Microsoft MCSE

8 Eylül 2021 Çarşamba

Microsoft 27 şubatta yaptığı duyuru ile Windows Server ve SQL Server ürünleri için tüm MCSE, MCSD ve MCSA sertifikalarını ve ilişkili sınavlarını kullanım dışı bıraktığını açıkladı.

Eski teknoloji tabanlı sertifikalar, yeni rol tabanlı sertifikalar lehine 30 kullanımdan kaldırılıyor. Microsoft’un, işletim sistemleri ve veri tabanlarındaki sertifikaları, Azure lehine ortadan kaldırıyor.

Peki hala Windows Server ve SQL Server çalıştıran şirket içi sunucuları olanlar ne yapacaklar?

Şirketlerin büyük çoğunluğu bu sunucuları yönetebilen kalifiye ve daha önce sertifika almış olan personel arayacak. Belki bu eğitimleri resmi olmasa da sağlayabilen ve kendi sertifikalarını yaratan bir takım oluşumlar ortaya çıkacak. Çünkü bu eğitimleri hali hazırda verenler var. Bir kısmı, Microsoft’un Windows Server, SQL Server ve .NET Framework ürün ve araçlarına yönelik planlarında yeni bir yöne doğru kaydığı için Microsoft’un ne yapmakta olduğunu merak ediyor. Ancak, bazı sertifikalar artık hepimizin düşündüğü kadar talep görmüyor olabilir. Sonuçta, Microsoft şu anda bu sertifikalara kaç kişinin sahip olduğuna ilişkin sayılar yayınlamıyor.  

Kaynak: https://query.prod.cms.rt.microsoft.com/cms/api/am/binary/RE4q3yZ

https://build5nines.com/introducing-role-based-microsoft-azure-certification-shakeup/


Share/Bookmark

0 comments :