ISA Web ve Server Publishing Problemleri

17 Ekim 2010 Pazar

Çeşitli ortamları; çeşitli kurallar yazarak ve filtrelemeler ile Internet ortamında yayımlayabiliriz. Ancak bazı problemlerle karşılaştığımız zaman, neleri kontrol etmemiz gerektiğini bilmemiz gerekir.

DNS Kayıtlarının kontrolü : ISA Server’ın External bacağındaki IP adresine ait isim, Internet ortamından çözümlenemiyorsa, domain adı için gerekli tanımlamanın DNs üzerinde doğru yapılıp yapılmadığı kontrol edilmelidir

Hata mesajlarının kontrolü : Eğer bağlantıda bir sorun varsa, hata mesajlarını kontrol ederek bu hatanın kaynağı tespit edilebilir. HTTP yapısı standart hata mesajları oluşturur. Örneğin; 403 numaralı hata, ISA Server’ın External IP adresinde sorun olduğunu gösterirken, 500 numaralı hata ise SSL sertifikalarında bir problem olduğunu gösterir.

Bağlantı için dinlenen ISA Server Port’larının kontrolü : Bunun için netstat kullanılarak dinlenen Port’lar kontrol edilebilir. Komut satırında netstat –an yazarak ISA Server’ın 80 veya 443 numaralı portları dinleyip dinlemediğini kontrol edebiliriz. Eğer ISA Serrver bu portları dinlemiyorsa Web Listener yapılandırmamızı kontrol etmeliyiz. Diğer portlar için ise Server Publishing kuralları kontrol edilmelidir.


Share/Bookmark

0 comments :