POS Offline Satış Hakkında...

21 Şubat 2016 Pazar

Soru: POS cihazımdan 35 TL’nin üzerinde offline işlem geçirebilir miyim? Mesela 1000$ v.b.

Offline işlem demek, işlemin çevrimdışı olarak (işlem anında bankaya bağlanmadan) işleme onay almak demektir.

Cevap: Evet, geçirilebilir. Ama kart ve POS offline limitlerinin artırılması gerekir. Nasıl?

Bankanız ile irtibata geçeceksiniz ve POS’unuzun offline işlem limitlerini istediğiniz değere çekme talebi yapacaksınız. Bu talep uygun görülede bilir, görülmeye de bilir. Bankanızın fraud ve risk yönetim mekanizmaları bu talebinizi değerlendirecektir.

POS’unuza “offline işlem limiti” aldıktan sonra, mesela 1000$, bu kapasitede offline işlem yapabilen bir kart ta bulmanız lazım.

Kartların offline işlem limitleri varsayılan değer olarak ülkemizde de 35 TL dir. Bu değer müşteri bazlı özelleştirilebilir.

Burada önemli olabilecek bir ayrıntı; Kartınız ile ard arda yapabileceğiniz offline işlemlerde de bir sınır olabilir. Bu kartın kişiselleştirilmesi aşamasında belirtilebilen değerlerden biridir. Uygulanışı şöyle olabilir; Kartınızla ard arda 5 kez offline işlem yaptığınızda, kartınızın offline limiti dolmasa da bir sonraki işleminiz offline olarak gerçekleşmeyebilir ve kart mutlaka bankanız ulaşmak isteyebilir. Böyle bir örnekte kart bankanızdan bir kere Online onay aldıktan sonra, üzerindeki Offline İşlem Sayaçları’nı sıfırlayacaktır.

Önemli Not: Offline işlemler fraud konularına açık bir işlem türüdür. Kontrol mekanizmalarına hızlıca takılırlar.


Share/Bookmark

0 comments :