Ödeme Güvenliği Mitleri...

4 Aralık 2016 Pazar

Efsane: Kredi kartı şirketim harcama verilerimi paylaşıyor.
Gerçek: Tüm harcama verileri isimsiz bir şekilde toplanır ve izleri kişilere doğru geri takip edilemez.

Efsane: Nakit güvenli bir ödeme seçeneğidir.
Gerçek: Çalınması halinde herhangi bir doğrulama olmadan herhangi bir kişi tarafından kullanabileceğinden,  nakit en az güvenil ödeme şekildir.

 

Çip ve Pin ile EMV Güvenliği

Efsane: Çip ve PİN kırılabilir.
Gerçek: Cambridge Üniversitesi'nden bir ekip EMV teknolojisini hackleyebileceklerini iddia etse de İngiltere Ödemeler Kurumu, Cambridge ekibi tarafından anlatılan yöntemin Britanya'da kullanıldığına dair herhangi bir kanıt bulunmadığını söyledi. Çip ve PİN tarafından kullanılan teknoloji, dolandırıcıların kartları klonlamasını aşırı derecede zorlaştırır.


Efsane: Çip ve PİN yerini önümüzdeki bir veya iki yıl içerisinde mobil cüzdanlara bırakacak.
Gerçek: Çip ve PİN, EMV teknolojisinin bir parçası. Sektör geliştikçe, yeni ödeme girişimlerinin uygulamaya sokulması amacıyla ek EMV spesifikasyonları yazıldı. Böylece temassız ve diğer güvenlik standartlarını içerecek şeklide geliştirildi. EMV'nin ortak özelliği, dünya genelinde kullanılabilirlik ve güvenli ödeme işlemlerinin kabulünün sağlanmasına yönelik taahhüt. Örneğin yeni geliştirilen tokenizasyon, geleneksel kart hesap numarasının benzersiz bir ödeme tokeni ile değiştirilmesi sürecini içerir.


Efsane: Çip ve PİN güvenlik konusunda kesin çözümdür.
Gerçek: Çip ve PİN, dolandırıcılığı %80 oranında azalttı. Ancak kart dolandırıcılıkları sona ermedi. Örnek olarak, bir dolandırıcı bir yolla kart numaranız ele geçirebilirse online dolandırıcılık için bu bilgileri kullanmayı deneyebilir. MasterCard bu tür dolandırıcılık riskini azaltmak için çalışmakta ve yeni uygulamalar geliştirmektedir. Çip ve PİN teknolojisi MasterCard'ın dolandırıcılık tehdidine karşı sergilediği büyük mücadelenin sadece bir örneği.

Mobil Güvenlik

Efsane: Akıllı telefon ödeme kartları, mobil ödemelerin geleceği için yeterince güvenli değil.
Gerçek: İster masaüstü bilgisayardan, ister tabletten, ister cep telefonundan ödeme yapıyor olun, işyerleri sizi doğrulamak İçin aynı teknikleri kullanır. Bu yüzden tüketiciler, cep telefonlarını cüzdanları gibi güvende tutmalı ve kullanımda olmadığı zamanlarda cihazlarını kilitlemeli. Cep telefonlarıyla yapılan ödemeler için yeni güvenli platformlar sunuyoruz. Gerçek kart numaralarını bir token kart numarası ile değiştirebileceğiz. Bu token satın alma işlemi sırasında MasterCard tarafından gerçek kart numarasına dönüştürülecek ve kartı veren kurum işlemi doğru hesap ile eşleştirebilecek. Böylece tokenler dolandırıcılar tarafından kullanılamayacak. Ek bir fayda olarak, işyeri sadece tokeni alacak ve asla gerçek kart verilerini görmeyecek.


Share/Bookmark

0 comments :