Geleceğin Perakende Ödeme Teknolojileri

8 Temmuz 2018 Pazar

Dijital Akıllı Aynalar 

  
Alışveriş, benzersiz ve kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi için giyinme odalarına dijital aynalar eklemeye başladı. Gelecekte daha da yaygınlaşacak akıllı ayna teknolojisiyle müşteriler beden ölçülerini sisteme girebilecek ve bu şekilde internet üzerinden de gönül rahatlığıyla alışverişini gerçekleştirebilecek. Bunun için bir kez mağazaya giderek ölçü verilmesi yeterli olacak. Akıllı aynalar ayrıca müşterilerin farklı kıyafetlere ait görüntülerini yan yana karşılaştırmasına da olanak sağlayacak. 

Chatbotslar
2017 Chatbot Raporu’na göre, tüketicilerin çoğunluğu (yüzde 57) chatbot’ların varlığından haberdar, üçte biri ise (yüzde 35) chatbotsların daha fazla marka tarafından kullanıldığını görmek istiyor. Yapay zeka formlarının hayatlarımıza girmesi şeklinde tanımlayabileceğimiz ve gelecekte daha da yaygın kullanılacak Chatbotslar, telefon ve bilgisayarlarımızı kullanma biçimimizi kesin olarak değiştirecek. Chatbotslar, gelecekte kullanıcıların söylediklerini çok kısa sürede analiz edecek ve kullanıcıların isteklerini yerine getirmek için onları yönlendirecek uygulamalar olarak daha fazla hayatımıza girecek.

Şu anda Google Now, Apple Siri ya da Microsoft Cortana gibi sanal asistanların yazılımlarında da bulunuyor.

Kişiselleştirilmiş Yapay Zeka
Artık birçok alanda hizmet vermeye başlayan makineler ve yazılımlar, tıpkı canlılar gibi topladıkları verileri işleyerek yeni şeyler öğreniyorlar. Yapay zekanın gelişimiyle elde edilen tüketici verilerini kullanmak, 2025’te perakende sektöründe odak nokta olacak. Mağazalar, her bir müşterinin gereksinimlerini ve verilerini kullanarak, müşterilerin ihtiyaçlarını daha akıllı hale getirecek ve müşteriye özel kişiselleştirişmiş teklifler, fırsatlar sunacak. Ayrıca nesnelerin interneti; mağaza içi akıllı cihazlar ve sensörler sayesinde perakendecilerin daha iyi, veri odaklı kararları verebilmelerine olanak tanıyacak. 2025 yılına kadar yıllık 410 milyar dolar ile 1,2 trilyon dolar arasında ekonomik bir etki yaratması beklenen nesnelerin interneti, perakende sektöründe büyümeyi etkileyecek. Nesnelerin interneti; müşterileri, nesneleri, satış ve operasyon işlemlerini dijital platforma taşıyarak, inovasyon ve yeni fırsatlar sunacak. Müşteriler, akıllı telefonlarından ürünlerin stok durumuna bakabilecek, önceden oluşturduğu alışveriş listesindeki ürünlerin mağazadaki yerini uygulamadaki yönlendirmelere göre bulabilecek.   

Çalışansız Dükkanlar
İçeride çalışanların olmadığı, QR code ile ürünlerin okutularak ödeme yapılabildiği ve işlemlerin çok daha hızlı yapıldığı çalışansız dükkanların ilk adımları yakın zamanda atıldı. Mağazadan tüketicinin aldığı ürünleri tespit etmek için yazılım altyapısı ve sensörler kullanarak çalışan bu dükkanlara girerken tüketicilerin yapması gereken tek şey, markanın oluşturduğu aplikasyonu kullanması olacak.

Ses İle Arama Özelliği
Kelime ile aramanın daha da gelişmiş hali olan “görselle arama”, e-perakendenin yükselen trendlerinden biri olacak. Örneğin elinizde beğendiğiniz montun bir resmi varsa, dilediğiniz bir e-ticaret sitesine girerek, resmi bu e-ticaret sitesine yükselebileceksiniz. E-ticaret sitesi yüklediğiniz resme yakın tüm ürünleri ekranınızda size sunuyor olacak. 2020’ye doğru ise “ses” ile arama özelliği e-ticaret sitelerinde arama opsiyonu olarak karşımıza çıkabilir. Sesli arama özelliğiyle istediğimiz ürünleri kolayca aratabileceğiz.


Share/Bookmark

SQL Server 2017 Express

Son birkaç yılda SQL Server'a birçok yeni özellik eklendiğini gördük. Sadece bir kaçını söylemek gerekirse: SQL 2014'te Microsoft, 2016 sürümünde daha da geliştirilmiş olan In-Memory OLTP'yi ekledi. SQL 2016'da, Machine Learning, T-SQL kodu içinde R komut dosyalarını kullanma olanağı sunan bir özellik olarak geldi. Son olarak, SQL Server 2017, bir Linux sürümü ekledi.

SQL Server 2017 Express

Bu sürümü indirerek ve kullanarak, veritabanı motoru özelliklerini içeren çekirdek ekspres veritabanı sunucusuna sahip olursunuz. Ayrıca, bu sürüm SQL Server replikasyon özelliklerini içerir, ancak birleştirme, Eşler Arası ve İşlem çoğaltma için sınırlamalar var.

Bu sürüm, uzak bağlantıları kabul etmeniz gerektiğinde idealdir. Bu, tüm SQL Server Express sürümleri gibi ücretsiz olarak kullanılabilir. Aşağıdaki ekran görüntüsünde, SQL Server Express yükleyicisindeki Özellik Seçimi adımını görebilirsiniz.

SQL Server 2017 Express Advanced Services

Bu sürüm, kullanıcılara Express çekirdeği baskısı ile elde edeceğinizlerden daha fazla özellik sunar. SQL Server veritabanı motoru, SQL Server Replikasyon (Birleştirme, Eşler Arası ve İşlem çoğaltma için bir abone ile sınırlı) ve tam metin arama içerir. Diğer bir konu, Python ve R dilini kullanmanıza izin veren, veri analiz araçlarının Makine Öğrenim Servisleriyle (In-Database) dahil edilmesidir. Ayrıca, Dış Veri için PolyBase Sorgulama bulunuyor ve raporlama için Raporlama Hizmetlerini eklenti olarak indirip, kullanabiliyorsunuz.

Core express sürümünün aksine, Advanced Services ile SQL Server 2017 Express'i indirmek ve kullanmak isterseniz, Visual Studios Dev Essentials programına katılmalısınız. Aşağıdaki linkden indirebilirsiniz: https://www.visualstudio.com/es/dev-essentials/

Aşağıdaki ekran görüntüsünde, Advanced Services Installer SQL Server 2017 Express'in özellik seçim ekranını görebilirsiniz.

SQL Server 2017 Express LocalDB

Bu sürüm, SQL Server Express'i LocalDB ile uygulamalara gönmenize izin verir. Uygulamanızdaki bir veritabanını kullanmanız gerektiğinde ve veritabanının yönetimiyle ilgilenmek istemediğinizde en iyi seçimdir.

LocalDB'yi SQLite veritabanına alternatif olarak düşünebilirsiniz. SQL Server 2017 Express LocalDB, SQLite ile farklı olarak, LocalDB'nin çalıştığı bilgisayarda birden çok kullanıcının veya işlemin veritabanına erişmesi gereken bir uygulama oluşturmanızı sağlayan bir istemci-sunucu veritabanı motorudur. Ayrıca, LocalDB ile SQLite'de mevcut olmayan fonksiyonları, trigerları ve SP’leri kullanma olanağına sahip olabiliyorsunuz.

Ancak LocalDB aşağıdaki sınırlamalara sahiptir:
• Birleştirme replikasyon senaryosunda abone olarak hareket edemez.
• FILESTREAM desteklemez.
• Sadece Service Broker için yerel kuyruklara izin verir.


Share/Bookmark

Sadece IQ’su 146 ve Üzerinde İnsanların Çözebildiği Matematik Testi...

Cody Cross adında bir kullanıcı, testteki 10 sorunun hepsine doğru cevap veren kişilerin parlak bir zekaya sahip olduğunu ve IQ’larının 146 ya da daha üzerinde olduğunu iddia ederek, nüfusün sadece yüzde ikisinin ise 6 soruya doğru cevap verebildiğini söyledi.

Cody Cross, bu testteki 10 sorunun hepsine doğru cevap veren kişilerin parlak bir zekaya sahip olduğunu ve IQ’larının 146 ya da daha üzerinde olduğunu iddia ederek aynı zamanda nüfusun sadece yüzde ikisinin ise 6 soruya doğru cevap verebildiğini söyledi. Denemesi sizden, cevap anahtarına hemen bakmayın :)

İşte o sorular...

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Cevap Anahtarı:


Share/Bookmark

POS Tefeciliği (Fiktif İşlemler)

Kazanç elde etmek amacıyla başkasına ödünç para vermeye tefecilik deniyor.  Pos tefeciliği tanımını yapmak gerekirse, herhangi bir mal teslimi veya hizmet sunulmadan işyeri tarafından posun amaç dışı kullanılarak haksız kazanç elde edilmesidir.

Pos tefeciliği günümüzde  genel olarak kredi kartından çekim yapılması karşılığında nakit para alınması veya kredi kartı borçlarının ödetilmesi şekilde 2 ayrı yöntemle yapılmaktadır.

1- Nakit para alınmasında paraya ihtiyacı olan kişi aralarında mal alışverişi olmaksızın POS cihazından kredi kartıyla çekim yaptırıp karşılığında komisyon tutarını düşüp nakit para almaktadır.

2- Kredi kartı borçlarının ödenmesi karşılığında ödenen tutara bir miktar komisyon da ekleyerek yine aralarında mal alışverişi olmaksızın POS cihazından kredi kartına çekim yapılması suretiyle gerçekleştirilmektedir.

Son dönemde Maliye ve BDDK’nın bu yöndeki araştırma ve yaptırımlarını arttırmasıyla daha da bilinen bir kavram haline geldi. Sadece bankalara tanınan “para satma” işlemini yasadışı yöntemlerle uygulayıp vatandaşı, kredi kartı borçlarını kapatabilecekleri vaadiyle çeken “POS Tefecileri”, internetin her mecrasını öne çıkmak için kullanmaya başlayınca denetleme kurullarının radarına girdiler.

Kredi kartı borcunu ödeyemeyen veya nakite ihtiyacı olan birey, bu işlemi yürütenlere başvurur. Bu işlemin yapılabilmesi için POS / Sanal POS’a üye olunması yeterlidir.

Maliyecilerin bu modern zaman tefecilerine “POS tefecisi” demesinin sebebi işte bu. Bu işlem genelde altın ve kontür satışında KDV’nin olmayışı nedeniyle bu sektörlerde yoğunlaşmaktadırlar.

“POS Tefecileri” kurbanlarına dijital dünyanın pek çok aracını kullanarak ulaşabiliyor. Broşür ve e-posta yöntemleri bunların başında geliyordu ama bugün Facebook’ta “Kredi katı borcunuzu kefilsiz, şartsız kapatabileceklerini” belirten reklamlardan SMS mesajlarına kadar her yerde ilanlarına rastlayabilirsiniz.   


Share/Bookmark

Mayıs 2018 Dergi Paketi

Toplam Boyut 7.96 GB

http://turbobit.net/nlg65e9759zk/Mayis-Dergi-1.WT.rar.html

http://turbobit.net/c80h4fydwbnx/Mayis-Dergi-2.WT.rar.html

http://turbobit.net/e5jy93xnztgw/Mayis-Dergi-3.WT.rar.html

http://turbobit.net/o5uaet8wafq3/Mayis-Dergi-4.WT.rar.html

http://turbobit.net/5enjstfmxhy2/Mayis-Dergi-5.WT.rar.html


Share/Bookmark