Temmuz 2013 Dergi Paketi

12 Eylül 2013 Perşembe

Aşağıdaki adreslerden indirebilirsiniz;

http://turbobit.net/i110ixs3task.html
http://turbobit.net/id0h0q3djj87.html
http://turbobit.net/spj3w8rjckjt.html
http://turbobit.net/z1y42xropaep.html


Share/Bookmark

iPhone 5S ve iPhone 5C Hakkında Bilmeniz Gerekenler

iPhone 5S ve iPhone 5C lansmanı yapıldı. Lansmanda özellikle 9 özellik öne çıkarıldı. iPhone 5C ve iPhone 5S 20 Eylül’de satışa çıkıyor. (Muhtemelen ülkemizde Aralık ayında gelecek.)

1. iPhone 5S safir kaplanmış bir home tuşuna sahip. Laboratuarda geliştirilen, bu renksiz taş aynı zamanda iPhone 5′in kamerasındaki lenste de kullanılıyor. Camdan daha sert, çizilmeye karşı dayanaklı bu yüzey sayesinde iz oluşması engellenir ve altta bulunan parmak izi sensörünün sağlıklı çalışmasını sağlıyor.

2. iPhone 5C isminde C’nin anlamı Cheap (ucuz) değil, Color’ı (renk) ifade ediyor. iPhone 5C’nin fiyatı 549$, yani iPhone 5S’ten sadece 100$ daha ucuz. Pempe, sarı, beyaz, mavi ve yeşil renkleriyle daha eğlenceli görünüyor. Apple, iPhone 5C için üzerinde delikler bulunan renkli kılıflar da üretti.

3. iPhone artık sizi kim olduğunuzu biliyor. iPhone 5S sizin parmak izinizden tanıyacak. Böylece iPhone’un kilidini açıyorken ya da iTunes’tan müzik satın alıyorken parmak izinizi kullanabileceksiniz.

4. Apple sizin parmak izi bilginizi saklı tutmayacak. Parmak izi sensörü sizin parmak izinizi tarayıp daha sonra onu resim dosyasına çevirerek digital imzanız haline getiriyor ve daha sonra webe gönderiyor. Apple’ın dediğine göre parmak izi sensörüne 3. parti firmalar erişemeyecek. Parmak izi datanız şifrelenecek ve Apple’ın makinaları ya da iCloud’da değil sizin telefonuzda saklı tutulacak.

5. Parmak izi sensörü birden fazla parmağınızı tarıyabiliyor. iPhone 5S beş parmağınızı da tarayıp saklı tutabiliyor, böylece dilediğiniz parmağınızla iPhone’unuzun kilidini açabilirsiniz.

6. İki yeni iPhone da 4G destekliyor. Ücretini ödediğiniz takdir 4G ile süper internet hızına erişebilirsiniz. (Ülkemizde henüz aktif değil.)

7. iPhone 5S ağır çekimde (slow-motion) video kaydedebiliyor. Böylece video kaydettikten sonra ağır çekimde göstermek istediğiniz kısmı seçip o kısmın dörtte bir hızda görüntülemesini sağlayabilirsiniz.

8. Facetime artık sadece sesli görüşmeyi destekliyor. Yenilenen arayüzüyle birlikte iOS 7′deki Facetime uygulamasıyla artık internet bağlantınız üzerinden sesli görüşme yapabiliyorsunuz.

9. iPhone 5S beyaz ve kehribar olmak üzere iki LED flaşa sahip. Böylece fotoğraf çekiyorken sensör en iyi rengin ne olmasına karar veriyor ve flaşları ona göre ayarlayarak en iyi fotoğrafın çekilmesini sağlıyor. Ayrıca düşük ışıktaki bulanıklığı azaltmak için kamera çok hızlı bir şekilde 4 fotoğraf çekiyor ve en iyisini size sunuyor.


Share/Bookmark

DNS kuvvetlendirmeli DDOS saldırıları (DNS Amplification Attacks)

DNS kuvvetlendirmeli DDOS saldırıları haberlere konu oluyor. Öncelikle DNS kuvvetlendirmeli DDOS saldırılarının nasıl yapıldığını inceleyelim. En basit haliyle bu saldırı türünde, kurbanın IP adresi ile DNS sunuculara sorgular gönderilir.Kurban DNS sorgularının yanıtlarını alır. İlk başta problem değilmiş gibi görünüyor olabilir, gün içerisinde pek çok istemci ve sunucu yoğun DNS sorgu trafiği oluşturuyor. Bu senaryoda yaşanabilecek problemler, DNS sunucularının yapılandırmalarının yetersiz olması, kuvvetlendirmenin yapılıyor olması ve ISP lerin RFC leri tam uygulamıyor olmasından kaynaklanıyor.

Genel amaçlı kamusal DNS sunucu yönetmiyorsanız, sadece kendi alan adlarınızın veya müşterilerinizin IP adreslerinden gelen DNS sorgularını kabul etmelisiniz. Eğer DNS sunucunuz İnternet’e açıksa, recursion tipi DNS sorgularına yanıt vermemeli, sadece otoritesi olduğu alan adlarına ait sorguları yanıtlamalı. Saldırıyı gerçekleştiren taraf recursive DNS sunuculara değiştirilmiş kaynak IP li sorgular gönderir. Recursive DNS sunucu bu sorguların yanıtlarını kurbanın IP adresine döner.

Saldırgan küçük DNS sorguları gönderir, çok fazla DNS kaydı olduğu bilinen bir alanadı için “ANY” paremetresi kullanılarak tüm kayıtlar istenir. Sorgu paketleri 60 byte seviyelerindeyken dönülen cevap 3-4kb seviyesinde olabilir. Buda yaklaşık 50-70 katı bir kuvvetlendirme sağlar. Saldırgan küçük DNS sorgularını fazla sayıda recursive DNS sunucuya gönderebilir, ve tüm sunucular kurbana yanıtları döner. Bu yöntem ile kısa süre içerisinde kurbana ezici bir trafik yönlendirilmiş olur.

ISPler, DNS kuvvetlendirme saldırısında da kullanılan kaynak IP değişimiyle gerçekleştirilen saldırıları engelleyebilirler. Internet Engineering Task Force (IETF) – Best Current Practices (BCP) dokümanı olarak Request for Comments (RFC) hazırlamakta. RFC 2827 – BCP 38 “Network Ingress Filtering: Defeating Denial of Service Attacks which employ IP Source Address Spoofing”. Bu dokümanda temel olarak, kaynak IP adresinin istemcinin bulunduğu aralıkta olmaması durumunda paketlerin nasıl düşürüleceği anlatılmakta. Eğer ISP lerin çoğunluğu bu BCP 38 de tanımlanan kurallara uyarsa, pek çok kaynak IP değişikliğine dayanan saldırının önü kesilmiş olacak.

Kaynak: http://ozcan.com/blog/dns-kuvvetlendirmeli-ddos/


Share/Bookmark

Film Tavsiyesi: Star Trek Into Darkness-Star Trek Bilinmeze Doğru (2013)

Şu ana kadar 174 bin oy ile IMDB’den 8 puan  aldı…

Konu: Atılgan’ın mürettebatı eve geri çağrıldığında, kendi organizasyonları içinde durdurulamaz bir terör gücünün donanmayı ve temsil ettiği her şeyi parçaladığını, dünyamızı bir kriz içinde bıraktığını görürler.

Bitirmesi gereken şahsi bir kavgası olan Kaptan Kirk, tek kişilik kitle imha silahını yakalamak için savaş alanına doğru özel bir arayış başlatır.

Kahramanlarımız yaşamla ölüm arasında destansı bir santraç oyununa sürüklenirken, aşka meydan okunacak, dostluklar parçalanacak ve Kirk’ün geride bıraktığı tek ailesi olan müretebatı için fedakarlıklar yapması gerekecek.

Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt1408101/


Share/Bookmark

Android ile iOS ve Android 4.3 Jelly Bean ile iOS 7 Karşı Karşıya [Detaylı Karşılaştırma]

Aşağıdaki karşılaştırmada genel olarak iOS ve Android detaylarının yanı sıra, iOS‘un en son versiyonu iOS 7 ve Android‘in yeni versiyonu Android 4.4 KitKat henüz çıkmadığı için, Android’in en sondan bir önceki versiyonu olan Android 4.3 Jelly Bean karşılaştırmasını bulabilirsiniz.

 

Android Genel Özellikleri

iOS Genel Özellikleri

Firma

Google

Apple

Altyapı

Linux

OS X

İlk versiyon

23.Eyl.08

29.Tem.07

Programlama Dili

C, C++, Java

C, C++, Objective-C

Kaynak Kodu Çeşidi

Açık kaynak kodlu

Limitli

Kolay Bilgi Transferi

Wi-Fi, Bluetooth ve NFC

AirDrop ile Wi-Fi ve Bluetooth üzerinden başka cihazlarla paylaşım desteği

Bileşenler

Var

Yok,

Personelleştirilebilme

Herşey özelleştirilebilir,

Limitli

Arayüz

Dokunmatik

Dokumatik

Mesaj

Google Hangouts

iMessage

Sesli Komut

Google Now

Siri

Harita

Google Maps

Apple Maps

İnternet Tarayıcı

Google Chrome

Mobile Safari

Görüntülü Sohbet

Google Hangouts

Facetime

Uygulama Marketi

Google Play Store (1.000.000+ uygulama)

Apple App Store

Piyasa Pazar Payı

%79,3 pazar payı

%13,2 pazar payı

Desteklenen Dil Sayısı

32 dil seçeneği

34 dil seçeneği

Son Stabil Versiyon

Android 4.3 Jelly Bean (01 Ağustos 2013)

iOS 7 (01 Temmuz 2013)

Cihaz Üretici Firmaları

Google, LG, Samsung, HTC, Sony, ASUS

Sadece Apple

Yeni/Gelecek Versiyon

Android 4.4 KitKat

iOS 7 (şuanda yayında)


Share/Bookmark

Mobile Hacking – Antivirüs Programı İle Veri Hırsızlığı

Mobil cihazlarda Antivirüs kullanımının önem kazanması sonrasında, antivirüs firmaların mobile cihazların çalındığında yerini tespit etmek ve telefonu uzaktan yönetmek için sundukları Anti-Thieft özelliği sayesinde mobile cihazlar üzerinden veri hırsızlığı gerçekleştirmek (sosyal mühendislik kullanılarak) mümkün hale geliyor.  Örn; Virüslerin mobile cihazlara verdiği zararları anlatan yazı ve haberlerden yararlanılıyor.

Özellikle “Mobile Security Avast” bu konuda tehdit listelerinin üst sıralarında yer alıyor. Program kurulumunda girilen Avast PIN ise bu işlemin an önemli kısmı, burada oluşturulan PIN bu mobile cihazdaki verilerin ele geçirilmesinde kullanılıyor. Aşağıdaki numara girildiği an, mobile cihaz üzerindeki verileri başka bir cihaz üzerinden kontrol edebilir, mobile cihazı wipe edebilir, telefondaki sms ve mms’leri okuyabilir, network aktivitelerini görüntüleyebilir, gelen sms ve çağrıları kendinize yönlendirebilirsiniz.

Özellikle mobil cihazlarımıza yüklediğimiz her uygulama cihazımıza erişim için izin istemektedir ve birçok kullanıcı uygulamanın nerelere erişeceğini önemsemeden bunu kabul dikkatsizce kabul edebiliyor.


Share/Bookmark

Gmail’de Yanlışlıkla Gönderilen Maili Geri Alma

Google’ın, e-posta servisi Gmail, eklediği bir özellikle kullanıcılara gönderdikleri bir mesajı yerine ulaşmadan 30 saniye içerisinde geri alabilme olanağını getiriyor.

Google’ın, e-posta servisi Gmail, eklediği bir özellikle kullanıcılara gönderdikleri bir mesajı yerine ulaşmadan geri alabilme olanağını getiriyor.

Gönderdiğiniz bir e-posta dolayısıyla pişmansanız geri alabilmeniz için 30 saniyeniz var. Bu süre, daha önce 5 saniye olarak ayarlanmıştı.

Gmail kullanıcılarının bu özelliği değerlendirebilmek için e-posta ayarlarındaki “geri al” seçeneğini aktifleştirmeleri gerekiyor.

Gmail hesabınızda Settings’in altında Lab tabına girin;

“Oops, hit “Send” too soon? Stop messages from being sent for a few seconds after hitting the send button.” ya da “Göndermeyi geri al” seçeneğini aktif edin.

Yukarıdaki özelliği Enable ettikten sonra gönderdiğiniz maillerden sonra undo diye bir seçenek çıkıyor 30 sn süresinde bu maili geri alabiliyorsunuz.


Share/Bookmark

Android Cihazınızdan PC Yönetme: Splashtop 2

Mobil cihazların sağladıkları tüm özelliklere rağmen yine de masaüstü bilgisayarların kapasitesine erişemediği ortada. Gelişen uygulamalar ve donanımlar sayesinde gün geçtikçe daha sık kullanılan tablet ve akıllı telefonların kişisel ev bilgisayarlarından geri kaldığı yerlerde ise uzaktan erişim uygulamaları kullanılabiliyor.

LogMeIn ve TeamViewer gibi uygulamalar sayesinde evinizdeki masaüstü bilgisayarınıza farklı yerlerden erişim sağlamak mümkün. Splashtop 2, pek çok mobil cihazda kullanılabilen benzer bir uygulama. Rakiplerine göre multimedya deneyimini ön plana çıkaran uygulama alışıldık görüntü akışı özelliğinin yanında ses akışını da destekliyor.

Artılar

    Yeral ağ içerisinde 30fps’ye kadar performans Kolay kurulum ve rahat kullanım

Eksiler

    Kişisel kullanımda ücretsiz olmasına rağmen önemli özellikler için üyelik ücreti ödenmesi gerekiyor.


Share/Bookmark