Şubat 2013 Dergi Paketi

15 Şubat 2013 Cuma

 

Alldecor – Subat 2013
Arkapencere – Subat 2013
Atlas – Subat 2013
Autoshow – Subat 2013
Begonvil – Subat 2013
Bumed – Subat 2013
Capital – Subat 2013
Chip – Subat 2013
Chipapps – Subat 2013
Ekonomist – Subat 2013
Elele – Subat 2013
Elle – Subat 2013
Evim – Subat 2013
Exclusivehomes – Subat 2013
Formsante – Subat 2013
FutbolExtra – Subat 2013
Haftasonu – Subat 2013
Istlife – Subat 2013
It Advisor – Subat 2013
Level – Subat 2013
Lezzet – Subat 2013
Macline – Subat 2013
Maison Francaise – Subat 2013
Newtech – Subat 2013
Otodergi – Subat 2013
Photoline – Subat 2013
Scroll – Subat 2013
Sigortali – Subat 2013
Sound – Subat 2013
Tempo – Subat 2013
Timeout – Subat 2013
Toys – Subat 2013
Travel Leisure- Subat 2013
Turkcelli Hayat – Subat 2013
Turkish Time – Subat 2013
Yacht – Subat 2013

Aşağıdaki adresden indirebilirsiniz;

http://uploaded.net/file/dz0tab4o/Dergi%20Paketi%20-%20Subat%202013.rar


Share/Bookmark

Samsung Galaxy S4 Özellikleri

Samsung S4 için ABD‘de içeriği çok gizli tutulan bir şehirde 15 Mart tarihinde Mobile Unpacked etkinliği düzenleyecek ve modelini resmen tanıtacak. Lansmanın ardından ise Mart sonu Nisan başı gibi de satışlara başlanacak. Cihazın ABD‘ye gelmesi ise Mayıs sonunu bulacak.

Galaxy S4’ün iddialara göre en güçlü yanı 2GHz’lik işlemcisi ve Gorilla Glass 3 kullanan darbelere karşı oldukça dayanıklı ekranı olacak.

Beklenen Özellikler;

-2GHz’lik Exynos 5450 Quad-Core, yani 4 çekirdekli işlemci 

-2GB’lık RAM.

- Ekranı ise 5 inç gibi görünen Galaxy S4’ün ön kamerası 2MP, arka kamerası ise 13MP olması bekleniyor.


Share/Bookmark

Siber Güvenlik Konferansı İstanbul

Siber güvenlik tehditleri giderek önemli boyutlara geldi. Özellikle ülkeler bazında yani ülke grupları arasında yaşananan hacker savaşları önem arz ediyor. Dünya siber teröre doğru gidiyor. Çoğunlukla bu işi yapanlar siz yemek yerken, laptopını karıştırıp, kahvesini yudumlayan insanlar oluyor :)

Siber saldırılara, Türkiye çok sık maruz kalmaya başladı. Örneğin son yaşanan; 

-Ankara Emniyet Müdürlüğü www.egm.gov.tr

-Meclis resmi sitesi www.meclis.gov.tr,

-Adalet Bakanlığı'na ait www.adalet.gov.tr,

-İçişleri Bakanlığı'na ait www.icisleri.gov.tr,

-Dışişleri Bakanlığı'na ait www.mfa.gov.tr,

- Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na ait www.hsyk.gov.tr adresleri gibi Türkiye’nin sinir merkezlerine saldırılar yapıldı. Fakat bu saldırılar, TÜBİTAK’ın da desteği ile engellemiş.

Yer & Tarih : 14 Mayıs 2013 tarihinde İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi / Ahmet Fethi Paşa Salonu’nda yapılacaktır.

Katılım Şartları : Konferans, kayıt olan herkese açık ve ücretsiz olacak. Kayıtlar siberguvenlikkonferansi.eventbrite.com adresi kullanılarak yapılıyor ve kayıt için  kurumsal mail adresleri dışında kabul etmiyorlar. konferans@siberguvenlik.org.tr  adresine mail de atabilirsiniz.


Share/Bookmark

E-Book Seti

Her geçen gün e-book’un popülerliği artıyor. Fakat bir o kadar da teknoloji ilerledikçe, kağıt kullanımı artıyor :) İnsanlar alışkanlıklarından vazgeçemiyor.

Kağıt israfını önlemek ve dijital okuma alışkanlığını kazanmak için e-book’a destek veriyoruz :) bir de bedava olduğu için…

http://letitbit.net/download/08875.0c7a973474fc7bbf9213a623ebd3/EBOOKLAR.rar.html


Share/Bookmark

Android Jelly Bean 4.2.2 Dağıtımı Başladı

Google’ın bir süredir üzerinde çalıştığı ve hatta bazı Nexus 4 modellerinde kullanıcılarla buluşturduğu Android 4.2.2 Jelly Bean güncellemesi tüm dünyada yayımlanmaya başladı.

Şimdilik yalnızca Galaxy Nexus, Nexus 7 ve Nexus 10 modelleri için dağıtılan güncelleme yakında tüm dünyada desteklenen tüm cihazlar için de indirilebilir olacak.


Share/Bookmark

iOS Güncellemeleri Sonrası Yaşanılan Sorunlar

Özellikle iOS 6.1 güncellemeleri sonrası bazı sorunlar yaşanabilir. Problem durumunda aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

1) Ağ Ayarlarının Sıfırlanması:

Güncelleme sonrası bağlantı (Wi-Fi veya 3G) sorunları yaşayanlara ilk önerimiz hep aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi “Ayarlar -> Genel -> Sıfırla” menüsünden Ağ Ayarlarını Sıfırla‘maları oluyor.

2) Arka Plandaki (Multitasking menüsündeki) Uygulamaların Kapatılması

Bunun için de Home (Ana Menü) tuşuna çift tıkladığımızda açılan multitasking menüsünde, herhangi bir uygulamanın üzerinde parmağımızı birkaç saniye basılı tutuyoruz.

3) Cihazın Ana Menü (Home) ve Uyut/Kapatma (Power) Tuşlarına Birlikte Basılarak Kapatılıp Açılması

4) Şarj/Pil Sorunu Yaşayanlar İçin Öneri

5) iTunes ile Geri Yükleme


Share/Bookmark

Webcast - SQL Server 2012 Denali Distributed Replay Utility

SQL Server 2012 Distributed Replay Utility : Bu yapı ile database sunucular üzerinde yük testi yapılabilir. Daha önceleri bu işlemler için load runner gibi 3rd party tool’lar kullanılılıyordu. Denali ile beraber gelecek olan bu yapı sayesinde bir SP’nin sisteme geçilmeden önce canlı testini yapılabiliyor.

Başlama Tarihi ve Saati: 21.02.2013 Perşembe saat 10:00’da başlayacak.

Buradan kayıt yaptırabilirsiniz.


Share/Bookmark

Windows Live Messenger’dan Skype’a Geçiş

Microsoft, 8 Nisan 2013 tarihinden itibaren mevcut Windows Live Messenger hizmetini dünya genelinde kullanımdan kaldıracak.

Windows Live Messenger ile Windows ve Mac masaüstü bilgisayarlarda oturum açıldığında  yükseltmeye yönelik görsel bildirim görülecek. Bildirim tıklandığında ise yükseltme isteği içeren yükleyici penceresi açılacak. Bu pencere de kullanıcıları, Skype’ı yüklemek ve Messenger’ı otomatik olarak kaldırmak için yükleyici akışına yönlendirecek.

http://www.skype.com/tr/


Share/Bookmark

Film Tavsiyesi: Uzun Hikaye (2012)

7 Şubat 2013 Perşembe

Yine Osman Sınavoğlu ve Kenan İmirzalıoğlu’dan güzel bir film. Son zamanlardaki en iyi yerli filmlerden biri…

Filmin Konusu: Edebiyat dünyasının tanınmış isimlerinden Mustafa Kutlu'nun aynı adlı eserinin sinemaya uyarlanması olan Uzun Hikaye’nin, Yönetmenliğini Osman Sınav'ın yaptı, senaryo uyarlamasını ise Yiğit Güralp yazdı.

1940'lı yıllardan başlayarak 70'li yıllara kadar uzanan öyküsü ile hem hüzünlü, hem neşeli ve coşkulu kimi zamansa heyecanlı ve romantik bir film olan Uzun Hikaye, senarist Yiğit Güralp'in tanımıyla çok ama çok iyi insanların saf ve ölümsüz aşklarını adalet ve doğruluk üzerine inşa etme mücadelelerini anlatıyor.

Film Hakkında Bilgi: http://www.sinemalar.com/film/192696/uzun-hikaye


Share/Bookmark

Conficker (Downadup, Kido) Solucanı

Conficker solucanı halen çok tehlikeli vürüslerden biri çalıştığımız işyerlerinde halen var. Esasen çok uzun bir konu ama kısaca yayılma ve korunma yönyemlerini anlatacağım.

Conficker solucanı ilk çıktığında fazla dikkat çekmedi. Solucanın yayılımı beklenenin, diğer bir deyişle korkulanın altında bir sayıdaydı. Hatta görülen o ki bu durum birçok güvenlik sorumlusunu rehavete sevk etti. Çünkü işin ciddiyeti yaklaşık üç hafta önce solucanın yeni bir sürümünün çıkmasıyla değişti. Sonuç; 3 gün içinde 9 milyon bilgisayara bulaştı.

Peki Nasıl Yayılıyor?

Windows’un SMB portunu kullanıyor. Ele geçirilmiş olan bilgisayardan solucan diğer bir bilgisayara SMB açığı yardımıyla bulaşıyor. İlk önce ele geçirilmiş olan bilgisayarın dış ip adresini aşağıdaki web sayfalarından herhangi birini kullanarak tespit ediliyor.

http://checkip.dyndns.org 

http://getmyip.co.uk 

http://www.getmyip.org 

http://www.whatsmyipaddress.com

Aaşağıda yayılma şeması görülüyor.

Bilgisayara bulaştığında ilk önce çevresindeki bilgisayarları tarıyor. Tarama sonucunda bulduğu bilgisayara bulaşabilmesi için tarama için kullandığı kullanıcı hesabının karşı bilgisayarda yerel yönetici haklarına sahip olması gerekmektedir.

Bu saldırı sonucunda solucan yerel yönetici haklarına sahipse ve ağ üzerinden bilgisayarın paylaşımlarına ulaşabiliyorsa, aşağıdaki adreste bir kopyasını “ADMIN$” paylaşımda oluşturmakta:

Bundan sonra zamanlanmış bir iş tanımlayarak kopyalamış olduğu dosyanın çalıştırılmasını sağlıyor;

rundll32.exe [rasgele dosya ismi].[rastgele uzantı], [rastgele]

Nasıl Korunulur?

Bilgisayarınızı güncelleyin, anti virüs programınızı güncelleyin, şifrelerinizi güçlendirin, autorun özelliğini kaldırın ve diğer bilgisayarlara da giren taşınabilir sürücüleri taktığınızda nereye tıkladığınıza dikkat edin.

Temizleme için MSRT (Malicious Software Removal Tool) veya F-Secure “Disinfection Tool” kullanılabilir.


Share/Bookmark

Windows Uygulamalarını Android’de Çalıştıran Yazılım

Windows uygulamalarını Linux ve OS X’de çalıştırmak için Wine, Android’e entgre ediliyor. Böylece Windows uygulamalarını Android‘de çalıştırabilirsiniz. Linux kullanıcılarının tanıdığı bir program, aynı zamanda bir emulatör programı.

Testlerde Windows uygulamalarının çok yavaş çalıştığı gözlendi. Wine for Android, iki farklı platformun uyumluluğu için önem taşıyor. Fakat tarih belli olmamakla birlikte biraz zaman alır diye düşünüyorum.

Kaynak: Milliyet


Share/Bookmark

GrieeX Film Arşiv Programı

Kullanışlı film arşiv progragramlarının başında GrieeX geliyor. Performans ve kullanabilirlik açısından diğer film programlarına göre ön plana çıkıyor.

Genel Özellikler;

1- Filmleri, IMDB, Sinemalar.com, beyazperde.com’dan otomatik olarak çekebiliyor. Tek yapmanız gereken filmin orjinal ismini girip, “Internetden Bilgi Al” butonuna basmanız gerekiyor.

2- Alt yazıları, turkcealtyazi.org v.b. sitelerden otomatik çekebiliyor.

3- Filmleri, Arşiv no, türkçe/ orjinal isim, orjinal isim, release tür (BluRay, Dvdrip, VCDRip v.b.), konu, yönetmen’ e göre sıralayabiliyorsunuz.

4- Hard diskinizde bulunan filmleri otomatik arşivleyebiliyor veya manuel giriş yapabiliyorsunuz.

5-  Backup / Restore seçeneği bulunuyor.

6- Yeni alanlar ekleyebiliyorsunuz. Örneğin Türkçe Belgesel / Yabancı Belgesel v.b.

7- Otomatik güncelleme seçeneği.

8- Kayıtlı IMDB 250 listesini takip etme. Arşivinizde bulunmayan filmleri kırmızı ile belirtiyor.

9- Tüm arşivleri istatistik olarak gösterebiliyor. Film / belgesel v.b. tüm arşivinizi sayısal olarak görebiliyorsunuz.

 

Programı http://www.griee.com/tr adresinden indirebilirsiniz.


Share/Bookmark

Dünyanın En Değerli 500 Bankası

Brand Finance ve The Banker dergisi, Dünyanın en değerli 500 bankasını  belirledi. ABD’li Wells Fargo, 26 milyar dolarlık marka değeriyle dünyanın en değerli markası olurken, Türkiye’nin en değerli bankası ise 2 milyar doları aşan marka değeriyle yine Akbank oldu.

Dünyanın en değerli 20 bankası:

Banka Marka Değeri (milyar dolar)

1- WELLS FARGO 26,044 ABD

2- CHASE 23,408 ABD

3- HSBC 22,865 İngiltere

4- BANK OF AMERICA 22,397 ABD

5- CITI 21,677 ABD

6- SANTANDER 20,119 İspanya

7- ICBC 19,820 Çin

8- AMERICAN EXPRESS 19,004 ABD

9- BNP PARIBAS 18,573 Fransa

10- CHINA CONSTRUCTION BANK 16,949 Çin

11- AGRICULTURAL BANK OF CHINA 15,967 Çin

12- DEUTSCHE BANK 14,572 Almanya

13- SBERBANK 14,160 Rusya

14- BANK OF CHINA 14,145 Çin

15- J. P. MORGAN 13,775 ABD

16- BRADESCO 13,610 Brezilya

17- BARCLAYS 13,436 İngiltere

18- ITAU 12,442 Brezilya

19- BANK OF TOKYO 11,596 Japonya

20- TORONTO DOMINION BANK 10,401 Kanada

Türkiye’nin en değerli 10 bankası:

Banka Marka Değeri (milyar dolar)

86- AKBANK 2,121

89- İŞ BANKASI 2,06

110- GARANTİ 1,579

135- YAPI KREDİ 1,117

139- HALKBANK 1,063

159- VAKIFBANK 829

295- FİNANSBANK 325

307- DENİZBANK 301

390- TEB 217

475- BANK ASYA 154

Kaynak: TurkInternet


Share/Bookmark

Zararlı Yazılımlar İçeren Mail Saldırıları

Son zamanlarda yoğun bir şekilde gerçekleştirilen ve Türkiye'ye özgü bir saldırı var.

Peki bu saldırılar nasıl yapılıyor?

Saldırı güvenilir kaynaklardan gelen mailler aracılığıyla gerçekleştiriliyor ve amaç finansal bilgilerin çalınması. THY, Turkcell, Kuveytturk, Blackbery gibi firmaların adreslerinden geliyor gibi görünen bu maillerdeki eklerde yer alan zararlılar ise saldırının amacına ulaşması için gerekli dosyaları içeriyor ve özellikle “attachment filter” ya da “reverse dns” doğrulaması yapmayan firmaları oldukça sıkıntı yaşatabilir.

Genelde ekteki dosya adları;

-FaturaBildirimi.pdf.exe,

-Blackberryinstructions.pdf.exe,

-TurkcellFaturaBildirimi.pdf.exe,

-THYUcusBilgileri.pdf.exe

- @kuveytturk.com.tr adresinden gelmeye başlayan mailler.

Aşağıda Turkcell’den gelen bir mail örneği var.

Ya da aşağıdaki gibi bir mail eklentisi gönderiliyor. Eklentiyi açtığınızda çok geç olabilir…


Share/Bookmark

IDC (International Data Corporation) Raporu-Tablet Pazarındaki Son Durum

IDC (International Data Corporation)’ nin araştırmaları sonucunda hazırladığı tabloda, 2011 yılının son çeyreği (Ekim – Kasım – Aralık döneminde) ile 2012 yılının aynı dönemine dair satışlar ve hisseler belirtiliyor. Tablonun en sağ sütununda ise 2011 son çeyreği ile 2012 son çeyreğinin kıyaslaması yer alıyor.

IDC’ nin Rapor’una İlişkin Notlar: 3 şirket her zamanki gibi rekabet durumunda. Apple duraksamada çünkü özellikle yeni iPad modellerinde beklenen başarıyı yakalamadı, modeller birbirine çok benziyor. Çoğu zaman marka olması nedeniyle tercih ediliyor. Samsung pazar payını giderek büyütüyor. Telefon piyasasında S3 ve Galaxy tabletler ile büyük atılıma geçti, S4 ile iPhone piyasasını çok sarsabilir. Asus ise sessizden ama hızlı gidiyor.

Apple

Tablet pazarının lideri konumunda olan Apple, 2011 yılının son çeyreğinde 15.1 olan satış rakamlarını, bu yılın son çeyreğinde 22.9 milyona çıkartmış.   Apple'ın iPad satışları, 2011'in son çeyreği ile 2012'nin son çeyreğine göre %48.1 oranında artmış.

Samsung

Tablet satışlarında Apple'ın hemen arkasında, ikinci sırada yer alıyor.  Ancak bu yılın aynı dönemine göre %5.7'lik (7.9 – 2.2) bir fark oluşmuş. Pazar hacmine göre 2011'in son çeyreğindeki %7.3 rakamı, %15.1'e yükselmiş.

ASUS

ASUS ise en performanslı şirket durumunda. Hatta tabloda ' tablet satışını en fazla arttıran' şirket durumunda. 2011'in son çeyreği ve 2012'nin son çeyreği arasında bir kıyaslama yapıldığında ASUS'un satışlarını son çeyrekler başında %402.5 oranında artırmış.

Kaynak: IDC


Share/Bookmark

Dünyanın İlk Masaüstü Tableti

Çinli bilgisayar üreticisi Lenovo, “dünyanın ilk masaüstü tableti”ni tanıttı. Aile boyu bilgisayar 68.5 santimetrelik ekran genişliğiyle aynı evde aynı ekranı kullanarak aile bireylerinin farklı uygulamaları kullanmasını kolaylaştırabiliyor.

Yaklaşık 8 kiloluk bu dev tablet bilgisayar çoklu ekranlı bir televizyona da dönüşebiliyor ve aynı anda özel konsollarla tek tablette oyun oynayabiliyor.

Yazın piyasaya çıkacak olan 1.699 dolar fiyatlı bu tablet masaüstü bilgisayarını yüksek performans ve incelikte birleştirmek isteyenlere hitap ediyor.

Windows 8 tabanlı “IdeaCentre Horizon Table PC“, fuarda Lenovo’nun Windows 8’li yeni IdeaPad ve ThinkPad notebook’ları ile sunulacak. Dev bilgisayarın, ABD’de 1.699 dolardan satışa sunulması bekleniyor.

Kaynak: TechMagazin


Share/Bookmark