Güvenli İnternet 22 Ağustos’ta Başlıyor...

11 Ağustos 2011 Perşembe

22 Ağustos’ da bakalım neler olacak…

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Güvenli İnternet Hizmeti’nin test sürecinin 22 Ağustos’ta başlayacağını belirterek, ”Eğer kullanıcı ‘Güvenli Profil’ kullanmak istemiyorsa standart paket şu anda neyse aynen devam edecek. Şu ankinden farklı bir filtre koyulmayacak” dedi.

Acarer, Güvenli İnternet Hizmeti’nin ”çocuk” ve ”aile” profillerinin iki seçenek üzerinden kullanılacağını anlatarak, şöyle devam etti:
”Bir abone bu hizmeti tercih ettiği takdirde ‘çocuk’ ve ‘aile’ profili olmak üzere iki tercih yapacak. Eğer kullanıcı ‘aile profili’ni seçerse yine kendi isteğine bağlı olarak oyun siteleri, sohbet sitelere ve sosyal medya sitelerini seçebilir. Güvenli İnternet Hizmeti Profili’ni seçenlere servis sağlayıcı tarafından şifre verilecek. Diyelim ki aile profilini seçtiniz, bu şifreyi kullanarak, profiller arasında geçiş yapabilirsiniz.

En önemlisi bu hizmetten çıkıp şuan ki mevcut internete de geçebiliyorsunuz.” Bu hizmetin tamamen ücretsiz olacağının ve servis sağlayıcıların bu uygulamayı abonelere ücretsiz olarak sunma yükümlülüğünün bir önceki toplantıda kararlaştırıldığının altını çizen Acarer, ”Özellikle bazı yanlış anlaşılmaya yol açan ifadeleri değiştirdik. Bunun dışında yönetmelikte bir değişiklik olmayacak” dedi.

Kaynak: HaberTürk


Share/Bookmark

0 comments :