S6-S5 Karşılaştırması

6 Nisan 2015 Pazartesi

Bir akıllı telefonun tasarımı birçoğumuz için ekran ve donanımdan sonra gelir. Diğer bir deyişle yeni bir akıllı telefon baktığımızda ilk sorguladığımız şey ekranı ve donanımıdır; tasarımı sonra gelir. Çünkü akıllı telefon modelleri donanımsal ve yazılımsal olarak çok büyük değişmeler gösterse de tasarımları ya aynı kalır ya da çok az değişiklik gösterir.

Ancak söz konusu Samsung’ta durum biraz farklı. Öyle ki Samsung Galaxy S6 ile selefi Samsung Galaxy S5 arasında ilk göze çarpan nokta tasarım.

Ekran: Samsung Galaxy S5’in ekranı hatırlayacağınız üzere 1920 x 1080 (Full HD) çözünürlüğünde (430 ppi) idi. Galaxy S6’da bu çözünürlük 2560 x 1440 yani 2K’ya çıkıyor ve piksel yoğunluğu değeri 577.

Güç (RAM ve İşlemci): Galaxy S5’te 2GB RAM ve 2.5GHz hızda çalışan dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 işlemci yer alırken, Galaxy S6’da 2.1GHz hızında sekiz çekirdekli Exynos 7420 işlemci (8 çekirdek işlemcinin 8’i de aynı anda çalışmıyor; 4 çekirdek 2.1GHz, 4 çekirdek 1.5GHz hızda çalışıyor ve tahmin edeceğiniz üzere işlemci gücü gerektiren uygulama ve oyunlarda devreye giriyor.) ve 3GB RAM bulunuyor. Ayrıca Samsung Galaxy S6’nın 14nm işlemciye sahip ilk model olma özelliğini taşıyor. Özetle yeni Samsung Galaxy S6 akıllı telefonunu aldığınızda son çıkan kaliteli yapımları akıcı bir şekilde oynamanın keyfini süreceksiniz.

Kamera: Her iki cihazın arka kamerası 16 megapiksel ve 4K video çekimine olanak tanıyor. Farklı olarak Galaxy S6’nın ön yüz kamerası 5 megapiksel (Galaxy S5’te 2 megapiksel) ve F1.9 lensi kullanılmış. Bu da Galaxy S6’nın daha düşük ışıklı ortamlarda daha iyi çekimlere olanak vermesi demek. Lansman günü Samsung’un Galaxy S6 akıllı telefonunun kamerasını Apple’ın iPhone 6 modeli karşılaştırması ve inceden gönderme yapması firmanın kamerasına ne kadar güvendiğini gösteriyor. Sonuç olarak Samsung Galaxy S6 selefi ile karşılaştırdığımızda kamerada da bir adım önde.

Batarya (Pil): Galaxy S6 selefine göre 1.5 kat daha seri çalışan hızlı şarj özelliği ile karşımıza geliyor ve 10 dakika şarj ile 4 saate kadar kullanım sunuyor. Samsung Galaxy S6’nın bataryasının kötü yanları da yok değil. Batarya hem çıkarılamıyor hem de kapasite olarak daha düşük (2550 mAh). Unutmadan cihazda kablosuz şarj özelliği mevcut. Tabii ki kablosuz şarj pedi ayrı olarak satılıyor.


    Share/Bookmark

    0 comments :