Iphone Model Karşılaştırmaları

18 Mart 2012 Pazar

Aşağıdaki tablo, şu ana kadar üretilmiş olan toplam 5 iPhone modeli arasındaki temel donanımsal farkları gösteriyor. Tabloya bakıldığında dikkat çeken ilk şey; Ekran Çözünürlüğü, Hafıza (Ram) ve Kamera yetenekleri açısından iPhone 4 ve iPhone 4S‘in eski modeller ile arasında ciddi farkın bulunması. Bu yüzden eğer iPhone’dan en çok beklenti fotoğraf veya video çekme yönünde ise o zaman en son modeli almak en mantıklısı.

iOS Versiyonları ve Uygulamalar

Çok eski model iPhone’lardan alanların en çok sorun yaşadığı konuların başında, güncel iOS versiyonlarını ve bazı uygulamaları yükleyememe geliyor. Çünkü Apple, artık üretimini yapmadığı ilk nesil iPhone’a (2G) ve iPhone 3G’ye güncel versiyonların yüklenmesine izin vermiyor. Bunun başlıca nedeni de performans. Eski model cihazların işlemcisi ve hafızası yeni modellere göre daha düşük olduğundan güncel sürümleri çalıştıramıyor.

İkinci El Cihaz Alacaklara Birkaç Tavsiye

- Tanımadığınız kişilerden iPhone alacaksanız mutlaka cihazın faturasını isteyin. Ayrıca fatura üzerinde yazan Seri, IMEI, vs. gibi numaraların, cihazın Ayarlar -> Genel -> Hakkında bölümünde yazanlar ile aynı olduğundan emin olun.

- Teknik konulara aşina değilseniz ya da çevrenizde size bu konuda yardımcı olabilecek kimseler yoksa kesinlikle SIM kilitli cihazlar almayın.  Bir cihazın SIM kilitli olup olmadığını anlamak kolay değil. Fakat en kesin yöntem, cihazın sıfırlanma veya restore sonrası SIM kartınızla çalışıp çalışmadığını görmek. Çalışmıyorsa büyük ihtimal SIM kilitlidir. Bu yüzden satın alacağınız kişiyle birlikte cihazınızı sıfırlayıp, ilk aktivasyonu yapın.


Share/Bookmark

0 comments :