Android 4.2 Gelen Yenilikler

3 Ocak 2013 Perşembe

Google Now: Giriş düğmesine basıp parmağınızı yukarı doğru kaydırarak erişebileceğiniz Google Now, size hava durumu, uçuş bilgileri, yol tarifi gibi faydalı bilgiler sunabiliyor.

“Google” deyin: Google Now ekranındayken “Google” diyerek yeni bir arama başlatabilirsiniz.

Hareketle yazma: Android 4.2′de Swype klavyesinde olduğu gibi kelimeleri parmağınızı harfler üzerinde gezdirerek yazabilirsiniz.

Hızlı ayarlar: Hızlı ayarlar menüsüne ulaşmak için Android 4.2′de parmağınızı ekranınızın sağ üst köşesinden aşağıya doğru sürükleyin (telefonlarda iki parmağınızla yukarıdan aşağıya doğru sürükleyin). Bu özellik Android 4.1′de bulunmuyor.

Uygulamaları kolayca yönetin: Bir uygulamayı kaldırmak için Ayarlar’ı açıp uygulama listesinde uygulamayı aramanıza gerek yok. Uygulama listesinde bir uygulamaya uzun dokunup, onu ekranın üzerinde beliren Uninstall simgesine sürükleyebilirsiniz.

Uyarıları ayarlayın: Sizi sıkça rahatsız eden uygulamaların uyarılarını, Uygulama bilgisi ekranında devre dışı bırakabilirsiniz.

Çevrimdışıyken sesle yazma: Android 4.2′ün klavyesinde bulunan mikrofon simgesine dokunarak sesinizi metne dönüştürebilir, üstelik bunu internete bağlı olmadan yapabilirsiniz.

Wi-Fi ağını mobil olarak ayarlayın: Tabletinizi cep telefonunuzla internete bağlıyorsanız, Android‘e Wi-Fi ağının aslında bir mobil ağ olduğunu söyleyebilir, kotalı planlarda daha kolay veri tasarrufu yapabilirsiniz.

Çoklu görev menüsü: Çoklu görev menüsü sayesinde son kullandığınız uygulamaları görebilirsiniz. Bu listedeki uygulamaları sağa veya sola sürükleyerek kapatmanız mümkün.

Şifreleme: Tabletinizde sakladığınız verilerin yabancı ellere geçmemesi gerekiyorsa, depolama alanınızı bir parola ile şifreleyebilirsiniz. Ayarlar > Güvenlik > Tableti şifrele yolunu izlemeniz yeterli.

Klasörleri kolayca oluşturun: Giriş ekranınızdaki simgeleri birbirlerinin üzerine sürükleyerek kolaylıkla bu iki uygulamayı içeren bir klasör oluşturabilirsiniz Bu klasörleri giriş ekranınızın alt tarafındaki dock’a yerleştirmeniz de mümkün.

Kaynak: Android Türkiye


Share/Bookmark

0 comments :