Microsoft SQL Server Management Studio ile Microsoft Azure SQL Database Erişimi

4 Aralık 2016 Pazar

 

Cloud teknolojisi artık sektörümüzde vaz geçilmesi imkansız bir hal aldı ve gün geçtikce cloud ile ilgili yeni bir ürün piyasada boy göstermekte. Bunlardan birisi de SQL Azure…

Siz database oluşturup işinize bakıyorsunuz, database ilk oluşturulduğunda hiç kimse erişemez durumda create ediliyor, siz SQL Azure firewall kullanarak talep ettiğiniz IP’lere kullanıcı adı şifre ile erişim hakkı veriyorsunuz. Database boyutu v.b gibi özelliklerinizide belirleyerek buna göre bir ödeme yapabiliyorsunuz. Ödemelerinizi de aylık olarak yapabiliyorsunuz.

Microsoft’un Cloud çözümü olan Microsoft Azure Platformu üzerindeki Microsoft Azure üzerinde oluşturmuş olduğumuz SQL Database SQL Management Studio ile erişim sağlayabilirsiniz.

Öncelikle makinaniz üzerine Download SQL Server Management Studio ( SSMS ) indiriyoruz.

Download SQL Server Management Studio ( SSMS ) üzerinden indirmiş olduğumuz Microsoft SQL Server Management Studio Install diyerek kuruyoruz.

Microsoft Azure Portal üzerinde daha önce oluşturmuş olduğumuz SQL Database üzerinde erişim sağlayabilmek için öncelikli olarak Firewall tarafında bir IP adresimizi erişim için tanımlamamız gerekiyor. Bu işlem için aşağıdaki işlem basamaklarını kullanacağız.

-Firewall menüsü altinda bulunan Add cliect IP diyerek Microsoft SQL Server Management Studio kurulu olan makinamiz üzerinden bağlanti sağlayacağimiz için WAN IP Address ekliyoruz. Client IP address bölümünde WAN IP Address görünüyor zaten.

-Microsoft SQL Server Management Studio konsolunu çalıştırıyoruz. Connect to Server ekranında Server name, SQL Server Authentication seçiyoruz ve SQL Database oluşturma aşamasında kullandığımız User Name ve Password bilgileri yaziyoruz.

-SERVER NAME bölümünde oluşturmuş olduğumuz SQL Database üzerinde Properties menüsü altinda bağlanti bilgileri görebilirsiniz.

-Microsoft SQL Server Management Studio konsolunda Connect to Server ekranında gerekli bilgileri tamamaladıktan sonra Connect diyoruz.


Share/Bookmark

0 comments :