Mart 2014 Dergi Paketi

13 Nisan 2014 Pazar

Paket İçerisindeki Dergiler :
● Arka Pencere - [Sayı 227]
● Arka Pencere - [Sayı 228]
● Atlas - [Mart 2014]
● Bebek News - [Mart 2014]
● Bilim ve Teknik - [Mart 2014]
● Car medya - [Mart 2014]
● Chip - [Mart 2014]
● E-Tadinda - [Mart 2014]
● Family Hug - [Mart 2014]
● Fena Mizah - [Mart 2014]
● Formsante - [Mart 2014]
● Gölge Dergi - [Mart 2014]
● Gurme - [Mart 2014]
● Kalemsiz Dergi - [Mart 2014]
● Kids Gourmet - [Mart 2014]
● Martı Dergisi - [Mart 2014]
● Monthly Fitness - [Mart 2014]
● Otomobilden - [Mart 2014]
● Postkolik - [Mart 2014]
● Tabule - [Mart 2014]
● Turp Mizah - [Mart 2014]
● Yesilay - [Mart 2014]
● Zoom - [Mart 2014]

Aşağıdaki adreslerden indirebilirsiniz:

http://turbobit.net/wirlunkmod9g.html


Share/Bookmark

Gizlilik Hakkında

Bu metin Daniel J. Solove ’un 2011′de yayımlanan kitabı Nothing to Hide: The False Tradeoff Between Privacy and Security’den alınmıştır.

Hükümetler kişisel verileri toplayıp bunları analiz ettiğinde bir çok insan endişelenmediğini söyler: “Saklayacak bir şeyim yok. Yalnızca yanlış bir şeyler yapıyorsan endişelenmelisin ve yaptığın yanlışı saklı tutmayı haketmezsin.” Saklayacak bir şey yok argümanı, gizlilik tartışmalarının her yanına yayılmıştır. Veri gizliliği uzmanı Bruce Schneier, bu argümanın “gizlilik yandaşlarına en sık verilen ortak cevap” olduğunu belirtiyor. Geoffrey Stone ise bunun “en sık tekrarlanan nakarat” olduğu görüşünde. Bu tartışmada saklayacak bir şey olmadığı argümanı gizliliğe olan ilgiyi en aza indirgeyerek tartışmayı zaferi daha önceden belirlenmiş bir şekilde güvenlik kaygılarına ve güvenlik politikalarına kaydırır. Saklayacak bir şey yok argümanı her yerdedir. Örneğin, İngiltere’de hükümet şehirlerde kamusal alanlara kamu görevlilerinin kapalı kapılar ardında insanları izlemesini sağlayan milyonlarca kamera yerleştirmiştir. Bu projenin sloganı olarak ise: “Saklayacak bir şeyiniz yoksa, korkmanız anlamsız”dır.

Saklayacak bir şey yok argümanının türevleri sıklıkla bloglarda, editör yazılarında, haber programı röportajlarında ve diğer ortamlarda dile getirilir. Amerika’daki bir blog yazarı, ulusal güvenlik sebepleriyle insanların kayda alınmasına dair şöyle yazıyor: “Benim hakkımda bilgi edinmeleri umrumda değil, saklayacak hiç bir şeyim yok! Bu yüzden [hükümetin] benim telefon konuşmalarımı takip ederek teröristleri bulma çabalarını destekliyorum!”

Bu argüman yalnızca yakın geçmişe ait de değil. Henry James 1888 yılında yazdığı bir romandaki karaktere şunu düşündürtür: “Eğer insanlar kötü şeyler yapıyorlarsa kendilerinden utanmalı ve kendilerine acımalıdırlar. Eğer yaptıkları şey kötü değilse başka insanların bunu bilmesini kötü karşılamaya ihtiyaçları yoktur.” Televizyondaki röportajlarda, tartışmalarda ve bunun gibi yerlerde konuşulan “saklayacak bir şeyim yok” argümanını takip ettim ve bu konuyu araştırmaya karar verdim. Blogumun okuyucularına konuyu sorduğumda saklayacak bir şey yok argümanına güzel cevaplar aldım. Bu yorumlardan bir kısmı şöyle:

Benim cevabım “Öyleyse evinde perde var mı?” veya “Geçtiğimiz yıla ait kredi kartı faturalarını görebilir miyim?”

“Saklayacak bir şey yok” argümanına benim cevabım ise basit “Kendi bulunduğum durumu meşrulaştırmak zorunda değilim. Ancak sen zorundasın. Şimdi git ve yetki belgenle geri gel”

Saklayacak hiç bir şeyim yok. Bunun yanı sıra sana göstermekten mutlu olacağım her hangi bir şeyim de yok.

Saklayacak bir şeyiniz yoksa bir hayatınız da yok.

Bana kendininkini göster ben de sana benimkini göstereyim.

Bu saklayacak bir şeyi olmamakla ilgili değil, bu benimle alakalı şeylerin başkasının işi olmadığıyla ilgili.

Aslında saklayacak bir şey yok argümanını görmezden gelmek oldukça kolay gözüküyor. Herkes neredeyse başkalarından saklayacak bir şeylere sahip. Aleksandr Solzhenitsyn’in dediği gibi: “Herkes bir şeyden dolayı suçludur veya bir şeyi gizlemek ister. Başkalarının bulmak için oldukça zorlanması gereken bir şeyi.” Aynı şekilde Friedrich Dürrenmatt’ın emekli bir grup avukatın masum bir adamı duruşmaya çıkararak onunla oyun oynadığı novellasında, adam suçunun ne olabileceğini düşünür. Savcı “Buna hep birlikte karar vereceğiz” der: “Bir suç her zaman bulunur.” En açık insanın dahi saklamak isteyeceği bir şeyler bulunur.


Share/Bookmark

Film Tavsiyesi: The Legend Of Hercules-Hercule Efsanesi (2014)

Konu: M.Ö. 1200’de Antik Yunan’da bir kraliçe Zeus’un kralın zalim hakimiyetini devirecek bir oğul sahibi olma ve zor bir dönemden geçen ülkeye huzur getirme arzusuna dayanamaz. Ama bu prens yani Hercules gerçek kimliğine ve kaderine dair hiçbir şey bilmemektedir. Tek bir şey ister: Girit Prensesi Hebe’nin aşkını. Ancak Hebe ağabeyine vaat edilmiştir. Hercules daha büyük bir amacı olduğunu öğrenince bir seçim yapmak zorunda kalır: gerçek aşkıyla kaçmak mı yoksa kaderini yerine getirip dönemin en büyük kahramanı olmak mı. En büyük efsanelerden birinin arkasındaki hikaye bu aksiyon dolu destanda gözler önüne seriliyor.

Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt1043726/


Share/Bookmark

Windows 8 İçin Ücretsiz Windows XP Modu

İlk olarak VirtualBox‘ı indirin ve kurun. 94 MB boyutundaki program ücretsiz. Şimdi Microsoft’un sitesine gidelim ve buradan Windows XP Mode‘u indirelim. İnen Exe dosyasına sağ tıklayın ve Klasöre Çıkart deyin. (Bu işlem için bilgisayarınızda WinRAR yüklü olmalı, tercihen 5.00 sürümü) Şimdi WindowsXPMode_tr-tr > sources klasörüne girin. Buradaki xpm adlı dosyanın sonuna “.zip” ekleyin.

Böylece hiçbir uzantısı olmayan dosya artık bir ZIP dosyası olacak. xpm.zip dosyasına sağ tıklayın ve bu dosyayı da bir klasöre çıkartın. XPM klasörüne girdiğinizde burada VirtualXPVHD dosyasını göreceksiniz. Dosyayı seçip F2 tuşuna basın ve dosyayı VirtualXP.VHD olarak yeniden adlandırın. VirtualBox’ı açın ve New butonuna tıklayın. Oluşturacağınız sisteme bir ad ve akabinde bellek miktarı belirledikten sonra next deyin. Use an existing virtual hard drive seçeneğini seçin ve klasör simgesine tıklayarak VirtualXP.VHD dosyasını hedef gösterin. Create dediğinizde artık Windows XP’yi kullanabileceksiniz.


Share/Bookmark

Samsung S5 SIM Kilidi

Samsung geçtiğimiz yıl duyurduğu Galaxy Note 3 ile birlikte yeni bir hizmet ortaya koymuştu. Bölge kilidi olarak isimlendirilen bu hizmet birçok kullanıcının tepkisini çekmiş ve bu sebeple yurt dışında getirilen kimi cihazlar ülkemizde aktif hale getirilememişti. Galaxy Note 3′ün getirildiği ülkeye ait bir SIM kartın 5 dakika boyunca telefonda aktif edilmesi ya da Chainfire tarafından geliştirilen Region LockAway uygulama bölgesel SIM kilidi sorununa çözüm getirse de, pek çok kullanıcı için can sıkan bir gelişmeydi.

Galaxy S5′in satışa sunulmasıyla beraber telefona ait kutunun üzerindeki uyarı bölgesel SIM kilidin Galaxy S5′te de sürdürüldüğünü gösteriyor. Bölgesel SIM kilidin ortadan kakması içinse bu defa 5 dakika boyunca SIM kartın aktif edilmesi yeterli olmayacak. Kullanıcılar bu defa telefonun getirildiği ülkeye ait bir SIM kart ile en az 5 dakika telefon görüşmesi yapacak. O ülkeye ait SIM kartla gerçekleştirilen 5 dakika telefon görüşmesi sonrası Galaxy S5′i dünyanın tüm ülkelerinde bölgesel SIM kilit sorununa maruz kalmadan kullanabilirsiniz.

Örnekle pekiştirecek olursak; siz ya da bir yakınınız Suudi Arabistan’dan Galaxy S5 getirdiniz ve SIM kilit sorunuyla karşılaştınız. Bu sorundan kurtulmak için Suudi Arabistan’a ait bir SIM kartı Galaxy S5′e takıp en az 5 dakika sesli arama gerçekleştirmeniz gerekiyor. Burada elbette sorun 5 dakikalık arama değil, sorun o ülkeye ait bir SIM kartın nereden bulunacağı. Bu sebeple bölgesel SIM kilidin telefonun getirileceği ülkede 5 dakikalık telefon görüşmesiyle kaldırılması gerekecek.

Galaxy S5′te karşınıza çıkacak bölge SIM kilidini kaldırmak için geliştiriciler elbette farklı yöntemler geliştireceklerdir. Bunun yanı sıra ülkenizde bulunan Samsung yetkili servisiyle görüşerek de soruna çözüm getirebilirsiniz.


Share/Bookmark

Dizi Tavsiyeleri: Game of Thrones (2014) - Da Vinci's Demons (2014)

Game Of Thrones (2014) Sezon 4

Konu: Mücadele sıcaklığın komplolar, şehvet ve entrikalar doğurduğu güneyden, göz alabildiğine uzanan vahşi doğu topraklarına, yaklaşık 250 metre uzunluğundaki buz duvarının krallığı karanlık güçlerden koruduğu buzla kaplı kuzeye kadar uzanacak. Krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve hainler, yalancılar, lordlar ve dürüst adamlar...

Da Vinci’s Demons (2014) Sezon 2

Konu: Leonardo Da Vinci'nin sır gibi saklanan gençliğinin konu alındığı dizide insanüstü zekaya sahip genç bir adam ile karşılaşıyoruz. 25 yaşında geleceği şekillendirmeye ve özgür kılmaya çalışan Leonardo; tarihi yalnızca gerçekleri örtbas etmek için kullananlara karşı, silah olarak sadece zekasını kullandığı bir savaş başlatıyor. Tek başına mücadele verdiği bu savaşta aklını yitirmenin sınırlarına yaklaşırken gerçek ve yalan, geçmiş ve gelecek gibi olgular arasındaki çelişkileri çözmeye uğraşıyor.


Share/Bookmark

Microsoft Office IPad Kurulumu

Öncelikle, IPad üzerinde bu uygulamaların kullanılabilmesi için minimum IOS 7 sistemine sahip olmak gerekli. Aksi halde aşağıdaki gibi bir hata ile karşılaşacaksınız.

Minimum IOS 7 sistemini IPad üzerinde sağladıktan sonra AppleStore a giderek arama terimi olarak Office 365 kullanabiliriz. Karşımıza Excel, Word ve PowerPoint uygulamaları listeleniyor.

Uygulama kurulurken Description alanını inceleyecek olursanız bir Office 365 üyeliği gerektiği ile ilgili bir bilgi göreceksiniz.

Son adım olan oturum açma ekranına geldiğimizde Office 365 ortamı için geçerli bilgileri girerek uygulamalarımızı kullanmaya başlayabiliriz. Office 365 abonelikleri 5 cihaza kadar Office’i kullanmamıza imkân sağlıyor. Verifying ve Activating ekranlarını geçtikten sonra geri bildirim ekranını da geçerek uygulamalarımızı kullanmaya başlayabiliriz.


Share/Bookmark