Samsung Galaxy S4 Görücüye Çıkıyor!

29 Kasım 2012 Perşembe

8-11 Ocak 2013 tarihlerinde düzenlenecek olan CES (Consumer Electronics Show)’ de Yani Tüketici Elektroniği Fuarı’nda  görücüye çıkıyor.

Koreli kaynaklar, yeni telefonun 4,99 inç Full HD Super AMOLED ekran kullanacağınıbu ekranın oldukça ince, düşük enerji tüketimli, yüksek kontrast ve yenileme oranına sahip olacağını öne sürüyor. 441 ppi piksel yoğunluğu ile insan gözünün çözünürlüğüne (477 ppi) oldukça yaklaşacağı söylenen Samsung Galaxy S4’ün diğer tahmini özellikleri ise şu şekilde:

-Adonis Exynos 5400 Serisi Yonga

-2 GHz Cortex-A15 işlemci

-4,99 inç ekran

-2500 mAh pil

-Android 4.2/x Bluetooth, NFC, Wi-Fi

-MicroUSB

-8 mm’den ince Yaklaşık 125 gram


Share/Bookmark

Call of Duty Black Ops 2 (2012) Çıktı

Beklenen Call of Duty son seri oyunu çıktı.

PS3 ve PC Fiyatları:

-PS3 versiyon fiyatı 176 TL

-PC DVD versiyon fiyatı 138 TL

Artık helikopterler yerini uçan daha farklı araçlara bırakmış.  Black Ops 2, yakın gelecekte geçiyor. Bu yüzden daha gelişmiş silahlar, araçlar, robotlar bulunuyor.

PC kurulum DVD’ si yaklaşık 15 GB. Kurulum DVD’ sini ve crack’i isteyenler bana ulaşabilirler.


Share/Bookmark

Acronis True Image Home 2013

Windows çökmeleri her zaman can sıkıcı olmuştur. Bilgisayarınızı açıyorsunuz ve siyah bir ekran, her şeyin bittiği an Smile

Yeni çıkan Acronis 2013 online backup alma imkanı sunarak, problem anında 20 – 25 dk. gibi kısa bir sürede tüm ayarlarızla geri döndürebiliyor.

İmajı istediğiniz yere aldırabiliyorsunuz. İstediğiniz tarihe schedule yaparsanız Incremental yani sadece değişen verileri yedekleme imkanı veriyor. Programı crack’I için bana ulaşabilirsiniz.


Share/Bookmark

Beyni Geliştiren 10 Roman

Edebiyatın ‘iyileştirici’ niteliğinden yola çıkan bir grup bilim insanı, nitelikli romanların insan beynini geliştirip keskinleştirdiğini, sosyal bağları güçlendirerek kişiliği değiştirdiğini ve ilişki kurmayı kolaylaştırdığını ortaya koydu.

Hürriyet’in haberine göre, Toronto Üniversitesi öğretim üyesi psikiyatr Keith Oatley ve Ingrid Wickelgren tarafından Scientific American’da yazılan makaleye göre, roman kahramanlarıyla özdeşleşmek, hem hayal dünyasını zenginleştiriyor, hem de sosyal bağları güçlendiriyor. İki bilim insanı, insan beynini en fazla geliştiren 10 romanı da tespit etmişler.

Listede yer alan 10 roman şöyle:

1-Johann von Goethe  / Genç Werther’in Çektikleri (1787)

2-Jane Austen / Aşk ve Gurur (1813)

3-Nathaniel Hawthorne / Kırmızı Leke 1850

4-Gustave Flaubert / Madam Bovary (1856)

5-George Eliot / Middlemarch (1870)

6-Virginia Woolf / Bayan Dalloway (1925)

7-Toni Morrison / Sevgili (1987)

8-J.M. Coetzee / Utanç (1999)

9-Muhsin Hamid / Gönülsüz Köktendinci (2007)

10-Leo Tolstoy / Anna Karenina (1877)


Share/Bookmark

Wireless Key View

Kablosuz ağ şifrelerini unuttuğumuz durumda ne yapabiliriz?

Modemi resetleyebiliriz. Peki modemin default şifresini  de hatırlamıyor iseniz  Wireless Key View işinize yarabilir.

Wireless Key View tüm kablosuz ağ anahtarlarının (WEP / WPA) şifrelerini kurtarmaya yarayan minik bir program. Windows XP yada Windows Vista kullanıyor olabilirsiniz, sorun değil, her ikisinde de sorunsuz çalışır.

Programı buradan indirebilirsiniz.


Share/Bookmark

iPad 4. Nesil Hakkında

Bir önceki model 6 ay önce çıktığı için bu yenisinde çok büyük değişiklikler yok gibi gözüküyor. iPad 3. nesil ile iPad 4. nesil arasındaki değişiklikleri kabaca özetlersek:

    -Daha hızlı yeni işlemci (CPU)
    -Daha gelişmiş FaceTime ön kamera
    -Yeni şarj kablosu (Lightning Connector)

Bunların dışında cihazın boyutları, tasarımı, ekranı, temel özellikleri, vs. aşağıdaki tablodan da görebileceğiniz gibi pek bir farklılık gözükmüyor.


Share/Bookmark

iPhone 5 İçin Smart Cover

Tasarımcı Adrien Olczak tarafından tasarlanan bu ürün iPhone 5 kullanıcıları için dizayn edilmiş. Göze epey hoş gelen Smart Cover ince yapısıyla dikkat çekiyor. Pratikliği ve şıklığı aynı üründe birleştiren bu ürün tıpkı iPad için tasarlanan Smart Cover’da olduğu gibi katlanarak stand olarak da kullanılabiliyor.

Kaynak: scroll.com.tr


Share/Bookmark

Webcast - Word 2013 ile Gelen Yenilikler

Word 2013 Customer Preview ile ilgili yeni gelen özelliklere değinilecek, öne çıkan pdf dosyaları düzenleme ve yeni biçimlendirmeler vb. birçok konuda yenilikler anlatılacak.

Başlama Tarihi ve Saati: 30 Kasım 2012 Cuma saat 11:00’da başlayacak.

Buradan kayıt yaptırabilirsiniz.


Share/Bookmark

Office 2013 Yenilikleri (Word 2013)

23 Kasım 2012 Cuma

Office 2013 RTM sürümü yani üreticilere yönelik sürümü çıktı, Şubat gibi ise final sürümü çıkacak. Office 2013’ de, 2010’ a göre güzel özellikler eklenmiş. Eski sürüme göre daha görsel, daha hızlı ve daha fonksiyonel olmuş. Özellikle Windows 8 ile çok hızlı çalışıyor.

Sizlere fırsat buldukça Office 2013 (Word 2013, Excel 2013 ve PowerPoint 2013) yeniliklerini kısa kısa anlatmaya çalışacağım. Aşağıda yeni office döküman iconlarını görebilirsiniz.

Word 2013 Yenilikleri:

Word 2013 ‘ü açtığımızda artık daha öncekilerden farklı olarak boş bir sayfa yerine “backstage “ ya da sahne arkası dediğimiz bölüm açılmakta. Bu bölümden ister boş bir sayfa, istersek yüklü şablonlardan birini açarak uygulamamızı başlatabiliyoruz. Blank Document ı seçerek boş bir Word sayfasıyla uygulamamızı açıyoruz.

-Daha geniş ve rahat kullanım sağlayan bir hızlı biçimlendirme çubuğu da Word 2013 ile sunulmuş durumda.

-Mevcut metne bir resim veya şekil eklendiğinde artık yan tarafında açılan “Layout options” düğmesi ile eklenen nesneyi metin içinde kolayca yerleştirebiliyoruz.

-Online pictures düğmesi ile , belgede kullanmak istediğimiz resimleri doğrudan internet üzerinden aratıp eklemek de mümkün.

-Word 2013 ile gelen en önemli yeniliklerden biri de PDF dosyaları üzerinde çalışma olanağı. Daha önceden yapılabildiği gibi belgeler PDF formatında kaydedilebiliyor ancak daha önceden PDF dosyaları üzerinde değişiklik yapılamıyordu. Kullanıcılardan gelen yoğun talepler nedeniyle Microsoft artık PDF dosyaları da Word ile açılıp üzerinde değişiklik yapmaya izin veriyor.

-Gelişmiş Skydrive entegrasyonu; Daha önceden de dosyaları Office içinden doğrudan Skydrive a kaydedilebiliyordu. Ancak artık bu işlem çok daha kolay hale getirilmiş durumda.


Share/Bookmark

Need for Speed Most Wanted (2012) Çıktı

Hot Pursuit’i tekrardan canlandıran Burnout yapımcısı Criterion Games, bu kez Need for Speed: Most Wanted’a el attı ve ortaya mükemmel bir Need for Speed Most Wanted (2012) oyunu ortaya çıkardı diyebiliriz.

Oyunda, AutoShow’da gördüğünüz tüm lüks spor arabalara binebilirsiniz Smile 

Oyunu orjinal almak isterseniz fiyatlar şu an için biraz yüksek, aşağıdaki fiyatlar Vatan satış fiyatları.

Oyunun PS3 Fiyatı: 166 TL

Oyunun PC Fiyatı: 101 TL

Oyununun kurulum imajı ve crack’i mevcut, bedava oynamak isteyenler bana ulaşabilir. Smile

Oyundan Görüntüler:


Share/Bookmark

Arılar ve Sinekler

Bu yazının kaynağını bulamadım, internetde dolaşırken dikkatimi çekti. Okumanızı tavsiye derim. Arılar ve sineklerden güzel bir kişilk anotomisi yapılmış.

Bir gurup arı ile sineği bir şişeye koyuyorlar. Şişenin taban tarafını ışığa doğru, açık olan ağız kısmını da karanlığa doğru yerleştiriyorlar. Arıların hepsi ışık olan tarafa doğru üşüşüyorlar . Ama şişenin tabanı cam ve onların da yabancısı olduğu bir madde olduğundan çıkmayı başaramıyorlar. Bu arada sinekler, şişenin ağzına doluşuyorlar ve karanlıkta dışarı çıkıp kayboluyorlar. Ağzı açık olan şişeden karanlık tarafa doğru tek bir arı bile gelmiyor.

Camın önünde ışığa doğru çabalarına devam ediyorlar. İnsanın aklına hemen arıların akılsızca davrandıkları geliyor. Ancak daha derinlemesine düşününce, karşımıza bir anıt gibi dikilen gerçek çok farklı oluyor. Çok basit gelen bu deney beni oldukça düşündürdü. Arıların ne kadar akıllı varlıklar olduğunu hepimiz biliyoruz. Sinekler ise malum hayvanlar. Arılar ne kadar temizse adı üstünde, sinekler de o kadar iğrençtirler. Arılardan korkarız bizi sokarlar diye ama, sineklerden midemiz bulanır.

Evet, ışığa doğru yürüyenlerin önünde her zaman engeller olacaktır kuskusuz. Onlar, engellere rağmen ışıktan vazgeçmeyenlerdir. Ne tür engel olursa olsun önlerinde, çabalarını sürdürenlerdir.Ve bu uğurda da gerektiğinde ölebilenlerdir. Yürek, azim, sevgi, ilkeler, dürüstlüktür bunu yaptıran. Kendine saygı, yasadığı topluma saygıdır. Sinekler, karanlıkta sıvışan kaçaklardır. Karanlığa yürüyenlerdir. Karanlık  düşüncelerdir. Şişenin ağzının karanlığa bakmasının onlarca hiç bir önemi yoktur . Sinsi, ilkesiz, yüreksiz, korkak varlıklardır.

SADECE Kendi yaşamları söz konusudur. Nerede yemek varsa, nerede rahat yasayacaklarsa, nerede çok para kazanacaklarsa oraya giderler. Onlar için karanlık olması önemli değildir açık ağızların. Arıyı kovalamak isterseniz savaşır.  Engellere aldırmaz. Amacı sadece ışığa ulaşmaktır. İğnesini sapladığında öleceğini bilerek savaşır. Ve değerleri için ölür.

Ama sinekler kaçarlar. Sonra yılışık yılışık tekrar dönerler kovaladığınız yere. Yemeklerinize, kollarınızın üstüne tünerler. Pis ayaklarıyla ezerler yaşadığımız her yeri. Arılar yumurtalarını yalnızca kovanlarına bırakırlar.
Oysa sinekler her yere yumurtlar, her yerde ürerler. Onlar için  yumurtalarını bırakacakları yerin bile hiç önemi yoktur. ENGELLERE RAĞMEN IŞIĞA YÜRÜYENLERE, IŞIĞA ULAŞMAK İÇİN ÇABALAYANLARA…


Share/Bookmark

Süper Bilgisayarların İşletim Sistemi Linux

Masaüstü bilgisayarlarda hala beklenen seviyeye ulaşamayan Linux, konu süper bilgisayarlar olunca bu alanda resmen tek başına gibi gözüküyor. Son yayınlanan istatistiklere göre, süper bilgisayarların yüzde 94'ü Linux kullanıyor.

Top500'ün her ay düzenli olarak yayımladığı rapora göre, dünyanın en güçlü süper bilgisarından 462'si Linux çalıştırıyor. Geri kalan kısım ise yine Linux ve BSD'nin uzantılarını kullanıyor. Windows ise söz konusu listede oldukça gerilerde kalmış durumda. 500 süper bilgisayarın yalnızca 3'ünde Windows işletim sistemi mevcut. Üstelik o bilgisayarlar da Windows HPC Server 2008'le kısıtlanmış.

Kaynak: Chip


Share/Bookmark

Webcast - Windows Server 2012 Active Directory Certificate Services (AD CS)

Windows Server 2012 yeni Active Directory  servislerini merak edenler izleyebilir.

Başlama Tarihi ve Saati: 29 Kasım 2012 Perşembe saat 21:00’de başlayacak.

Buradan kayıt yaptırabilirsiniz.


Share/Bookmark

Windows 8 Kısayolları

Yeni metro arayüz, diğer adıyla modern arayüz giriş seviyesindeki kullanıcıları bazen oldukça zorlayabiliyor. Aşağıdaki kısayollar işinize yarayacaktır.

Windows Tuşu: Modern arayüz ile klasik masaüstü arasındaki geçişi sağlar.

Windows Tuşu + C: Charm Bar’ı açar.

Windows Tuşu + Tab: Modern arayüz görev çubuğunu açar.

Windows Tuşu + Q: Uygulama arama alanını açar.

Windows Tuşu + F: Dosya arama alanını açar.

Windows Tuşu + W: Ayarlar araması alanını açar.

Windows Tuşu + P: Çift monitör ve İkinci ekran ayar alanını açar.

Windows Tuşu + . : Açılmış pencereleri solda ya da sağda bölmek hareketini sola doğru başlatır.

Windows Tuşu + Shift + . : Açılmış pencereleri solda ya da sağda bölmek hareketini sağa doğru başlatır.

Windows Tuşu + PrtScn: Ekran görüntüsü alma ve ardından alınan ekran görüntüsünü otomatik olarak “Resimlerim” klasörüne kaydetme işlemini yapar.

Windows Tuşu + Enter: Ekran okuyucusu işlemini başlatır.

Windows Tuşu + E: Windows Gezgini üzerinde “Bilgisayar” penceresini açar.

Windows Tuşu + R: Windows Çalıştır penceresini açar.

Windows Tuşu + U: Windows Erişim Kolaylığı Merkezi penceresini açar.

Windows Tuşu + Ctrl + F: Windows Bilgisayar Bul penceresini açar.

Windows Tuşu + Pause/Break: Windows Sistem penceresini açar.

Windows Tuşu + M: Tüm Windows pencerelerinin simge durumuna gelmesini sağlar.

Windows Tuşu + Shift + M: Simge durumuna gelmiş tüm pencereleri geri getirir.

Windows Tuşu + L: Bilgisayarı kilitler.

Windows Tuşu + Yukarı Yön Tuşu: Windows pencereleri büyütür ve en sonunda tam ekran yapar.

Windows Tuşu + Aşağı Yön Tuşu: Windows pencereleri küçültür ve en sonunda simge durumunda küçültme boyutuna getirir.

Windows Tuşu + Sol Yön Tuşu: Windows pencerelerini sola adım adım taşır.

Windows Tuşu + Sağ Yön Tuşu: Windows pencerelerini sağa adım adım taşır.

Windows Tuşu + Shift + Sol/Sağ Yön Tuşu: Bir monitörden diğerine geçiş sağlar.

Ctrl + Esc: O sırada ekranda olan Windows 8 uygulaması ile metro arayüz arasında geçişi sağlar.


Share/Bookmark

McAfee Firmasının Kurucusu John McAfee Cinayetten Aranıyor...

Antivirüs ve güvenlik ürünleri firması McAfee'nin kurucusu John McAfee Belize'de cinayetten aranıyor.

Gizmodo sitesinin Belize yetkililerine dayanan pazartesi günkü açıklamasında McAfee'nin komşusu Gregory Faull'un ölümünde baş şüpheli olduğu belirtiliyor.

Faull cumartesi günü evinde kafasından vurulmuş olarak bulunmuştu. Eve zorla girme belirtisi yok fakat dizüstü bilgisayarı ve cep telefonu kayıp.

Geçtiğimiz çarşamba günü Faull polise gidip McAfee'yi şikayet etmiş, agresif davranıp silahla atış yaptığını söylemiş.

McAfee firmasını 1980'lerde kuran McAfee'nin mesleki düşüşü 3 sene önce mali varlığı 100 milyon dolardan 4 milyon dolara düştüğünde başladı ve faturaları ödeyebilmek için mülklerini açık artırmaya çıkarıyordu. Intel 2010 yılında McAfee firmasını 7.68 milyar dolara satın almıştı. NY Times "sıradışı bir işadamı - kolay sıkılan ve seri takıntılara sahip" olarak tanımlıyor: "Yoga'ya aşırı düşkün ve uzak yerlerde emlak işine giriyor".

Nisan ayında McAfee'nin Belize'deki evine polis baskın yapmış ve bir kimya laboratuvarı, 20 bin dolar para ile çok sayıda silah bulunmuştu. McAfee bu baskının yerel politik patronlara para vermediği için yapıldığını iddia etmişti.

Kaynak: HaberTürk


Share/Bookmark

Windows 8 Aktivasyonu

Windows 8 Enterprise’ı kurduktan sonra aktivasyon yapmakta problem yaşayabilirsiniz. Control Panel altındaki System menüsünün içerisinde Windows Activation bölmesinden ürün anahtarını değiştirmenizi sağlayacak seçenekleri bulamayabilirsiniz. Windows’un kendisinin ve Windows işletim sisteminin üzerine kurulan diğer Microsoft uygulamalarının (Office vb.) ürün anahtarlarının değiştirilmesini dolayısıyla işletim sisteminin ve ürünlerin aktifleştirilebilmesini sağlayan Volume Activation Management Tool (VAMT) 2.0′ın da içerisine yeni ürün anahtarı girilmek istendiğinde bazı karakterleri kabul etmeyip ürün anahtarını giremediğinizi de görebilirsiniz.

Bu durumda Windows 8′inizi komut satırından hızlıca aktivasyona hazır hale getirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken Administrative Permission’larla (yönetici olarak) çalıştırılmış bir komut satırı penceresi.

Akabinde, ” slmgr.vbs -ipk (ürün anahtarı / product key) “ komutunu çalıştırarak ürün anahtarınızı Windows 8′in üzerinde etkinleştirebilirsiniz. Ardından ” slmgr.vbs -ato ” komutu ile de aktivasyon işleminizi tamamlayabilirsiniz.


Share/Bookmark

Mastercard'ın Tuşlu ve Ekranlı Kredi Kartı

15 Kasım 2012 Perşembe

Bu hafta Mastercard dokunmatik tuşlara ve LCD göstergeye sahip bir kredi kartı tanıttı. Bu Mastercard için yeni bir ürün değil, daha önce Türkiye ve Romanya'daki bankalarla işbirliğine girip bu tipte kartları denemiş.

Şu an için sadece Singapur'da olan bu kartlar zenginlerin büyük satın almalarda ve para transferlerinde kimlik doğrulama yapabilmeleri için kullanılıyor.

Reuters'in raporuna göre Mastercard eğer NFC destekli telefon kullanımı yaygınlaşırsa pahalı olduğu için bu kartlardan vazgeçebilir. HTC, Samsung, RIM ve Nokia NFC-destekli telefonlar üretse de henüz Apple telefonlarına NFC çiplerini koymuyor. NFC popüler olana kadar da Mastercard bu tip kartlara devam edeceğini belirtdi.

Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/2012/11/08/mastercard-display-card_n_20953...


Share/Bookmark

Samsung Galaxy Note II

Samsung Galaxy Note II kısa bir süre önce Türkiye’ de satışa sunuldu. Telefon, görsellik ve donanımsal çok iyi  fakat telefon boyutu büyük olduğu için kullanımı zora sokabiliyor. Şu an satış fiyatları 1700 TL ile 2000 TL arasında değişiyor.

Özellikler:

    -5.5 inç’lik dev bir ekrana sahip olan Galaxy Note II, HD Super AMOLED ekran kullanıyor. 3,100mAh bataryası sayesinde nispeten uzun süre şarj derdi olmayan cihazın ağırlığı ise 180 gramı buluyor.
    -8 megapiksel dahili kamerasıyla gelen Galaxy Note 2′nin ön yüzünde de 1.9 MP’lik bir kamera yer alıyor. Ön kameranın HD formatında video kaydı yapabilmesi ise önemli bir özellik.
    -Android’in en yeni sürümü 4.1 Jelly Bean ile gelen cihazın 16, 32 ve 64 GB hafızalı farklı modelleri bulunuyor. Bunun dışında micro SD yuvasıyla da toplam hafızayı artırmak mümkün.

Daha fazla bilgiyi buradan alabilirsiniz.


Share/Bookmark

Windows 7 / Windows Server 2008 R2 - Lsm.exe CPU Problemi

Termsrv.dll dosyasında oluşan bir hata nedeniyle Windows 7 veya Windows Server 2008 R2, Svchost.exe işlemi için terminal hizmetleri çalıştıran bir bilgisayara uzaktan bağlandığınızda ve Lsm.exe işlemi aşırı cpu kaynaklarını tüketebilir.

Not:  Düzeltme şu an karşıdan yüklenebilir durumda değil.


Share/Bookmark

Hyper-V' nin Başarısı

IDC tarafından ölçülen 2012 Q2 sanallaştırma pazar paylarına göre ,yılının  pazar paylarını geçen hafta içinde açıkladı. Hyper-V açık ara VMWare’nin önüne geçti.

IDC’nin açıkladığı IDC 2012Q2 Virtualization Tracker raporuna gore (x86+EPIC) Virtualization Host sonuçlarında Hyper-V; %41.9 pazar payına yükseldi ve en yakın rakibini %3.2 pazar payı ile geçerek Türkiye’de Pazar Liderliğine ulaştı.Türkiye, dünyada Hyper-V’nin liderliğe yükseldiği 11 ülkeden biri.


Share/Bookmark

XP, Vista ve Windows 7'den Windows 8'e Geçiş

Temel olarak Windows XP, Vista ve Windows 7'den Windows 8'e geçmeniz, Windows 8'i eski işletim sisteminizin üzerine yükleyerek yapabilirsiniz. Ancak bu şekilde tüm Windows 8 sürümlerine geçmenize izin verilmiyor. İşte yükseltme yoluyla yapabileceğiniz geçişler:

32/64 bit karmaşası

32-bit sistemleri 64-bit'e yükseltmeniz, 64-bit'lik işletim sisteminizi Windows 8'in 32-bit sürümüne yükseltmeniz mümkün değil. Yani 32-bit Windows 8'iniz varsa 32-bit Windows 8'de kalmanız gerekiyor.


Share/Bookmark

iPad mini İncelemesi

Forumlarda ilk kullanım bilgilerine göre iPad’de 9.7 inçlik bir ekran olmasına rağmen iPad mini’de 7.9 inçlik bir ekran olması ilk etapta bir dezevantaj gibi gözükse de, hafiflik ve mobilite bu eksikliği kapatabiliyor.

iPad mini Eksileri:

-iPad mini’de gördüğüm en olumsuz yanı Retina Display olmaması. Bu iPad kullanıcılarına biraz tuhaf gelebilir.

-Apple ise iPad mini’yi yaparken iPad 3′ü değil, daha çok iPad 2′yi baz almış ve küçültmüş.

-iPad mini’de iPad 2′de kullanılan olan A5 işlemci yer alıyor.

iPad mini Alınır mı?

Sürekli yanında taşımak üzere bir tablet ihtiyacı olanlar alabilir. Çünkü iPad mini taşımaya çok daha müsait ve küçük çantalara çok rahat sığar.

Mobilitenin daha önemli olduğu durumlarda Retina Display gözardı edilebilir. Daha önce hiç iPhone veya iPad kullanmamış kişiler fiyatının daha uygun olması nedeniyle iPad mini’yi tercih edebilirler.


Share/Bookmark

IT Exams Microsoft ( 12 Ekim 2012 yeni çıkan sınav soruları)

Yeni çıkan TestKing’ler ve Braindump’lar:

70-680 TS: Windows 7, Configuring

70-417 Windows Server 2012

70-413 Designing and Implementing a Server Infrastructure

70-640 TS: Windows Server 2008 Active Directory, Configuring


Share/Bookmark

Norton Internet Security 2013 Çıktı

14 Kasım 2012 Çarşamba

 

Beklenen Norton Internet Security 2013 çıktı. Geçen sürümlere göre hataları giderilmiş, yeni özellikler eklenmiş. RAM kullanımı 15 ile 40 MB arasında değişiyor.

Aşağıda kısaca yeni özellikleri ve geliştirilmiş özellikleri paylaştım, okumanıızı tavsiye ederim. İnternetde yayınlanan en iyi hangisi özellikle toptenreviews.com anketlerinde Norton Internet Security’I 3. veya 4. sırada görebilirsiniz, bu sizi şaşırtmasın. Zira firma politikası, ürün fiyatı v.b. nedenler tercihi etkliyor. Uzun süre Bitdefender (Şu an en iyilerinden biri) kullanan biri olarak Norton’u kullanmaya başladıktan sonra diğer programları tercih edemiyorsunuz. Kullanım kolaylığı, grafiksel arayüzün çok kullanışlı olması, hız, güvenlik v.b. nedenler sizi cezbediyor.

YENİ ÖZELLİKLER:

Tehdit Kaldırma Katmanı: Daha az gelişmiş ürünlerin sıklıkla kaçırdığı kaldırılması zor tehditleri hedefler ve ortadan kaldırır.

Daima Güncel Ürün Sürümü: Yıl boyunca, Norton otomatik olarak size önemli ürün ve özellik güncellemelerini gönderir. En son sürüm, sizin bir şey yapmanızı gerektirmeden yüklenir.

Norton Kimlik Güvenliği: Kullanıcı adı ve parolalarınızı hatırlar, korur ve otomatik olarak sizin yerinize girer.

Facebook için Norton Safe Web : Tehlikeli bağlantılar, virüs bulaşmış yüklemeler ve güvenli olmayan web sitelerine karşı Facebook Haber Kaynaklarınızı tarar.

GELİŞTİRİLMİŞ YENİ ÖZELLİKLER:

SONAR Davranışsal Koruma ve Canlı 7x24 Tehdit İzleme: PC'nizdeki şüpheli etkinlikleri izleyerek, henüz yaratılmamış tehditlerin önüne geçer, bunları algılar ve ortadan kaldırır.

Norton Management: Bulut tabanlı kontroller, İnternet üzerinden birkaç basit tıklatma ile Norton Internet Security'i onarmanıza, güncellemenize, yenilemenize ve yüklemenize imkan sağlar. Mac® bilgisayarınız, akıllı telefonunuz veya tabletiniz gibi diğer cihazlarınızın var olan Norton korumalarını tek bir yerde bir araya getirir.

Ebeveyn Kontrolleri Yönetimi: Norton Internet Security üzerinden Norton Online Family'ye erişmenizi sağlar.

Kimlik Avını Önleme Teknolojisi: Paranızı, parolanızı ve kimliğinizi çalmak için çevrimiçi dolandırıcılar tarafından kurulan dolandırıcılık amaçlı "kimlik avı" web sitelerini bloklar.

Insight: Güvenli dosyaları belirleyip sadece bilinmeyen dosyaları tarayarak performans artışı sağlar.

Güvenli Web: Web'de dolaşırken sizi, arama sonuçlarınızda çıkan güvenli olmayan ve sahte web siteleri konusunda uyararak ve bunları bloke ederek korur.

Tarayıcı Koruması: Çevrimiçi tehditleri herhangi bir zarar vermelerine fırsat tanımadan, tarayıcınız daha yüklenirken kontrol ve bloke ederek sizi korur. İndirme Sicili 2.0 zararlı veya güvenilmez uygulamalar konusunda sizi yükleme öncesinde uyararak tehlikeli uygulamalara karşı koruma sağlar. Güvenlik Açığı Koruması, siber suçluların bilgisayarınıza tehdit sızdırmak için uygulamalardaki güvenlik boşluklarını (zayıf noktalar) kullanmalarını engeller.

Norton Hızlı Güncellemeler: Korumanızı her 5 ila 15 dakikada bir, sizi rahatsız etmeden günceller.

Bant Genişliği Yönetimi 2.0: 3G ağlara bağlandığınızda önemli olmayan Norton güncellemelerini otomatik olarak ayarlar, böylece aylık veri kotanızı tüketmenizi veya kota aşımı ücretlerinin söz konusu olmasını önler.

Kaynak: http://community.norton.com/t5/Norton-360-2013-Norton-Internet/New-Features-for-Norton-360-Norton-Internet-Security-and-Norton/td-p/772406
CRACK VAR MI?
Evet Smileşimdilik 60 gün için var. PC’yi F8 ile Safe mode’da açtıktan sonra aşağıdaki yönergeleri takip etmeniz yeterli. Crack için bana mail atabilirsiniz. Burada yayınlayamıyorum…


Share/Bookmark

29 TL'ye Windows 8

8 Kasım 2012 Perşembe

Microsoft'un yeni piyasaya sürülen işletim sistemi Windows 8 için Windows 7 kullanıcılarına sunduğu indirim teklifinde uygun fiyata Windows 8 sahibi olunabiliyor.

Eğer  2 Temmuz'dan itibaren Windows 7 yüklü bir bilgisayar satın aldıysanız, bu adrese gidip Windows 7'nin ürün anahtarını onaylatarak Windows 8 Professional Edition'a yalnızca 29 TL ödeyerek sahip olabilirsiniz.

Ya da benim gibi crack’li kullanabilirsiniz. Smile

32 Bit (Letitbit linkleri)
Part 1
Part 2
Part 3
Part 4
Part 5

64 Bit (Letitbit linkleri)
Part 1
Part 2
Part 3
Part 4
Part 5
Part 6
Part 7

Windows 8 Pro Serials: NG4HW-VH26C-733KW-K6F98-J8CK4 / RR3BN-3YY9P-9D7FC-7J4YF-QGJXW


Share/Bookmark

iPad Mini'nin Satışı Başladı...

iPad mini’de tıpkı iPhone 5 ve yeni iPod ailesindeki gibi Lightning bağlantı girişi bulunuyor. iPad mini’de 5MP iSight kamerası sayesinde 1080p video kaydı yapabiliyor, FaceTime kamerası sayesinde de FaceTime görüşmesi yapabilirsiniz.

16,32 ve 64GB olarak 3 farklı kapasiteye sahip iPad mini’nin Wi-Fi modelinin Amerika fiyatı 329$, Wi-Fi+Operatör modelinin fiyatı ise 459$’dan başlıyor.

Türkiye’de satışı başladı…


Share/Bookmark

iPhone Sahte SMS Gönderme Açığı

iOS'taki bir güvenlik açığı sayesinde iPhone'lardan sahte SMS mesajları gönderilebiliyor. pod2g adındaki Fransız güvenlik araştırmacısı web sitesinde açığın iPhone'un ilk SMS implementasyonlarından beri var olduğunu ve iOS 6 beta 4'de de bulunduğunu yazıyor.

Problem mesajın UDH (User Data Header) kısmında kullanıcının cevap adresini değiştirebilmesinde yatıyor. Mesajı alan telefon orjinal numara yerine burada yazana cevap veriyor. Aslında alıcının telefonunun orjinal telefon numarasını görmesi gerekiyor. iPhone'da ise mesaj reply-to alanında yazan numaradan gelmiş görünüyor ve kaynağı kaybedilmiş oluyor.

Blogundaki son yazısında sahte SMS gönderme aracının (sendrawpdu) kaynak kodunu da paylaşmış.


Share/Bookmark