Mobile Hacking – Antivirüs Programı İle Veri Hırsızlığı

12 Eylül 2013 Perşembe

Mobil cihazlarda Antivirüs kullanımının önem kazanması sonrasında, antivirüs firmaların mobile cihazların çalındığında yerini tespit etmek ve telefonu uzaktan yönetmek için sundukları Anti-Thieft özelliği sayesinde mobile cihazlar üzerinden veri hırsızlığı gerçekleştirmek (sosyal mühendislik kullanılarak) mümkün hale geliyor.  Örn; Virüslerin mobile cihazlara verdiği zararları anlatan yazı ve haberlerden yararlanılıyor.

Özellikle “Mobile Security Avast” bu konuda tehdit listelerinin üst sıralarında yer alıyor. Program kurulumunda girilen Avast PIN ise bu işlemin an önemli kısmı, burada oluşturulan PIN bu mobile cihazdaki verilerin ele geçirilmesinde kullanılıyor. Aşağıdaki numara girildiği an, mobile cihaz üzerindeki verileri başka bir cihaz üzerinden kontrol edebilir, mobile cihazı wipe edebilir, telefondaki sms ve mms’leri okuyabilir, network aktivitelerini görüntüleyebilir, gelen sms ve çağrıları kendinize yönlendirebilirsiniz.

Özellikle mobil cihazlarımıza yüklediğimiz her uygulama cihazımıza erişim için izin istemektedir ve birçok kullanıcı uygulamanın nerelere erişeceğini önemsemeden bunu kabul dikkatsizce kabul edebiliyor.


Share/Bookmark

0 comments :