TROY GO (Güvenli Ödeme)

7 Ekim 2018 Pazar

GO Güvenli Öde, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından geliştirilen ve TROY kartlarla internetten yapılan alışveriş esnasında kart hamillerinin tek kullanımlık şifreyle (One Time Password- OTP) doğrulanmasını sağlayan bir sistem. Bir nevi Visa 3D Secure, MasterCard Secure Code’un Türkiye versiyonu diyebiliriz.

GO Güvenli Öde, sisteme dahil olan bankalar için güvenli bir doğrulama platformu sağlar. Tek kullanımlık şifre ve işlemin iletimindeki güvenliğin yanı sıra farklı güvenlik katmanlarıyla birlikte bankaların işlemi doğrulamasını ve gerçek bir işlem olduğunu teyit edebilmelerini sağlar.

İşyerlerinin TROY Kartları İnternet Ödemelerinde kabul edebilmesi için;

1. İşyerinin sanal posunu kullandığı bankadan TROY BIN‘lerini temin etmesi gerekir. TROY BIN’ler için istisnalar tanımlanmalıdır.

2. İşyeri ödeme sayfasında Kartlı Ödeme Kuruluşlarının (Amex, Mastercard, Visa) marka seçimini yaptırıyorsa, buraya TROY markasını eklemesi gerekir. Ödeme Türününün seçildiği sayfada, Kart Türü bölümüne eklenmelidir.

3. İşyerinin site ve mobil uygulamalarında TROY logosuna yer vermesi gerekir.

4. Eğer işyeri sanal pos üzerinden 3D Secure olarak işlem kabul ediyorsa, sanal posu kullanılan bankanın GO Güvenli Öde altyapısını kurup kurmadığının teyit edilmesi gerekir. Eğer altyapı kuruldu ise, GO Güvenli Öde logosunu ödeme sayfasına yerleştirerek, kart hamilleri için bilgilendirici metinlerin web sitesine yerleştirilmesi gerekir.

5. Eğer işyeri sanal pos üzerinden 3D Secure ödemeyi seçenekli olarak sunuyorsa, ödeme sayfasında kart bilgilerinin girilip, ödeme metodunun seçildiği bölümde “3D Secure kullanmak istiyorum” kutucuğu gibi, TROY’a ait kart seçildiğinde gelecek şekilde, “GO Güvenli Öde ile ödemek istiyorum” metninin eklenmesi gerekir.

6. Eğer işyeri sanal pos üzerinden 3D Secure ödeme şeklini sunmuyorsa, diğer kart kuruluşlarına ait olan kartlarla işlem kabul eder gibi, TROY kartlarla da işlem kabul edilebilir.

GO Güvenli Ödeme ile ilgili önemli noktalar ;

-Kart hamillerinin GO Güvenli Öde altyapısı ile işlem yapabilmesi için kartını temin ettiği banka sistemlerinde şifre gönderimine uygun kayıtlı bir cep telefonunun olması yeterlidir. İnternetten alışveriş ödemesi esnasında oluşturulan tek kullanımlık şifre, kart hamilinin cep telefonuna kısa mesaj olarak iletilir, açılan şifre giriş ekranından ilgili şifre girilir.

-İşyeri mevcutta, 3D Secure işlem altyapısını destekleyen bir sanal posa sahip ise, GO Güvenli Öde yapısını da otomatik olarak destekler.

-İşyerleri GO Güvenli Öde logosonu, ödeme sayfasında kart hamillerinin görebileceği bir alana yerleştirmelidir. Logoyu nasıl temin edeceklerini, troybilgi@bkm.com.tr adresinden öğrenebilirler.

-GO Güvenli Öde, kart hamili doğrulaması sayesinde fraud nedeni ile oluşacak chargeback riskinden sizi korur. Fraud nedeni dışında kalan nedenlerle chargeback süreci ile ilgili itirazı karşılama zorunluluğu devam ediyor.

-GO Güvenli Öde sayfası tüm cihazlarda (cep telefonu, tablet ve kişisel bilgisayarlar) çalışmakta ve kullanılabilmektedir.

-GO Güvenli Öde aşamasında kart hamili cep telefonuna şifre gelmiyorsa, kart hamili kartının bankası ile iletişime geçerek, cep telefonu bilgilerini kontrol etmeli ve güncellemelidir.


Share/Bookmark

0 comments :