Internet Explorer Rakiplerini Fena Ezdi !

18 Ağustos 2011 Perşembe

Bildiğiniz gibi Linux severlerde Microsoft ezikliği vardır. Linux çok iyidir, hatasızdır söylemleri ile ortalıkda dolaşanlar buna kendileri bile inanmazlar. Bu sadece IE veya client ürünlerinde değil, her alanda yani Server ürünlerinde de böyledir.

Linux için tabiki kötü demiyorum, iyi olduğu alanlar var ama istatistikler ortada  :) Şöyle de bir durum var. Türkiye’ de % 87 oranında iş yerlerinde, Microsoft’ un Server ve Client ürünleri kullanılıyor. Çok ciddi rakam değil mi? O zaman Türkiye işi bilmiyor mu ?  :)

Karşılaştırmalı  ürünler;

Microsoft SQL (Açık ara önde) – Linux MySQL

Microsoft Windows Server 2008 (Açık ara önde) – Linux Sun Solaris

Microsoft Hyper-V (Yarı yarıya diyebiliriz) – VmWare (Linux tabanlı)

Microsoft Windows 7 (Açık ara önde) – Linux Suse

Microsoft Exchange 2007 / 2010 (Açık ara önde) – Linux Qmail

Microsoft ISA veya yeni adıyla TMG (Açık ara önde)  – Linux Checkpoint / pfSense

Aşağıda Milliyet’ den alınmış haberi okuyabilirsiniz.

“Internet Explorer PC performansı açısından değerlendirildiğinde Mozilla Firefox, Google Chrome ve Apple Safari’nin arkasında kalıyor olabilir. Ancak bir web tarayıcısının kullanıcısını internet üzerinden gelecek olan tehditlerden ne kadar iyi koruduğu da günümüzde o tarayıcının en az performansı kadar önemli bir olgu haline gelmiş durumda.

Microsoft bugün resmi sitesinden yaptığı bir açıklamada serbest bir araştırma şirketinin yaptığı araştırmanın Internet Explorer 9′un kötü niyetli yazılımlardan korunma konusunda diğer web tarayıcılardan daha iyi durumda olduğunu ortaya çıkardığının altını çizdi.

NSS Labs tarafından hazırlanan rapor Internet Explorer 9′un SmartScreen özelliği sayesinde tehditlerin yüzde 96′sını durdurabildiğini gösteriyor. Bu oran Chrome için yüzde 13.2, Firefox için ise yüzde 7.6. Safari de yüzde 7.6 ile listenin sonunda.”

Kaynak:  Milliyet Teknoloji


Share/Bookmark

0 comments :