Film Tavsiyesi: War Horse-Savaş Atı (2011)

18 Mart 2012 Pazar

Mutlaka izlenmesi gereken bir film… Yönetmen Steven Spielberg olunca, film süresi 2,5 saat olmasına rağmen  filmin başından ayrılamıyorsunuz.

Filmin Konusu: 1. Dünya Savaşı sırasında kırsal İngiltere ve Avrupa arasında geçen “Savaş Atı”, Joey adlı bir at ile onu evcilleştirip eğiten Albert adında genç bir adam arasındaki muazzam dostlukla başlıyor. İkili mecburen ayrı düşüyor.

Atın savaş boyunca yaptığı sıra dışı yolculuğu anlatan film Tarafsız Topraklar’da duygusal sona yaklaşırken atın karşılaştığı herkesin, İngiliz süvarilerin, Alman askerlerinin, bir Fransız çiftçi ve onun torunun hayatlarını nasıl değiştirdiğini konu ediyor.

Film Hakkında Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt1568911/


Share/Bookmark

SQL Server – Memory Cache Temizlenmesi

SQL Server sunucunuz çok yavaşladıysa ve operasyonlar memory yetmezliğinden dolayı hatalar vermeye başladıysa, memory problemine bakmanız gerekir. SQL Server servisini yeniden başlatırsanız, tüm cache bilgisi otomatik olarak temizlenir. Production ortamında çalışan sunucularınızda SQL Server servisini yeniden başlatmak mümkün olmayabilir bunun yerine aşağıdaki komutlarla da cache temizlenebilir:

DBCC FREESYSTEMCACHE
DBCC FREESESSIONCACHE
DBCC FREEPROCCACHE


Share/Bookmark

Spartacus : Vengeance (İntikam) 8. Bölüm Yayınlandı

8. bölüm 16.03.2012 Cuma günü yayınlandı.

Spartacus_ Blood and Sand - 02x08 - ASAP | IMMERSE | 3LT0N 720p.HDTV.x264-ASAP uyumlu alt yazı senkronlanması tamamlandı, izlenebilir durumda.


Share/Bookmark

IPv4 Havuzu Tükendi

Buna göre, ICANN'in ortak havuzdaki son IPv4 adres bloğunun da tahsis edilmesiyle internet tarihinde çok kritik bir noktaya gelindi. Bu durum, internetin gelecekteki gelişiminin IPv6 olarak adlandırılan yeni nesil internet protokolünün küresel olarak başarılı bir şekilde uygulanmasına bağlı olduğu anlamını taşıyor. ICANN, IPv6'ya geçişin artık bir seçenek değil, gereksinim olduğuna dikkati çekiyor. IPv4 protokolünün sağladığı 4,3 milyar adres bulunurken, yeni protokol IPv6, IPv4'ten milyarlarca kat fazla internet adres havuzuna sahip olacak. Bu da öngörülen bir gelecekte tükenmez bir IP kaynağı sunacak.

Haber ile ilgili detayı http://www.icann.org/en/general/allocation-remaining-ipv4-space.htm linkinden okuyabilirsiniz.


Share/Bookmark

Pentest Practice - Pasif Bilgi Toplama

    The Harvester: Bactrack5'te /pentest/enumeration/theharvester
      $ python theharvester.py -d www.site.com.tr -b google -l 100 </LI>
    Netcraft
      Eski olabilir; nmap ile alınan sonuçları teyit amacıyla kullanılabilir.
    Aynı IP üzerindeki domain'leri sorgulamak için:
    bing.com ==> ip:www.site.com.tr
    robtex.compipl.com: Kişi hakkında web üzerinde araştırma yapar.
    GHDB: Google Hacking DataBase
    - www.hackersforcharity.org/ghdb johnny.ihackstaff.com             
    - exploitdb.com ==>
    GooLag Scanner Online pasif bilgi toplama:
    - clez.net
    - serversniff.net
    - hackertarget.com


Share/Bookmark

Yeni iPad 3 Özellikleri

Yeni iPad 3, Apple tarafından dün ilan edildi! Beklendiği gibi, standart Wi-Fi ücreti ile inanılmaz bir retina ekran, büyük bir performans artışı ve yüksek hızlı 4G LTE yetenekleri ile yeni bir model. Ön siparişler 16 Mart itibari ile başlayacak.

iPad 3 Özellikleri
    -Retina ekran, 2048×1536 çözünürlüklü, 3.1 milyon piksel
    -A5X işlemci, dört çekirdekli grafik
    -5 megapiksel iSight kamera
    -1080p video kaydı
    -Siri (Akıllı yönlendirici)
    -3G ve 4G LTE bağlantı
    -10 saatlik pil ömrü,
    -4G üzerinde 9 saat pil ömrü
    -9,4 mm kalınlığında, 1,4 kg ağırlığında
    -iOS 5.1


Share/Bookmark

Anonymous LulzSec Tutuklamalarına Karşı Saldırmaya Devam Ediyor...

Ünlü hacker grubu Anonymous New York polis departmanı ile bağlantılı olduğunu söylediği bir firmaya saldırdı ve LulzSec üyelerinin tutuklanmalarına karşılık eylemlerinin devam edeceğini söyledi. New York Iron Works sitesi cuma günü, hapise giren LulzSec üyelerini destekleyen mesajlar içerecek şekilde değiştirildi.

Web sitesinin değiştirilmesinden kısa süre sonra Anonymous IRC twitter beslemesinde saldırıların, LulzSec hack grubunun altı üyesinin tutuklanmasına karşılık yapıldığı söylendi. LulzSec ve Anonymous grupları Antisec hacktivist kampanyasında birlikte çalışıyorlardı. Güvenlik güçleri LulzSec üyesi Hector Monsegur'un bir kaç ay boyuna polise bilgi sağlaması sonucunda Jeremy Hammond ve diğer dört üyeyi tutuklamıştı.

Geçtiğimiz günlerde Anonymous ve LulzSec ile işbirliği yaparak ordu tedarikçisi Stratfor'dan çalınan bilgileri yayınlayan Wikileaks de eylemleri destekliyor.

http://packetstormsecurity.org/news/view/20710/Anonymous-Hits-Police-Sup...

Kaynak: Olympos Security


Share/Bookmark

Iphone Model Karşılaştırmaları

Aşağıdaki tablo, şu ana kadar üretilmiş olan toplam 5 iPhone modeli arasındaki temel donanımsal farkları gösteriyor. Tabloya bakıldığında dikkat çeken ilk şey; Ekran Çözünürlüğü, Hafıza (Ram) ve Kamera yetenekleri açısından iPhone 4 ve iPhone 4S‘in eski modeller ile arasında ciddi farkın bulunması. Bu yüzden eğer iPhone’dan en çok beklenti fotoğraf veya video çekme yönünde ise o zaman en son modeli almak en mantıklısı.

iOS Versiyonları ve Uygulamalar

Çok eski model iPhone’lardan alanların en çok sorun yaşadığı konuların başında, güncel iOS versiyonlarını ve bazı uygulamaları yükleyememe geliyor. Çünkü Apple, artık üretimini yapmadığı ilk nesil iPhone’a (2G) ve iPhone 3G’ye güncel versiyonların yüklenmesine izin vermiyor. Bunun başlıca nedeni de performans. Eski model cihazların işlemcisi ve hafızası yeni modellere göre daha düşük olduğundan güncel sürümleri çalıştıramıyor.

İkinci El Cihaz Alacaklara Birkaç Tavsiye

- Tanımadığınız kişilerden iPhone alacaksanız mutlaka cihazın faturasını isteyin. Ayrıca fatura üzerinde yazan Seri, IMEI, vs. gibi numaraların, cihazın Ayarlar -> Genel -> Hakkında bölümünde yazanlar ile aynı olduğundan emin olun.

- Teknik konulara aşina değilseniz ya da çevrenizde size bu konuda yardımcı olabilecek kimseler yoksa kesinlikle SIM kilitli cihazlar almayın.  Bir cihazın SIM kilitli olup olmadığını anlamak kolay değil. Fakat en kesin yöntem, cihazın sıfırlanma veya restore sonrası SIM kartınızla çalışıp çalışmadığını görmek. Çalışmıyorsa büyük ihtimal SIM kilitlidir. Bu yüzden satın alacağınız kişiyle birlikte cihazınızı sıfırlayıp, ilk aktivasyonu yapın.


Share/Bookmark

Turkcell SuperOnline ile Fiber İnternet'in Keyfini Çıkarın...

Turkcell Superonline verdiği download hızları ile limitleri zorluyor. En son görebildiğim hız saniyede 5.1 MB oldu Smile Yani 1 GB' lık film 2,5 dakikada iniyor.

http://www.hizinitestet.com adresinden download ve upload hızınızı test edebilirsiniz.


Share/Bookmark

Spartacus : Vengeance (İntikam) 7. Bölüm Yayınlandı

11 Mart 2012 Pazar

7. bölüm 10.03.2012 Cuma günü yayınlandı.

Spartacus_ Blood and Sand - 02x07 - Sacramentum.ASAP / 720p.HDTV.x264-IMMERSE uyumlu alt yazı senkronlanması tamamlandı, izlenebilir durumda.


Share/Bookmark

Film Tavsiyesi: The Descendants-Senden Bana Kalan (2011)

Filmin Konusu: Hawaii'li zengin toprak sahibi Matt King (George Clooney), karısı bir tekne kazası geçirip, yaşam ünitesine bağlı olarak yaşamaya başlayınca hayatını yeniden gözden geçirmek zorunda kalır...

İki genç kız babası olan Matt, kızlarını alıp tatile götürür ve ailesinden kalan büyük mal varlığını satma kararı alır...

Film Hakkında Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt1033575/


Share/Bookmark

Yeni iPad’in Özellikleri (The new iPad)

Apple nihayet dün yeni iPad modelini tanıttı. Fakat enteresan bir şekilde yeni iPad’in ismi ne “iPad 3″, ne “iPad HD” , ne de “iPad 2S” oldu. Apple bu yeni iPad’e “The new iPad” yani “yeni iPad” ismini verdi.

 

- Dış Görünüm, Ebat ve Ağırlık

Öncelikle yeni iPad’in, iPad 2′ye görünüm olarak çok benzediğini ve boyutlarının hemen hemen aynı olduğunu belirtmeliyim. Aşağıdaki tabloda da görebileceğiniz gibi yeni iPad, sadece 0.6 mm daha kalın. Bu yüzden de yaklaşık 50g. daha ağır. Dolayısıyla yeni iPad’de görsel olarak bir yenilik yok.


Share/Bookmark

Microsoft Exchange PST Capture Tool Released

PST Capture aracı sayesinde network üzerindeki pst leri arayıp
bulduğunuz bu PST dosyalarını yerleşik Exchange sunucularınıza veya
Exchange Online sistemine import etme şansına sahipsiniz. Bu import
işlemini kullanıcı mailbox’ ına direk import edebileceğiniz gibi
isterseniz arşiv posta kutusunada alabilirsiniz.

Bu aracı indirimek için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz:

http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?displaylang=en&id=28767


Share/Bookmark

Google Geçmişi Nasıl Silinir ?

Google, yeni gizlilik politikasının, verdiği hizmetlerin daha iyi ve aktif kullanılması için hazırlandığını açıklamıştı. Ayrıca, kişisel bilgilerin kullanıcıdan izin alınmadan veya kullanıcının rızası olmadan üçüncü partilerle paylaşılmayacağı da açıklandı. Fakat, yeni döneme geçiş sürecini iyi takip edememiş olanların içini rahatlatacak bir yöntem, Google geçmişlerini temizlemek olacak.

Web geçmişi, kişinin neleri beğenip takip ettiğini, nelerden hoşlanmadığını, siyasi görüşünü, dini görüşlerini, cinsel tercihlerini, yaşını ve hatta sağlık durumu hakkında birçok bilgiyi barındırabilir. Bilgilerinin sunucularda saklanmasını ya da siber korsanların ele geçirmesini istemeyen kullanıcıların yapması gereken, çok basit 2 adımlı işlem.

Öncelikle google.com/history adresine giderek, Google hesabınızı aktif etmeniz gerekiyor. Ardından tek yapmanız gereken “Tüm Web Geçmişi'ni kaldır” butonuna tıklamak ve onay sorusunu “Tamam” diyerek onaylamak.

Eğer geçmişinizi gösteren ekranda “Duraklat” butonuna tıklarsanız, arama motorunda bundan sonra yapacağınız aramaların kaydedilmesini durdurmuş olursunuz. Kısaca geçmişi silmek, linkleri teker teker seçip “Çıkart” diyerek ayıklamak ya da aramaların kaydedilmesini durdurmak, kullanıcının vereceği bir karar.

Google'dan 'gizlilik' garantisi

Unutulmaması gereken bir nokta, geçmişinizi silmiş olmanın, hakkınızdaki bilgilerin internetten silineceği veya ileride kaydedilmeye devam etmeyeceği şeklinde düşünülmemesi gerektiğidir. Kullanıcıların kafalarındaki soru işaretlerini gidermesi için, Google'ın yeni hizmet politikası hakkındaki açıklamaları okumaları yararlı olacaktır.


Share/Bookmark

Anonymous'un Türkiye operasyonu

Hack edilen sitelerin sayfaları aşağıdaki mesajı gösterecek şekilde değiştirilmiş:

Merhaba Türkiye,
Son yıllarda, Türkiye hükümetinin internet üzerindeki kontrolunun ne denli arttığına tanık olduk. Binlerce websitesi ve blog engellenirken, aynı zamanda internet gazetecilerine karşı başlatılan yasal kovuşturmalar devam etmektedir. Hükümet şimdi de 22 Ağustos’ta, internet kullanıcılarının tüm aktivitelerinin kayıt altına alınmasını mümkün haline getirecek olan yeni bir filtreleme sistemi uygulamaya koymak istiyor. Böylesi bir sistemin ne zaman ve nasıl uygulamaya konulacağı hala muğlak olsa da, kesin olan şey hükümetin internet sansürünü bir üst seviyeye çıkardığıdır.
Bu sansür uygulamaları mazur görülemez. Serbest bilgi akışına erişim ve katılım temel bir insan hakkıdır. Türkiye hükümeti bu temel hakkı ihlal ederken, ‘Anonim’ (Anonymous) eylemsiz kalmayacaktır. Sansürü engellemek için desteğimizi verecek, sansür uygulayan kurumlara karşı harekete geçeceğiz.
Türkiye’de yüz binlerce insan internet sansürüne yönelik kararları protesto etti ancak AKP hükümeti insanların seslerini duymazlıktan geldi ve protestocuları polis şiddetiyle bastırdı.
Bizler tüm internet vatandaşlarını, Türkiye hükümetini bu absürd politikalardan vazgeçmeye iterek, konuşma özgürlüğünü desteklemeye çağırıyoruz. Serbest bilgi akışı engellenemez. Bilgi paylaşımı durdurulamaz. Korku eşiklerini aşarak, bu temel haklarımızı savunmanın zamanıdır.
Daha fazla bilgi için: http://tinyurl.com/5vd4f9p
Internet erişiminin serbestleştirilmesi için neler yapabileceğimizi tartışmak için IRC kanalında bize katılın:
(server: irc.anonops.bz, channel #opturkey, @buzul, @sick of life)
Bizler ‘Anonim’iz, Bizler çoğunluğuz, Bağışlamayız. Unutmayız. Bizi bekleyin!
#opTurkey

Hack edilen siteler:
kahramanmaras-gem.gov.tr
http://zone-h.org/mirror/id/17109901
http://www.andirintarim.gov.tr
http://zone-h.org/mirror/id/17035631
http://nurhaktarim.gov.tr
http://zone-h.org/mirror/id/17035653
http://pazarciktarim.gov.tr/tr/
http://zone-h.org/mirror/id/17035658
http://kmaraskafder.org.tr/tr/
http://zone-h.org/mirror/id/17047383


Share/Bookmark

iOS 5.1 Güncelleme Sorunları ve Çözüm Önerileri

Bazı kullanıcılar, ne yaparsa yapsınlar bir türlü kablosuz ağ üzerinden (OTA) güncelleme işlemini bir türlü gerçekleştiremediler. Bu sorunlar ilk ortaya çıktığında genelde kullanıcılara önerilen; “Apple’ın sunucuları yoğundur, daha sonra deneyin” çözümü oluyordu.

Cihazımızda kullandığımız Kablosuz Bağlantının (Wi-Fi) DNS ayarını değiştirmek için önce aşağıdaki (soldaki resim) gibi “Ayarlar -> Wi-Fi” menüsüne gidiyoruz. Ardından da aktif olarak kullandığımız kablosuz ağın en sağında yer alan “>” büyüktür işareti şeklindeki seçeneğe tıklıyoruz.

Bu da bizi, yukarıda (sağdaki resim) gibi kablosuz ağımızın detay ekranına götürüyor. Çoğu kişinin cihazında bu sayfadaki değerler otomatik olarak ayarlanıyor. Fakat güncelleme dosyasını indirmede bağlantı sorunu yaşıyorsak, bu sayafadaki DNS değerini manuel olarak Google DNS ayarı olan 8.8.8.8 olarak değiştiriyoruz.

Bu değişiklikten sonra da, daha önce bağlantı sorunları nedeniyle bir türlü gerçekleşmeyen kablosuz güncelleme işlemini tekrar deniyoruz. Çoğu takipçimiz, bu değişiklik sonrası güncelleme işlemini yapabildiklerini belirttiği için sizinle de paylaşayım istedim. (Güncelleme işlemi tamamlandıktan sonra da dilerseniz aynı ekrana tekrar gelip, 8.8.8.8 değerini silip, ayarların eski haline gelmesini sağlayabilirsiniz.)


Share/Bookmark