadan 30 saniye içerisinde geri alabilme olanağını getiriyor.

Google’ın, e-posta servisi Gmail, eklediği bir özellikle kullanıcılara gönderdikleri bir mesajı yerine ulaşmadan geri alabilme olanağını getiriyor.

Gönderdiğiniz bir e-posta dolayısıyla pişmansanız geri alabilmeniz için 30 saniyeniz var. Bu süre, daha önce 5 saniye olarak ayarlanmıştı.

Gmail kullanıcılarının bu özelliği değerlendirebilmek için e-posta ayarlarındaki “geri al” seçeneğini aktifleştirmeleri gerekiyor.

Gmail hesabınızda Settings’in altında Lab tabına girin;

“Oops, hit “Send” too soon? Stop messages from being sent for a few seconds after hitting the send button.” ya da “Göndermeyi geri al” seçeneğini aktif edin.

Yukarıdaki özelliği Enable ettikten sonra gönderdiğiniz maillerden sonra undo diye bir seçenek çıkıyor 30 sn süresinde bu maili geri alabiliyorsunuz.


Share/Bookmark

Android Cihazınızdan PC Yönetme: Splashtop 2

Mobil cihazların sağladıkları tüm özelliklere rağmen yine de masaüstü bilgisayarların kapasitesine erişemediği ortada. Gelişen uygulamalar ve donanımlar sayesinde gün geçtikçe daha sık kullanılan tablet ve akıllı telefonların kişisel ev bilgisayarlarından geri kaldığı yerlerde ise uzaktan erişim uygulamaları kullanılabiliyor.

LogMeIn ve TeamViewer gibi uygulamalar sayesinde evinizdeki masaüstü bilgisayarınıza farklı yerlerden erişim sağlamak mümkün. Splashtop 2, pek çok mobil cihazda kullanılabilen benzer bir uygulama. Rakiplerine göre multimedya deneyimini ön plana çıkaran uygulama alışıldık görüntü akışı özelliğinin yanında ses akışını da destekliyor.

Artılar

    Yeral ağ içerisinde 30fps’ye kadar performans Kolay kurulum ve rahat kullanım

Eksiler

    Kişisel kullanımda ücretsiz olmasına rağmen önemli özellikler için üyelik ücreti ödenmesi gerekiyor.


Share/Bookmark

Haziran 2013 Dergi Paketi

24 Temmuz 2013 Çarşamba

Dergi Paketi İçeriği:

Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

http://turbobit.net/gizoxop1798q.html


Share/Bookmark

İstanbul Shopping Fest 2013 Çekiliş Sonuçları

Sonuçlar, çarşamba günü itibariyle açıklanmaya başlandı. Küçük bankalar listede pek gözükmüyor fakat HSBC, Finansbank ve Halk Bankası gibi büyük bankalarında listede olmaması ilginç, Garanti Bankası yine ödülleri toplamış…

Kampanyaya katılan bankalar: Akbank, Albaraka Türk, Alternatifbank, Anadolubank, BankAsya, BurganBank, Denizbank, Fibabanka, Finansbank, Garanti Bankası, HSCB, Halk Bankası, İş Bankası, ING Bank, Kuveyt Türk, Şekerbank, Tekstil Bank, Turkish Bank, Turkland Bank, TEB, Türkiye Finans, VakıfBank, Yapı Kredi, Ziraat Bankası


Share/Bookmark

Offline Bakiye Bilgileri (UCOTA - COTA)

Kartların üzerindeki offline bakiye bilgileri bazı algoritmalar ile hesaplanıyor. Burada bazı terimler kullanılıyor.

COTA: Cumulative Offline Transaction Amount

UCOTA: Upper Cumulative Offline Transaction Amount ( ‘CB’ tagı)

Offline işlem yapabilen kartlarda kullanılabilen 2 alan.

Örnek ile anlatırsak;

MasterCard Chip’li Debit bir kartınız olsun. Kartınıza 200 TL yüklediniz. Burada kart üzerindeki ( script ile güncellenebilen ) UCOTA alanının değeri 200 e eşitlenir, yani UCOTA = 200

Bu kart ile 8 TL harcama yaptığınızda COTA = 8 olur. Tekrar 12 TL daha harcandığında COTA = 20 olur.

Burada kartın kalan bakiyesi UCOTA – COTA dır. Bu karta yeni bir yükleme yapıldığında UCOTA yeni değere eşitlenir, COTA sıfırlanır.

Yada bir world card ile offline harcama yapıyorsunuz. Dikkat ederseniz kartın üzerinde kalan bakiye bilgisi POS ekranında yazar. Bu bakiye UCOTA – COTA alanlarından elde edilir ve bu kredi kartı her ONLINE’a çıktığında COTA alanı sıfırlanır yani offline bakiye terkrar açılır.

COTA alanını sıfırlamak için ARQC doğrularken, ARPC Response Code’u ayarlamak yeterli olur.


Share/Bookmark

Film Tavsiyesi: Fast and Furious 6-Hızlı Ve Öfkeli 6 (2013)

Konu: Dom (Vin Diesel) ve Brian’nın (Paul Walker) Rio’da yaptıkları hırsızlıkla devirdikleri Kingpin Krallığından sonra kendilerine 100 milyon dolar kalmıştır.

Bu soygundan sonra kahramanlarımız dünyaya dağılmıştır. Ancak eve dönemiyor olmaları ve sonsuza dek kaçak yaşamaları, hayatlarını yarım bırakmaktadır.

Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt1905041/


Share/Bookmark

Office 2013 Versiyonları

Çok fazla versiyon bulunması nedeniyle uygulamaların nasıl doğru lisanslandığını önemli bir konu.

Microsoft Office ürünlerine , ister kutu olarak , ister toplu lisanslama ile istenirse de artık abonelik ile sahip olunabiliyor.


Share/Bookmark

Galaxy S4 Mini

Galaxy S4’ün kasa ve tasarım bakımından tıpatıp aynısı denilebilir. Galaxy S4 Mini’nin mini olmayan özellikleri ise oldukça şaşırtıcı. 4.3 inç büyüklüğündeki tek elle kontrol edilebilen ekranı, 960 x 540 piksel çözünürlüğe sahip. 256 ppi Super AMOLED ekran teknolojisi çift çekirdek 1.6 GHz işlem gücü sunan işlemciyle besleniyor.

Teknik Detaylar:

    GSM 3G GSM / GPRS / EDGE (850 / 900 / 1 800 / 1 900 MHz) HSPA+ (850 / 900 / 1 900 / 2 100 MHz) 802.11a/b/g/n Wifi Direct BT 4.0 (PBAP, A2DP, AVRCP, HFP, HSP, OPP, SAP, HID, PAN, MAP) DLNA KIES, KIES Air
Ekran
    qHD sAMOLED 16 M 4,3″ 540 x 960 (qHD)
Bellek
    8 Gb Dahili Hafıza (Kullanıcı hafızası farklılık gösterebilir)</LI>
Sensörler
    Hareket sensörü, Jeomanyetik, Gyro, Işık, Yakınlık</LI>
Renk
    Beyaz / Siyah Renk
Pil
    1 900 mAh Batarya USB Şarj
Servis ve uygulamalar
    Samsung Apps Game Hub ChatON Active Sync KNOX, ODE, EAS, MDM, VPN, CCX
İşletim Sistemi
    Android JB 4.2.2
İşlemci
    Çift Çekirdekli İşlemci 1,7 GHz
Kamera
    CMOS, 8 MP Arka Kamera CMOS, 1.9 MP Ön kamera Güçlü LED Flaş Otomatik Odaklanma
Fiziksel Özellikler
    124,6 x 61,3 x 8,94 mm 107 g Ağırlık
Bağlantı
    USB v2.0 3,5 mm Kulaklık Girişi MicroSD (64 GB’a kadar) Tek SIM Micro USB (5 V, 1A)
Konumlandırma
    A-GPS Desteği, GLONASS Desteği
Ses ve Video
    MPEG4, H.264, MP43, VC-1, WMV 7/8, Sorenson Spark, H.263, VP8 Tam HD (1080p) Video Oynatma 30 fps<


Share/Bookmark

iOS 7 Hakkında Sık Sorulan Sorular

iOS 7 ile neler değişti ?

Nerdeyse tüm arayüzler tamamen değişmiş durumda. Apple iOS 7 ile daha yalın ve düz bir tasarıma geçiş yapmış. Ayrıca tasarımın yanında standart uygulamaların da kullanımı değişmiş. Kısaca Apple, iOS 7 ile ciddi bir radikal tasarım değişikliğine gitmiş.

Hangi  modellere yüklenebilecek?

Her modele yüklenemeyecek, özellikle eski modellere. Apple her sene yeni bir major sürüm çıkarttığında eski bir modele olan desteğini çekiyor. Aşağıda iOS 7′nin yüklenebileceği tüm cihazların listesi mevcut.

Buna göre iOS 7′nin yüklenebileceği iOS tabanlı cihaz modeller:

    -iPhone 4
    -iPhone 4S
    -iPhone 5
    -iPod touch 5. nesil
    -iPad 2
    -iPad 3.
    - 4. nesil iPad mini

Peki iOS 7′de yeni gelen özellikler

-Control Center: Fi, Bluetooth, Flaş ışığı, ışığı, vs. kapatma/açma gibi seçeneklere kolayca erişim imkan tanıyor.

-AirDrop: iPhone 5, iPod touch 5.nesil, iPad 4. nesil ve iPad mini yararlanacağı diğer bir güzel özellik de cihazlar arası kolay dosya transfer imkanı sunuyor.

Gerçek Anlamda Kişi Engelleme – BlackList


Share/Bookmark

Office 2010 Service Pack 2 İle Yapılan Değişiklikler

Tüm güncellemelerin detayı için bu adresi kullanabilirsiniz

EXCEL

    Genel kararlılığı, performansı ve diğer Excel versiyonları ile uyumluluğu arttıracak bir takım geliştirmeler Büyük boyutlu Excel dosyalarındaki performans sorunlarında, stil ve mükerrer kayıtların dosyalar arası kopyalamasında ortaya çıkan sorunların çözümü ile ilgili geliştirmeler Veri doğrulama özelliği içinde virgül kullanımında ortaya çıkan bir sorunun çözümü Excel 2013 de bir tabloya bağlı uygulamanın dosyanın kaydı esnasındaki sorununun çözülmesi.

OUTLOOK

    Çok uzun boyutlu e-maillerde ortaya çıkan bazı sorunların ve e-mail göndermeden önce imla denetimi yapıldığında ortaya çıkan sorunun çözülmesi.

POWERPOINT

    Sunum içinde video sıkıştırıldıktan ya da optimizasyondan geçtikten sonra videonun kalitesini arttıracak bir takım geliştirmeler. Birden fazla kişinin aynı anda aynı sunumda çalıştığında ortaya çıkan sorunların çözülmesi Silverlight 3 ya da 4 kurulu Machintosh bilgisayarlarda Mozilla üzerinde PowerPoint Web App ile açılan sunumun yol açtığı kilitlenme sorununun çözümü.

WORD

    Yer imleri, alanlar, değişiklikleri izleme, şablonlar, nesneler, tablolar, otomatik düzeltme seçenekleri ve e-mail adresleri ile ilgili sorunların çözümleri. Bunun yanında Microsoft Office 365 ve SharePoint Server 2013 e blog yazısı girerken ortaya çıkan uyum sorunlarının çözümleri.

Office 2010 SP2 paketlerini aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

Office 2010 SP2 32 Bit sürümü : http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=39667

Office 2010 SP2 64 Bit sürümü : http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=39647

Office 2010 SP2 – Uygulamalar için ayrı ayrı : http://support.microsoft.com/kb/2687521


Share/Bookmark