Kredi Kartı Puanları Silinir Mi?

25 Aralık 2016 Pazar

Her banka da sene sonu puan ya da bonus silme uygulaması olmamakla birlikte, bazı bankalar her sene sonu yapabiliyor…

TÜDER (Tüketiciler Derneği )tarafından yapılan açıklamalara göre kredi kartlarında biriktirmiş olduğunuz para puanları yıl bitmeden kullanmanız gereklidir. Aksi takdirde biriktirmiş olduğunuz para puanlar yıl sonunda kredi kartınızdan silinecektir.

Bankalar tarafından yapılan kampanyalarda kredi kartı ile yapılan alışverişlerdeki sayıyı ve tutarları arttırmak için yapılan uygulamalar sonucunda puanlar verilmekte ve biriken puanlarda, kredi kartlarının sözleşmelerinde belirtilenlere göre bir yıl içinde kullanılmayan kredi kartı puanları silinmektedir. Bu genelde yıl sonu ekstrelerinizde alt kısımlarda açıklama olarak yazar, kullanılmayan şu kadar para puanınız şu tarihte silinecektir gibi.

Müşteriler biriktirmiş oldukları para puanlarını kontrol etmeleri gerekir. Bazı müşteriler kredi kartlarında paraya dönüşecek  paranın varlığından habersiz.  Kredi kartlarında kazanılmakta olan para puanlar, chip paralar kartın kullanıldığı döneme ait olmaktadır. 

Puan karşılığı kazanılan bonus ya da puanlar mutlaka  kullanılmalıdır. Aksi takdirde dönemsellik içerdiği için silinebilir. Türkiyede kullanılan kart sayısınında 55 milyonu geçtiği göz önüne alırsak, kartlarda biriken toplam para puanların tutarına dikkatli incelemek gerekir.


Share/Bookmark

0 comments :