Windows 10'dan 7 veya 8.1'e Geri Dönüş

23 Ağustos 2015 Pazar

Geri dönüş işlemlerine başlamadan önce bilmeniz gereken birkaç şey var. Bunlardan ilki, Microsoft'un son işletim sisteminde kalma kararınızı sadece bir ay içinde vermeniz gerektiği. 1 ay geçtikten sonra geri dönmek için bilgisayarınızla gelen veya kendi oluşturduğunuz kurtarma medyasını kullanmanız gerekiyor.

Windows XP'den gelen kullanıcıların geri dönüş yapıp yapamayacağı ise belli değil. Bu konuda sessizliğini koruyan Microsoft, seçenekleri Windows 7, 8 ve 8.1 olarak açıklanmıştı.

Yapılacak İşlemler:

-Denetim Masasını ve ardından Güncelleme ve Güvenlik bölümünü açın. Şimdi sol taraftaki "recovery" ("kurtarma") seçeneğine tıklayın. Burada "Go back to a previous version of Windows" ("Windows önceki bir sürümüne geri dön") seçeneğini kullanın.

-Windows, geri döndürme işlemine başlamadan önce size bu işlemi neden yapmak istediğinize dair bir soru soracak. Ekrana gelen pencereyi kullanarak Microsoft'a Windows 10'u neden terk ettiğinizi söyleyebilirsiniz.

Bunun ardından PC'nizin fişini çekmemeniz gerektiğini ve hangi dosyaların korunacağını söyleyen birkaç ekranla karşılaşacaksınız. İşlem bittiğinde eski parolanıza ihtiyacınız olabilir, bu yüzden eski parolanıza erişiminiz olduğundan emin olun.

-Ekranları geçtikten sonra Windows, geri dönmeyi gerçekten isteyip istemediğinizi bir kez daha soracak. Kabul etmenizin ardından Windows baştan başlayacak ve geri yükleme işlemi başlayacak.


Share/Bookmark

0 comments :