Superonline Fiber “TILGIN Modem” - Microsoft Web Siteleri & Live Messenger Oturum Açma Problemi

25 Mayıs 2011 Çarşamba

Superonline Fiber bağlantıda, kurulum ile ücretsiz verilen “TILGIN” modemlerde yaşanan bir problemi paylaşmak istiyorum.

Internet bağlantınızı “TILGIN“ isimli modem üzerinden gerçekleştiriyorsanız ve Microsoft web siteleri yada farklı web sitelerini çözümlemede sıkıntı yaşıyor, Live messenger programında oturum açamıyorsanız, modeminizde bazı ayarları değiştirmeniz gerekecek. Youtube kapandığı zamanlarda uyguladığınız DNS değiştirme yöntemi, Hosts dosyası kayıtlarını elle güncellme gibi işlemlerin yada Proxy sitesi üzerinden internette gezinme işleminin bu sorunu çözemediğini göreceksiniz.

Bu sıkıntıdan kurtulmanız için aşağıdaki ayarları eksiksiz yapmanız gerekiyor.

Modeminizin arayüzüne bağlandığınızda default olarak “192.168.1.1” ip adresi ile bağlanmanız gerekiyor. Gelen ekranda modem arayüz kullanıcı adı: admin şifre: superonline yazarak bağlandığınızda Setup menüsüne tıklayarak WAN/Connections sekmesine geliyoruz. Available Connenctions ‘da superonline bağlantısına tıklıyoruz. PPP bölümünde Proxy ARP seçeneğini işaretliyoruz. Son olarak aynı ekranda alt kısımda bulunan Firewall bölümünde Clamp TCP MSS to MTU seçeneğini de işaretleyerek ayarlarımızı uygulayıp kayıt ediyoruz.

Bu ayarları eksiksiz yaptıysanız, probleminizin çözüldüğünü göreceksiniz.


Share/Bookmark

0 comments :