Ekim 2013 Dergi Paketi

26 Kasım 2013 Salı

Aşağıdaki adreslerden indirebilirsiniz:

http://turbobit.net/letyqis9c7g1.html

http://uploaded.net/file/1pkr7mnx


Share/Bookmark

Android 4.3 Sürümü Birçok Android Cihaz için Yayınlandı!

Galaxy S4 için yeni yayınlanan Android 4.3 güncellemesinde yer alan yenilikler şu şekilde:

- Cihazı hızlandıran TRIM desteği

- Yaşam takip cihazları ile iletişim için ANT+ kablosuz bağlantı desteği

- Samsung KNOX güvenlik entegrasyonu

- Samsung Wallet sanal cüzdan

- Geliştirilmiş RAM yönetimi

- Geliştirilmiş ekran renk üretimi

- Daha az gecikme süreleri sunan geliştirilmiş TouchWiz ana ekran uygulaması

- Yeni Samsung klavyesi

- Yeni Samsung tarayıcısı

- Yeni okuma modu

- Yeni kamera yazılımı

Bunun yanında güncelleme ile sentetik testlerde cihazın performansı yüzde 20 artış gösteriyor.


Share/Bookmark

Film Tavsiyesi: Percy Jackson Sea of Monsters-Percy Jackson Canavarlar Denizi (2013)

Serinin 2. filmi… Şu an IMDB puanı 6.0 fakat artmaya devam ediyor.

Konu: Deniz Tanrısı Poseidon’un oğlu Percy Jackson’ın maceraları devam ediyor. İlk filmde güçlerini keşfeden ve annesini kurtarmak için arkadaşlarıyla uzun bir yolculuğa çıkan Percy, kendini
 
kahraman gibi hissetmiyor, ona şansın yardım ettiğini düşünüyordur.
Canavarlar Denizi’nde; çok tehlikeli sularda mücadele etmek zorunda kalan Percy ve ekibi, insanların Bermuda Şeytan Üçgeni dedikleri yere yani “Canavarlar Denizi” ne giderler. Percy
 
Jackson, Titan saldırıları ve mistik varlıklarla dolu bu yolculukta uyanmakta olan eski bir şeytanı durdurmak zorundadır ve macera başlar…
 

Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt1854564/


Share/Bookmark

Beta Bot Uyarısı

FBI, web sitelerine giriş bilgileri ve finansal verileri çalabilen yeni bir zararlı yazılım olan Beta Bot konusunda bir uyarı yayınladı.

Beta Bot kullanıcının güvenlik web sitelerine erişimini engelliyor ve anti-virüs programlarını devre dışı bırakıyor. Siber suçluların Beta Bot ile hedefi finansal kurumlar, e-ticaret siteleri, çevrimiçi ödeme platformaları ve sosyal ağlar.

Beta Bot bulaşması durumunda, resmi gibi görünen bir "Kullanıcı Hesabı Kontrolü" Windows mesaj kutusunda "Windows Komut İşlemcisi" için kullanıcı izini isteniyor. Eğer kullanıcı bu isteği onaylarsa siber suçluların bilgisayara erişmesine izin verilmiş oluyor. Ayrıca USB bellekler veya çevrimiçi olarak Skype üzerinden de bulaşabiliyor. Eğer Kullanıcı Hesabı Kontrolü başlıklı bir mesaj kutusu çıkarsa, eğer sizin yaptığınız bir işleme karşılık çıkmamışsa izin vermeyin.

FBI anti-virüs yazılımlarının güncellenip sistemin tam olarak taratılmasını öneriyor. Eğer Beta Bot güvenlik sitelerine erişimi engellediyse başka bir bilgisayardan antivirüs programını indirip USB belleğe yazdıktan sonra virüs bulaşmış olan bilgisayarda çalıştırın.

Kaynak: https://www.networkworld.com/community/blog/fbi-warns-%E2%80%9Cbeta-bot%...


Share/Bookmark

Need for Speed Rivals (2013) Çıktı...

Need for Speed’in beklenen yeni oyunu çıktı…

Oyunu ister polis olarak oynayın isterseniz de yarışçı olarak oynayın. Bu iki farklı seçenekten dilediğinizi seçebilirsiniz. Bildiğiniz gibi 7 yıl gibi uzun bir süredir Need for Speed oyunlarında Ferrari’nin arabaları bulunmuyordu. Rivals ile Ferrari’nin yeni arabalarını kullanabilme fırsatı veriyor.

NFS serilerinden alışkın olduğumuz modifiye sistemi Rivals’te de kullanılıyor. Oyuncular; araçlarını boyayabilecek, performans ve dış görünüm modifikasyonları yapabilecekler.

Polis kovalamacaları daha zorlu olacak. Artık eskisi gibi polisleri kolayca atlatamayacaksınız. Çünkü polisler sizi yarış dışı bırakabilmek için ekipçe hareket edecek. Jammer’lar, şok dalgaları ve helikopter gibi oyuna 11 farklı polis teçhizatı eklenecek.


Share/Bookmark

Windows Server 2012 R2 Active Directory İle Gelen Yeni Teknolojiler

Aslında bu özelliklerin her biri bir makele kadar geniş ve detaylı özellikler fakat kısaca bahsetmek gerekirse:

Bring Your Own Device (BYOD) olarak isimlendirilen kavram ile kullanıcıların kendi aygıtlarını iş hayatında da istedikleri zaman kullanmaları hedefleniyor. Bu özellikle R2 ile birlikte kullanılmaya başlandı.

-Gen ID Teknolojisi ile Risksiz ve Sorunsuz Active Directory Domain Controller Sanallaştırma ( VDC ) Desteği : Windows Server 2012 ile beraber artık rahatlıkla Active Directory Domain Controller sunucularınızı sanallaştırabilirsiniz.

-Domain Controller Klonlama: Windows Server 2012 ile birlikte artık Domain Controller sunucularının klonlanması da kolaylaşıyor.

-Server Manager İle Active Directory Migration: Windows Server 2012 ile gelen sadece Server Manager konsolunu kullanarak önceki Windows Server sürümlerinde çalışan Active Directory yapılarınızı Windows Server 2012’e yükseltebiliyorsunuz.

-Grafiksel Recycle Bin: Powershell komut satırı ile kullanılan bu özelliği Windows Server 2012′de artık grafiksel arayüzden de kullanarak objeleri geri getirebiliyoruz.

-PowerShell History Viewer: Active Directory yönetimi için kullanılan Powershell komutlarının kullanımı ve sözdizimi konusunda da size faydalı olacaktır. Ayrıca burdaki komutları kopyalayıp scriptler içerisinde kullanabileceğiniz gibi panodaki Tasks özellikleri için de kullanabilirsiniz. Buradaki komutlar Active Directory Administrative Center (ADAC) konsolu oturumu kapatılıp açılsa da günlerce kalıyor

-Active Directory Entegrasyonlu Ürün Aktivasyonu

-Active Directory Entegrasyonlu Dinamik Erişim Kontrolü: İstemcilerle haberleşirken eski klasik RPC yerine LDAP kullanıyor ve veritabanı içerisine de herhangi birşey yazılmıyor. Fakat özellikle Windows 2012 işletim sistemler için hala KMS altyapısını kullanmaya devam ediyoruz.


Share/Bookmark

Wireless Dosya Kopyalama Hızını Artırmak...

Uzaktan Değişiklikleri Sıkıştırma (RDC) özelliği, dosyalar arasındaki farklılıları tespit ediyor. Fakat bu özellik XP ve daha önceki sürümlerde kullanılmaz. Windows 7 bilgisayarda da bu özellik ters etki yaratabilir.

Bu hizmeti kapatmak için:

• Denetim masasını açın

• Arama kutucuğuna "özel" yazın

• Çıkan ilk sonuç olan "Program ve Özellikler" altındaki "Windows özelliklerini aç veya kapat" a tıklayın.

• Karşınıza çıkan pencerede "Uzaktan Değişiklikleri Sıkıştırma" nın yanındaki tiki kaldırın

Detaylı bilgi için http://technet.microsoft.com/tr-tr/library/cc754372.aspx adresine bakabilirsiniz.


Share/Bookmark

iPhone ve iPad için iOS 7.0.4 Yazılım Güncellemesi

iOS 7.0.4 bir yeni özellik içermemekte ve sadece iOS 7 ile ortaya çıkan sorunları gideriyor. http://www.digitaltrends.com/mobile/ios-7-problems/

Bir önceki yazımda da ortalıkda çok sık dolaşan hataları kısaca anlatmaya çalışmıştım. Çok şikayet gelmesi üzerine güncelleme fazla uzun sürmedi.

Kablosuz Güncelleme (OTA Update) ile yapmanızı tavsiye ederim.  Ama yok iTunes ile yapmak isterseniz aşağıdaki adreslere göz atmanızı tavsiye ederim.

http://ercumentyenikaya.blogspot.com/2013/10/ios-7-guncelleme-sorunlar-ve-muhtemel.html

http://support.apple.com/kb/DL1701?viewlocale=tr_TR

http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=tr_TR


Share/Bookmark