Yeni iPad’in Gerçek Maliyeti

2 Ağustos 2012 Perşembe

Yeni iPad (iPad 3) gerçekte ne kadar maaliyeti olduğunu merak ettiniz mi? ISuppli tarafından dökümlü analiz ile Yeni iPad‘in gerçekte ne kadara mal olduğuna bir göz atalım.

iPad 3 dünyada bilinen Yeni iPad, kendinden önceki iPad 2 den çokta farklı değişiklikler olmadı. Amerika da  729 (32GB) $ perakende fiyatına değer mi acaba? Fiyat abartılı mı, yoksa biraz daha az maliyetli olabilir mi?

BOM: Kullanılan malzemelerin toplam maaliyetini gösterir.

NAND flash bellek 32 Gigabayt (GB) ile donatılmış yeni iPad ve 4G Long Term Evolution (LTE) kablosuz bağlantı özelliği, 364,35 $  (BOM) sahiptir. Materyal maliyeti fatura dahil bütün donanım bileşenlerinin toplam maliyetini ifade eder.

10,75 $ üretim maliyeti eklendiğinde, yeni iPad üretmek için maliyet 375,10 $‘a yükselir. 347,55 $ ile LTE 4G 16GB versiyonu ve 64GB versiyonu tutarı 397,95 $ olarak tahmin ediliyor.

16GB bellek ile yeni iPad çok düşük versiyonu, LTE olmadan ve BOM ile 316 $ üretim maliyeti var. 64GB bellek ve entegre edilmiş LTE 408.70 $ toplam maaliyeti var. LTE olmadan, Yeni iPad için bu rakam 16GB da 347,55 $, 64GB da 397,95 $ oluyor.

Tabloya baktığımız zaman;
    WİFİ 16 GB : 183 $ WİFİ 32 GB : 267 $ WİFİ 64 GB : 333 $ WİFİ + 4G 16 GB : 271 $ WİFİ + 4G 32 GB : 354 $ WİFİ + 4G 64 GB : 421 $
bir fiyat farkı ortaya çıkıyor.

Açıkçası Yeni iPad perakende fiyatı ve BOM -Toplam maaliyeti arasında 180$ ile 420$ bir fark var.


Share/Bookmark

Başaracaksınız: Anka kuşu gibi...

Rivayet olunur ki, kuşların hükümdarı olan Simurg Anka, Bilgi Ağacı’nın dallarında yaşar ve her şeyi bilirmiş… Kuşlar Simurg’a inanır ve onun kendilerini kurtaracağını düşünürmüş. Kuşlar dünyasında her şey ters gittikçe onlar da Simurg’u bekler dururlarmış. Ne var ki, Simurg ortada görünmedikçe kuşkulanır olmuşlar ve sonunda umudu kesmişler. Derken bir gün uzak bir ülkede bir kuş sürüsü Simurg’un kanadından bir tüy bulmuş. Simurg’un var olduğunu anlayan dünyadaki tüm kuşlar toplanmışlar ve hep birlikte Simurg’un huzuruna gidip yardım istemeye karar vermişler.

Ancak Simurg’un yuvası, etekleri bulutların üzerinde olan Kaf Dağı’nın tepesindeymiş. Oraya varmak için yedi dipsiz vadiyi aşmak gerekirmiş. Kuşlar, hep birlikte göğe doğru uçmaya başlamışlar. Yorulanlar ve düşenler olmuş.

Önce Bülbül geri dönmüş, güle olan aşkını hatırlayıp; papağan o güzelim tüylerini bahane etmiş (oysa tüyleri yüzünden kafese kapatılırmış); kartal; yükseklerdeki krallığını bırakamamış; baykuş yıkıntılarını özlemiş, balıkçıl kuşu bataklığını.

Yedi vadi üzerinden uçtukça sayıları gittikçe azalmış.

Ve nihayet beş vadiden geçtikten sonra gelen Altıncı Vadi “şaşkınlık” ve sonuncusu Yedinci Vadi “yokoluş”ta bütün kuşlar umutlarını yitirmiş… Kaf Dağı’na vardıklarında geriye otuz kuş kalmış.

Simurg’un yuvasını bulunca ögrenmişler ki :

“SİMURG ANKA – Otuz Kuş” demekmiş.

Onların hepsi Simurg’muş. Her biri de Simurg’muş. Simurg Anka ’yı beklemekten vazgeçerek, şaşkınlık ve yokoluşu da yaşadıktan sonra bile uçmayı sürdürerek, kendi küllerimiz üzerinden yeniden doğabilmek için kendimizi yakmadıkça, her birimiz birer Simurg olmayı göze almadıkça bataklığımızda, tüneklerimizde ve kafeslerimizde yaşamaktan kurtulamayacağız.

Şimdi kendi gökyüzünde uçmak zamanıdır…

Kaynak : Anonim


Share/Bookmark

ESX Üzerine Windows 8 Kurulumu

ESXi üzerinde Windows 8 testlerini yapmak istiyorsanız, kurulum sırasında ve sonrasında hatalarla karşılaşmış olabilirsiniz. VMware tarafında bunun için çıkmış bir yama var, yükledikten sonra uygun şekilde Windows 8'i çalıştırabiliyorsunuz hale gelebilirsiniz.

Detaylı bilgi için aşağıdaki makaleye göz atabilirsiniz.

http://kb.vmware.com/kb/2006859


Share/Bookmark

Film Tavsiyesi: Man On A Ledge-Gerçegin Peşinde (2012)

Filmin Konusu: Görevden ihraç edilmiş eski bir polis olan Nick Cassidy (Sam Worthington), Manhattan'da bir otelin çatı katına çıkarak masumiyetini kanıtlamak için intihar girişiminde bulunur. Bir kadının çığlığı üzerine New York Polis Departmanı'ndan görevlendirilen bir ekip olay yerine gelir ve psikolog polis memuru Lydia Anderson (Elizabeth Banks), Nick'i ikna edip indirmesi için görevlendirilir. Bu arada Nick ana caddeye basınla birlikte büyük bir kalabalık toplayıp, ilgi çekmeyi de başarmıştır.

Film Hakkında Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt1568338/


Share/Bookmark

Popüler posta servisi Hotmail gidiyor, yerine Outlook geliyor...

Yazılım devi Microsoft, tablet ve masaüstü bilgisayarları tek merkezde toplayan Windows 8'in lansmanından önce radikal adımlar atmaya devam ediyor. Microsoft'un popüler e-posta servisi Hotmail isim değiştiriyor, yerini Outlook.com'a bırakıyor.

Windows 8 ve Windows Phone sistemler bu servisi baz alırken, bazı ek özellikler de Outlook'a eklenmiş olacak. Örneğin Skype üzerinden konuşmak isteyen kullanıcılar, bunun için Outlook'u kullanabilecek. Outlook, Facebook, Twitter ve LinkedIn gibi sosyal ağ servisleriyle de entegre bir şekilde çalışacak.

Bunun dışında kullanıcılar Microsoft Word, Excel, PowerPoint ve SkyDrive servislerine de yine Outlook üzerinden erişebilecek.

Hurriyet.

1996 yılından bu yana yayında olan Hotmail.com çok yakında yayın hayatına veda edecek. 400 milyon dolar karşılığında Microsoft tarafından satın alınan Hotmail, firmanın markalaşma ve kurumsallaşma çalışmaları nedeniyle yok olacak. Peki, Hotmail ölünce yerine hangi platform geçecek? Microsoft'un Office paketleri içerisinde yer alan e-posta programı Outlook, bundan sonra internet üzerinden de hizmet verecek.

Outlook.com bugün itibaren yayına geçmiş durumda. Siteye girip, Windows Live hessabınızla e-postalarınıza bakarsanız otomatik olarak Outlook.com'la kullanıcı adınız bağdaştırılıyor. Outlook.com, Windows 8'le birlikte gelecek olan hızlı değişimlere ayak uydurmak için hazırlanmış.


Share/Bookmark

FreeBSD SyslogD Network Logging

FreeBSD sistemlerde, syslog deamon networkden log alacak şekilde yapılandırmak için pratik olarak aşağıdaki konfigurasyon yeterli olur.

SyslogD aktif etmek ve log almayı aktifleştirmek için,

# echo ‘syslogd_enable=”YES”‘ >> /etc/rc.conf

# echo ‘syslogd_flags=”"‘ >> /etc/rc.conf

Log alacağınız makinaya ait syslog.conf ayarları

# echo ‘+logclient’ >> /etc/syslog.conf
# echo ‘*.* /var/log/client.log’ >> /etc/syslog.conf

DNS problemi yaşamamak için,

# echo “192.168.1.x logclient” >> /etc/hosts

Log dizinini oluşturunuz,

# mkdir /var/log/client.log; chmod 777 /var/log/client.log

Değişikliklerin geçerli olması için servisi yeniden başlatınız,

# service syslogd restart

Test için kiwisysyslog generator veya pratik olarak aşağıdaki gibi netcat uygulaması kullanılabilir.

$ nc -u syslogsunucunun_ipadresi 514 < icerik

Logları takip etmek için

# tail -f /var/log/client.log

Uzak sunuculardan syslog ile log alacak bir log sunucunuz oldu.


Share/Bookmark

iPhone veya iPad’de Tuş Sorunu Yaşayanlar İçin Geçiçi Çözüm (AssistiveTouch)

Bazı kullanıcılar ekranını kilitlemek, yani cihazı uyku moduna sokmak için genelde kendileri cihazın üstündeki Power (Kapama/Açma) tuşuna basmayı tercih ediyor. Her ne kadar Ayarlar -> Genel -> Otomatik Kilit menüsünden, cihazın kullanılmadığı durumlarda bir süre sonra kendiliğinden kilitlenmesi sağlanabilse de, genel eğilim manuel kilitleme oluyor.

Bir de doğal olarak hepimiz Home (Ana Menü) tuşunu çok sık kullanıyoruz. Özellikle de iPhone’da, bu iki tuş (Home ve Power) çok sık kullanıldığı için, sorun çıkarma olasılığı yüksek oluyor. İşte cihazında bu tip fiziksel tuş arızası yaşayanlar ve hemen tamir ettirme imkanı olmayanlar için, Ayarlar -> Genel -> Erişilebilirlik menüsü altında, AssistiveTouch isminde geçici bir çözüm bulunuyor.

Herhangi bir uygulamadayken “Ana Ekran” seçeneğine tıkladığımızda uygulamadan çıkıp Ana Ekran’a dönüyoruz. “Aygıt” seçeneğine tıkladığımızda da karşımıza cihazımızdaki diğer fiziksel tuşların işlerini yapan seçenekler ile karşılaşıyoruz. Ekranı kilitlemeden cihazı sallamaya, sesini kısmadan ekranı döndürmeye kadar önemli tüm seçenekler bu ekranda yer alıyor.

Favoriler” ekranında ise, bizim Ayarlar -> Genel -> Erişilebilirlik -> AssistiveTouch menüsünden kaydettiğimiz Özel Hareketler’imiz yer alıyor. Örneğin bir uygulamada çok sık parmağımızla “Z” şekli çizmemiz gerekiyor ve biz de bunu rahatça yapamıyorsak, önceden özel hareket olarak kaydedip Favoriler menüsünden de kolayca bu hareketi çağırıp, ekrana uygulayabiliyoruz.


Share/Bookmark

Office 2013 Preview Kurulumu

Geçtiğimiz hafta içinde Microsoft Office Ekibi bir sonraki Office sürümü olacak Office 15 ‘in Preview sürümünü yayınladılar. Ben de hızlıca bu ürünü kurdum ve incelemesini sizlerle paylaşıyorum.

Kurulum Versiyonları

Office 2013 ün (Diğer Adıyla Office 15 ) birden fazla farklı versiyonu sunuldu :

    Office Home and Student 2013 Preview Office Professional 2013 Preview Office Home and Business 2013 Preview Office 365 Preview Office 365 ProPlus Preview (Benim bu yazıda incelediğim versiyon) Office 365 Home Premium Preview Office 365 University Preview

Component

Office 2003

Office 2007

Office 2010

Office 2013

Computer and processor

233 MHz

500 MHz

500 MHz

1 gigahertz (Ghz) or faster x86- or x64-bit processor with SSE2 instruction set

Memory (RAM)

128 MB

256 MB

256 MB

1 gigabyte (GB) RAM (32 bit); 2 gigabytes (GB) RAM (64 bit)

Hard disk

400 MB

2 GB

3 GB

3 GB

Display

800 × 600

1024 × 768

1024 × 576*

Graphics hardware acceleration requires a DirectX10 graphics card and 1024 x 576 resolution


Share/Bookmark