Adli Bilişim Suçlarında Re@d Notify

1 Nisan 2012 Pazar

Mail kullanarak bilişim suçu işleyen bir şahsın takip ve gözaltı sürecindeki en önemli faktörlerden bir tanesi suçlunun ip adresinin tespitidir. Re@d Notify Tracking servisi ile e-mail ve doküman takibi yapılabilmektedir. Re@d Notify Tracking servisi sayesinde bir suçlunun E-maili hangi tarihte ve hangi zaman biriminde açtığını, suçlunun yaklaşık coğrafi konumunu, bulunduğu konumun haritasını, suçlunun ip adresini, hangi e-mail servisi kullandığını, e-mailin ne kadar açık kaldığını, kaç defa mailin okuduğunu, mail farklı bir bilgisayardan açıldı ise tekrar detaylarını mail olarak rapor şeklinde iletebiliyor.

www.readnotify.com adresine girip önce bir üyelik açmanız gerekmektedir. Ücretsiz olarak üye olursanız 25 adet mail atabilirsiniz ve mail adresinin sonuna ” .readnotify.com ” uzantısını kendiniz eklemek zorundasınız. ww.readnotify.com adresine girip ” Sign un now – Free! ” başlığı altındaki kutucuğa mail adresimizi yazarak üye oluyoruz.

Read Notify ile karşı taraftaki suçlunun ip adresi ve detaylı konum bilgisini almak için karşı tarafa mail atıyoruz. Eğer suçlu maili açar ise bütün detaylar mail adresinize ve Read Notify sitesindeki rapor panelinize gelecektir.

Kaynak: Re@d Notify


Share/Bookmark

0 comments :