Office 2013 Yenilikleri (Word 2013)

23 Kasım 2012 Cuma

Office 2013 RTM sürümü yani üreticilere yönelik sürümü çıktı, Şubat gibi ise final sürümü çıkacak. Office 2013’ de, 2010’ a göre güzel özellikler eklenmiş. Eski sürüme göre daha görsel, daha hızlı ve daha fonksiyonel olmuş. Özellikle Windows 8 ile çok hızlı çalışıyor.

Sizlere fırsat buldukça Office 2013 (Word 2013, Excel 2013 ve PowerPoint 2013) yeniliklerini kısa kısa anlatmaya çalışacağım. Aşağıda yeni office döküman iconlarını görebilirsiniz.

Word 2013 Yenilikleri:

Word 2013 ‘ü açtığımızda artık daha öncekilerden farklı olarak boş bir sayfa yerine “backstage “ ya da sahne arkası dediğimiz bölüm açılmakta. Bu bölümden ister boş bir sayfa, istersek yüklü şablonlardan birini açarak uygulamamızı başlatabiliyoruz. Blank Document ı seçerek boş bir Word sayfasıyla uygulamamızı açıyoruz.

-Daha geniş ve rahat kullanım sağlayan bir hızlı biçimlendirme çubuğu da Word 2013 ile sunulmuş durumda.

-Mevcut metne bir resim veya şekil eklendiğinde artık yan tarafında açılan “Layout options” düğmesi ile eklenen nesneyi metin içinde kolayca yerleştirebiliyoruz.

-Online pictures düğmesi ile , belgede kullanmak istediğimiz resimleri doğrudan internet üzerinden aratıp eklemek de mümkün.

-Word 2013 ile gelen en önemli yeniliklerden biri de PDF dosyaları üzerinde çalışma olanağı. Daha önceden yapılabildiği gibi belgeler PDF formatında kaydedilebiliyor ancak daha önceden PDF dosyaları üzerinde değişiklik yapılamıyordu. Kullanıcılardan gelen yoğun talepler nedeniyle Microsoft artık PDF dosyaları da Word ile açılıp üzerinde değişiklik yapmaya izin veriyor.

-Gelişmiş Skydrive entegrasyonu; Daha önceden de dosyaları Office içinden doğrudan Skydrive a kaydedilebiliyordu. Ancak artık bu işlem çok daha kolay hale getirilmiş durumda.


Share/Bookmark

0 comments :