Galaxy S4 Hız Testinde Rakiplerine Fark Attı...

28 Mart 2013 Perşembe

Hız testlerinde şu an piyasada olan cep telefonlarının tamamını geçiyor. Son ortaya çıkan hız testinde ise Galaxy S4, Apple’ın en son ve en iyi iPhone 5′ini Geekbench‘te ikiye katlamayı başardı. Testte kullanılan Galaxy S4, cihazın 4 çekirdekli sürümü ve 1.9GHz saathızında çalışıyor.


Share/Bookmark

Dizi Tavsiyesi: Vikings-Vikingler (2013)

History Channel’da başlayan Vikingler kısa sürede  8.6 puana geldi. The Tudors, Camelot gibi dizilerin başındaki isimler olan Michael Hirst ve Morgan O’Sullivan tarafından hazırlanıyor. Şimdilik 10 bölümden oluşuyor fakat 2. sezon gelebilir.

Konu: Fransa ve Britanya’ya kadar uzanan saldırılarla tarihte kendisinden oldukça söz ettirmiş cesur savaşçı Ragnar Lothbrok ve oğlu Bjørn‘un yaşadıklarını anlatıyor. Ragnor’un basit bir çiftçiyken ne kadar ileriyi görebileceğine ve onun kardeşi kadar sevdiği arkadaşı Rollo‘yla beraber denizlerle olan imtihanını anlatıyor.

Film Hakkında Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt2306299/


Share/Bookmark

DNS Tünelleme

Firewall ve Web Proxy (Content Filter) ile tüm internet trafiği engellenmiş bir kullanıcı internete ulaşmak istiyor.

Yerel ağdan internete giden tüm port ve protokoller Firewal tarafından engellenmiştir. Web erişimi için hizmet veren proxy ise yalnızca yetkili kulllanıcılara internet erişimi sağlamaktadır.

Bu sistemlere takılmadan sınırsız ve kayıt altına alınamaz internet trafği nasıl elde edilebilir ? Bu sorunun cevabı DNS Tünellemede yatıyor.

DNS Tunnel Nedir?

Bir protokol içerisinde başka bir protokole ait veri taşıma işlemine protokol tünelleme denir. DNS paketleri içersinden herhangi bir tcp/udp paketini (örneğin, http,ftp, ssh vb.) taşıma işlemi de DNS Tünnelleme olarak isimlendirilir.

DNS sunucu kendisinden sorgulanan bir dns isteğine önce önbelleğini kontrol ederek yanıt vermek ister eğer alan adı dns önbelleğinde yoksa, sorgulanan alan adından sorumlu dns sunucuyu bulur ve ona sorar.

Peki Tcp-Over-Dns server, gelen trafiği port 443 (ssh servisine) kullanılırsa ne olur? Tünel için 127.0.0.1:8080 portu dinleme alınacaktır.

bu porta yapılan bağlantıları vpn.cehturkiye.com makinasının 443 (ssh) portuna iletecektir. Test için, Putty aracı ile 127.0.0.1:8080 portuna bağlantı isteği başlattığınızda deneme.com adresinin 443 portuna erişim kurulacaktır.


Share/Bookmark

Sniper Ghost Warrior 2 (2013)

City Interactive imzasını taşıyan Sniper: Ghost Warrior'un ikinci oyunu ilkinde yaşanan hatalardan ders çıkarmış bir şekilde karşımıza çıkıyor. Gene düşman menzilerinin arkasına sızmaya çalıştığımız oyun Cry Engine 3 grafik motorunun çok daha iyi bir görsellik var diyebiliriz.

Yakın menzil silahlar dışında adından da anlaşılacağı gibi daha çok keskin nişancı silahlarını kullanacağınız oyunda, düşmanlara fırlatacağımız bıçağımız ve üst noktalara ulaşacağımız kancamız var.  Gizlilikle ilerlediğimiz bölümlerde ateşlediğimiz silahtan çıkan mermi, gene sinematik ve göze daha hoş gelen bir şekilde karşımıza çıkıyor. Oynanış ve çevre elementleri bakımından da geliştirilen çok daha iyi geliştirilmiş.

Oyundan Görüntüler:


Share/Bookmark

Windows 8 Hyper-V Kurulumu

Eskiden Hyper- V kullanabilmek için Windows Server 2008 R2 kurmamız gererkirdi.Böylelikle testlerimizi yapabiliyorduk.Veya VMware Workstation kurup üzerine hyper-v kurup o şekilde testlerimizi yapıyorduk. Ancak Windows 8 ile birlikte artık bunu yapmamıza gerek kalmıyor. Windows 8 ile birlikte gelen Hyper-V rol’u işlerimizi bir hayli kolaylaştırıyor.

Windows özelliklerini aç veya kapat seçeneğine tıklıyoruz. Daha sonra karşımıza yukarıdaki gibi bir ekran açılıyor.Bu ekrandan Hyper-V ‘yi buluyoruz ve işaretliyoruz. İşaretledikten sonra Tamam butonu ile buradan çıkıyoruz ve Hyper-V özelliği Windows 8′e yüklenmeye başlıyoruz.

Makinanız birkaç kere restart olacaktır bu işlemden sonra. Bu işlemi yaptıkdan sonra artık Windows 8 üzerinde başka bir sanallaştırma ürünü kullanamayacaksınız. Mesela VMware Workstation Windows 8 üzerinde Hyper-V role’u kurulu olduğu için çalışmayacaktır.


Share/Bookmark

PowerCfg ile Güç Tüketimi Analizi

Windows 7 bilgisayarınızda enerji verimliliğini analiz etmenize yardımcı olan bir özellik sunuyor. Genellikle, güç yönetimiyle ilgili sorunlar, enerji verimliliği rapor çıktısı ve güç yapılandırmalarını rapor halinde almak için Powercfg –energy komutunu kullanabilirsiniz. Komutu çalıştırdığınızda aşağıdaki gibi rapor energy-report.html dosyası oluşturulacaktır. Raporı Internet tarayıcınızda açabilirsiniz.

Bu rapor ile toplam güç tüketimi, cihaz başına güç tüketimi gibi genel bilgiler bulabileceksiniz.


Share/Bookmark

Film Tavsiyesi: The Hobbit An Unexpected Journey-Hobbit Beklenmedik Yolculuk (2012)

Şimdilik 259.932 seyirci oylamasıyla IMDB puanı 8,2

Filmin Konusu: “The Hobbit”te Bilbo Baggins’in uzun zaman önce ejderha Smaug tarafından ele geçirilen kayıp Cüce Erebor Krallığı’nı geri alabilmek için çıktığı epik yolculuğu izleyeceğiz.
Büyücü Gri Gandalf tarafından aniden kapısı çalınan Bilbo kendisini efsanevi savaşçı Thorin Oakensheild’in liderliğindeki on üç cücenin arasında bulur.

Yolculukları onları Yaban yerlere sürükler, Goblin ve Orklarla, Dev Örümceklerle, Kurtlarla, Şekil Değiştirenlerle ve Büyücülerle dolu tehlikeli topraklardan geçmek zorundadırlar.
 
Hedefleri Doğuda ve Yalnız Dağ’ın çorak topraklarında bulunduğu için, önce goblin tünellerinden geçmek zorundadırlar. Bilbo bu tünellerde hayatını sonsuza dek değiştiren bir yaratıkla, Gollum’la tanışır.

Alçakgönüllü Bilbo Baggins bir yeraltı gölünün kıyılarında Gollum’la birlikte sadece kendisini bile şaşırtan cesaretini ve kurnazlığını keşfetmekle kalmaz, aynı zamanda
Gollum’un beklenmedik ve faydalı güçlere sahip “değerlisi” yüzüğü de ele geçirir… Bilbo’nun henüz bilmediği şekillerde Orta Dünyanın kaderini değiştirecek basit altın bir yüzüktür bu...

Film Hakkında Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt0903624/


Share/Bookmark

Galaxy S4′ün Maliyeti

Galaxy S III’e göre %15 daha pahalı gibi görülen Galaxy S4, toplamda 244 dolara mal oluyor.

Galaxy S4’ü oluşturan malzemeler arasında en pahalı bileşenler, Full HD çözünürlüklü ve Gorilla Glass 3 ile dayanıklı bir hale getirilen Super AMOLED ekran.


Share/Bookmark

Windows 8 Enterprise'ı 90 gün boyunca ücretsiz deneyin!

1 yıl önce Consumer Preview versiyonu duyurulan Windows 8, 15 Ağustos tarihinden itibaren Technet ve MSDN abonelerine, iş ortaklarına (partner) ve lisans anlaşması olan müşterilerin kullanımına sunuldu. Aynı tarihlerde bu programların herhangi birinde yer almayanlar için de 90 günlük bir deneme sürümü yayınlandı.

Windows 8'in en üst sürümü olan ve tüm özelliklerin birebir kullanılabileceği Enterprise sürümü ile yazılım geliştiricilerin Windows 8 uygulamalarını geliştirmeleri ve test etmeleri; BT uzmanlarının da yeni özellikleri ve kendi ortamlarında kullanılan uygulama ve donanımları test etmeleri hedefleniyor.

Windows 8 işletim sistemini kullanabilmek için aşağıdaki özelliklerde bir donanım konfigürasyona ihtiyaç var :

- 1 Ghz veya üzeri işlemci
- 1 GB RAM (32-bit) / 2 GB RAM (64-bit)
- 16 GB (32-bit) / 20 GB (64-bit) disk alanı
- Minimum DirectX 9 destekli ekran kartı
- Internet erişimi (aktivasyon ve güncellemeler için)

Belirli bazı yeni özellikleri kullanabilmek için ayrıca aşağıdaki özellikler de gerekiyor :

-Dokunma özellikleri için; çoklu dokunma destekli monitör, laptop veya tablet
-Windows Store uygulamalarını kullanabilmek için Internet bağlantısı ve minimum 1024x768 çözünürlük
-Windows Store uygulamalarını indirebilmek ve bazı özellikleri kullanabilmek için Microsoft account (Live ID) hesabı. Windows to Go özelliği için USB 3.0 arabirimi ve sertifikalı bir USB bellek

Aşağıdaki adreslerden indirebilirsiniz:

Technet : http://bit.ly/XA2IZI
MSDN : http://bit.ly/13oscBb


Share/Bookmark

Samsung Galaxy S IV Tanıtımı Times Meydanı’nda Yapılacak !

7 Mart 2013 Perşembe

Galaxy S IV’ün resmi lansmanı için New York’un Times Meydanı’nda yapılacak. 14 Mart’ta tüm dünyanın dikkatini Times Meydanı’na toplayacak. Dev ekranlarla, meydanda toplanan binlerce kişiye yaşatılacak. Facebook ve Twitter üzerinde yapılan duyuruda etkinlik saat 19.00 olarak belirlenmiş ve youtube.com/SamsungMobile adresinden canlı olarak takip edileceği belirtilmiş.

Son gelen değerlendirmelerde telefonun LTE versiyon GT-9505 kod numarasını alacak ve Qualcomm’un 600 işlemcisİni kullanacak. barındıracak. Uluslararası model ise GT-I9500 kod numarası olacak. Telefonun global versiyonun siyah ve beyaz renk seçeneklerinde 6 farklı versiyona sahip olacak.

GT-I9500 Galaxy S IV 16 GB (Beyaz)
GT-I9500 Galaxy S IV 32 GB (Beyaz)
GT-I9500 Galaxy S IV 64 GB (Beyaz)
GT-I9500 Galaxy S IV 16 GB (Siyah)
GT-I9500 Galaxy S IV 32 GB (Siyah)
GT-I9500 Galaxy S IV 64 GB (Siyah)


Share/Bookmark

Kart Sisteminde Kullanılan Güvenlik Key'leri

Key’lerin kullanım amacı kısaca:

Kart basımında kullanılanlar, PIN, CVV,  CAVV doğrulamada kullanılanlar, PIN taşımada  kullanılanlar ZPK, zone lar arası key taşımada kullanılanlar – ZMK gibi… bir çok key kullanılıyor.

Özetle, keyler mesajlarin, PIN bilgisinin yada PIN’i şifreleyen keylerin acik halde (clear olarak) zone’lar arasinda yada POS-Host arasında gidip gelmemesi icin kullanılmaktadırlar.

Bu keyleri birkaç grup altında toplayabiliriz. Host ve Diğer bankalar arasındakiler, Host ve POS ları arasındakiler, Kart basımda kullanılan keyler gibi.

Bazı key lerin açıklamaları;

LMK (Local Master Key): HSM den herhangi bir key talep edildiginde bu key LMK altInda verilir. Bu key yanlIzca HSM tarafindan bilinir ve kullanılır. Bu key clear halini kimse bilmez. HSM’e LMK ürettirildiğinde bu keyler fiziksel kartlarda saklanırlar. Bu kartlara “key component” leride denmektedir, HSM’i Authorize moda almada, HSM herhangi bir sebeple üzerindeki LMK yı uçurduğunda, HSM’e aynı LMK yı tekrar yüklemek için kullanılılar.

ZPK (Zone PIN Key): Zonelar arasInda bir PIN bilgisi transfer edilmek istendiğinde bu key once ZPK altinda gönderilir.  Mesela BKM den bir işlem geldiğinde işlemde PIN bilgiside gelecekse F52 deki bu bilgi ZPK altındadır.

ZMK (Zone Master Key): Benim bildiğim ZPK key’i değiştirilmek istendiğinde, bu key taraflara ZMK altında gönderilir. Taraflar ZMK altındaki bu ZPK yı elde ederek, gelen mesajlardaki PIN i doğrulamaya çalışırlar.

TPK (Terminal PIN Key): POS bir PIN bigisi gönderecekse  bu PIN’i TPK altında şifreleyerek gönderir.

TMK (Terminal Master Key): Farklı şekilde kullanım alanları bulunuyor. POS la bir TMK Exchange yapmak istediğinizde, POS’a bu TPK’yı TMK altında gönderirsiniz. POS’la daha önceden TMK paylaşımı yapmışsınızdır ve POS TMK altındaki TPK yı kolayca elde edebilir.

MEC (Message Encrytion Key): POS isterse bir mesajı üzerinde tanımlı MEC ile şifreleyerek gönderebilir. Bu MEC key, bütün poslarınız için aynı olmakla beraber, her POS için özel de olabilir.

AC (Application Cryptogram): Kart tarafında hard code olarak bilenen  (perso esnasınd karta çıkarılan) ARQC üretmek/doğrulamak, ARPC doğrulamak/üretmek için Kart ve HOST kullanılan keydir. Örneğin, Kart ISSUER un kartı basarken  kullandığı AC key’i ile bir ARQC verisi üretir ve bir veri sayesinde o karta özel kimlik oluşur. İşlem host’a geldiğinde, HOST bu ARQC yi aynı AC key i ile doğrulamaya çalışır, kartın kendi kartı olduğunu teyit eder, kartı doğrular, ARPC üretir. Bu ARPC de kart tarafından doğrulanır. Burada iki önemli key daha var. MAC ve ENC keyleri. Gene bu key lerde kart basım esnasında karta çakılırlar ve sonradan değiştirilemezler.


Share/Bookmark

Film Tavsiyesi: Life of Pi-Pi'nin Yaşamı (2012)

Yann Martel'in en çok satan, aynı adlı romanından uyarlanan film. IMBD puanı şimdilik 8.2, son 1 ayda en çok izlenenler listesinde…

Filmin Konusu:  Bir hayvan bakıcısı ve genç oğlunu merkezine alan sihirli bir macera öyküsü. inanç, umut ve hayatta kalma mücadelesini işleyen bir masal kıvamında. İzleyiciye farklı bir deneyim yaratacak olan “Pİ’NİN YAŞAMI”, bizleri genç bir çocuğun inanılmaz macerasına sürüklüyor – heyecan verici, spiritüel, keyifli, tüyler ürpertici, espirili ve aynı zamanda trajik bir hikaye.

Pi Patel’in Hindistan’daki egzotik bir hayvanat bahçesinden Pasifik’e uzanan yolculuğunda yaşadığı gemi kazası sonucu bir sandalda bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan ve üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ile hayatta kalan tek insan olarak yaşadığı akıl almaz hikayesini sunuyor. Pi, uçsuz bucaksız okyanusta bir sandalda başbaşa kalan bu enteresan dörtlünün arasında hayatta kalma savaşı verirken, zekası sonucu besin zincirine kurban gitmemeyi başarır ve sonunda Kaplan Richar Parker ile başbaşa kalır. Pi hayatta kalmak için bu devasa kaplana büyük bir anlayışla yanaşmak zorundadır ve inanılmaz masalları böylece devam eder.

Film Hakkında Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt0454876/


Share/Bookmark

Internet Explorer 10

Windows 7'nin IE10'unun en önemli farkları, tarayıcının ayrı bir Metro sürümüne sahip olmaması ve Flash'ı gömülü olarak sunmaması. Internet Explorer 10, Internet Exploer 9’a göre %30 daha  hızlı çalışıyor.

IE10'u Windows 7'ye yükleyebilmeniz için önceden Service Pack 1'i yüklemiş olmanız gerekli. Windows XP ve Vista, Internet Explorer 10 güncellemesinden faydalanamıyor.

Otomatik düzeltme özelliğine sahip ilk tarayıcı tabanlı olacak. Otomatik düzeltme, yanlış yazdığınız kelimeleri otomatik olarak düzeltmenize izin veriyor. Değişiklik hoşunuza gitmezse CTRL+Z tuşlarına basarak onu geri almak veya SHIFT+F10 ile işlev menüsüne erişmebiliyorsunuz. Son girdiğiniz kelime seçili dilde değilse, Internet Explorer sistem denetimine geçiyor ve size öneriler sunuyor.

http://windows.microsoft.com/tr-tr/internet-explorer/downloads/ie-10/worldwide-languages adresinden istediğiniz dil ve sürüme göre indirebilirsiniz.


Share/Bookmark

UPnP Cihazlardaki Tehlike

UPnP, bilgisayar sistemlerinden yazıcılara, ağ cihazlarından tüketici elektroniğine, akıllı ev sistemlerinden taşınabilir cihazlara ve IP kameralara kadar çok geniş yelpazede sistemlerin birbirleriyle iletişimini sağlayan ağ protokolleri kümesidir. UPnP’nin içerisinde IP, UDP, HTTP, SSDP, SOAP gibi farklı OSI katmanlarındaki protokolleri kullanır.

UPnP'nin en önemli özelliği üreticiden bağımsız bir şekilde, bağlandığı ortamdan dinamik olarak kolaylıkla IP alabilmesi, ağdaki diğer sistemlerle iletişime geçebilmesidir. Böylece siz yeni satın aldığınız bir ağ yazıcısını ağınıza bağladığınızda kolaylıkla IP alır, diğer cihazlar tarafından tanınır ve ağdaki diğer cihazları tanıyarak iletişime geçer.

Ağdaki diğer cihazları bulmak için Simple Service Discovery Protokol'ünü (SSDP) kullanır. UDP üzerinden gönderdiği HTTP paketini239:255.255.250 multicast adresine göndererek karşı taraftan cevap bekler.

78.173.202.XXX IP'li uç sistemle ilgili şu bilgilere erişebiliyorsunuz

UPnP'nin etkin olduğunu

Cihazın bir AirTies cihaz olduğunu


Share/Bookmark

Yeni iPhone ve iPad'ler Geliyor

Apple’ın yeni nesil iPhone’u, “iPhone 5S” i Ağustos ayında satışa çıkartacağı yönünde. iPhone 5′in Eylülde satışa sunulmuş olması, iPhone 5S’in Ağustos ayınında gelme ihtimalini artırıyor.

Daha önceki “S” modellerinde olduğu gibi yeni nesil iPhone’un mevcut iPhone 5 tasarımını koruyarak gelişmiş kamera ve işlemci ile donatacak. Diğer bir yenilik ise home tuşunun altında bir parmak izi sensörünün bulunacağı yönünde.


Share/Bookmark

Android Root Nedir?

Root demek kısaca ve herkesin anlayacağı şekilde açıklanacak olursa Windows üzerinde Administrator yetkilerine sahip olmak demektir. Biz bu işleme Linux üzerinde yaptığımız zaman bunun adına Root denilmektedir.

Özelilkle Samsung bu konuda Home tuşu ve Power + SesAçma kapama veya sadece Home+Power tuşunu kullanmamızı isteyebilir. Galaxy S3’den örnek verecek olursak Sensör yardımıyla elimizi ekranın üzerinde dikey bir şekildekaydırdığımızda Screen alabilmekteyiz.

Mobil cihazınızı Root’ladığınız takdirde cihazınız garanti kapsamı dışında kalır. Root yapılan telefonlarda performansartışı, batarya süresi ve sistem üzerinde neredeyse sonuna kadar oynayabilme imkanına sahip olacaksınız.


Share/Bookmark

Introducing Microsoft SQL Server 2012

Temel olarak, adından da anlaşılacağı üzerei SQL Server 2012 ile gelen yeni özelliklerden bahsediyor.

Introducing Microsoft SQL Server 2012


Share/Bookmark