Film Tavsiyesi - Bad Teacher / Kötü Öğretmen (2011)

26 Ağustos 2011 Cuma

Türü: Komedi

Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt1284575/ 

        http://www.filmlerim.com/bad-teacher-filmi/m129310 

Özet Konu: Elizabeth Halsey (Cameron Diaz) kırık not vermekle kalmayan bir öğretmendir. Aynı zamanda, ağzı bozuktur, gaddardır ve son derece münasebetsizdir. İçki içer, kafayı bulur. Bir an önce evlenip para kazanmak zorunda kalmamak ve orta okul öğretmenliğinden ayrılmak için sabırsızlanmaktadır. Nişanlısı tarafından terk edilince, zengin ve yakışıklı yedek öğretmenin (Justin Timberlake) kalbini kazanma planlarını hayata geçirir.

Bu konuda aşırı derecede enerjik meslektaşı Amy’yle (Lucy Punch) rekabet etmek zorundadır ama kendini saygısız beden eğitimi öğretmeninin (Jason Segel) asılma girişimleriyle mücadele ederken bulur. Elizabeth’in akıl almaz dalavereleri ve bunların doğurduğu çılgın sonuçlar öğrencilerini olduğu kadar meslektaşlarını, hatta kendisini de hayrete düşürür.


Share/Bookmark

Güvenli İnternet Test Süreci Başladı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan düzenlemeyle bugün Güvenli İnternet Hizmeti’ nin testlerine başlandı. 22 Kasım'dan itibaren devreye girecek.

Yani kısaca saçmalıklar başlıyor. 3. Madde’ ye dikkat ! Bu bana daha çok Mondros Ateşkes Antlaşması’ nın 7 maddesini hatırlattı : “İtilaf Devletleri, güvenliklerini tehdit edecek bir durumun ortaya çıkması halinde herhangi bir stratejik yeri işgal etme hakkına sahip olacaktır.” Yani kafana göre istediğin siteyi kapat, istediğin siteyi aç !

Önemli Noktalar / Maddeler:

1- Hizmetten yararlanmak isteyen aboneler "aile" veya "çocuk" profillerinden birini seçebilecek, istemeyenler ise mevcut durumlarına devam edecek.

2- İnternet servis sağlayıcıları tarafından abonelere verilecek kullanıcı adı ve şifre ile Profil Düzenleme İnternet Sayfası'ndan profiller arasında geçiş yapılabilecek veya "hizmet" devre dışı bırakılabilecek.

3- Güvenli İnternet Hizmetinin kapsamında engellenen internet sitelerinin listelerinin oluşturulmasına ilişkin kriterler, Güvenli İnternet Hizmeti Çalışma Kurulu tarafından tespit edilecek.

4- Kurul, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinasyonunda 11 üyeden oluşacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından 3, İnternet Kurulundan 2, BTK'dan 2 ve psikoloji, pedagoji, sosyoloji ile diğer ilişkili alanlarda uzmanlığı olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından teklif edilecek 8 kişi arasından BTK tarafından seçilecek 4 üyeden oluşacak kurul, tespit ettiği ilkeler çerçevesinde engellenen sitelerin listelerini belirleyecek.

5- İnternet servis sağlayıcıları, Güvenli İnternet Hizmeti sunumu kapsamında geliştirdikleri yazılım ve donanım çözümlerini yedekli olarak kuracak. (Bu madde ISP (Servis  Sağlayıcılar)’ lere zorunlu)


Share/Bookmark

iTunes Apps Backup İpuçları

25 Ağustos 2011 Perşembe

Iphone kullanıcılarının başının belası olan iTunes yüklemeleri bazen can sıkabilir. Özellikle, 700 – 800 MB uygulama yüklü ise tekrar kurulması biraz eziyet olabiliyor.

Iphone Program Backup / Restore İpuçları;

1- Kesinlikle telefonunuzu başka bir iTunes açık olan bir bilgisayara takıp, senkronize etmeyin.

2- Düzenli olarak Apps’ lerin yedeğini alın. Apps yedelerini C:\ Users \  username \ Music \ iTunes klasöründen alabilirsiniz.

3-  iTunes  backuplarını C:\ Users \ username \ Application Data \ Apple Computer \ MobileSync \ Backup klasöründen alabilirsiniz.


Share/Bookmark

IT Exams Microsoft (25 Ağustos yeni çıkan sınav soruları)

70-270 Installing, Configuring, and Administering Microsoft Windows XP Professional

70-595 TS: Developing Business Process and Integration Solutions by Using Microsoft BizTalk Server 2010


Share/Bookmark

Mac OS X Lion ve Türkçe iTunes

Lion ile tüm işletim sistemine gelen Türkçe dil desteği sayesinde iTunes da türkçeye kavuşmuş oldu.

Hepimizin ingilizce “Preferences” diye ezberlediği iTunes’un Ayarlar menüsü de tamamen Türkçeleştirilmiş durumda. Bu sayede kullanıcılar hangi seçeneğin ne işe yaradığını daha iyi anlayabiliyor. (Bu sayede bize de pek gerek kalmıyor.

Fakat her ne kadar iTunes’un tüm menüleri ve seçenekler Türkçe olsa da, iTunes Store ya da App Store sayfalarının içerikleri halen İngilizce.


Share/Bookmark

Canlı Web Yayınları - Office 2010'a Genel Bakış ve SSTP ve IKEv2 VPN Konfigürasyonu

Bugün için 2 tane güzel webcast var, kaçıranlar veya izleyemeyecek olanlar buradan yayınlanmış webcastleri takip edebilir.

Office 2010'a Genel Bakış

Buradan kayıt yaptırabilirsiniz. Başlama Saati ve Tarihi: 26 Ağustos 2011 Cuma saat 10:00

SSTP ve IKEv2 VPN Konfigürasyonu

Buradan kayıt yaptırabilirsiniz. Başlama Saati ve Tarihi: 26 Ağustos 2011 Cuma saat 10:00


Share/Bookmark

Gönderilen Maillerin Geri Çekilmesi Neden Çalışmaz (Recall Message)

Gönderdiğiniz bir mailin içerisinde yanlış bilgi veya bilgilerin olduğunu veya yanlış kişilere gönderildiğini fark ettiniz ve hemen recall ile yani ger çekme seçeneği ile bu mesajı geri almak istediniz, peki bu durumda bu mesajın geri alınması ne kadar başarılı olur ?

Öncelikli olarak recall’ un çalışması için mail alan kişininde Outlook programı kullanması gerekmektedir. Eğer outlook kullanıyor ise bir sonraki şart bu maili okumamış olmasıdır. Yani maili okumuş ise bu mail geri çekilmez, eğer okumamış ise geri çekilir ve bu mesaj o kişinin outlook programında silinmiş öğelerinde görülür ( aslen silinmiş öğeleri kurtar diyerek görürsünüz çünkü mesajı siler sonrada silinmiş öğelerden de kaldırır ).

Bir diğer nokta ise maili alan outlook programında “Process requests and responses on arrival” seçeneği aktif olmalıdır. Bunun kontrolünü aşağıdaki yol yardımı ile yapabilirsiniz

Outlook – Tools – Options – Email Options – Preferences bölümündeki Tracking Options altında bulabilirsiniz ya da alıcı bir kural ile bu mesajı inbox dışında bir yere taşırsa yine recall çalışmayacaktır.

Son olarak eğer alıcı “Out of Office Assistant” ayarlamış ise yine recall özelliği çalışmayacaktır.


Share/Bookmark

Update Rollup 5 for Exchange Server 2010 Service Pack 1 (KB2582113)

Exchange organizasyonumuz içinde bulunan Exchange 2010 Sunucularımız için Service 1 Rollup 5 güncelleştirilmesi yayınlandı.

Bu güncelleştirmeyle birlikte nelerin düzeltildiğinin bilgisine Description of Update Rollup 5 for Exchange Server 2010 Service Pack 1 öğrenebilirsiniz.

Rollup 5 güncelleştirmesine ihtiyaç duyuyorsanız veya Exchange 2010 Sunucularınızı en son sürümde hizmet etmesini istiyorsanız Update Rollup 5 for Exchange Server 2010 Service Pack 1 (KB2582113) adresinden indirebilirsiniz.


Share/Bookmark

Vmware vSphere 5 Download Edilebilir Durumda

Uzun süredir merakla beklenen sürüm sonunda download edilebilir durumda. Aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

o VMware vSphere 5 download sayfası

o VMware ESXi 5.0 (Build 469512)

o VMware vCenter 5.0 (Build 456005)

o Documentation

o What’s New in VMware vSphere 5.0

o VMware vSphere 5.0 Release Notes

What’s new dökümanları

o What’s New in vSphere 5.0

o What’s New in VMware vSphere 5.0: VMware vCenter


Share/Bookmark

Japon Halkından Deprem Dersi

18 Ağustos 2011 Perşembe

İnternet’de okuduğum güzel ve düşündürücü bir yazı. Biz de aynı durumu yaşasaydık Japonlar gibi yapar mıydık acaba?

Nietzsche'nin sözü ışığında Japon Halkına 10 üzerinden 10

“Cahil bir toplum, özgür bırakılıp kendine seçim hakkı verilse dahi, hiçbir zaman özgür bir seçim yapamaz. Sadece seçim yaptığını zanneder. Cahil toplumla seçim yapmak, okuma yazma bilmeyen adama hangi kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır. Böyle bir seçimle iktidara gelenler, düzenledikleri tiyatro ile halkın egemenliğini çalan zalim ve madrabaz hainlerdir!"
Friedrich Nietzsche

Felaket üzerine, felaket yaşayan Japon halkı girmiş olduğu sınavda 10 üzerinden 10 aldı, çünkü:

1. Sakindiler
Değil birbirleriyle tartışmak ya da kavga etmek, üzüntülerini dahi kalplerine gömdüler.

2. Saygılıydılar
Su ve Yiyecek için disiplinli kuyruklar oluşturdular. Ne kötü bir kelime ne de kötü bir davranış sergilendi.

3. Yetenekliydiler
İnanılmaz mühendislik örneği verdiler, binalar sallandı, ancak hiç biri yıkılmadı.

4. Zarif ve Nezaketliydiler
İnsanlar, sadece o anlık ihtiyaçları kadar aldı, bu yüzden herkes bir şey alabildi.

5. Dürüst ve Anlayışlıydılar
Kimse yağma yapmadı, yollarda kimse korna çalmadı ve birbirlerini geçmeye çalışmadı.

6. Gerektiğinde Kendilerini Feda Etmeyi Bildiler
Elli işçi N-reaktörlerin soğutulması için kendini feda etti. Bu para ile ölçülebilecek bir fedakârlık değildir.

7. Şefkatliydiler
Restoranlar fiyatları düşürdü. ATM’ler için güvenlik gerekmedi. Güçlü olan güçsüzü korudu.

8. Eğitimliydiler
Yaşlılar, çocuklar ve herkes ne yapacağını biliyordu ve onlar da bunu yaptılar.

9. Medyaları Medyatik Değildi
Haberlerde olağanüstü olgunluk gösterildi. Hiçbir şey reyting anlayışıyla yapılmadı.

10. Vicdanlıydılar
Mağazalarda elektrik kesildiğinde, herkes satın almayı düşündüğü eşyayı tezgâhın üzerine bıraktı ve sessizce ayrıldı.


Share/Bookmark

Ati Driver 11.8 Çıktı !

11.8 driver 17.08.2011 tarihinde çıktı. ATI Catalyst Application Profiles, 11.7 güncellenmiş. Buradan işletim sisteminize göre uygun driver’i indirebilirsiniz.


Share/Bookmark

Internet Explorer Rakiplerini Fena Ezdi !

Bildiğiniz gibi Linux severlerde Microsoft ezikliği vardır. Linux çok iyidir, hatasızdır söylemleri ile ortalıkda dolaşanlar buna kendileri bile inanmazlar. Bu sadece IE veya client ürünlerinde değil, her alanda yani Server ürünlerinde de böyledir.

Linux için tabiki kötü demiyorum, iyi olduğu alanlar var ama istatistikler ortada  :) Şöyle de bir durum var. Türkiye’ de % 87 oranında iş yerlerinde, Microsoft’ un Server ve Client ürünleri kullanılıyor. Çok ciddi rakam değil mi? O zaman Türkiye işi bilmiyor mu ?  :)

Karşılaştırmalı  ürünler;

Microsoft SQL (Açık ara önde) – Linux MySQL

Microsoft Windows Server 2008 (Açık ara önde) – Linux Sun Solaris

Microsoft Hyper-V (Yarı yarıya diyebiliriz) – VmWare (Linux tabanlı)

Microsoft Windows 7 (Açık ara önde) – Linux Suse

Microsoft Exchange 2007 / 2010 (Açık ara önde) – Linux Qmail

Microsoft ISA veya yeni adıyla TMG (Açık ara önde)  – Linux Checkpoint / pfSense

Aşağıda Milliyet’ den alınmış haberi okuyabilirsiniz.

“Internet Explorer PC performansı açısından değerlendirildiğinde Mozilla Firefox, Google Chrome ve Apple Safari’nin arkasında kalıyor olabilir. Ancak bir web tarayıcısının kullanıcısını internet üzerinden gelecek olan tehditlerden ne kadar iyi koruduğu da günümüzde o tarayıcının en az performansı kadar önemli bir olgu haline gelmiş durumda.

Microsoft bugün resmi sitesinden yaptığı bir açıklamada serbest bir araştırma şirketinin yaptığı araştırmanın Internet Explorer 9′un kötü niyetli yazılımlardan korunma konusunda diğer web tarayıcılardan daha iyi durumda olduğunu ortaya çıkardığının altını çizdi.

NSS Labs tarafından hazırlanan rapor Internet Explorer 9′un SmartScreen özelliği sayesinde tehditlerin yüzde 96′sını durdurabildiğini gösteriyor. Bu oran Chrome için yüzde 13.2, Firefox için ise yüzde 7.6. Safari de yüzde 7.6 ile listenin sonunda.”

Kaynak:  Milliyet Teknoloji


Share/Bookmark

Linux Kullanıcıları Derneği'nden Sansür Konulu Bir Basın Duyurusu Yayımladı

Daha önce 22 Ağustos'ta yürürlüğe girmesi planlanan ancak son değişiklikle, 22 Ağustos'tan itibaren test edilip 22 Kasım'da yürürlüğe girmesi karara bağlanan "Güvenli İnternet" sözcükleriyle adlandırılan ve İnternet kullanımını olumlu ya da olumsuz yönde kısıtlayan yönetmelik üzerine, Linux Kullanıcıları Derneği (LKD) "Devlet Eliyle İnternet'e Sansür Kalkmadı, Sadece Ertelendi!..." başlıklı bir bildiri yayımladı.

LKD, yayımladığı bildiride "Güvenli İnternet Hizmeti"nin her bireyin kendi dünya görüşü, eğitimi ve sosyal bilinci ile doğrudan ilişkili olduğuna, çözümün sansür ya da filtre değil eğitim olduğuna değinirken, BTK'nın geçmiş icraatları da göz önünde bulundurularak, "gizli tutularak" hazırlanan listelerden dolayı şeffaflıktan ve özgürlüklerden uzak sansürcü bir kurum egemenliğinin İnternet üzerinde ısrarla uygulanmak istenmesi halen güncel bir tehlike olduğunu vurguluyor.

Bildirinin tamamı http://www.lkd.org.tr/2011/08/15/devlet-btk-eliyle-internet%E2%80%99e-sa... adresinden okunabilir.


Share/Bookmark

Exchange Server 2010 Datacenter Switch Over Cluster Quorum Model Change

Exchange Server 2010 ile beraber gelen yeni özelliklerden biride Datacenter Switchover’ dır. Bu özellik aslında bir kaç komut seti yardımı ile bir sorun olması anında DAG ile kurduğunuz yüksek erişilebilir bir Exchange organizasyonunuzun bir data center’ dan bir diğerine taşınmasını sağlar.

Örneğin istanbul’ da “merkez” ismini verdiğiniz bir site içerisinde iki node’ lu bir DAG kurdunuz. Benzer şekilde izmir’ de “ODM” isminde bir site kurarak buradaki exchange server’ ı merkezdeki DAG yapısına eklediniz. Bu durumda 3 node lu bir DAG yapısı kurmuş oldunuz.

DAG yapısı bildiğiniz gibi Microsoft cluster mimarisi üzerine kurulmaktadır.  (Exchange Server 2007 den farklı olarak cluster yöneticisi altında servis detayını göremezsiniz, yani exchange 2007 cluster yapılarında cluster yönetim aracı altındaki “services and application” bölümünde Exchange servislerini görebiliyorken 2010 da bu bölüm bol gelecektir, ancak node detaylarını görebilirsiniz) .

Durum böyle olunca quorum detayı yine çok önem kazanmaktadır. Exchange 2010 da kullanılacak quorum modelini node sayılarımız belirlemektedir.

Eğer siz bir şekilde merkez site içerisindeki sorunlar nedeni ile veya test amacı ile datacenter switch over yaparsanız dönüş sonrası quorum modelde bir sorun gözlemlenmektedir.


Çözüm ise Powershell’ de Set-DatabaseAvailabilityGroup DAG1 komutunu çalıştırmak.


Share/Bookmark

365 Gün Office 365

Bulut bilişim sayesinde işletmeler sürekli olarak yeni altyapıya yatırım yapmak veya yeni yazılımların lisanslarını satın almak zorunda kalmadan bilişim kaynaklarına hızla erişim imkanına sahip oluyor kısaca faydalaı bunlar.

İnternet üzerinde office programları yüklü olmadan belgeleri kullanma ve iş sürekliliği gibi faktörler de var.

http://www.microsoft.com/en-us/office365/buy-small-business.aspx?WT.z_O365_ca=Buy_online-software_en-us#fbid=3rKW0T4Gn3l adresinde özellikler şöyle lanse ediliyor;

-Exchange ile 25 GB posta kutusu,

    -Active Sync ile e-postalara, takvime ve kişilere mobil cihazlardan erişim,
    -Office Web Apps ile belgeleri direkt olarak tarayıcı içerisinde görme, paylaşma ve belgeler üzerinde temel düzenlemeler yapma,
    -Lync ile anlık mesajlaşma, ses ve video konferansı ve çevrimiçi toplantılar,
    -Bilgi ve içerikleri paylaşma, yönetme ve arama için SharePoint ekip siteleri. KOBİ’ler için SharePoint iletemel web sitesi yayınlama hizmeti,
    -Kullanıcıları iletişim ve işbirliği hizmetlerine bağlayan Office Professional Plus’ın son sürümü (bazı paketlerde),
    -7/24, telefonla, internet üzerinden veya e-posta ile BT desteği,


Share/Bookmark

Webcast - System Center Ailesi ile Sanallaştırılmış Ortamlarda Kaynak Yönetimi

Yaklaşık 2 aydır, tatil v.b. nedenler ile Webcast’ ler olmuyordu. Webcast takviminde güzel eğitimler gözüküyor.

MSEvents sayfasına siz de istediğiniz eğitimler konusunda önerilerinizi bırakabilirsiniz.

Buradan kayıt yaptırabilirsiniz.

Başlama Saati ve Tarihi: 19 Ağustos 2011 Cuma saat 10:00


Share/Bookmark

Uygulamalı Ağ Güvenliği Eğitimi 13-15 Eylül 2011

Huzeyfe Hocadan güzel bir eğitim. CEH (Certified Ethical Hacker) alanında kendini geliştirmek isteyenler bu eğitimi düşünebilir.

Eğitim Tarihleri: 13-15 Eylül 2011

Eğitim Adresi: Mahir İz cad.Detay İş Merkezi. CapitolAVM karşısı.B Blok No:19/2 Altunizade-Üsküdar-İstanbul

Kayıt Adresi: bilgi@bga.com.tr adresine”Uygulamalı Ağ Güvenliği Eğitimi Kayıt” konulu e-posta göndermek gerekiyor.

Eğitim Ücreti: Bunu ben de bilmiyorum. bilgi@bga.com.tr adresine”Uygulamalı Ağ Güvenliği Eğitimi Fiyat Bilgisi” konulu e-posta gönderebilirsiniz.

Eğitmenler: Huzeyfe ÖNAL


Share/Bookmark

Microsoft Güvenlik Güncellemeleri Ağustos 2011

Ağustos ayı güncellemesinden geçen haftaki yazımda kısaca bahsetmişti. Yazıya buradan ulaşabilirsiniz. 3 önemli güncelleştirmeyi detaylı anlatmak istiyorum;

Bunlardan önemli ve uzaktan exploit edilebilen bazıları:

    MS11-058 : DNS sunucusundaki güvenlik açıkları uzaktan kod çalıştırmaya izin veriyor DNS güvenlik açıkları moda oldu. BIND geçen ay iki servis kullanımı engelleme güvenlik açığını kapattı ve bu bülten ile Microsoft DNS sunucusundaki iki güvenlik açığı kapatılıyor. Bunlardan en önemli olanı (bu güncellemeyi kritik kategorisine sokan) Windows 2008 (R2 dahil) üzerindeki DNS sunucusunda uzaktan kod çalıştırmaya izin veren bir açık. Kimlik doğrulaması yapılmış bir saldırgan bu açıktan yararlanan özel bir paket göndererek sistem haklarıyla kod çalıştırabilir.
    MS11-057 : Internet Explorer için toplu güncelleme Bu güncelleme ile yedi güvenlik açığı kapatılıyor. Güvenlik açıklarından ikisi, CVE-2011-1962 ve CVE-2011-2383 herkese açık olarak yayınlandı. İkisi de bültende orta olarak derecelendirilmiş bilgi görüntüleme açıkları. Uzaktan kod çalıştırma açıklarından birisi, CVE-2010-1961, "Telnet Handler Uzaktan Kod Çalıştırma Açığı", popüler dll hijacking güvenlik açıklarına farklı bir boyut getiriyor. Uzaktaki paylaşımdan açılan sayfadaki bağlantıya tıklanıldığında telnet handler ilişkili binary'yi o anki klasörde arıyor.
    MS11-064 : TCP/IP Stack güvenlik açıkları servis kullanımı engellemeye izin verebiliyor Bültenin adından da anlaşıldığı gibi bu güncelleme TCP/IP'deki iki DoS güvenlik açığını kapatıyor. CVE-2011-1871 "ICMP servis kullanımı engelleme açığı" Windows vista veya üzerini çalıştıran kurbana özel sırada bazı ICMP unreachable mesajları gönderilerek kullanılabiliyor. CVE-2011-1965 "TCP/IP QOS servis kullanımı engelleme açığı" URL tabanlı Quality of Service aktif makinaları etkiliyor ve potansiyel kurban adayları arasında IIS sunucular var. Bu konfigürasyona sahip bir makina belirli bazı URL'leri işlerken çökebiliyor.


Share/Bookmark

Hafızayı Canlı Tutmanın Yolları Nelerdir? Hafızayı Geliştirme Yöntemleri Nelerdir?

12 Ağustos 2011 Cuma

Megahafıza’da rastladığım güzel bir yazı. Güçlü bir hafıza için dikkat edilmesi gerekenler var…

Herkes güçlü bir hafizaya sahip olmak” ister. Ama günlük hayatımızda en sık kullandığımız kelimeler’unuttum hatırlamıyorum’dur. Hafızayı canlı tutmanın yöntemleri de vardır.

-Anahtarlık, gözlük gibi yerini hatırlamakta zorlandığınız nesneler için, kullanmadığınız zamanlarda koymak üzere bir yer belirleyin.

-Not alın. Telefon numaraları veya randevuları hatırlamakta zorlanıyorsanız, bunları listeleyerek görebileceğiniz bir yere asın. Listeniz önemli görevlerinizi size hatırlatacaktır.

-Yüksek sesle kelimeler söyleyin. Örneğin kendi kendinize ‘Ocağı
kapattım’ deyin. Bu size daha sonra ocağı kapatıp kapatmadığınızı
hatırlatır. Bu yöntem insanlarla tanışırken de isimlerini hatırlama
konusunda faydalı olur.

-Hafıza yardımcılarını kullanın. Cep telefonunun anımsatıcılarını, kol
saatinin alarmını, ses kaydedicileri kullanabilirsiniz.

-Görsel imgelerden faydalanın. Bir kişinin ismi gibi yeni bir bilgi öğrendiğinizde aklınızda bir görüntü oluşturun. Bu görüntüler, bilginin
unutulmasını önlemeye yardımcı olur.

-Anımsatıcıları gruplayarak kullanın. Anımsatıcılar hatırlamakta
kullanılan bir tekniktir. Örneğin; listeleri, isimleri bir kısaltma haline getirin ve böyle ezberleyin. Başka bir anımsatıcı tekniği de bir akrostiştir. Hatırlamak istediğiniz her öğenin ilk harfini kullanarak akrostiş oluşturabilirsiniz. Tekerlemeler veya hatırlanması gereken her
öğeyi bağlayan hikayeler yararlı olur.

-Konsantre olun ve rahatlayın. Birçok çevresel etken, dikkatinizi dağıtabilir. Bir şey hatırlamak istediğinizde, hatırlanması gereken öğeler üzerinde konsantre olun. Yeni bir bilgi öğrenirken o bilgiye yoğunlaşın ve dikkat dağıtıcı faktörleri önleyin. Anksiyete ve stres de hatırlamayı engeller. Derin nefes alma ya da kas gevşetici egzersizleri gibi rahatlama tekniklerini öğrenin.

-Uykunuzu alın. Uyku esnasında beyin yeni bilgileri pekiştirir. Araştırmalar, iyi bir gece uykusunun ardından daha önce öğrenilen
bilgilerin daha iyi hatırlandığını gösteriyor.

-Hatırlama güçlükleri yaşadığınızdan şüpheleniyorsanız, doktorunuza danışın. Depresyon, işitme veya görme kaybı, tiroid fonksiyon bozukluğu, bazı ilaçlar, vitamin eksiklikleri ve stres, düzeltilebilir hafıza sorunlarına neden olabilir.

Güçlü hafızanın 10 formülü
Herkes güçlü bir hafızasının olmasını ister. Ama ne var ki, “unuttum” ya
da “hatırlamıyorum” en sık duyduğumuz kelimerlen olur. Hafızanızı
güçlendirmenin yöntemleri.

Kim güçlü bir hafıza istemez ki! Aslında hafızamızı güçlendirmek biraz
da bizim elimizde. Uzmanlar bunun için uygulaması basit önerileri sıralıyor.

İngiltere’de Guy’s Hastanesi ve Kings College Üniversitesi doktorları,
beynin egzersiz, vitamin ve mineral içeren besin maddelerin ihtiyacı
olduğuna dikkat çekerek, *hafızayı kuvvetlendirmenin 10 yolunu* şöyle
sıraladı:

1. Soya: Soyadaki doğal östrojen hafızayı hem kuvvetlendiriyor hem
kıvraklaştırıyor.

2. Hafıza mineralleri: Vücutta demir ve çinko azlığı, belleği
zayıflatıyor, çünkü azalan hemoglobin nedeniyle beyne yeterince oksijen
taşınmıyor.

3. Kahve: Kafein zihin performansını, hafıza ve konsantrasyonu artırıyor.

4. Zihin egzersizi: Zihnini aktif tutanlarda bellek daha kuvvetli.

5. Vücut egzersizi: Haftada üç kez yarım saatlik egzersiz, hafızayı
zayıflatan stresi azaltıyor.

6. Sakız çiğnemek: Sakız çiğnerken beynin ‘hippocampus’ bölümü daha iyi
çalışıyor.

7. Biloba: Aynı adlı ağaçtan elde edilen madde, damarları açıp beyne
daha fazla oksijen taşıyor.

8. Yağlı balık eti: Haftada üç kez yağlı balık veya üç gün 330 mg. balık
yağı hapı, hafızayı güçlendirecek ‘Omega 3’ yağ asitlerini almanız için
yeterli.

9. Adaçayı: Zihin yorgunluğu için en iyi çare. Adaçayı familyasından
limonun yağından elde edilen esansın da konsantrasyonu arttırdığı
keşfedilmiş.

10. B vitamini: Beyni serbest radikallerden koruyup beyne daha fazla
oksijen gelmesini sağladığı için Niacin, B3, B13 vitaminleri bellek için
çok önemli.

Kaynak: MegzaHafıza


Share/Bookmark

iPhone Batarya Ömrünü Uzatmak İçin İpuçları

11 Ağustos 2011 Perşembe

Çoğu sitelerden derlediğim, benim faydasını görüdüğüm, kullandığım ipuçları var. Bu tavsiyelere uymak cihaz performansını ciddi derecede artırıyor.

İlk olarak iTunes 'u en güncel versiyonuna yükseltiniz. Yurtdışı bir iPhone kullanıyorsanız iTunes'u güncelleştirebilirsiniz ancak iTunes üzerinden iPhone'unuzu güncelleştirmeyiniz.

Ayarları En İyi Şekilde Kullanmak

Konum Servisi

Harita gibi bazı uygulamalar konum servisini kullanmaktadır. Bu sürekli sizin işinize yarayacak bir uygulama değildir. Ve ayrıca iPhone'unuzun bataryasını da etkilemektedir. Bu yüzden gerekli olduğu durumlarda açmanızı öneriyoruz. Ayarlar > Genel > Konum Servisleri yolunu kullanarak açıp kapatabilirsiniz.

Yeni Verileri Al

Yukarıda da belirttiğim gibi bazı uygulamalar yeni verileri al uygulamasını da kullanmaktadır. Daha çok Harita ve Mail uygulamasının kullandığı bu servis, batarya performansını etkilediği için gerekli olduğu zamanlarda açılmadır. Ayarlar > Genel > "Yeni Verileri Al" kısmından "Anında İlet" bölümünü kapalı hâle getiriniz. "Her saat başı" seçeneğini seçmeniz performansı daha az etkileyecektir.

E-posta Hesabını Kontrol Et

Sürekli e-postalarınızı yenilemeniz güç olarak kayba neden olacaktır. Bu yüzden gerekmediğinde bu özelliği kapalı tutmanızı öneriyoruz. Bunun için Ayarlar > Mail, Kişiler, Takvim'e tıklıyoruz. Kayıtlı olan e-posta adresimizi seçip Hesap kısmını kapat durumuna getiriyoruz.

Wi-Fi, 3G, Bluetooh

Hangi ağa bağlı iseniz gerekli olmadığı zamanlarda Wi-Fi'nizi kapalı duruma getiriniz. Sürekli açık durumda olması bataryanızı olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Aynı şekilde 3G ve Bluetooth'unuzun sürekli açık ve "arıyor..." durumunda olması büyük bir ölçüde bataryanızı etkilemektedir. Ayarlar kısmından hepsini gereksiz olduğunda kapatabilirsiniz.

Ekolayzır

iPod ile şarkı dinlerken ekolayzırı devreye sokmanız pili de etkilemektedir. Ayarlar > iPod sekmesinden ekolayzır açık ya da kapalı duruma getirebilirsiniz.

Aynı şekilde, aşırı derecede "Parlaklığın" açık olması ve "Uçak Modu"nun sürekli devrede olması da batarya performansını etkilemektedir. Ayarlar > Uçak Modu kısmından uçak modunu açıp kapatabilir, Ayarlar > Parlaklık kısmından ise yeterli ekran parlaklığını ayarlayablirsiniz.

iPhone Tuş Kilidi

Bir çok kullanıcının önemsemediği tuş kilidi özelliği, aslında batarya performansını etkileyen en önemli unsurlardan birisidir. Açma-kapama butonu ile tuş kilidini aktif duruma getirdiğinizde sms ve çağrı alabilirsiniz. Bu durum tabi ki de şarj süresini etkilemez. Fakat tuş kilidi kullanmadığınız takdirde ekrana yanlışlıkla dahi dokunmuş olsanız her seferinde ekran aydınlanır. Bu da bataryanın performansını etkiler. Bu yüzden mutlaka Ayarlar > Genel > Otomatik Kilit > 1 Dakika seçeneğini seçiniz. En kısa sürede kilitlenmesi batarya performansınız için çok önemlidir.

Önemli Notlar

    - iPod, iPhone veya notebook 'unuzu 35° C veya 95° F civarında bir sıcaklıkta kullanmanız durumunda bataryanızın kapasitesine yüksek ihtimalle kalıcı bir zarar vermiş olacaksınız. Bu durumda batarya cihazınızı çalıştıramayacak , hatta bu sıcaklıklarda şarj etmeye çalıştığınızda ona zarar verecektir. Sıcak bir yerde muhafaza edilmesi dahi bataryanızda düzeltilemez hasara yol açabilmektedir.
    -Yüksek sıcaklıklarda olduğu gibi düşük dereceli hava koşullarınında batarya süresinin kısalmasına yol açar. Ancak yüksek sıcaklıktaki etkinin aksine geçici bir durumdur ve bataryadaki moleküllerin tekrar ısınması ile bataryanız eski kapasitesine tekrar dönecektir.
    -Lityum İyon bataryalar maksimum performansta kullanılmalıdır. Cihazınızı sıklıkla kullanmıyorsanız en azından ayda bir kez tam bir şarj döngüsü tamamladığınıza emin olunuz


Share/Bookmark

Microsoft Güvenlik Bülteni - 9 Ağustos 2011

Salı günü dikkat edenler Windows Server 2008 ve Windows 7 için 14 güvenlik güncelleştirmesi yayınlandı. Remote Desktop için uzun zamandır ilk defa güvenlik güncelleştirmesi geldi.

Yayınlanan güvenlik güncelleştirmeleri;

 MS11-068 - Moderate- Vulnerability in Windows Kernel Could Allow Denial of Service (25565)

MS11-069 - Moderate: Vulnerability in .NET Framework Could Allow Information Disclosure (2567951)

MS11-067 - Important: Vulnerability in Microsoft Report Viewer Could Allow Information Disclosure (2578230)

MS11-066 - Important: Vulnerability in Microsoft Chart Control Could Allow Information Disclosure (2567943)

MS11-065 - Important: Vulnerability in Remote Desktop Protocol Could Allow Denial of Service (2570222)

MS11-064 - Important: Vulnerabilities in TCP/IP Stack Could Allow Denial of Service (2563894)

MS11-063 - Important: Vulnerability in Windows Client/Server Run-time Subsystem Could Allow Elevation of Privilege (2567680)

MS11-062 - Important: Vulnerability in Remote Access Service NDISTAPI Driver Could Allow Elevation of Privilege (2566454)

MS11-061 - Important: Vulnerability in Remote Desktop Web Access Could Allow Elevation of Privilege (2546250)

MS11-060 - Important: Vulnerabilities in Microsoft Visio Could Allow Remote Code Execution (2560978)

MS11-059 - Important: Vulnerability in Data Access Components Could Allow Remote Code Execution (2560656)

MS11-058 - Critical: Vulnerabilities in DNS Server Could Allow Remote Code Execution (2562485)

MS11-057 - Critical: Cumulative Security Update for Internet Explorer (2559049)


Share/Bookmark

Windows Server 2008 R2 ve Windows 7 TimezonekeyName Problemi

Timezone – daylight ayarlarının, yani bulunduğunuz zaman diliminin ve dolayısıyla gün ışığından yararlanma ayarlarının değiştirilememesi problemi ile ilgili güncelleme yayınlandı.

Daha fazla bilgiyi ve güncellemeyi buradan indirebilirsiniz.


Share/Bookmark

Windows 2008 ve Windows 7 WaitToKillServiceTimeout Problemi

WaitToKillService bilgisayar kapatıldığında uygulamaların kapatılma süresini ayarlayan bir registery değeri. Bu hata, açıklandığına göre Winsrv.dll de bulunan hatalı koddan kaynaklanıyormuş.

Bununla ilgili güncelleme yayınlandı. Buradan indirebilirsiniz.


Share/Bookmark

Film Tavsiyesi - Kral Henry (2010)

Filmin kısa konusu : 16. yüzyıl Fransası''nı arka planına alan filmde Katoliklerin, yükselişe geçen Protestanlara karşı düzenlediği suikastlar, din savaşları ve taht entrikaları anlatıyor.

12 Ağustos 2011’ de vizyona girecek. Filmin BluRay’ I çıkarsa getireceğim.

http://www.imdb.com/title/tt1270766/  adresinden daha fala bilgi alabilirsiniz.


Share/Bookmark

Outlook Kontaklarının Office 365 İçerisine Aktarılması

Office 365 ürünü bildiğiniz gibi Microsoft’ un bulut bilişim ürünlerinden biridir. İlk olarak sahip olduğunuz kontakları csv formatında export edin, daha sonra Office 365 yönetim panelinde Outlook bölümünden Options linkine tıklayın.

Daha sonra ise elinizdeki kontakları import edebilirsiniz.


Share/Bookmark

Güvenli İnternet 22 Ağustos’ta Başlıyor...

22 Ağustos’ da bakalım neler olacak…

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Güvenli İnternet Hizmeti’nin test sürecinin 22 Ağustos’ta başlayacağını belirterek, ”Eğer kullanıcı ‘Güvenli Profil’ kullanmak istemiyorsa standart paket şu anda neyse aynen devam edecek. Şu ankinden farklı bir filtre koyulmayacak” dedi.

Acarer, Güvenli İnternet Hizmeti’nin ”çocuk” ve ”aile” profillerinin iki seçenek üzerinden kullanılacağını anlatarak, şöyle devam etti:
”Bir abone bu hizmeti tercih ettiği takdirde ‘çocuk’ ve ‘aile’ profili olmak üzere iki tercih yapacak. Eğer kullanıcı ‘aile profili’ni seçerse yine kendi isteğine bağlı olarak oyun siteleri, sohbet sitelere ve sosyal medya sitelerini seçebilir. Güvenli İnternet Hizmeti Profili’ni seçenlere servis sağlayıcı tarafından şifre verilecek. Diyelim ki aile profilini seçtiniz, bu şifreyi kullanarak, profiller arasında geçiş yapabilirsiniz.

En önemlisi bu hizmetten çıkıp şuan ki mevcut internete de geçebiliyorsunuz.” Bu hizmetin tamamen ücretsiz olacağının ve servis sağlayıcıların bu uygulamayı abonelere ücretsiz olarak sunma yükümlülüğünün bir önceki toplantıda kararlaştırıldığının altını çizen Acarer, ”Özellikle bazı yanlış anlaşılmaya yol açan ifadeleri değiştirdik. Bunun dışında yönetmelikte bir değişiklik olmayacak” dedi.

Kaynak: HaberTürk


Share/Bookmark

Etik Hacking Turnuvası Eylül'de Başlıyor

Dünyanın ilk Etik Hacking Tunuvası olarak adlandırılan organizasyon Eylül’de başlıyor.

Birleşmiş Milletler Sanal Güvenlik Yürütme Konseyi tarafından desteklenen; amacı Bilgi Güvenliği konusunda bilinçlendirme, ülkelerarası işbirliği ve iletişimi geliştirmek olan bir organizasyon.

Toplam 400.000$ ödülde cabası :)  Bireysel ve ekip olarak katılım mümkün.

http://www.cyberlympics.org/Home.aspx

İlginizi çekebilir.


Share/Bookmark

Sahte iPhone 5 Satış Rekorları Kırıyor

Tüm dünya merakla yeni iPhone 5‘in çıkış duyurusunu bekliyor. Apple ise bu merakı artırmak için bu sefer gizleme politikası uygulamaya başladı.

Ancak bu gizlilik politikası bir nevi Çin‘in işine yaradı. Dünyanın tersine mühendislik ve teknoloji uzmanları konusunda en ünlü ülkesi olan Çin’de iPhone 5 şimdiden satışa sunuldu

Kaynak: ShitfDelete


Share/Bookmark

Bilim Adamları: Google Hafızaları Tembelleştirdi

4 Ağustos 2011 Perşembe

İleride gerçekten transaktif hafıza (hafıza tembelliği) problemleri çıkabilir diye düşünüyorum. Hesap makinasının kullanılması, arama motorları v.b. teknoloji yenilikler insan beyninde belli bir zaman sonra deformasyona yol açacaktır. Ben yine de aşağıdaki haber ile ilgili yorumu size bırakıyorum…

WASHINGTON - - İnternetin ve özellikle Google'ın kullanımının artması, insanların hafızalarını tembelleştirdiği iddia edildi.

İnternetin insan hafızasını değiştirdiğini açıklayan Colombia Üniversitesinden Betsy Sparrow, "Arama motorlarından önce insanların hafızaları daha güçlüydü. Artık insanlar birçok şeyi hafızasında tutmuyor. 46 kolej öğrencisi üzerinde yapılan araştırma, yeni öğrendikleri bir şeyin kaynağının bilgisayar üzerinden yeniden erişilebilir olduğunu bilenlerin ezberlemediğini ortaya koydu. Bu da hazır olduğunu bilinen bir şeyi neden öğrenilsin gibi bir çıkarım yapılmasını sağladı. Bu olaya da psikologlar, transaktif hafıza diyor" şeklinde konuştu.


Share/Bookmark

Hayatınızda “1″ ve “0″ ın Önemi !

Ekonomi hocasından güzel bir ders…

1982 yılı Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda 2. sınıf öğrencileri Türkiye Ekonomisi dersinin hocasını bekliyor. Sınıf ögrencilerinin gürültü patırtısıyla sallanırken sert görünümlü hoca kapıda beliriyor. İçeriye kızgın bir bakış atıp kürsüye geçiyor.

Tebeşirle tahtaya kocaman bir (1) rakamı çiziyor. “Bakın” diyor. “Bu kişiliktir. Hayatta sahip olabileceğiniz en değerli şey. ” Sonra (1)’in yanına bir (0) koyuyor:
“Bu başarıdır. Başarılı bir kişilik (1)’i (10) yapar”.
Bir (0) daha koyuyor. “Bu tecrübedir. (10) iken (100) olursunuz”
Sıfırlar böyle uzayıp gidiyor: Yetenek… Disiplin… Sevgi…
Eklenen her yeni (0)’in kişiliği 10 kat zenginleştirdiğini anlatıyor hoca… Sonra eline silgiyi alıp en baştaki (1)’i siliyor.

Geriye bir sürü sıfır kalıyor. VE hoca yorumu patlatıyor;
“Kişiliğiniz yoksa öbürleri hiçtir”


Share/Bookmark

Outlook 2010 NK2 Import

NK2 dosyası nedir?

Bir mail yazarken kime atılacak kısmında ilk harfi yazdıktan sonra otomatik mail adresinin tamamını tanıyan ve Outlook tarafından anlaşılmasını sağlayan bir dosya türüdür. Aşağıda “e” harfine tıkladığımızda NK2 dosyası okunarak otomatik adres tamamlama özelliği devreye girdiğini görebilirsiniz.

Outlook 2010’ da artık NK2 dosyasını local profile kopyalamak yetmiyor. Importnk2 parametresi ile adresleri almak gerekiyor.

Outlook 2010 NK2 import için yapılacaklar;

1.Dosya, C:\Users\KullanıcıAdı\AppData\Roaming\Microsoft\Outlook klasörüne taşınacak,

2. Start > Run > C:\program files\microsoft office\office14\outlook.exe /importnk2  komutunu çalıştır. (Path, program files (x64) de olabilir, )


Share/Bookmark

Exchange 2010 SP1 Rollup 4 Hakkında

Evet Microsoft 22 Haziran’da yayınladığı RU4′ i geri çekti, ilk yayınlanma kodu olan KB2509910 sorunlu bir RU olduğu için geri çekildi.

Sorun ise Outlook üzerinden bir mesajı farklı bir klasöre taşdığınız zaman o klasördeki maillerin kaybolması olarak belirtilmiş. Bu ayın 27 Temmuz’ da ise güncel update çıktı. KB2579150 olarak yayında.


Share/Bookmark

Zyxel Modem - Exceeds the Maximum Number of Session Problemi

Zyxel modemlerde çok sık karşılaşılan bir problem.

Zyxel modemlerde birden çok bilgisayar internete çıkıyor ancak bu çıkışlarda zaman zaman kesintiler yaşanıyor ise bunun temel sebebi varsayılan olarak atanan NAT Session değeridir.

Özellike emule ve torrent tarzı programlar, açtığınız sitelerdeki eklentiler derken bu rakamı doldurarak internet bağlantınızın kesilmesine sebep olabilirsiniz. Ancak işin ilginç yani sizin internetiniz yokken aynı modemden bir başkası internete girebilmektedir. Problemin temel nedeni varsayılan 512 NAT Session değerini 1024 yaparak sorun çözülüyor.

Peki nasıl yapılır?

1- Start > run > cmd telnet x.x.x.x buradaki ip adresi modemin ip adresidir, size modem in şifresini sorar yazıp giriş yapın,

2- IP NAT Session değerinizi 1024 yapın veya ara yüzden NAT menüsündende aynı değişikliği yapabilirsiniz.


Share/Bookmark

SQL Server 2011 (SQL Server Denali)

SQL Server Denali CTP 3 (Community Technology Preview) kullanımınıza hazır. Buradan bakabilirsiniz.

Denali konferansında, konusunda en güvenli veritabanı ifadesini geçti. Bir çok yeni özellik geliyor.  SQL Always On, Column Index v.b.

SQL Server Denali konusunda yeniliklere daha detaylı buradan bakabilirsiniz.


Share/Bookmark

DNS Flood DoS/DDoS Saldırıları

İnternetde çok kullanılan saldırı tipi, çoğu site halen DNS saldırısı alıyor.

Bu saldırı tipinde genelde iki amaç vardır:

1- Hedef DNS sunucuya kapasitesinin üzerinde (bant genişliği olarak değil) DNS istekleri göndererek , normal isteklere cevap veremeyecek hale gelmesini sağlamak.

2- Hedef DNS sunucu önündeki Firewall/IPS’in “session” limitlerini zorlayarak Firewall arkasındaki tüm sistemlerin erişilemez olmasını sağlamak.

Burada genelde paket gönderme kapasiteleri maximum 10.000-15.000 civarlarında oluyor.

DNS Flood saldırılarında sık yapılan hatalardan biri de UDP 53 portuna gönderilen her paketin DNS olduğunu düşünmektir. Aşağıdaki şekilde binary olarak dosyaya çıkarıp, DNS sorgularını görebilirsiniz.

DNS Flood Saldırılarından Korunma

DNS, UDP üzerinden çalışan bir protokol olduğu için kesin bir engelleme yöntemi söz konusu olmuyor. Korurum veya engellerim  diyende yalan söyler Smile Bunun en temel sebebi DNS flood saldırılarında saldırganın istediği IP adresinden geliyormuş gibi saldırıyı gösterebilmesidir.


Share/Bookmark

IEEE 802.22′yi Duyurdu

Kablosuz veri aktarımı konusunda çalışmalar yapan IEEE, yeni kablosuz bağlantı standardı olan 802.22′yi duyurdu. Günümüzde oldukça yetersiz kalmaya başlayan kablosuz ağ problemini muhtemelen kökten çözecek gibi görünüyor. Açıklamalara göre bir kablosuz verici, yaklaşık 31.000 kilometrekareden algılanabiliyormuş Smile Rakamı yanlış yazmadım.

Peki bize ne faydası olacak?

Bölgesel kablosuz ağı kurulumu için hazırlanan bu yeni standardın, televizyon sinyalleriyle karışmaması da sağlanmış. Wireless Regional Area Network’ün (WRAN) veri aktarım hızı ise ilk etapta 22 Mbps olacak.


Share/Bookmark

USB Disklerde AutoRun ile Gelen Tehlike

AutoRun işlevi, işletim sisteminin taşınabilir bir medya (CD-ROM, DVD-ROM, flash disk vb.) bağlandığında tanımlı aksiyonları doğrudan alabilme yeteneğidir.

Microsoft Windows işletim sisteminden tanıdığımız bu özellik farklı işletim sistemlerinde de mevcut. İşte bu özellik sayesinde takılan bir USB disk zararlı yazılımın kendisi haline gelebiliyor.

Manipüle edilmiş zararlı Autorun.inf dosyasının içeriği

AutoRun İşlevinin Etkisiz Hale Getirilmesi

Local Computer Policy -> Computer Configuration -> Administrative Templates -> System seçilir. Sağ panelde çıkan ayarlarda Turn Off AutoPlay seçeneği etkinleştirilir.


Share/Bookmark