Kredi Kartı Provizyon İşlemleri

20 Kasım 2015 Cuma

Açık provizyon hangi durumda oluşur;

1-) İşlemi, kartınızın bankasına ait bir POS ile yaptı iseniz o POS henüz kapama mesajı göndermemiştir. ( Batch Close yapmamıştır )

2-) İşlemi, kartınızın bankasına ait olmayan, başka bir banka POS’u ile yaptı iseniz o banka henüz kapama mesajı göndermemiştir. (Takas )

Bu işlem için ilgili kaynaktan kapama mesajı gelmediği müddetçe provizyon da bekleyecektir.

Taki 7 gün gibi ( bu süre bankadan bankaya değişir, 7 gün olan banka biliyorum) bir süre sonra geçene kadar. 7 gün sonra bu işlem provizyondan düşer (Expire olur).  Kartınızın limiti aşılır. Varsa o işlemden kazandığınız puan da geri alınır.

Başka bir ifadeyle kart işleminin dönem içine girmeden hemen önce beklediği duraktır.

Açık provizyon işlemleri, kart dönemiçine girene kadar finansal değer kazanmazlar. Bu durum ne zaman meydana gelebilir?

1-) Kartın geçerli bir kart olduğunu anlamak için “AppStore” gibi bazı siteler, küçük meblağlı bir otorizasyon talebi yaparlar ve bu talebe alınan onay mesajı ile kartın gerçek bir kart olduğunu anlarlar. Bu tür işlemler için kapama gönderilmeyeceğinden işlem müşteri hesabına hiçbir zaman yansımaz. Açık provizyonda beklerler. Taki işlem geçerliliğini yitirene kadar (Expire)

2-) Kart ile bir işlem yapar yapmaz, internet şubeden bu işlemi izlemek isterseniz, bunu bulacağınız yer açık provizyon ekranıdır. Çünkü POS’ lar gün sonu yapmadan işlemler dönem içine yansımazlar.


Share/Bookmark

0 comments :