iOS 5.1 Güncelleme Sorunları ve Çözüm Önerileri

11 Mart 2012 Pazar

Bazı kullanıcılar, ne yaparsa yapsınlar bir türlü kablosuz ağ üzerinden (OTA) güncelleme işlemini bir türlü gerçekleştiremediler. Bu sorunlar ilk ortaya çıktığında genelde kullanıcılara önerilen; “Apple’ın sunucuları yoğundur, daha sonra deneyin” çözümü oluyordu.

Cihazımızda kullandığımız Kablosuz Bağlantının (Wi-Fi) DNS ayarını değiştirmek için önce aşağıdaki (soldaki resim) gibi “Ayarlar -> Wi-Fi” menüsüne gidiyoruz. Ardından da aktif olarak kullandığımız kablosuz ağın en sağında yer alan “>” büyüktür işareti şeklindeki seçeneğe tıklıyoruz.

Bu da bizi, yukarıda (sağdaki resim) gibi kablosuz ağımızın detay ekranına götürüyor. Çoğu kişinin cihazında bu sayfadaki değerler otomatik olarak ayarlanıyor. Fakat güncelleme dosyasını indirmede bağlantı sorunu yaşıyorsak, bu sayafadaki DNS değerini manuel olarak Google DNS ayarı olan 8.8.8.8 olarak değiştiriyoruz.

Bu değişiklikten sonra da, daha önce bağlantı sorunları nedeniyle bir türlü gerçekleşmeyen kablosuz güncelleme işlemini tekrar deniyoruz. Çoğu takipçimiz, bu değişiklik sonrası güncelleme işlemini yapabildiklerini belirttiği için sizinle de paylaşayım istedim. (Güncelleme işlemi tamamlandıktan sonra da dilerseniz aynı ekrana tekrar gelip, 8.8.8.8 değerini silip, ayarların eski haline gelmesini sağlayabilirsiniz.)


Share/Bookmark

0 comments :