Samsung S5 SIM Kilidi

13 Nisan 2014 Pazar

Samsung geçtiğimiz yıl duyurduğu Galaxy Note 3 ile birlikte yeni bir hizmet ortaya koymuştu. Bölge kilidi olarak isimlendirilen bu hizmet birçok kullanıcının tepkisini çekmiş ve bu sebeple yurt dışında getirilen kimi cihazlar ülkemizde aktif hale getirilememişti. Galaxy Note 3′ün getirildiği ülkeye ait bir SIM kartın 5 dakika boyunca telefonda aktif edilmesi ya da Chainfire tarafından geliştirilen Region LockAway uygulama bölgesel SIM kilidi sorununa çözüm getirse de, pek çok kullanıcı için can sıkan bir gelişmeydi.

Galaxy S5′in satışa sunulmasıyla beraber telefona ait kutunun üzerindeki uyarı bölgesel SIM kilidin Galaxy S5′te de sürdürüldüğünü gösteriyor. Bölgesel SIM kilidin ortadan kakması içinse bu defa 5 dakika boyunca SIM kartın aktif edilmesi yeterli olmayacak. Kullanıcılar bu defa telefonun getirildiği ülkeye ait bir SIM kart ile en az 5 dakika telefon görüşmesi yapacak. O ülkeye ait SIM kartla gerçekleştirilen 5 dakika telefon görüşmesi sonrası Galaxy S5′i dünyanın tüm ülkelerinde bölgesel SIM kilit sorununa maruz kalmadan kullanabilirsiniz.

Örnekle pekiştirecek olursak; siz ya da bir yakınınız Suudi Arabistan’dan Galaxy S5 getirdiniz ve SIM kilit sorunuyla karşılaştınız. Bu sorundan kurtulmak için Suudi Arabistan’a ait bir SIM kartı Galaxy S5′e takıp en az 5 dakika sesli arama gerçekleştirmeniz gerekiyor. Burada elbette sorun 5 dakikalık arama değil, sorun o ülkeye ait bir SIM kartın nereden bulunacağı. Bu sebeple bölgesel SIM kilidin telefonun getirileceği ülkede 5 dakikalık telefon görüşmesiyle kaldırılması gerekecek.

Galaxy S5′te karşınıza çıkacak bölge SIM kilidini kaldırmak için geliştiriciler elbette farklı yöntemler geliştireceklerdir. Bunun yanı sıra ülkenizde bulunan Samsung yetkili servisiyle görüşerek de soruna çözüm getirebilirsiniz.


Share/Bookmark

0 comments :