MasterCard Curve Kart

23 Ağustos 2020 Pazar

Tüm banka ve kredi kartlarını bir araya getirerek tek bir kartta toplayan Londra merkezli mobil bankacılık platformu Curve, kart kullanımında daha fazla güvenlik ve konfor sunacak yeni rakamsız kartını tanıtmıştı. İlgili kart Mastercard şeması altında basılacaktır.

 Curve Send olarak adlandırılan özellik, herhangi bir banka hesabınızdaki parayı, 25 farklı para biriminde dilediğiniz hesaba transfer edebilmenizi sağlıyor. 

Curve, Visa ve Mastercard API’larını kullanarak, kart ağlarını tek bir para transfer ağına dönüştürüyor. Böylece kullanıcılar, Curve üzerinden tüm banka kartı ve hesaplarını tek çatı altında toplayarak, işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. 

Curve Send üzerinden para transferi yapmak için uygulamayı açmanız, hangi banka kartınızı kullanacağınızı belirlemeniz ve göndermek istediğiniz kişi ile tutarı seçmeniz yeterli. Alıcı bilgilendirildikten sonra, banka kartının fotoğrafını çekmesi isteniyor ve işlem, fotoğraf gönderildikten sonra tamamlanıyor.

Müşteriler işlemlerde kart bilgilerini nasıl girerek kullanacak?

Kullanıcılar bu kartı yapacakları işlemlerde kullanmak istediklerinde karta ait detayları Curve uygulamasından kopyalayıp kullabilecek ve online işlemleri çok daha kolay hale getirebilecektir.

Yeni kartta bilgiler kartın kendisinde saklanmayarak Curve uygulamasında bir PIN veya biyometrik doğrulama ile korunması güvenlik olarak çok önemli bir gelişme olarak değerlendirilebilir.

Numarasız kart ile birlikte; kartın çalınması/kaybedilmesi durumunda hesabınızdan bilginiz harici işlem yapılma ihtimali ve kart bilgilerinin kopyalanma ihtimali azalacaktır. Dijital uygulama üzerinden işlemlerin yapılması nedeniyle dijitalleşme noktasında önemli bir etkisi olacaktır.


Share/Bookmark

0 comments :