Apple Kimliği ve Kredi Kartı Kullanımı Hakkında Sık Sorulan Sorular

19 Nisan 2013 Cuma

Her Apple ürünü (iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV, vs.) sahibinin sahip olması gereken diğer bir şey de Apple Kimliği. Çünkü bu cihazlara uygulama yüklerken, içerik (müzik, film, vs.) alırken, Game Center ve iCloud’u kullanırken hep Apple Kimliği gerekiyor. Zaman zaman Apple Kimliği hakkında yazılar da paylaşıyoruz.

Apple Kimliği almak ücretli mi?

Hiç bir ücret ödemeden Apple Kimliği alabiliyoruz.

Neden Apple Kimliği almaya çalışırken kredi kartı bilgilerimizi soruyor?

App Store’da veya iTunes Store’da ücretsiz uygulamalar ve içerikler olduğu gibi ücretli içerikler de yer alıyor. Ücretli herhangi bir şey satın almak istediğimizde her seferinde tekrar tekrar kredi kart bilgimizi girmek zorunda kalmamamız için Apple en başta kredi kart bilgilerimizi istiyor.

Fakat hiç ücretli birşey almayacaksak,  Kredi Kartsız da Apple Kimliği de alabiliyoruz. Özetle Kredi Kartlı Apple Kimliği almak şart değil ve kredi kartlı alsak dahi ücretli bir uygulama veya içerik almadığımız sürece kredi kartımızdan herhangi bir ücret kesilmiyor.

Daha önce satın alınan bir uygulama silinip tekrar indirildiğinde para kesilecek mi ?

Aynı Apple Kimliğini kullandığınız sürece daha önce satın aldığınız bir uygulamanın güncellemeleri, silip tekrar yüklemek, başka bir cihaza yüklemek ücretsizdir. Ayrıca bu uygulamayı ister kredi kartınızla, ister hediye kartındaki TL‘lerle, isterseniz de promosyon koduyla yüklemiş olun, bu kural hepsinde geçerlidir.


Share/Bookmark

0 comments :