Windows Server 2012 R2 Active Directory İle Gelen Yeni Teknolojiler

26 Kasım 2013 Salı

Aslında bu özelliklerin her biri bir makele kadar geniş ve detaylı özellikler fakat kısaca bahsetmek gerekirse:

Bring Your Own Device (BYOD) olarak isimlendirilen kavram ile kullanıcıların kendi aygıtlarını iş hayatında da istedikleri zaman kullanmaları hedefleniyor. Bu özellikle R2 ile birlikte kullanılmaya başlandı.

-Gen ID Teknolojisi ile Risksiz ve Sorunsuz Active Directory Domain Controller Sanallaştırma ( VDC ) Desteği : Windows Server 2012 ile beraber artık rahatlıkla Active Directory Domain Controller sunucularınızı sanallaştırabilirsiniz.

-Domain Controller Klonlama: Windows Server 2012 ile birlikte artık Domain Controller sunucularının klonlanması da kolaylaşıyor.

-Server Manager İle Active Directory Migration: Windows Server 2012 ile gelen sadece Server Manager konsolunu kullanarak önceki Windows Server sürümlerinde çalışan Active Directory yapılarınızı Windows Server 2012’e yükseltebiliyorsunuz.

-Grafiksel Recycle Bin: Powershell komut satırı ile kullanılan bu özelliği Windows Server 2012′de artık grafiksel arayüzden de kullanarak objeleri geri getirebiliyoruz.

-PowerShell History Viewer: Active Directory yönetimi için kullanılan Powershell komutlarının kullanımı ve sözdizimi konusunda da size faydalı olacaktır. Ayrıca burdaki komutları kopyalayıp scriptler içerisinde kullanabileceğiniz gibi panodaki Tasks özellikleri için de kullanabilirsiniz. Buradaki komutlar Active Directory Administrative Center (ADAC) konsolu oturumu kapatılıp açılsa da günlerce kalıyor

-Active Directory Entegrasyonlu Ürün Aktivasyonu

-Active Directory Entegrasyonlu Dinamik Erişim Kontrolü: İstemcilerle haberleşirken eski klasik RPC yerine LDAP kullanıyor ve veritabanı içerisine de herhangi birşey yazılmıyor. Fakat özellikle Windows 2012 işletim sistemler için hala KMS altyapısını kullanmaya devam ediyoruz.


Share/Bookmark

0 comments :