iPhone 5S ve iPhone 5C Hakkında Bilmeniz Gerekenler

12 Eylül 2013 Perşembe

iPhone 5S ve iPhone 5C lansmanı yapıldı. Lansmanda özellikle 9 özellik öne çıkarıldı. iPhone 5C ve iPhone 5S 20 Eylül’de satışa çıkıyor. (Muhtemelen ülkemizde Aralık ayında gelecek.)

1. iPhone 5S safir kaplanmış bir home tuşuna sahip. Laboratuarda geliştirilen, bu renksiz taş aynı zamanda iPhone 5′in kamerasındaki lenste de kullanılıyor. Camdan daha sert, çizilmeye karşı dayanaklı bu yüzey sayesinde iz oluşması engellenir ve altta bulunan parmak izi sensörünün sağlıklı çalışmasını sağlıyor.

2. iPhone 5C isminde C’nin anlamı Cheap (ucuz) değil, Color’ı (renk) ifade ediyor. iPhone 5C’nin fiyatı 549$, yani iPhone 5S’ten sadece 100$ daha ucuz. Pempe, sarı, beyaz, mavi ve yeşil renkleriyle daha eğlenceli görünüyor. Apple, iPhone 5C için üzerinde delikler bulunan renkli kılıflar da üretti.

3. iPhone artık sizi kim olduğunuzu biliyor. iPhone 5S sizin parmak izinizden tanıyacak. Böylece iPhone’un kilidini açıyorken ya da iTunes’tan müzik satın alıyorken parmak izinizi kullanabileceksiniz.

4. Apple sizin parmak izi bilginizi saklı tutmayacak. Parmak izi sensörü sizin parmak izinizi tarayıp daha sonra onu resim dosyasına çevirerek digital imzanız haline getiriyor ve daha sonra webe gönderiyor. Apple’ın dediğine göre parmak izi sensörüne 3. parti firmalar erişemeyecek. Parmak izi datanız şifrelenecek ve Apple’ın makinaları ya da iCloud’da değil sizin telefonuzda saklı tutulacak.

5. Parmak izi sensörü birden fazla parmağınızı tarıyabiliyor. iPhone 5S beş parmağınızı da tarayıp saklı tutabiliyor, böylece dilediğiniz parmağınızla iPhone’unuzun kilidini açabilirsiniz.

6. İki yeni iPhone da 4G destekliyor. Ücretini ödediğiniz takdir 4G ile süper internet hızına erişebilirsiniz. (Ülkemizde henüz aktif değil.)

7. iPhone 5S ağır çekimde (slow-motion) video kaydedebiliyor. Böylece video kaydettikten sonra ağır çekimde göstermek istediğiniz kısmı seçip o kısmın dörtte bir hızda görüntülemesini sağlayabilirsiniz.

8. Facetime artık sadece sesli görüşmeyi destekliyor. Yenilenen arayüzüyle birlikte iOS 7′deki Facetime uygulamasıyla artık internet bağlantınız üzerinden sesli görüşme yapabiliyorsunuz.

9. iPhone 5S beyaz ve kehribar olmak üzere iki LED flaşa sahip. Böylece fotoğraf çekiyorken sensör en iyi rengin ne olmasına karar veriyor ve flaşları ona göre ayarlayarak en iyi fotoğrafın çekilmesini sağlıyor. Ayrıca düşük ışıktaki bulanıklığı azaltmak için kamera çok hızlı bir şekilde 4 fotoğraf çekiyor ve en iyisini size sunuyor.


Share/Bookmark

0 comments :