IOS 7 JailBreak

24 Aralık 2013 Salı

Apple hem mobil cihazlar için geliştirdiği işletim sisteminde hemde bilgisayarları için geliştirdiği işletim sistemlerinde daha kapalı bir yazılımı sunuyor.

Kısaca JailBreak iOS cihazların Root edilme işlemidir. Doğuştan kapalı olan sistem bileşenlerini serbest bırakan bu işlem ile Cydia isimli yeni bir markete de kavuşuyoruz. Bir çok kişi bu işlemi ücretsiz oyun ve uygulamaya erişim olarak değerlendirme yapsa da Cydia marketin kurucusu ve Jail Break’in babası olarak kabul edilen Jay Freeman’da (ismindeki ironiye dikkat) korsan uygulamalara karşı bir kişidir. Hatırlarsanız iPhone 4 ile bizlere sunulan FaceTime uygulaması sadece Wi-Fi ile kullanılıyordu ama 3.parti girişimciler Cydia markette bu uygulamanın 3G ile çalışması sağlandıktan sonra Apple yeni nesil işletim sisteminde FaceTime uygulamasının 3G şebekesinden de kullanılmasını sağlamak durumunda kalmıştı. Yani Jail Break’te olan uygulamalar bir süre sonra Apple tarafından bizlere sunulmaya başlıyor. Bunun sebebi de insanların Jail Break peşinde koşmalarının istenmemesidir.

JailBreak aşağıdaki iOS 7.xx cihazlar ile uyumlu çalışıyor:

    iPhone 5S, iPhone 5c, iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4 iPad Air, iPad 4, iPad 3, iPad 2 Retina iPad Mini, iPad Mini iPod touch 5.Nesil

https://isios7jailbrokenyet.com/ adresinden takip edebilirsiniz.


Share/Bookmark

0 comments :