Mayıs 2013 Dergi Paketi (1. Bölüm)

23 Mayıs 2013 Perşembe

Mayıs dergilerinin ilk kısmını gönderiyorum, diğer kısmınnı da ilerleyen günlerde ekleyeceğim. Aşağudaki adreslerden indirebilirsiniz.

http://turbobit.net/9tyygmziteex.html
http://turbobit.net/a7cke4005imc.html
http://turbobit.net/i4cxgywrdej4.html
http://turbobit.net/z8rvu4zjqz27.html


Share/Bookmark

Film Tavsiyesi: Hükümet Kadın (2013)

Gülerek izleyeceğiniz, çok eğlenceli bir film…

Filmin Konusu: 8 Çocuklu Midyatlı sıradan bir kadın olan Xate'nin komşularından tek farkı, kocasının Midyat Belediye Başkanı olmasıydı.
Birgün, başına gelenler onun da Midyatlılar'ın da hayatını değiştirdi! Okuma yazması olmayan Xate Midyat Belediye Başkanı oldu!  Mutfak işlerine girişir gibi giriştiği devlet işlerinde çocuklarının kendi aralarındaki çocukça rekabeti Midyat halkına kahkahalar attıran maceralara neden oldu.  Ama hiçbir şey Xate'yi yolundan döndürmedi. 

Hükümet gibi kadın Xate, işleri elinin hamuru ile çözmenin yolunu her seferinde buldu. Midyat'ta henüz kimse farkında olmasa da sadece onun için değil tüm ülke için hayat eskisi gibi değildi aslında. Ama en azından Midyat’ın değişimine giden yol, kahkahalarla doluydu! Filmin senaryo yazarı ve yönetmeni Sermiyan Midyat da aynı zamanda filmin oyuncularından biri.  Demet Akbağ, yedi oğlu ve bir kızı ile kendini Belediye Başkanı olarak bulan Xate karakteri ile sinema perdesinde yine unutulmayacak bir karakter yaratıyor ve seyirciye yine neşe dolu bir film vaadediyor.


Share/Bookmark

HSM Temel Bilgiler

Kredi kartı sisteminde çok önemli bir yeri olan ve güvenli key üretmenin ana unsuru olan HSM (Hardware Security Module) cihazları ile ilgili son derece özet ve yeterli bir bilgi bulabileceğiniz bir site.

http://www.jpos.org/wiki/HSM_basics

1. HSM ler üzerlerinde key tutmazlar. Yada ürettikleri herhangi bir veriyide tutmazlar, cvv gibi… HSM yanlızca kendi LMK sını bilir.

2. İstendiği zaman key üretirler. Ürettikleri key ide gene üzerinde tutmazlar.

3. Kendi ürettikleri key ile şifrelenmiş bir veriyi doğrulayabilirler.

4. HMS ler key dış dünyaya kendi LMK ları altında verirler.

5. THALES ve Safenet HSM’leri HSM üretici firmalardır.

6. THALES key üretirken, amaç sorgulaması yapar. Yani ürettilen key i belli bir amaç için üretir. Mesela CVV key i, AC , MAC yda ENC keyi ni özel olarak üretir.

7. Safenet key üretiminde bu amacı sorgulamaz. Safenet’e ürettirdiğiniz key’e siz bir anlam yüklersiniz. Safenet size ürettiği key için bir ID verir ve bu ID ile bu key kullanılmaya başlanır.


Share/Bookmark

Dizi Tavsiyesi: Da Vinci’s Demons-Da Vinci’nin Şeytanları (2013)

Starz’ın yeni başlayan bir dizi, IMDB puanı 8,2. Kurgu gerçekten iyi yapılmış. 2. sezon muhtemelen gelecek.

Konu: David S. Goyer (Batman Begins, The Dark Knight) tarafından kaleme alınan Da Vinci’s Demons (Da Vinci’nin Şeytanları),
Rönesans’ın başkenti Floransa’da geçirdiği fırtınalı gençlik yıllarında dünyanın en önemli dahilerinden birinin bugüne kadar ‘anlatılmamış’ hikayesinin konu alıyor.

Oldukça zeki ve tutkulu olan 25 yaşlarındaki sanatçı aynı zamanda bir mucit, kılıç ustası, aşık, hayalperest ve idealist biri olarak biliniyor.
Serbest düşünür olarak, insan üstü diye tabir edilebilecek bir zeka ve yeteneğe sahip olan Da Vinci kendi gerçekliği ve hızla geçen zaman sınırlaması  arasında gidip gelmektedir. Geleceği görmekle kalmıyor, aynı zamanda onu yaratıyordu..

Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt2094262/


Share/Bookmark

Apple’dan 50 Milyar Hakkında İlginç Bilgiler

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın 50 milyarıncı indirme için geri sayıma başladığını duyurmuştu. Apple bugün bu geri sayımı yapan sayacı anasayfasına yani www.apple.com adresine taşımış. 50 milyarıncı indirme için teşekkür ettiği yazının altına bir kaç tane de ilginç bilgi yerleştirmiş.

Apple’ın “50 milyar tuğlayla, 12 tane Çin Seddi inşa edebilirisiniz.” , “50 milyar adımla, Dünya’nın entrafını 800′den fazla kez dolaşabilirsiniz.” ve “50 milyara kadar saymak 1600 yılınızı alır.” şeklinde olan bu ilginç bilgileri paylaşmasının nedeni tabi ki de 50 milyar uygulama indirilmesinin ne kadar büyük bir başarı olduğuna dikkat çekmek istemesi. Tabi bu bilgilerin altında bir de bu bilgilerle alakalı uygulamaların yer aldığı iPad mini görseli paylaşmış olması da bir nevi uygulama zenginliğine yapılmış.


Share/Bookmark

RSA Güvenlik Zirvesi 2013 Türkiye

Haziran 2013 Çarşamba günü düzenlenecek “RSA Güvenlik Zirvesi 2013 Türkiye” etkinliğinde Bir Saldırının Anatomisi: Canlı Bir Saldırı Örneklemesi konulu sunum gerçekleştirilecek.

Risk ve uyumluluk çözümleri sağlayıcısı RSA, sektörlerinin önde gelen şirketlerinin güvenlikle ilgili en karmaşık ve hassas ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı oluyor. Bu ihtiyaçlar arasında kurumsal risk yönetimi, güvenli internet ve mobil erişim, mevzuat ve standartlara uyumluluk, sanal ve bulut ortamlarının güvenli hale getirilmesi yer alıyor.

Gelişmiş Güvenlik Analizi ve Saldırı Tespiti Kimlik güvenliğindeki dönüşüm. İnternet ortamında son dönemde bankacılık ve e-ticareti etkileyen dolandırıcılık faaliyetleri ve büyük veri ile tespit yaklaşımları. Siber saldırılar karşısında vaka yönetimi yaklaşımları ve güvenlik yönetiminde yeni çözümler. Veri Güvenliği, Kurumsal Yönetişim, Risk ve Uyumluluk…

Etkinlik hakkında detay bilgi ve kayıt için http://www.rsasummitturkey.com/ adresine bakabilirsiniz.


Share/Bookmark

Galaxy Note III Ortaya Çıktı!

Eylül ayında gerçekleşecek IFA Berlin etkinliğinde resmi tanıtımı gerçekleşecek Galaxy Note III cephesinden detaylar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde telefonun 13MP çözünürlüklü kamerası ile çekildiği iddia edilen bir fotoğraf ortaya çıkmıştı. İddiaya göre telefon şimdi de AnTuTu testinde göründü.

Galaxy Note III elde edilen görsele göre 27.914 puan elde etmeyi başarmış. Söz konusu rakam şu an için elde edilen en yüksek değer olarak kaydedildi. Test raporunda elde edilen bilgilerden ilginç olanı ise telefonun Android 4.3 ile çalışmasıdır.

Haziran ya da Temmuz ayı içerisinde duyurulması planlanan güncelleme, şu an için Galaxy Note III üzerinde çalıştırılmakta. Ayrıca telefonun test edildiği işlemcinin 1.6GHz frekans hızında olduğu görülüyor. Bu frekans hızında şu an için Galaxy S4 bu puanı elde edebilliyor.


Share/Bookmark

iPhone’un Pil Ömrü Nasıl Uzatılır?

iPhone kullanıcıların belki de en çok rahatsız olduğu konulardan bir tanesi iPhone’un pilinin çabuk bitmesiyle alakalı. Bunun nedeni çoğu zaman zaman yazılımla alaklı olsa da bazen çevre faktörü de olabiliyor.

Apple hazırladığı bir sayfada iPhone’un pil ömrünün nasıl uzaltılacağına dair birkaç ipucuya yer vermiş. Bunlardan en dikkat çekeni ise ısı faktörü. Örneğin cihaz belirli bir sıcaklığın üstündeki bir ortamda bırakılırsa pil ömründe ciddi kayıplar olabiliyor.

Güncel yazılım kullanma ve bazı ayarlar da pil kullanımına etki eden unsurlar arasında. Konuyla alakalı Apple’ın hazırladığı sayfa buradan ulaşabilir, bazı püf noktalar sayesinde iPhone’unuzun pil ömrünü uzatabilirsiniz.


Share/Bookmark