RedHack, YÖK'ü ve 2 Üniversiteyi Hackledi

17 Ocak 2013 Perşembe

2012'de adından çok söz ettiren RedHack grubu, 2013'e de yeni bir hack eylemi ile girdi. 2013'ün ilk saatlerinde Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) resmi web sitesini hackleyen RedHack, bununla da yetinmeyip Bitlis ve Yozgat üniversitelerine ait web sitelerini de hackledi. 12 Eylül darbesinin ardından kurulan YÖK, ülkemizdeki yükseköğrenimi düzenleyen ancak her dönemde tartışılan bir yapı. Hacklenen Bitlis ve Yozgat üniversiteleri ise Göktürk-2 uydusunun fırlatılma törenleri sırasında çıkan olaylarda ODTÜ yönetimini suçlayan açıklamalara imza atan 2 üniversite olarak dikkat çekmişti.

Yayınladıkları mesajda “Duyduk ki ‘haraç’ mafyası YÖK, ODTÜ’yü kınıyormuş… ODTÜ bir kaledir. 68’den bugüne.” diyen RedHack, 2013'te de eylemlerine hız kesmeden devam edeceklerini açıkladı. Hacker grubu ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisinde bulunan dinleme aygıtı ile herhangi bir alakaları olmadığını da yineledi. RedHack grubu YÖK'ün resmi web sitesinde şu açıklamayı [1] yayınladı:

    "ODTÜ Parasız bilimsel eğitim isteyenlerin; Mahir’lerin, Deniz’lerin, İbrahim’lerin, Sinan’ların, Taylan’ların ve daha birçok devrimcinin; uzaya, komşu devletleri tehdit etmek, savaş çıkarmak için değil bilim için ‘uydu’ gönderenlerin; okulda dizilerden bahsetmeyen, ülke sorunlarına kafa yoranların; karizma, para kazanmak, ‘mevki’ için arkadaş satmayan, arkadaşı için ölüme yatanların; Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Ermeni, Asuri vb demeden halkların kardeşliği, eşitliği ve mücadele birliği idam sehpasında kendi sehpasına tekme atanların; ‘dünyanın sonu geldi’, ‘ideolojiler öldü’ diyerek gençliği uytmaya çalışanlara ‘nanik’ yapanların; diktatörlere, padişahlara, elinde jop bulunanlara, ‘kral çıplak’ diyerek dalga geçenlerin; orantısı ‘şiddet’ gösterilerine ‘orantısız’ zeka gösterenlerin yıkılmaz kalesidir!”
    Kaynak: TurkInternet


Share/Bookmark

0 comments :