Film Tavsiyesi: Rocky VII Creed-Rocky VII Efsanenin Doğuşu (2015)

5 Ocak 2016 Salı

Konu: Rocky Balboa'nın, Apollo Creed'in torunu Adonis Creed'i profesyonel boks hayatına hazırlamayı kendisine görev edindiği filmde, Balboa efsanesi bir kere daha ayağa kalkacak! Filmin başrollerinde Michael B.Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Phylicia Rashad, Tony Bellew yer alıyor. Yönetmen koltuğunda Ryan Coogler, senaryo koltuğunda ise Aaron Covington oturuyor.

Eski boksör Apollo Creed'in evlilik dışı biri ilişkiden doğan çocuğu olan Donnie (Michael B. Jordan) annesinin ölümünün ardından Creed'in dul eşi tarafından himaye altına alınır ve zengin bir ailede rahat bir şekilde büyür. Ancak o bu hayatı reddederek boksör olma hayallerine kapılır ve kendisini yetiştirmesi için Rocky Balboa'nın peşine düşer.

Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt3076658/


Share/Bookmark

Kravmaga Self Defense (Kendini Savunma) Teknikleri

Kravmagen ya da Kravmaga (İbranice "yakın dövüş"), İsrail askeri güçleri tarafından geliştirilen ve kullanılan savaş sanatları tekniğidir.

Krav Maga’nın  kurucusu  Emrich "Imi" Lichtenfeld, İsrail bağımsızlığını ilan ettikten sonra, İsrail Ordusu’nda (IDF- Israel Defence Forces)  askerlere fiziksel eğitim, yüzme, bıçak, bıçaklı saldırılara karşı savunma ve yüz yüze dövüş eğitimleri verdi. Ve böylece Kravmaga’nın gelişimi ve popülaritesi artdı.

Tabii bunu Türkiye'de devam ettiren, eğitimini veren ve benim eğitimini aldığım İsrail Krav Magen Derneği'nin Türkiye Temsilciliği bulunmaktadır. (K.A.M.I.)

Krav Maga, İsrail Güvenlik Güçleri tarafından belirli değişikliklerle kullanılmaktadır. Kişisel savunma (self-defense) için daha basitleştirilip askeriyede kullanılan öldürme teknikleri çıkarılmış bir versiyonu; Yakın dövüş, sivil hayatta açılan kurslarla dünyanın her yerinde veriliyor.

Kravmaga içinde çeşitli spor tekniklerini ve felsefesini barındırması, basit, sokağa dönük olması nedeniyle özellikle son 5 yılda, çok tutuldu. Bu sporda, box, kicxbox, Jujitsu, jimnastik, aikido, judo, taekwondo, fullcontact tekniklerini hepsini öğrenebiliyorsunuz. Silah, sopa, bıçak,satır kesici aletler ve çıplak elle savunma ve saldırı tekniklerini benimsemiş oluyorsunuz.

Ben, belirli aralıklarla, fırsat buldukça  bu sporun sokakda nasıl kullanılacağını, kendimizi bir saldırı olduğunda nasıl koruyacağımızı anlatmaya çalışacağım;

Sokaklarda karşıdan gelen sopalı saldırılarda ;

-“Overhand one handed strike defence” dediğimiz tek elle savunma/saldırı tekniğini kullanıyoruz.

-Bu teknikde, eller kullaç biçiminde birleştirilip, kafa hafif önde, saldırganın sopa vuracağı omuzuna doğru hamle yapılır. Bunun nedeni ise saldırganın sopayı nasıl vuracağını bilmediğimiz içindir.

-Sopanın tutulduğu el, bilekden yakalanır. Buradaki püf nokta, bileği koltuk altına doğru kitlemek. Çünkü, saldırgan aynı güçte elini geri çekmek isteyecektir.

-Karına doğru diz vuruşu (knee strike) yapılır. Diz vuruşu 90 dece dik karın üstü, diyafram veya karaciğere doğru vurulur.


Share/Bookmark

SQL Server Restore Uzama Problemi

Veritabanlarını Restore ettikten sonra, bazı veritabanlarının Restore işleminin ilginç bir şekilde duraksadığını, geciktiğini görebilirsiniz.

 sys.dm_exec_requests DMV (Dynamic Management Views)’nin kullanarak işlemleri incelendiğinde, birkaç Restore  işleminin "percent_complete" alanındaki değer 100‘dür, ama yine de işlemler bir türlü tamamlanmıyordur.

Belki, herhangi bir garip nedenden dolayı SQL Server Management Studio'nun (SSMS) azizliklerinden biri olabilir diye dünüp, SSMS'i kapattıp açsanızda, sorun yine devam ediyordur. Aynı şekilde SQL Server Database Engine Service'ini kapatıp açmanızda çözüm olmayabilir.

En klasik sorun çözme yöntemlerinden olan kapat aç da işe yaramayınca artık daha derinlemesine bir araştırma yapmak gerekebilir. Bunun için öncelikle 3004 ve 3605 Trace Flag'lerini aşağıdaki komut ile etkinleştiriyoruz.

DBCC TRACEON (3004, 3605, -1)
Bu Trace Flag'ler ile Restore işleminin daha fazla kayıt üretmesini ve bu kayıtların da Error Log'a yazılmasını sağlamış oluyoruz.

Ardından Error Log'ta aşağıdaki gibi kayıtlar görebiliriz:

Transaction Log dosyasının içerisinin sıfırlarla doldurulma anı. Bu anı Performance Monitor kullanarak ilgili sayaçlarla da izledim. Ayrıca Restore komutunu Script ile çalıştırdığım için aşağıdaki mesajı da görebildim ve not ettim:
Processed 857872 pages for database 'veritabanı_adı', file 'dosya_adı' on file 1. Processed 2 pages for database 'veritabanı_adı', file 'dosya_adı_log' on file 1. RESTORE DATABASE successfully processed 857874 pages in 528.709 seconds (12.676 MB/sec).

İşlem 529 saniyede ve saniyede sadece 12,6MB veri işleyerek tamamlanabilmişti.

Aynı testi halihazırda üretim ortamında çalışan bir makinede denendiğinde sonuç aşağıdaki gibi :

Processed 857872 pages for database 'veritabanı_adı', file 'dosya_adı' on file 1. Processed 2 pages for database 'veritabanı_adı', file 'dosya_adı_log' on file 1.  RESTORE DATABASE successfully processed 857874 pages in 48.744 seconds (137.496 MB/sec).

Görüldüğü gibi işlenen sayfa sayısı aynı (857874), fakat üretim ortamındaki sunucuda aynı işlem 48,7 saniyede tamamlandı ve saniyede 137,5MB veri işleyerek. Bununla birlikte, bu işlemi üretim ortamındaki sunucuda da Performance Monitor ile izlemiştim ve veri yazma kapasitesi test sunucusundakine göre 6 kat daha hızlıydı. Anlayacağınız, bu çalışmayla veritabanlarını Restore ederken aslında disk performans testi de yapmış olduk. Restore işlemlerinizi yaparken bir gariplik görürseniz görmezden gelmeyin, geçişten sonra başınız çok ağrıyabilir…


Share/Bookmark

Hacking Anatomisi

Sistem güvenliğini tehlikeye düşüren bulgunun tespiti neticesinde sisteme sızma kaçınılmazdır. Sızma sonucunda sistemde yer edinen saldırganın amacı bilgisayar sisteminde daha uzun süre kalıp, kendince gerekli gözlemleri gerçekleştirmektedir. Sisteme sızmayı başaran kişi bu amaçlarını nasıl gerçekleştirecektir?

Temel hedef yönetici(root/id=0) konumuna geçme işleminden sonra sisteme "Rootkit"1 entegre etmektir. "Rootkit" entegrasyonunu başarı ile sağlarsa gizli olarak birçok işlemi gerçekleştirir. "Rootkit" tabiri sistem güvenliği literatüründe önemli bir konuma sahiptir.

Günümüzde bu kadar çok kullanılmasının sebeplerinden biri ve en önemlisi sisteme entegre edildikten sonra sistem yöneticileri tarafından zor tespit edilmesidir. Kullanılan "Rootkit" yapısı gereği tamamıyla saldırganın aktif olarak gerçekleştirdiği işlemleri sistemde gizlemektir, gözlerden uzak tutmaktır.

Gerçekleşen bir saldırı sonucunda sistem üzerinde olabilecek durumların neler olduğunu hem saldırganın, hem de sistem yöneticisinin gözü ve diliyle olayı inceleyelim.

Sisteme sızmaya başaran saldırganın bakış açısı ve diliyle;
Sisteme sızma işlemini gerçekleştirdim. Kendimi belli etmeden sistemde uzun süre kalmayı başarmalıyım. Ne kadar uzun süre burada kalırsam o derece de farklı kollara dağılabilirim. İstersem başka sistemlere saldırma işlemi için alt yapı oluştururum(Botnet Command and Control (C&C)2), istersem sistemin band genişliğinden faydalanarak “torrent” dünyasına açılabilirim(dosya download/upload).

Sunucuda bulunan kullanıcılardan bazılarının şifrelerini kırmayı başardım. İşlem tamamdır. Yedekte şifre bulundurmak her zaman işe yaramaktadır. Evet, şifrelerde tamam. Sıra geldi gizlenmeye. En iyi yollardan biri “Rootkit” tir. Güncel Rootkit olarak “beurk”u6 kullansam iyi olacak. Sistem yöneticisi fazla uğraşmazsa tespit edilmem zorlaşır.
Tespit edilirsem de sanırım elde ettiğim şifrelerle kendime yeni bir yol haritası çizmem gerekecek.

“beurk.conf” dosyasını kendime göre düzenledikten sonra “Rootkit”i sisteme entegre ettiğimde işlem biter. “beurk.conf” dosyasında uzaktan bağlantı {arkakapı/backdoor} için gerekli konfigürasyonu yaptım. Sisteme kurduğumda istediğim zaman kullanıcı şifrelerini kullanmadan backdoor aracılığı ile sisteme bağlanabilirim. Ayrıca sisteme yüklediğim dosyaları gözden korumak için Rootkit konfigürasyon dosyasına(beurk.conf) hangi dizinin görünmeyeceğini belirttim. Sistemde oluşturduğum _BEURK_ adlı dizinin görünmemesi için gerekli ayarları yaptım. Artık Rootkiti aktif ettiğimde istediğim dizin gözlerden uzak olacak ve backdoor vasıtasıyla sistem bağlanabileceğim…


Share/Bookmark

SQL Server 2012 Eğitim ve Sınavları

4 Ocak 2016 Pazartesi

SQL Server 2012 lansmanının ardından, konuya ilişkin pek çok kaynağa ulaşmak artık çok daha kolay.

Bu kaynakların bis kısmını sizlerle paylaşmak istedim.

Öncelikle SQL Server 2012'de gelen yenliklere göz atmak için ücretsiz SQL Server 2012 elektronik kitabından faydalanabilirsiniz.

Buna ek olarak etkileşimli SQL Server Öğrenme Serisi videolarından faydalanabilirsiniz :

MDS (Master Data Services) konusunda gerçekleştirilen 1 günlük eğitimin tüm video ve sunumlarına ulaşmak için tıklayın.

Son olarak da SQL Server 2012 konusunda eğitim almak isterseniz, aşağıdaki başlıkla konusunda başvurabilirsiniz :

    Course 10774A: Querying Microsoft® SQL Server® 2012: Bu 5 günlük eğitim SQL Server konusunda en temel eğitim. İster veritabanı yöneticisi, ister yazılım geliştirici, isterseniz de iş zekası konusunda uzmanlaşmayı planlayın, bu kurs başlangıç noktanız olabilir. İlgili sertifika sınavı : Exam 70-461.


Share/Bookmark

Aklınızı “Başınıza” getirin !!!

Mümin Sekman´ın hazırladığı “Bu hafta beynine iyi bak!” adlı “beyin kullanma kılavuzu” kitapçığından birkaç alıntı:

*Beyin açık havada ve ayaktayken daha iyi çalışır. Önemli kararlarınızı açık havada yürürken alın.

*Beyin örneklerle akıl yürütür. Kararsız kaldığınız bir durumda “Atatürk benim yerimde olsaydı ne yapardı?” diye düşünün.

*Yabancı bir dil öğrenme ve ezber beyni güçlendirir. Her gün birkaç yeni kelime öğrenin ve kullanın.

*Zihinsel jimnastik yapın. Bunun için başta Sudoku olmak üzere bulmaca ve satranç gibi oyunları kullanabilirsiniz.

*Zihinsel rutinlerinizi kırın. Bazen telefonu sol elinizde tutun, çantanızı diğer alinizde taşıyın, evinize başka bir yoldan gidin.

*Zihinsel zevklerinizi zenginleştirmek için her gün mutlaka iyi bir özdeyiş kitabından, birkaç cümle okuyun. Güzel bir resme bakın. Sevdiğiniz bir müziği gözleri kapalı dinleyin.

*İyi bir uyku kaliteli bir beynin temelidir. 24 saati geçen uykusuzluk sarhoşluğa benzer bir şekilde beyin fonksiyonlarını etkilemektedir.

*Bol ve temiz “birinci el” oksijen beyin için çok önemlidir. Beyin vücuda alınan oksijenin dörtte birini tek başına tüketir.

*Farklı düşünme tarzları beyni geliştirir. Çocuklar ve hayvanlarla daha fazla vakit geçirin. Sizden farklı düşünen insanlarla konuşun.

*Kullanılmayan organ körelir. Sürekli TV seyrederek beyninizi düşük viteste çalıştırmayın. Beyninizin sınırlarını zorlamayan etkinlikler, beyninizi geliştirmez.

*Beyin diyeti yapın. Beynimiz “garbage in garbage out” ilkesine göre çalışır. Yani beninize çöp girerse, beyninizden çöp çıkar. Beyninizi neyle beslediğinize, midenizi neyle beslediğiniz kadar dikkat edin.

*Kafanızda en çok neyi düşünürseniz, hayatınızda onu çoğaltırsınız. Günde aklımızdan 60 bin ile 80 bin arası düşünce geçer. Bu düşünceler ne hakkında?

*Beynimiz kendisinin nasıl çalıştığı hakkındaki bilgi ve inançlarına göre çalışır. Beynin çalışması hakkında yanlış bilgilere sahip olduğumuzda, beynimiz de yanlış çalışır.

*Başarı beyinde başlar. İnsan “kafadan” kaybeder!


Share/Bookmark

Samsung Galaxy S7 Ne Zaman Geliyor?

Samsung’un yeni kavisli ekranlı amiral gemisi Galaxy S7 Edge modeline ait harika konsept videosu yayınlandı. Aşağıdaki adresden izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=b7xPLcz7vis

Samsung, bir ilk yaparak S6 serisinde her iki tarafı da kavisli modeli olan Galaxy S6 Edge‘yi satışa sunmasının ardından, kullanıcıların beğenisi ve satın alma tepkisi üzerine Samsung, Edge modellerine yönelik ağırlık verme kararı almıştı. Özellikle S6 Edge modelinde ilk etapta yaşanan tedarik sıkıntısından sonra, yeni S7 Edge modelinde stok yapmaya başlayan Samsung, kullanıcılara İris tarama gibi güvenlik seçeneklerinin de bulunduğu ve donanımsal olarak oldukça güçlü bir cihaz sunacak gibi.

Çıkış tarihi olarak, 21 Şubat‘ta Barselona’da gerçekleşecek MWC (Mobil Dünya Kongresi)‘de sunum yapılacak, yeni S7 modelinin ABD fiyatının ise 700$‘ın üstünde olacağı söyleniyor ki, eğer bu fiyat seviyesinde olursa, Türkiye fiyatı ortalama 3500TL olacaktır. Galaxy S7 Edge modelinin 128GB‘lık versiyonu için fiyatın ise 5000TL‘ye kadar çıkabilmesi mümkün. Bizdeki vergileri düşününce mümkün Gülümseme


Share/Bookmark

Açık Provizyon Süresi

Google dan sık sık gelen bir arama terimi. Sanal ya da fiziksel POS’dan kredi kartı ile işlem geçirildikten hemen sonra bankanızın internet şubesinde bu kredi kartı işlemi “Açık Provizyon” lar altında görünürler.
Burada işlemler ne kadar beklerler?

İki durum var;
1.Durum:
Kullandığınız kredi kartının bankası ile POS’unuzun işlem yaptığı banka aynı ise %99 bir sonraki gün işlem dönemiçi hareketlerinize yansır.

2.Durum: Kullandığınız kredi kartının bankası ile POS’unuzun işlem yaptığı banka farklı ise %99 iki gün sonra işlemler dönemiçi hareketlerinize yansır.

Bu durumlardaki %1 ihtimallere şunlar örnek olabilir;
-İşlemin yapıldığı POS gün sonunu o gün almamıştır. Normalde parasını bir sonraki gün hesabında isteyen işyerleri, her günün sonunda mutlaka gün sonu alırlar. Fakat değişik nedenlerle bu aksayabilir.

-İşlem aslında gerçekleşmemiştir (POS’dan başarılı işlem slibi çıkmamıştır, internet işlemi ise satınalma başarılı olmamıştır… ), fakat kartınızdan çekim yapılmıştır. Bu durumda bu işlem maksimum 7 gün içinde açık provizyondan düşer ve dönemiçi hareketlerinize yansımaz.


Share/Bookmark