Windows 8 Aktivasyonu

23 Kasım 2012 Cuma

Windows 8 Enterprise’ı kurduktan sonra aktivasyon yapmakta problem yaşayabilirsiniz. Control Panel altındaki System menüsünün içerisinde Windows Activation bölmesinden ürün anahtarını değiştirmenizi sağlayacak seçenekleri bulamayabilirsiniz. Windows’un kendisinin ve Windows işletim sisteminin üzerine kurulan diğer Microsoft uygulamalarının (Office vb.) ürün anahtarlarının değiştirilmesini dolayısıyla işletim sisteminin ve ürünlerin aktifleştirilebilmesini sağlayan Volume Activation Management Tool (VAMT) 2.0′ın da içerisine yeni ürün anahtarı girilmek istendiğinde bazı karakterleri kabul etmeyip ürün anahtarını giremediğinizi de görebilirsiniz.

Bu durumda Windows 8′inizi komut satırından hızlıca aktivasyona hazır hale getirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken Administrative Permission’larla (yönetici olarak) çalıştırılmış bir komut satırı penceresi.

Akabinde, ” slmgr.vbs -ipk (ürün anahtarı / product key) “ komutunu çalıştırarak ürün anahtarınızı Windows 8′in üzerinde etkinleştirebilirsiniz. Ardından ” slmgr.vbs -ato ” komutu ile de aktivasyon işleminizi tamamlayabilirsiniz.


Share/Bookmark

0 comments :