SQL Server 2014 Yenilikleri

22 Şubat 2015 Pazar

SQL 2014’de dikkat çeken en önemli yenilikler;

In-Memory OLTP:

Bellek ünitelerinin fiyatları makul seviyelere indikçe bunların performansından faydalanılabilecek teknolojilerde günden güne artıyor. Microsoft da bu teknolojiyi görmezden gelmemiş. SQL 2014 de bu konuda gelen yenilik; “memory-optimized tables” En basit özetiyle ram de tutulan tablolar.

In-Memory OLTP teknolojisinden kısaca bahsetmek gerekirse, SQL Core kütüphanelerine ek olarak geliştirilen yapı oluşturduğumuz tabloyu arkada C++ koduna çeviriyor ve ACID sınırları dışına çıkmadan yüksek performans ile işleri yürütüyor. Tablo tipli değişken değil, temp tablo değil, memory tablosu.

Güncellenebilir ColumnStore İndex+(Clustered);

Geleneksel Row Store formatta veriler satır bazlı tutulmaktaydı. Tek bir sütun dönecek bir sorguyu bile cevaplayabilmek için diskten tüm alanları içeren satırın okunması gerekirdi. 2012 versiyonuyla hayatımıza giren ve sütun bazlı data tutmamızı sağlayan ColumnStore Index data saklama mantığı açısından büyük bir yenilikti ve uygun kullanımda çok yüksek performans faydaları sağladı.

Bu mantıkla;

- Sadece istenilen kolonlar için okuması gereken page’leri diskten okuması sayesinde gereksiz disk erişimini düşürür.

- Kullanılmayacak veriler (istenmeyen sütunlar) boşuna Cache a alınmayacağı için, Cache den erişim oranı yükselecek, buradan da bir performans kazanımı olacaktır.

- Ayrıca kolon bazlı saklama da büyük bir sıkıştırma avantajı bulunuyor.

Sıkıştırma mantığında birbirine benzeyen verilerden oluşan bir kümeyi sıkıştırmak daha kolaydır. Datanın bir kopyası tutulur ve diğerleri için bu kopyayı gösteren ancak çok daha az yer işgal eden pointerlar kullanılır.

Aynı sütunda saklanan birçok verinin birbirine eşit olabileceği düşünülürse (Şehirİsmi kolonu gibi), sıkıştırma sayesinde yer kazanımı artar. Bu da disk erişim ihtiyacını düşüren bir artıdır.

Ancak ColumnStore Index’in en büyük eksikliği, data güncellemelerine izin vermiyor olmasıydı. SQL 2014 ile artık Data güncelleme de yapılabiliyor.

2012 de Unclustered olarak kullanmaya başlayabildiğimiz ColumnStore Index 2014 ile birlikte Clustered olarak da kullanılabilecek. ColumnStore ve ColumnStoreArchival seçenekleri mevcut.

Azure Entegrasyonu

Microsoft’un bulut çözümü Azure, SQL 2014 ile birlikte Azure üzerine direkt olarak yedek alabiliyoruz. Belki daha da kritik olanı bir High Availability/Disaster Recovery senaryosu oluştururken artık Azure da bizim için bir seçenek.( AlwaysOn Replica in Azure)

Lokalde sunucu problemi yaşansa bile, minimum downtime ile bulut üzerinden sistemimiz çalışmaya devam ediyor. Ekstra donanım yatırımı yapmadan, Clustered sistem kurma, yönetme gibi zahmetlere ve zaman kayıplarına katlanmadan hızlıca sistemimize entegre edebileceğimiz bir çözüm.

Ayrıca vaktiniz olursa ve izlemek isterseniz SQL Server 2014 – Yenilikler webcastini indirip, izleyebilirsiniz.


Share/Bookmark

Krav Magen Eğitimleri Kadir Has Üniversitesi'nde...

Orkun Hoca’mızın öncülüğünde, Kadir Has Üniversitesi Öğrenci Kulübünün en yeni üyesi "Krav Magen Self Defence Club" Cibali kampüsünde faaliyete girdi ve üye kayıtlarına başladı.

Üye kayıtlarının 2. gününde 100’e yakın öğrenci kayıt yaptırdı. Sayının beklenden fazla olmasının nedeni son yıllarda şiddet olaylarının artması ve artık insanların her türlü saldırıda (bıçak, silah, sopa v.b.)kendini korumayı öğrenmek istemesi diyebilirim.

Krav Magen Self Defence Club’da neler yapılıyor?

- Self Defence (Kendini Koruma) ile ilgili öğrencilere düzenli fiziksel ve teorik eğitimler veriliyor.   

-Toplumsal cinsiyet ve şiddet konusuna eğilen sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriliyor.    


Share/Bookmark

Genel Kültür : Dingo'nun Ahırı

Dilimizde anlatmak istediklerimizi ifade edebilmek için kullanılan birçok kelime ve söz öbeği vardır. Bu söz öbeklerinden bir tanesi de deyimlerdir. Deyimler az sözle çok şey anlatmayı hedefleyen kalıplaşmış söz öbekleridir.

Deyimler atasözleri gibi anonim sözler olmakla birlikte bazen çıkış kaynağı bilinen deyimler de karşımıza çıkmaktadır. ”Burası Dingonun ahırı mı?” şeklinde kullanılan “Dingonun ahırı” deyimi de zengin dilimizde kaynağı belli olan deyimlerden bir tanesidir.

Peki “Dingonun ahırı” sözünün çıkış kaynağı nedir, bu söz günümüze nereden gelmiştir?

Eski zamanlarda ulaşım olarak atlı tramvayların kullanıldığı dönemde insanlar bir yerden bir yere gitmek ve yük taşımak için atların gücünden faydalanmaktadır. İki at tarafından çekilen bu ulaşım araçları Şişhane’den çıkabilmek için Azapkapı’dan yedek at alırlarmış. Taksim’e kadar çıkan bu atlı tramvaylar günümüzdeki Taksim alanının batısındaki sular idaresi ile Fransız konsolosluğu arasındaki bir ahırda bekletilip burada dinlenmeleri sağlanırmış. Ardından bu atlar arabaya koşulmadan Azapkapı’ya gönderilirlermiş.

İşte o dönemde atların dinlendirildiği bu ahır Dingo adındaki bir Rum vatandaşa aitmiş. Atlı tramvayların yoğun olarak çalışması sebebiyle bu ahırda da her zaman bir kalabalık ve keşmekeş hakimmiş. İşte günümüzde kaynağını bilmeden sıklıkla kullandığımız “Burası Dingonun ahırı mı?” sözü rivayetlere göre kaynağını buradan almaktadır.

Dilimizde bu söz bir yere selamsız sabahsız ve izin almadan giren insanlar için kullanılmaktadır. Smile


Share/Bookmark

Film Tavsiyesi: The Theory of Everything-Her Şeyin Teorisi (2014)

2014’ün en iyi filmlerinden biri. IMDB Top 30’da şu an 10’uncu sırada.

IMDB puanı 91.169  kişinin oylaması ile 10 üzerinden 7.8 

Konu: Film, Fizik’in yaşayan dehası İngiliz fizikçi ve teorisyen Stephen Hawking'in hayatından bir kesiti ele alıyor.

Odak noktası olarak Hawking'in 1965 ve 1991 yılları arasında evli kaldığı ilk eşi Jane Wilde ile olan ilişkini konu alan filmde, öğrencilik yıllarında başlayan ilişkilerine, birlikte bilim adına yaptıklarına ve hastalık teşhisiyle yaşadıkları sarsıntılara tanık olacağız.

Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt2980516/


Share/Bookmark

Android 5.0 (Lollipop) Yenilikleri

Yeni yayınlanan Android 5.0’dan şimdilik göze çarpan özelliklerden bir kaçı:

Tasarım: Android Lollipop'ta Google, “Materyal Tasarım” adını verdiği yeni bir görünümü Android cihazlara kazandırdı. Android Lollipop ile birlikte gölgeler kullanılarak işletim sistemine daha derinlikli bir hava katılmış ve içeriğe göre renk belirleme gibi ekstra özellikler sunulmuş. Yeni tasarımda her şey sadelik düşünülerek geliştirildi. Stock Android Lollipop'ta durum böyle. Cihazlarda ekranın en altında bulunan yönetme tuşları, üç basit şekle indirgenmiş.

Çoklu Görevler: Android Lollipop’la birlikte çoklu görev ekranı yeni bir görünüme kavuştu. Artık açık uygulamalar menüsü döner bir şekilde kullanıcının karşısına çıkıyor ve yukarı veya aşağı kaydırarak açık uygulamalar görülebiliyor. Uygulamayı kapatmak içinse sağa veya sola kaydırmak veya üzerindeki "X" işaretine dokunmanız yeterli oluyor.

Güvenlik: Google Play’deki uygulama kontrolü daha sıkı bir hal alırken, yeni yamalar uygulama mağazasına eklenmiş durumda. Buna ek olarak çalınan veya kaybedilen telefonlar, uzaktan fabrika ayarlarına döndürülebiliyor. Android Lollipop ile birlikte konum, içerik ve benzeri doğrulama yöntemleriyle telefonunuzun kilidi otomatik olarak açılacak. Yani evinizi güvenilir bir yer olarak seçerseniz, evdeyken kilit ekranını geçmek için ekstra herhangi bir işlem yapmanız gerekmiyor.

Pil Ömrü: Google, Android Lollipop ile cihazların pil tasarrufu modunda 90 dakikaya kadar daha fazla pil ömrüne sahip olacağını söylüyordu.

64-bit Desteği: Apple, iPhone 5S ve iOS 7 ile 64 bit desteğini ilk kez akıllı telefonlara getirmişti. Bu destek iOS 8 ile devam ederken, Android cephesi ise 2014 yılının sonuna doğru 64 bit işlemcileri desteklemeye başladı. Yani  bir mucize olmazsa 2015 sonrasında çıkacak telefonların çoğunda 64 bit işlemciler görmeye başlanacak. 64 bit desteğiyle birlikte telefonlarda da hatırı sayılır ölçüde performans artışı bekleyebiliriz.

Sağlık ve Fitness: Son dönemin en popüler uygulamalarından olan Sağlık ve Fitness uygulamalarına Google’ın da önem gösterdiğini söyleyebiliriz. Mesela buna Google Fit uygulamasını örnek gösterebiliriz. Ayrıca Android Lollipop’taki resmi uygulamalar, cihazlardaki sensörleri kullanarak sağlık ve fitness verisini depolayacak ve kullanıcısına sunacak.

Android Auto: Android Lollipop ile birlikte Google otomobiller için Android Auto sistemini tanıttı. Apple’ın geçtiğimiz yıl iOs 7 ile birlikte duyurduğu CarPlay özelliğine benzeyen Android Auto, CarPlay ile benzer özelliklere sahip. İki sistem de akıllı telefonları kullanarak harita, müzik ve diğer uygulamalara ait bilgileri uyumlu araçların ekranında gösterebiliyor.


Share/Bookmark

2014'ün En İyi 20 Filmi

1. BOYHOOD / Çocukluk

http://www.imdb.com/title/tt1065073/?ref_=nv_sr_1

2. NIGHTCRAWLER / Gece Vurgunu

http://www.imdb.com/title/tt2872718/?ref_=nv_sr_1

3. THE WOLF OF WALL STREET / Para Avcısı

http://www.imdb.com/title/tt0993846/?ref_=nv_sr_1

4. INSIDE LLEWYN DAVIS / Sen Şarkılarını Söyle

http://www.imdb.com/title/tt2042568/?ref_=nv_sr_1

5. GUARDIANS OF THE GALAXY / Galaksinin Koruyucuları

http://www.imdb.com/title/tt2015381/?ref_=nv_sr_1

6. EDGE OF TOMORROW / Yarının Sınırında

http://www.imdb.com/title/tt1631867/?ref_=nv_sr_1

7. THE GRAND BUDAPEST HOTEL / Büyük Budapeşte Oteli

http://www.imdb.com/title/tt2278388/?ref_=nv_sr_1

8. WHAT WE DO IN THE SHADOWS / Gölgelerde Napıyoruz

http://www.imdb.com/title/tt3416742/?ref_=nv_sr_1

9. DAWN OF THE PLANET OF THE APES / Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti

http://www.imdb.com/title/tt2103281/?ref_=nv_sr_1

10. HER / Aşk

http://www.imdb.com/title/tt1798709/?ref_=nv_sr_3

11. MR. TURNER / Bay Turner

http://www.imdb.com/title/tt2473794/?ref_=nv_sr_1

12. CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER / Kaptan Amerika: Kış Askeri

http://www.imdb.com/title/tt1843866/?ref_=nv_sr_1

13. X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST / X-Men: Geçmiş Günler Gelecek

http://www.imdb.com/title/tt1877832/?ref_=nv_sr_1

14. GONE GIRL / Kayıp Kız

http://www.imdb.com/title/tt2267998/?ref_=nv_sr_1

15. INTERSTELLAR / Yıldızlararası

http://www.imdb.com/title/tt0816692/?ref_=nv_sr_1

16. CALVARY / İnfaz

http://www.imdb.com/title/tt2234003/?ref_=nv_sr_1

17. THE THEORY OF EVERYTHING / Her Şeyin Teorisi

http://www.imdb.com/title/tt2980516/

18. THE GUEST / Misafir

http://www.imdb.com/title/tt2980592/?ref_=nv_sr_1

19. UNDER THE SKIN

http://www.imdb.com/title/tt1441395/?ref_=nv_sr_1

20. 12 YEARS A SLAVE / 12 Yıllık Esaret

http://www.imdb.com/title/tt2024544/?ref_=nv_sr_1


Share/Bookmark

Telefonunuz Kaybolduğunda Aranacak Numara

Bilgi Teknoloji Kurumu (BTK), vatandaşlara, cep telefonlarının çalınması durumunda, ilk olarak 0 312 294 94 94  numaralı telefondan BTK'nın Bilgi ve İhbar Merkezinin aranması çağrısında bulundu.

Cep telefonları hırsızlar tarafından çalınan veya cep telefonlarını kaybeden vatandaşların yapması gerekenler:

IMEI numaranızı, kimlik bilgilerinizi ve telefonunuzu en son kullandığınız zamanı bildirmeniz halinde verdiğiniz bilgilerin doğrulanması durumunda telefonunuz kara listeye alınıyor. Böylece iletişime kapattırılan cihazın bir başkasına ait SİM kart takılarak kullanılması engelleniyor. Bilgi ve İhbar Merkezine ihbar edilen telefonlara kapatılma öncesinde cihazın çalıntı olduğu ve cihazın en yakın kolluk kuvvetine teslim edilmesi yönünde yasal uyarı SMS'i gönderiliyor.

IMEI Numaranızı Nasıl Öğrenebilirsiniz?

Bu ihbarı hızlı bir biçimde yapabilmek için telefonunuzun IMEI numarasını bilmemiz gerekli. O nedenle kullandığımız telefona ait IMEI bilgisini ihtiyaç olduğunda ulaşabileceğimiz bir yere not etmeniz tavsiye ediliyor. IMEI’I öğrenmek için *#06# yazıp YES tuşuna basmanız yeterli.

GSM Operatörünüzü Arayın

Cihazın üzerindeki kendi SİM kartınızın kullanılmasını engellemek için ise GSM operatörünüzü arayarak hattınızı da kapattırmanız gerekiyor. Yargıya başvurun hırsızlık, gasp ve kapkaç gibi durumlar söz konusu ise savcılıklara ya da ikametgahınızın veya olayın gerçekleştiği ilçe emniyet müdürlüğüne veya olayın gerçekleştiği ilçe emniyet müdürlüğüne başvurularak şikayetçi olmanız gerekiyor.

BTK'nın Bilgi ve İhbar Merkezi'nen 2014 yılında 35 Bin ihbarda bulunuldu. Kayıp,çalıntı cihazlarla ilgili 2014 yılında BTK'nın Bilgi ve İhbar Merkezi üzerinden 35.171 ihbar yapıldı.

Bu ihbarların yüzde 80'inde verilen bilgiler doğrulanarak cihazlar iletişime kapatıldı. Kapatılan cihazların yüzde 20'si, cihazın bulunması nedeniyle tekrar iletişime açtırıldı.


Share/Bookmark

Kart Dolandırıcılığı (Fraud) Nedir?

8 Şubat 2015 Pazar

Kredi kartı işlem cirolarının milyon hatta milyar TL’lere yaklaştığı günümüzde ödeme sistemlerinde, kart sistemlerinde güvenliğin her geçen gün önemi artırıyor.

BKM verilerine göre MO/TO işlemleri hariç internetten yapılan kartlı ödeme tutarları şöyle:

-2012 yılı 1. çeyreği sonunda 5.78 milyar TL

-2013 yılı 1. çeyreği sonunda 7.99 milyar TL (% 38.2  artış)

-2014 yılı 1. çeyreği sonunda ise 10.04 milyar TL (% 25.7 artış) – 1 Şubat’ta yayına giren BDDK taksit kısıtlamasından ötürü büyümede düşüş yaşandı.

Kart sahteciliğini (Fraud) önlemeden önce ne olduğunu bilmemiz gerekir. Buna göre güvenliğinizi artırabilir, kendinizi eğitebilirsiniz. Fırsat bulabilirsem kart sahteciliğinde nasıl “fake / aldatma” yapıldığı ile ilgili ayrı bir yazı da yazacağım.

Fraud (Sahtecilik) Nedir?

Türkçe’de sahtecilik anlamına gelmektedir. E-ticaret veya sanal ödeme sistemlerinde çalıntı kredi kartı kullanarak veya kredi kartı bilgilerinin kopyalanarak kullanımı suretiyle yapılan online ödeme ve alışverişleri ifade eder.

Ülkemizde ve dünyamızda birçok fraud türü bulunmaktadır. Bunları fiziki kart sahteciliği (CP-Card Present Fraud) ve sanal ortamda gerçekleştirilen sanal kart sahteciliği (CNP-Card Not Present Fraud) sahtecilikler diye ayırabiliriz.

Fraud, basit anlamıyla hırsızlıktır. Evimizi nasıl hırsızlara karşı korumak için önlemler alıyorsak, firmanızı da sanal dolandırıcılara karşı korumamız gerekir.

Fraud Kontol Yöntemleri

Fraud (sahtetecilik) oranlarınızı bazı basit yöntemler uygulayarak azaltabilirsiniz.

Mutlaka monitoring ve iyi bir fraud analizi yapan ekibiniz olması gerekmektedir. Büyük ölçekli e-ticaret işletmelerinin hepsinde bu birim bulunmaktadır. Bu birime sahip olmayan işletmeler de profesyonel olarak destek almaktadırlar. Şu an birçok firmada sahtecilik önleme araçları (fraud prevention tool) satın alarak bu hizmetten faydalanıyor.

Motoring ekibiniz veya sahtecilik önleme araçlarınız olmasa da kendi önlemlerinizi alabilirsiniz.  Örneğin;

-Ödeme sırasında ad / soyad, son kullanma tarihi ve güvenlik Kodu (CVV/CVC2) kontrolü yapılmalıdır.

-3D secure ödeme almak ve bu yönteme teşvik çok önemlidir. Bazı siteler sadece 3D secure ödeme alarak fraud riskini minimize etmişlerdir. Fakat sepet dönüşüm oranlarında  büyük düşüşler ve ciro kaybı ile karşı karşıya kalmışlardır. Bu nedenle bu dengeyi çok iyi tutturmak gerekmektedir.

-Ödeme yapıldıktan sonra telefon ile teyit alınmalıdır. Ufak bir görüşme fraud riskini %98’e kadar indirecektir. Bu görüşmelerin sıklığı tabi ki işlem hacminize ve risk aralığınıza göre değişecektir.

-Kredi kartı BIN kontrolü yapabilirsiniz. Bu şekilde hangi bankaya ait oldugunu Sanal POS içerisinden kontrol edebilirsiniz.

-Anlaşmalı olarak kullandığınız sanal poslarda, bankanız belirli tutarların üzerindeki ödemeler için risk kontrolü yapmaktadır. Genelde 2.000 TL üzeri işlemlerde risk kontrolü talep edebilirsiniz. Bu talep için mutlaka anlaşmalı olduğunuz bankanın kartı üzerinden yapılan ödeme (on-us) işlemi olmalıdır.

-Kart numarası yada son kullanma tarihi ile ilgili birden fazla yapılan hatalı girişlerde risk alarmı üreterek işlemleri kontrol edebilirsiniz.


Share/Bookmark

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6, Mart ayının başında Barcelona'da düzenlenecek olan MWC (Mobile World Congress ) 2015'te tanıtılacak. Galaxy S6'nın gerçek ölçüleriyle hazırlanan kııflı render görüntüleri ortalarda dolaşıyor.

S6, Samsung'un yeni metal kasal modeli olacak ve önceki modellere göre daha ince, daha şık malzemelerin kullanılmasıyla imal edilecekmiş.

Samsung Galaxy S6'nın beklenen teknik özellikleri:

- QHD çözünürlüğünde 5.1 ya da 5.2 inç büyüklüğünde SuperAMOLED ekran,

- 20 Megapiksel çözünürlüğünde OIS destekli ana kamera, 5 Megapiksel ön kamera,

- 3 GB RAM,

- 8 çekirdekli Exynos 7420 işlemcisi gibi özelliklerle gelmesi beklenen Galaxy S6'nın, Android Lollipop ve yeni TouchWiz arayüzü ile gelecek.


Share/Bookmark

SQL Server Policy Based Management

Birçok ortamda PBM (Policy Base Management)'den faydalanılmıyor. Halbuki Best Practice'lerimizi PBM ile kontrol etmemiz çok kolay. Örneğin SQL Server Instance'ımdaki veritabanlarınızın AutoClose ve AutoShrink özellikleri False mu? AutoUpdateStatistics ve AutoCreateStatistics True mu? PageVerify CHECKSUM mı? Veri dosyalarımın büyütülme şekli doğru mu?

Belli boyutları aşan dosyaların büyümesini kapatmak ve yeni dosya oluşturmak. Bunları Job'larla veya daha kötüsü manuel kontrol etmemiz sıkıntılı olabilir.

Condition'larınızı belirleyin, Policy'nizi tanımlayın. Daha sonra da Evaluation Modu'una göre Error Log'a kaydedilecek hatalar için Alert tanımlayın ve Policy'ler çiğnendiğinde kendinize ve/veya ilgili kişilere haber verilmesini sağlayın.

Aşağıdaki adresde daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb510667.aspx


Share/Bookmark

Film Tavsiyesi; İbn-i Sina: The Physician-İbn-i Sina: Hekim (2013)

IMDB puanı, 17.542 kişinin oylaması ile 10 üzerinden 7.3 

Konu: Rob Cole doğal bir yetenekle dünyaya gelmiş ve annesinin yaklaşmakta olan ölümünü tuhaf bir biçimde sezmiştir. Engelleyemediği ölüm gerçekleştiğinde, Bader onu ikna ederek uzun bir yolculuğa çıkarır; bu yolculuk ise küçük hokkabazlıkları ve hekimlik alanında çeşitli yöntemleri öğrendiği bir eğitim süreciyle geçer. Ne var ki Cole için bir noktadan sonra bu metodlar sınırlı kalır ve daha engin bir bilgi birikimine sahip olmayı istemeye başlar.

Bu amaçla rotasını Pers topraklarına çevirir ve görmeyi dilediği kişi tüm doktorların doktoru İbn-i Sina'dır. Ünlü hekimin İsfahan'daki okuluna ulaştığında ise zorluk ve yasaklarla karşılaşır. En büyük sorunu ise Hristiyan olması ve bu nedenle okula kabul edilemeyecek olmasıdır. Ancak genç Rob içindeki bu bilgi açlığıyla hepsini aşmaya hazırdır ve nihayetinde kutsal amacı uğruna, sorunları kendi belirlediği yöntemlerle çözmeye başlar…

Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt2101473/


Share/Bookmark

Metro'da Cep Telefonu Kullanımı Hakkında...

3 telefon operatörü olan Avea, Turkcell ve Vodafone'un, İstanbul'daki metrolardan baz istasyonlarını kaldırdı. Çünkü İstanbul Belediye'si, vatandaşının haberleşmesi için konulan bu baz istasyonlarından çok milyonlu, yüksek "kira" bedelleri istemiş durumda.

Acil Durum da Olsa Cep Telefonlarınızı Artık Kullanamayacaksınız…
Metrolardaki kişiler "güvenlik" nedeniyle dışarıdan aranamıyordu. Ama metroda bulunan kişiler dışarıyı arayabiliyordu. Bu son gelişme ile artık acil bir olay bile olsa dışarıyı aramak mümkün olmayacak.


Share/Bookmark

IDC BT Güvenliği (Some) Konferansı

20 Haziran 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı olarak yayımlanan “Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve 2013-2014 Eylem Planı” bu bağlamda kurumlara siber tehditlerle mücadele konusunda yol haritası sunmaktadır.

Söz konusu eylem planı çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşları ve özel sektör bünyesinde Siber Olaylara Müdahale Ekipleri (Kurumsal SOME, Sektörel SOME) oluşturulması tavsiye edildi. SOME’ler siber olayları bertaraf etmede, oluşması muhtemel zararların önlenmesi hedefleniyor.

17 Şubat 2014 tarihinde Wyndham  Grand Hotel gerçekleştirilecek olan IDC BT Güvenliği Konferansı kapsamında SOME konusunun tartışıldığı bir panel ve 3 saatlik bir teknik içerikli eğitim planlanmış.


Share/Bookmark

Bilim Teknik Dergisi 2014 Yılı Tüm Sayıları

Tüm sayıları http://turbobit.net/xohgk8h03cif.html adresinden indirebilirsiniz.


Share/Bookmark

IT Exams Microsoft (SQL 2012 461 Sınavı)

Yeni çıkan SQL Braindump, bulabilirsem 462 ve 463’ü de yayınlayacağım.

70-461 - Querying Microsoft SQL Server 2012


Share/Bookmark