Kasım 2013 Dergi Paketi

24 Aralık 2013 Salı

Aşağıdaki adresden indirebilirsiniz:

http://turbobit.net/sk2qljwrh7nr.html


Share/Bookmark

MsSQL Login Hatası

Web sitenize girdiğinizde şu hatayı alıyorsanız  bunun sebebi uyguladığımız password policylerdir

Logon Error: 18487, Severity: 14, State: 1.
Logon Login failed for user ‘loginname’. Reason: The password of the account has expired. [CLIENT: <named pipe
>]

Hatayı düzeltmek için:

1. SQL Server Management Studio’yu açın.

2. Security sekmesi altında Logins sekmesine basın.

3. Kullanıcı adınıza sağ tıklayın ve Properties ‘a basın.

4. General sekmesi altında ’Enforce password policy’ ve ‘Enforce password expiration’ seçeneklerinin işaretli olduğunu göreceksiniz.

Çözüm:

Control Panel -> Administrative Tools -> Local Security Policy -> Account Policy -> Password Policy

Buradaki Maximum Password Age seçeneğiniz 0 (sıfır) yapın.


Share/Bookmark

Film Tavsiyesi: Riddick (2013)

Konu: Meşhur Riddick güneşten kavrulmuş ve üzerinde yaşam olmadığı düşünülen bir gezegende ölüme terk edilmiştir. Ancak Riddick kısa bir süre sonra kendisini uzaylı yırtıcılarla savaşırken bulur. Riddick’in kurtulmak için tek şansı acil durum işaretini aktive etmek ve kendisini yakalamak için gezegene hemen gelecek paralı askerleri alarma geçirmektir.
 
Gezegene ulaşan ilk gemi diğerlerinden daha ölümcül ve daha sert olan paralı askerler taşırken, gelen ikinci geminin kaptanı ise Riddick’i daha kişisel bir nedenle arayan biridir. Kimsenin kurtulamayacağı fırtına yaklaşırken, kaptanın avcıları Riddick’in kellesini getirmeden gezegenden ayrılamayacaklardır.
 

Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt1411250/


Share/Bookmark

Free eBook: SQL Server Hardware

Çok satan GlennAlanBerry’nin free e-book’larından…

http://download.red-gate.com/ebooks/SQL/sql-server-hardware-ebook.pdf


Share/Bookmark

Mesai Sonrası Yorgunluğu Yenmenin 5 Yolu

Yoğun geçen mesailer, büyükşehirlerde trafik çilesi, bilgisayar ve sosyal ağlara bağlı zihinsel ve bedensel yorgunluk… İşte uzmanlara göre yorgunluğu Yenmenin 5 Pratik Yolu

Çikolata Yiyin

Küçük bir parça çikolata yiyin: Çikolata ruhsal durumunuzu desteklemenin yanında vücudunuzun endorfin salgılamasına yardım eder. Böylece kendinizi daha enerjik hissedersiniz. Masa başında uyuyup kalmamak için antioksidan bakımından zengin olan küçük bir parça bitter çikolata yemelisiniz.

Su İçin

2 bardak soğuk su için: Büyük bardaklarla içmenize gerek yok, iki küçük bardak da işinize yarayacaktır. Yorgunluğun en büyük nedenlerinden biri de dehidrasyondur. Bu nedenle öğle yemeğinden sonra 2 bardak soğuk su içebilirsiniz.

Bir şeyler karalayın

Önemli misafirlerle yapılan bir toplantıda esniyorsanız ve konsantre olmada zorluk çekiyorsanız, bir parça kağıt ile kalem alın ve kendi kendinize bir şeyler karalayın. Çünkü uzmanlar bir şeyler karalamanın beynin odaklanmasına yardım ettiğini belirtiyorlar.

C Vitamini Alın

C vitamini bakımından zengin yiyecekler atıştırın. Bir portakal dilimleyin ya da limonata için. Daha önce yapılan araştırmalar C vitamininin kronik yorgunluk sendromu belirtilerini azalttığını göstermişti.

Gerinme hareketleri

Çinlilere göre ileriye doğru basit bir gerinme, eğilme yedek enerjinizi harekete geçiriyor.

Kaynak: Habertürk


Share/Bookmark

Windows 8 Kutucuk Sayısı

Ekran çözünürlüğüne bağlı olarak Windows 8'in kendisi açılış ekranında kaç adet kutucuk (Tile) sırası görüntüleneceğini belirliyor.  Düşük çözünürlük söz konusu olduğunda üç adet sıra, yüksek çözünürlük kullanıldığında ise beş adet sıra görüntülenebiliyor.

Masaüstü görünümüne dönün ve [Windows] + [R] tuş bileşimine basın.  Gelen "Çalıştır" kutusuna "regedit" yazın ve "Tamam"a bastıktan sonra gelen "Kullanıcı hesabı denetimi" diyalog penceresini "Evet"e basarak onaylayın. Daha sonra "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Current version\ImmersiveShell\Grid" anahtarına gidin.  Buradan "Layout_MaximumRowCount" DWORD değerini bulun. Eğer bu anahtar mevcut değilse, "Yeni / DWORD Değeri" ile oluşturun.  Özelleştirmek için çift tıklayarak değeri açın. "Değer verisi" alanına kullanmak istediğiniz sıra değerini ondalık değer olarak örneğin "8" biçiminde girin. Yaptığınız değişiklikleri "Tamam"a tıklayarak onaylayın. Yaptığınız değişikliklerin çalışması için bilgisayarınızı yeniden başlatın.


Share/Bookmark

IOS 7 JailBreak

Apple hem mobil cihazlar için geliştirdiği işletim sisteminde hemde bilgisayarları için geliştirdiği işletim sistemlerinde daha kapalı bir yazılımı sunuyor.

Kısaca JailBreak iOS cihazların Root edilme işlemidir. Doğuştan kapalı olan sistem bileşenlerini serbest bırakan bu işlem ile Cydia isimli yeni bir markete de kavuşuyoruz. Bir çok kişi bu işlemi ücretsiz oyun ve uygulamaya erişim olarak değerlendirme yapsa da Cydia marketin kurucusu ve Jail Break’in babası olarak kabul edilen Jay Freeman’da (ismindeki ironiye dikkat) korsan uygulamalara karşı bir kişidir. Hatırlarsanız iPhone 4 ile bizlere sunulan FaceTime uygulaması sadece Wi-Fi ile kullanılıyordu ama 3.parti girişimciler Cydia markette bu uygulamanın 3G ile çalışması sağlandıktan sonra Apple yeni nesil işletim sisteminde FaceTime uygulamasının 3G şebekesinden de kullanılmasını sağlamak durumunda kalmıştı. Yani Jail Break’te olan uygulamalar bir süre sonra Apple tarafından bizlere sunulmaya başlıyor. Bunun sebebi de insanların Jail Break peşinde koşmalarının istenmemesidir.

JailBreak aşağıdaki iOS 7.xx cihazlar ile uyumlu çalışıyor:

    iPhone 5S, iPhone 5c, iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4 iPad Air, iPad 4, iPad 3, iPad 2 Retina iPad Mini, iPad Mini iPod touch 5.Nesil

https://isios7jailbrokenyet.com/ adresinden takip edebilirsiniz.


Share/Bookmark

Windows Phone 20 GB Skydrive Alanı

Microsoft, Windows Phone kullanıcılarına  1 yıl ücretsiz 20 GB Skydrive alanı hediye etti.

Standart Skydrive kullanıcıları 7 GB'lık bir alana sahipler. Geçtiğimiz yıl Microsoft eski Live ID kullanıcıları için bu alanı 25 GB'a yükseltmişti.

İşlem sonunda  1 yıl geçerli 20 GB ekstra alanımız oluyor.


Share/Bookmark