Google Geçmişi Nasıl Silinir ?

11 Mart 2012 Pazar

Google, yeni gizlilik politikasının, verdiği hizmetlerin daha iyi ve aktif kullanılması için hazırlandığını açıklamıştı. Ayrıca, kişisel bilgilerin kullanıcıdan izin alınmadan veya kullanıcının rızası olmadan üçüncü partilerle paylaşılmayacağı da açıklandı. Fakat, yeni döneme geçiş sürecini iyi takip edememiş olanların içini rahatlatacak bir yöntem, Google geçmişlerini temizlemek olacak.

Web geçmişi, kişinin neleri beğenip takip ettiğini, nelerden hoşlanmadığını, siyasi görüşünü, dini görüşlerini, cinsel tercihlerini, yaşını ve hatta sağlık durumu hakkında birçok bilgiyi barındırabilir. Bilgilerinin sunucularda saklanmasını ya da siber korsanların ele geçirmesini istemeyen kullanıcıların yapması gereken, çok basit 2 adımlı işlem.

Öncelikle google.com/history adresine giderek, Google hesabınızı aktif etmeniz gerekiyor. Ardından tek yapmanız gereken “Tüm Web Geçmişi'ni kaldır” butonuna tıklamak ve onay sorusunu “Tamam” diyerek onaylamak.

Eğer geçmişinizi gösteren ekranda “Duraklat” butonuna tıklarsanız, arama motorunda bundan sonra yapacağınız aramaların kaydedilmesini durdurmuş olursunuz. Kısaca geçmişi silmek, linkleri teker teker seçip “Çıkart” diyerek ayıklamak ya da aramaların kaydedilmesini durdurmak, kullanıcının vereceği bir karar.

Google'dan 'gizlilik' garantisi

Unutulmaması gereken bir nokta, geçmişinizi silmiş olmanın, hakkınızdaki bilgilerin internetten silineceği veya ileride kaydedilmeye devam etmeyeceği şeklinde düşünülmemesi gerektiğidir. Kullanıcıların kafalarındaki soru işaretlerini gidermesi için, Google'ın yeni hizmet politikası hakkındaki açıklamaları okumaları yararlı olacaktır.


Share/Bookmark

0 comments :