Film Tavsiyesi: Django Unchained-Zincirsiz (2012)

19 Nisan 2013 Cuma

Film, 300.137 kişinin oylaması ile IMDB puanı 8,6. Son zamanlarda en iyi puan alan filmlerden birisi…

Filmin Konusu: İç Savaş'tan iki yıl önce, güneyde geçen Django Unchained'de Oscar sahibi Jamie Foxx eski sahipleriyle geçmişi yüzünden Alman bir ödül avcısı olan Dr. King Schultz'la (Christoph Waltz) bir araya gelen Django karakterini canlandırıyor...

Schultz, katil Brittle kardeşlerin peşindedir ve ödülüne kavuşmasını sadece Django sağlayabilir. Doğru kabul edilen her şeye aykırı olan Schultz, Brittle kardeşlerin –ölü veya diri- yakalanmasını sağlarsa Django'yu özgürlüğüne kavuşturma sözü verir.
 
Başarıyla sonuçlanan planlarının ardından Schultz, Django'ya özgürlüğünü verir ama birbirlerinden ayrılmazlar. Schultz, Django ile birlikte Güney'in en çok aranan suçlularını avlamaya koyulur. Çok önemli avcılık yeteneklerini geliştiren Django'nun aslında tek bir amacı vardır: uzun zaman önce köle ticaretine kaybettiği karısı Broomhilda'yı (Kerry Washington) bulmak ve kurtarmak.
 
Django ve Schultz'un arayışı sonunda onları Calvin Candie'ye (Leonardo DiCaprio) ulaştırır. Calvin Candie kölelerin Ace Woody (Kurt Russell) tarafından birbiriyle dövüşmeleri için yetiştirildiği adı çıkmış bir çiftlik olan "Candyland"in sahibidir. Kılık değiştirerek çiftliği inceleyen Django ve Schultz, Candie'nin güvenilir ev kölesi Stephen'in (Samuel L. Jackson)dikkatini çeker, şüphe uyandırırlar. Hareketleri gözlenmeye başladıktan sonra ikiliye hain bir tuzak kurulur. Django ve Schultz, Broomhilda ile kaçacaklarsa, bağımsızlık ile beraberlik ve fedakarlık ile hayatta kalabilmek arasında seçim yapmak zorunda kalacaklardır.

 Film Hakkında Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt1853728/


Share/Bookmark

SiberSavaş : Görünmez Düşman

Ünlü bir firmaya yapılan ve 60 milyon dolar üzerinde zarara sebep olan saldırı film oldu.

Siber savaşları ve hırsızlıkları hep duymuşsunuzdur.Bu defa ünlü bir firmaya yapılan ve 60 milyon dolar üzerinde zarara sebep olan saldırının nasıl yapıldığını merak edenler için hazırlanmış sıradışı bir harika bir video. Video anlatımını Trend Micro güvenlik uzmanı Rik Ferguson'un yapıyor.

Filmin Youtube fragmanını buradan izleyebilirsiniz.


Share/Bookmark

Game Of Thrones (2013) 3. Sezon Başladı

Game Of Thrones’un 3. sezonu başladı. Bu sezonda da 7 krallık arasında taht savaşları devam ediyor….

3. sezon, 9 Haziran’da kapanış yapacak fakat George R.R. Martin yazdıkça daha çok seyrederiz gibi gözüküyor :)


Share/Bookmark

Webcast - SQL Server 2012 Yükseltme ve Geçiş Yöntemleri

Başlama Tarihi ve Saati: 29.04.2013 Perşembe saat 14:00’da başlayacak.

Buradan kayıt yaptırabilirsiniz.


Share/Bookmark

En Popüler 12 Android Tablet

Animoca, Android akıllı telefonlar ve tabletler için eğlence ürünleri platformu ve uygulama geliştiricisi. Şirket 978 bin aylık kullanıcı verilerine dayanarak 75 milyon Android tabletin dünya çapında kullanıldığını söylüyor.

Animoca liderliğinde yapılan araştırmada belirlenen en iyi 12 tablet belirlendi. Samsung Galaxy Tab 2 7.0 . liderliğindeki listede ilk altı sıralamadan beşi 7 inçlik modelleri oluşturuyor. 12 tablet modelinden yedisi 7 inç tabletlerden oluşuyor.

Samsung Galaxy Tab 2 7.0 . listede Android tablet pazarının yüzde 11.8′ine sahip. İkinci sırada ise yine Samsung’un tableti yüzde 8.3 ile Galaxy Tab 2 10.1 . yer alıyor.


Share/Bookmark

Apple Kimliği ve Kredi Kartı Kullanımı Hakkında Sık Sorulan Sorular

Her Apple ürünü (iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV, vs.) sahibinin sahip olması gereken diğer bir şey de Apple Kimliği. Çünkü bu cihazlara uygulama yüklerken, içerik (müzik, film, vs.) alırken, Game Center ve iCloud’u kullanırken hep Apple Kimliği gerekiyor. Zaman zaman Apple Kimliği hakkında yazılar da paylaşıyoruz.

Apple Kimliği almak ücretli mi?

Hiç bir ücret ödemeden Apple Kimliği alabiliyoruz.

Neden Apple Kimliği almaya çalışırken kredi kartı bilgilerimizi soruyor?

App Store’da veya iTunes Store’da ücretsiz uygulamalar ve içerikler olduğu gibi ücretli içerikler de yer alıyor. Ücretli herhangi bir şey satın almak istediğimizde her seferinde tekrar tekrar kredi kart bilgimizi girmek zorunda kalmamamız için Apple en başta kredi kart bilgilerimizi istiyor.

Fakat hiç ücretli birşey almayacaksak,  Kredi Kartsız da Apple Kimliği de alabiliyoruz. Özetle Kredi Kartlı Apple Kimliği almak şart değil ve kredi kartlı alsak dahi ücretli bir uygulama veya içerik almadığımız sürece kredi kartımızdan herhangi bir ücret kesilmiyor.

Daha önce satın alınan bir uygulama silinip tekrar indirildiğinde para kesilecek mi ?

Aynı Apple Kimliğini kullandığınız sürece daha önce satın aldığınız bir uygulamanın güncellemeleri, silip tekrar yüklemek, başka bir cihaza yüklemek ücretsizdir. Ayrıca bu uygulamayı ister kredi kartınızla, ister hediye kartındaki TL‘lerle, isterseniz de promosyon koduyla yüklemiş olun, bu kural hepsinde geçerlidir.


Share/Bookmark

Hard Disk Gelişimi

Kimse 1978 model PC büyüklülüğünde bir Hard Disk kullanmak istemez. Fakat ilk hard diskden, IDE > SCSI > SSD > Hybrid disk gelişim sürecinde yani bu 35 yıllık sürede teknolojik anlamda çok ilerlemiş durumdayız. Bir 35 sene sonra ne olur dersiniz?


Share/Bookmark

Mart 2013 Güvenlik Bülteni

Mart 2013 güvenlik bülteni yayınlandı. Yaklaşık 10 kadar kritik ve önemli seviyedeki güvenlik güncellemesinin bulunduğu bültende tüm bu güncelleştirmelere ait detaylar aşağıda bulabilirsiniz.

http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms13-mar

Bulletin ID

Bulletin Title and Executive Summary

MS13-021

Cumulative Security Update for Internet Explorer (2809289)

MS13-022

Vulnerability in Silverlight Could Allow Remote Code Execution (2814124)

MS13-023

Vulnerability in Microsoft Visio Viewer 2010 Could Allow Remote Code Execution (2801261)
This security update resolves a privately reported vulnerability in Microsoft Office. The vulnerability could allow remote code execution if a user opens a specially crafted Visio file. An attacker who successfully exploited the vulnerability could gain the same user rights as the current user. Users whose accounts are configured to have fewer user rights on the system could be less impacted than users who operate with administrative user rights.

MS13-024

Vulnerabilities in SharePoint Could Allow Elevation of Privilege (2780176)
This security update resolves four privately reported vulnerabilities in Microsoft SharePoint and Microsoft SharePoint Foundation. The most severe vulnerabilities could allow elevation of privilege if a user clicks a specially crafted URL that takes the user to a targeted SharePoint site.

MS13-025

Vulnerability in Microsoft OneNote Could Allow Information Disclosure (2816264)
This security update resolves a privately reported vulnerability in Microsoft OneNote. The vulnerability could allow information disclosure if an attacker convinces a user to open a specially crafted OneNote file.

MS13-026

Vulnerability in Microsoft Office for Mac Could Allow Information Disclosure (2813682)
This security update resolves one privately reported vulnerability in Microsoft Office for Mac. The vulnerability could allow information disclosure if a user opens a specially crafted email message.

MS13-027

Vulnerabilities in Kernel-Mode Drivers Could Allow Elevation Of Privilege (2807986)
This security update resolves three privately reported vulnerabilities in Microsoft Windows. These vulnerabilities could allow elevation of privilege if an attacker gains access to a system.


Share/Bookmark

Twitter ve Facebook Aracılığıyla Yayılan Zararlı Kod

Twitter'dan yayılan zararlı bir kod ortaya çıktı. Uygulama ChromeUpdate.Exe, FlashUpdate.Exe isimlerinde kullanıcıları yanıltarak uygulamayı bilgisayara yüklemelerini sağlıyor. Dosyalar dropbox'ta tutuluyor.Exe çalıştırıldıktan sonra otomatik olarak regedit'e kayıt oluşturuyor,Chrome extension kuruluyor ve "chrome://extensions/" adresine yapılan istekleri "https://chrome.google.com/webstore" adresine yönlendiriyor.

Twitter'da reklammış gibi bir yanıltma kullanılıyor. Bu sayede login olunan twitter hesabından otomatik post gönderiliyor.

Gösterilen içerik chrome extension'daki uygulama sayesinde uzaktan değiştirilebilmektedir. Şu anda toplam tıklanma sayısı 129395'e ulaştı fakat yayılmaya devam ediyor; bağlantıyı takip ederek güncel verilere ulaşabilirsiniz.

http://goo.gl/#analytics/goo.gl/yglEP/all_time

Uygulamayı zararsız hale getirmek için;

Regedit'ten ExtensionInstallForceList bölümünde, anahtar içinde yazan dosyayı bularak silin.;

Sonrasında regeditte chrome altındaki klasörü tamamen silin,

Uygulamanın extension kodları ise C:\Users\Kullanıcı Adınız\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions klasöründe yer almaktadır. Buradan zararlı kodları da silin.


Share/Bookmark