Samsung Galaxy S5'in Bilinmeyen Özellikleri

28 Haziran 2014 Cumartesi

1- Bildiğiniz gibi Galaxy S5, s-Pen gibi bir kalem özelliğine sahip değil. Ancak cihazdaki bir ayar ile aynı Sony Xperia Z Ultra’da olduğu gibi herhangi bir kalem ile kullanabilirsiniz. Bunun için görüntü ayarlarında dokunmatik ekranın hassasiyetini arttırma moduna geçmeniz yeterli. Bu ayardan sonra, herhangi bir kalem ile cihazın dokunmatik ekranını kullanabilirsiniz.

2- Telefonda müzik dinlerken cihazı yatay konuma getirerek çalma listesini özelleştirebilirsiniz aynı tarz sanatçı ve kaynağa göre listeleyebilirsiniz.

3- Telefonun Toolbox özelliği ile uygulamaların hızlı başlatılmasının yanısıra favori uygulamalarınızdan bir menü oluşturabilirsiniz.

4- Özel Modu ile ses, video ve uygulamalarınızın gizliliğini koruyabilirsiniz. Bu moda geçtikten sonra tüm içeriğiniz akıllı telefonun birincil kullanıcısı için geçerli olacak.

5- Galaxy S5’in özelliklerinden biri de çocuk modu. Bu mod etkinleştirildikten sonra Çocuklar için basitleştirilmiş ve kullanımı çok daha kolay bir tema ortaya çıkıyor. Ayrıca çocukların kullanabileceği uygulamalar mevcut.

6- Galaxy S5’in kilit ekranında doğrudan kamerayı başlatabilirsiniz. Bunun için kiliti kamera simgesinin üstüne getirmeniz yeterli olacaktır.

7- Galaxy S5’in çeşitli kamera çekim modları arasında birkaç yeni özellik göze çarpıyor. İlk kez tanıtılan iki yeni özellik 'Sanal Tur' ve 'Shot. Bu özellikle cihazınızla gittiğiniz güzel yerlerle sanal tur oluşturabilirsiniz. Shot özelliği ile hızlı bir şekilde fotoğraflarınızı düzenleyebilirsiniz.

8- Mesajlaşma özelliğinde bulunan öncelikli gönderilenler özelliği ile 25 kişiye kadar kolayca ulaşabileceğiniz kişi listesi oluşturabilirsiniz.

9- Çağrı ayarlarında bulunan ‘Arayanın bilgisini göster’ seçeneğini seçerseniz, bir kişi aradığı zaman o kişi ile en son ne zaman konuştuğunuz gibi bilgileri ekranda görebilirsiniz.

10- Bir gelen arama sırasında tam ekran uygulamalarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Çağrı bir pop-up şeklinde görülür. Bu özellik sayesinde bir çağrı aldığınızda oyun oynuyorsanız durdurmak zorunda değilsiniz. Özelliği açmak için arama ayarlarındaki Çağrı bildirim pop-up seçeneğini seçmeniz yeterli.


Share/Bookmark

SQL Server 2014 (CTP2)'de Öne Çıkan Yenilikler

- Artık gerek Windows Azure 'daki sanal makinenizde bulunan SQL Server veritabanlarının gerekse istediğiniz başka bir Veri Merkezindeki veya kendi sunucunuzdaki SQL Server veritabanlarınızın Data ve Transaction Log dosyalarını Windows Azure Blob Storage denilen yerde tutabilirsiniz. Yani örneğin şirketinizin, fiziksel olarak da şirketinizde bulunan sunucularında yüklü olan SQL Server Instance'ınızda oluşturacağınız veritabanlarının Data ve Transaction Log dosyaları Windows Azure'un bulut ortamında barındırılabilir hale geliyor.

- Bir diğer yenilik, aslında SQL Server 2012 Service Pack 1, Cumulative Update 2 ile birlikte gelmişti. Bir veritabanının yedeğinin Windows Azure Blog Storage'ına alınabiliyor. Fakat bu versiyonda buluta yedek alma işlemi yalnızca T-SQL, Powershell ve SMO ile destekleniyordu. SQL Server 2014 ile birlikte bu özellik SQL Server Management Studio arayüzünden de yapılabilecek.

- Yine veritabanı yedeklemesiyle ilgili bir başka ve güzel yenilik ise artık veritabanları yedeklenirken aynı zamanda bir sertifika veya asimetrik anahtar ile şifrelenebilecek. Şifreleme algoritması olarak da şunlar destekleniyor: AES 128, AES 192, AES 256, and Triple DES.

-Memory OLTP : "Hekaton" kod adıyla ortaya çıkan ve bazılarınca böyle Microsoft tarafından "In-Memory OLTP" olarak adlandırılan, bildiğimiz Database Engine’e gömülmüş olan alternatif bir Engine dersek yanlış olmaz sanırım. Bildiğimiz klasik SQL Server Database Engine'ine tam olarak entegre edilmiştir.

Bu yenilikle gelen şeyler temel olarak bir tablonun Memory Optimized Table (MOT) olarak oluşturulabilmesi. Bizim klasik tabloların da adları artık Disk Based Tables (DBT) olarak değişti. MOT'lar temel olarak SQL Server servisi başlar başlamaz RAM'e yükleniyorlar. DBT'lar, o tablolar üstünde işlem yapıldıkça yavaş yavaş yüklenirlerdi Buffer Pool'a, MOT'lar ile daha servis açılışında yükleniyorlar. MOT'lar için artık Blocking sorunu yaşamayacaksınız. Ayrıca MOT'lardaki verileri Durable olmak ve olmamak üzere saklayabiliyorsunuz. Eğer bir MOT'taki verileri Durable olmayacak şekilde saklarsanız o zaman o veriler ile ilgili işlemler sadece hafızada yapılıyor olacak ve diske işlenmeyecek. Veriler diske işlenmeyeceği için de hiç IO sorununuz olmayacak.

Peki bu teknolojiden en iyi hangi senaryolarda faydalanabilirsiniz? Birçok senaryo olabilir, fakat özellikle alışveriş sepeti, doldur boşalt, oturum yönetimi gibi senaryolar ilk aklıma gelenler; tabii ki çok daha yaratıcı olunabilir! Tabii ki her tablo öyle kolayca MOT'a çevrilemiyor. Bu konuda bizlere kolaylık sağlayan AMR (http://msdn.microsoft.com/en-us/library/dn205133(v=sql.120).aspx) isimli bir Tool var, bu kullanılabilir. Hangi tabloların MOT'a, hangi SP'lerin Natively Compiled SP'ye çevrilebileceği konusunda fikir veriyor.
In-Memory OLTP ile gelen bir başka yenilik ise hemen bir üst pragrafta da bahsettiğim Natively Compiled SP'ler (NCSP). Bizim bildiğimiz klasik SP'lerin NCSP'ye çevrilmesiyle %70 oranında iyileştirmeler yaşandığını görebilirsiniz. Microsoft çok daha fazla iyileşme yaşanabileceğini söylüyor. Bu iyileşme de temel olarak hem MOT'ların NCSP ile daha entegre çalışabilmesinden hem de NCSP'lerin doğrudan C koduna çevrilip (bir SP NCSP'ye çevrildiğinde bu SP için NTFS'te bir *.dll dosyası oluşturuluyor) çok daha kestirme ve etkin bir şekilde çalıştırılıyor olmasından kaynaklanıyor.


Share/Bookmark

Film Tavsiyesi: The Butler-Başkanların Hizmetkarı (2013)

Konu: Danny Strong & Lee Daniels'ın senaryosundan uyarlanan ve Wil Haygood'un Washington Post'ta yazdığı otuz yıl boyunca Beyaz Saray'da sekiz Başkan'a hizmet etmiş bir kahyayla (Forest Whitaker)

ilgili makaleden ilham alınan THE BUTLER Amerikan toplumunun yaşadığı vatandaşlık hakları hareketinden Vietnam'a kadar tüm büyük değişimleri ve bu değişimlerin bu kahyanın hayatını ve ailesini nasıl etkilediğini gözler önüne seriyor...

Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt1327773/


Share/Bookmark

İnternet Güvenliği

Günümüzde bilgisayar kullanmayan neredeyse yok ancak bilgisayar ve internet güvenliği deyince ise birçok kişi nelere dikkat etmesi gerektiğini bilmez. Peki internet kullanımında güvenliği elden bırakmamak için dikkat edilmesi gereken noktalar ve uzman olmasa da herkes tarafından alınabilecek önlemler nelerdir?

Bilgisayarınıza bedava yazılım kullanma ya da bedava oyunlar oynama uğruna işlevini bilmediğiniz adına keygen ya da crack adı verilen yazılımlar kurmayın. Bu tarz yazılımların amacı sizin yazılımı bedava kullanmanız ya da oyunu istediğiniz gibi oynayabilmeniz değil bilgisayarınızı crack ya da keygen’i hazırlayan kişinin kontrolüne devretmek demektir. Unutmayın hayatta hiçbir şey karşılıksız değildir.

Sosyal medya,eposta ya da internet bankacılığı sistemlerine erişim şifrelerinizi unutmanız durumunda şifrenizi sıfırlamak için kullanabileceğiniz güvenlik sorularında “Tuttuğu takım” sorusunu yazıp, cevap olarak da Galatasaray gibi herkes tarafından tahmin edilebilecek cevaplar vermeyin. Örneğin Güvenlik sorusu olarak ille de “Tuttuğu takım” yazacaksanız cevap olarak “günde 10 Elma yerim” tarzı tahmin edilmesi mümkün olmayan cevaplar verin.

Yine internet üzerinde kullandığınız şifreleri bilgisayarınızda bir Word ya da Excel dosyasına yazmayın çünkü bu dosyaları silseniz blie veri kurtarma işlemleri ile harddiskiniz üzerinden bu dosyalara erişim sağlanarak şifreleriniz ele geçirilebilir. Tabi şifreleri unutuyorum ezberleyemiyorum diyerek 123456 ya da qazwsxedc gibi deneme yanılma yöntemleri ile bulunabilecek şifreler kullanmayın ve şifrelerinizi bir kağıda yazıp bilgisayarınızın monitörüne yapıştırmayın.

Bilgisayarınızı ya da modeminizi kuran teknik servis elemanlarına güvenmeyin çünkü onların işi güvenli bir sistem kurmak değil çalışır bir sistem kurmaktır. Dolayısıyla bilgisayarınıza verdiği şifreyi ya da kablosuz internet erişimizin için belirlediği parolayı mutlaka değiştirin. Hatta biraz da teknik destek alarak kablosuz internet bağlantısı sağlayan modem ya da Access point cihazının SSID’sini görünmez yapın.

Ayrıca kablosuz ağınızın şifresini komplike yapın (Wr87!13@ney5*) gibi. Ek olarak WPA2 gibi bir şifreleme metodu kullanın.

Önemsemiyor olabilirsiniz ancak güvensiz şifreler sayesinde kablosuz ağınızı kullanabilecek olan hackerlar sizin internet bağlantınız üzerinden bir kuruma ya da şirkete saldırdıklarında bu saldırıyı sizin yapmadığınızı ispatlamak için oldukça ciddi bir uğraş vermeniz gerekebilir. Hangisi daha kolay, baştan önlem almak mı yoksa sonradan kendinizi ifade etmeye çalışmak mı?

Kullandığınız işletim sistemi ya da programlar güncelleme istiyorsa bunu canım sıkıldı gidiyim de bir güncelleme yaptırayım şu kullanıcılara onlar da işkence çeksinler diye yapmıyordur. Güncellemeleri ihmal etmeyin çünkü güncellemenin amacı işletim sistemi ya da programda tespit edilen güvenlik açıklarının kapatılmasını sağlamaktır.

Özellikle sosyal medyada güncel konularla ilgili haber ve videolar üzerinde hızla yayılan onlarca zararlı yazılım vardır. Size gönderilen linkleri tıklamadan önce mutlaka gönderen arkadaşınıza bu linki sen mi gönderdin diyerek sorun ve onayı aldıktan sonra linki tıklayın.

Herkesin bilmesini istemediğin bilgileri kesinlikle internet üzerinden gerçekleştirdiğin bir yazışmada kullanma. İnternet üzerinden birisine gönderdiğin bilgiler sadece sizin ve gönderdiğiniz kişinin bilgisayarında olmuyor, unutmayın.

İnternetten bir program indirecekseniz yazılımı üreten firmanın kendi sitesinden indirin ki içine zararlı yazılımlar entegre edilmiş programlar indirmemiş olun.

Mecbur kalmadıkça usb, hafıza kartı ya da taşınabilir hard diskinizi her gördüğünüz bilgisayara takmayın. Eğer bilmediğiniz veya herkes tarafından paylaşılan bir bilgisayara dosya aktarımı yapmanız gerekiyorsa mümkünse yazma korumalı usb bellekleri ya da hafıza kartlarını tercih edin, böylece başka bir bilgisayarda bulunan virüsü kendi bilgisayarınıza taşımamış olursunuz.Gördüğünüz gibi aslında internet üzerinde güvenliği sağlamak son derece basit. Yapılması gereken birazcık dikkatli olmak.

Son olarak şunu da eklemeliyim. Hard diskin ne zaman çökeceğini, ne zaman virüs bulaşacağını biliyormuş gibi davranmayın. Üşengeçliği bırakıp yedek almanızda fayda var.

Kaynak: CCamlı


Share/Bookmark

LinguaPhone English İngilizce Eğitim Seti

İngilizcesini geliştirmek isteyenler için e-kitap, ses dosyaları v.b. bir çok seti içeriyor. Aşağıdaki adresden indirebilirsiniz.

http://turbobit.net/g8d9b4tbsgmd.html


Share/Bookmark

Windows 8 Kısayolları

Windows 8’de kullanılan yeni kısayolların bir kısmını ve yaptıkları işlemleri asağıdaki tabloda bulabilirsiniz;

CTRL+artı (+) veya CTRL+eksi (-) işareti

Başlangıç ekranına sabitlenmiş uygulamalar gibi çok sayıda öğeyi yakınlaştırma veya uzaklaştırma

CTRL+kaydırma tekerleği

Başlangıç ekranına sabitlenmiş uygulamalar gibi çok sayıda öğeyi yakınlaştırma veya uzaklaştırma

Windows logo tuşu+C

Düğmeleri açma

Uygulamada, uygulama için komutları açın

Windows logo tuşu+F

Dosya aramak için Arama düğmesini açma

Windows logo tuşu+H

Paylaşım düğmesini açma

Windows logo tuşu+I

Ayarlar düğmesini açma

Windows logo tuşu+J

Ana uygulamayı ve tutturulmuş uygulamayı değiştirme

Windows logo tuşu+K

Cihazlar düğmesini açma

Windows logo tuşu+O

Ekran yönünü (dikey veya yatay) kilitleme

Windows logo tuşu+Q

Uygulama aramak için Arama düğmesini açma

Windows logo tuşu+W

Ayarları aramak için Arama düğmesini açma

Windows logo tuşu+Z

Uygulamada kullanılabilir komutları gösterme

Windows logo tuşu+ara çubuğu

Giriş dili ve klavye düzenini değiştirme

Windows logo tuşu+CTRL+ara çubuğu

Önceden seçili girişe değiştirme

Windows logo tuşu+SEKME tuşu

Açık uygulamalar arasında gezinme (masaüstü uygulamalar dışında)

Windows logo tuşu+CTRL+SEKME tuşu

Açık uygulamalar arasında gezinme (masaüstü uygulamalar dışında) ve uygulamaları gezinildikleri gibi tutturma

Windows logo tuşu+SHIFT+SEKME tuşu

Açık uygulamalar arasında ters sırada gezinme (masaüstü uygulamalar dışında)

Windows logo tuşu+PAGE UP tuşu

Başlangıç ekranını ve uygulamaları soldaki monitöre taşıyın (Masaüstündeki uygulamalar monitör değiştirmez)

Windows logo tuşu+PAGE DOWN tuşu

Başlangıç ekranını ve uygulamaları sağdaki monitöre taşıyın (Masaüstündeki uygulamalar monitör değiştirmez)

Windows logo tuşu+SHIFT tuşu+nokta işareti (.)

Uygulamayı sol tarafa tutturur

Windows logo tuşu+nokta işareti (.)

Uygulamayı sağ tarafa tutturur

Eger bütün listeyi görmek isterseniz aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz;

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/keyboard-shortcuts


Share/Bookmark