National Geographic - İstanbul Dolandırıcılar Şehri

21 Aralık 2012 Cuma

Son zamanlarda İstanbul hakkında izlediğim en ilginç belgesel :) National Geographic’de reklamını ilk gördüğümde çok şaşırmıştım.

Konu: Conor Woodman, İstanbul’daki bir dolandırıcıyı ikna ederek, turistleri kandırmak için kullandığı kurnaz yöntemleri öğrenmeye çalışıyor.

Aşağıdaki adresten indirebilir ya da Youtube’dan izleyebilirsiniz:

http://uploaded.net/file/ni19s0vn/Dolandiricilar%20Sehri.rar

http://www.youtube.com/watch?v=k7Qq-TYQdUk

Güncel bölümleri http://natgeotv.com/tr/dolandiricilar-sehri/hakkinda adresinden  takip edebilirsiniz. Cumartesi saat 19:00’da Vegas şehrinin dolandırıcılarını anlatacak…


Share/Bookmark

SQL Server 2012 (Denali) Yenilikleri

SQL Server 2012 (Denali) ile birlikte gelen bir çok özelliğin yanı sıra sürüm değişiklikleri var.

Standart Edition;Departman seviyesindeki veritabanlarınız için desteklenen sürüm.

Business Intelligence Edition; Standart sürüm özelliklerinin yanısıra bazı ölçeklenebilirlik ve analitik raporlarınızı hazırlayabileceğiniz sürüm.

Enterprise Edition; Business Intelligence sürümü yanısıra iş kritik ve birinci katman uygulamalarınızı geliştirebileceğiniz, Veri ambarı çalışmalarınızda kullanabileceğiniz, büyük ve merkezi sürümü.

Sürümlerin detaylarını aşağıda inceleyebilirsiniz.

SQL Server 2012 SP1’in 180 günlük deneme sürümünü buradan indirebilirsiniz.


Share/Bookmark

Kredi Kartı Güvenlik Kodları

Genellikle Visa ve Mastercard’ın kart güvenlik kodları karıştırılır.

CVC2 (Card Validation Code2) MasterCard, CVV2 (Card Verification Value2) VISA: Kartların arka yüzünde bulunan numaranın son 3 hanesidir. Ekstra bir güvenlik önlemidir. Moto yada Cnp ( card not present ) işlemler icin ekstra güvenlik sağlayan bir bilgidir.

İşlem anında bu bilgi de doğrulanarak ekstra bir güvenlik sağlanmış olur. Bu değerler kartların manyetik alanında ya da chip’inde yer almazlar. Yalnızca kartların arkasında fiziksel olarak basılıdırlar.

CVC (Card Validation Code) MasterCard, CVV (Card Verification Value) VISA: Kartların manyetik alanında bulunan ekstra bir güvenlik kodudur. Bir otorizasyon mesajında CVV yada CVC2 değeri gelmiş ise bu değer mutlaka doğrulanmalıdır.

ICVV (Integrated Chip Card Card Verification Value) VISA, Dynamic CVV (MasterCard): Chip üzerindeki güvenlik kodudur.


Share/Bookmark

Film Tavsiyesi: İri Kıyım-Goon (2011)

Eğlenceli bir film, izlemenizi tavsiye ederim…

Filmin Konusu: Amatör hokey takımının koçluğunu yapan bir antrenör takımın en güçlü oyuncusunu kollaması için çok iyi dövüşen bir fedainin takıma alınmasını sağlar.

Ancak bu fedai hiç beklenmedik bir şekilde bitmek üzere olan takıma, takım ruhunu yeniden kazandırıp ayağa kaldıracaktır.

Film Hakkında Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt1456635/


Share/Bookmark

Medal of Honor Warfighter (2012)

Oyun boyutu 15 GB. Minumu 512 MB ekran kartı gerekiyor. Crack dosyası mevcut.

Dar alan çatışmaları çok iyi yapılmış, team kontrolü üst seviye.

 

Düşük seviye sistem gereksinimleri

İşlemci: Intel Core 2 Duo 2.4GHz yada Athlon X2 2.7GHz

Ekran Kartı: NVidia 8800 GTS yada ATI Radeon 3870 - 512MB

Bellek: 2 GB RAM

Boş disk alanı: 20 GB

Ses Kartı: DirectX uyumlu ses kartı

İşletim sistemi: Windows Vista, Windows 7

Yüksek seviye sistem gereksinimleri

İşlemci: Intel Core 2 Quad 3GHz yada AMD Phenom II X4 3 GHz

Ekran Kartı: NVidia GTX 560 yada 1 GB ATI Radeon 6950 - 1GB

Bellek: 4 GB RAM

Boş disk alanı: 20 GB

Ses Kartı: DirectX uyumlu ses kartı

İşletim sistemi: Windows Vista, Windows 7


Share/Bookmark

Apple’dan Yılbaşı Hediyesi

Apple, yılbaşına özel 12 gün boyunca her gün bir içeriği (müzik, uygulama, video, kitap vs.) 24 saat boyunca ücretsiz dağıttığı “ (iTunes – 12 Days of Christmas) uygulamasını, bu sene Türkiye’ye de açtı.

iPhone ve iPad kullanıcıları, 26 Aralık’tan 6 Ocak’a kadar her gün, dağıtılan/duyurulan paralı içerikleri ücretsiz olarak indirebiliyorlar. Bu içerikler arasında da uygulamalar, şarkılar, videolar ve kitaplar olabiliyor.

iTunes’tan 12 Gün Yılbaşı Hediyesi linkine tıklayarak ücretsiz içeriklere göz atabilirsiniz.

Kaynak: Apple


Share/Bookmark

Android Ekran Kilidi Ayarları

Android’teki kilit deseni seçeneği şu anda aktif olarak kullanılan tüm Android sürümlerinde mevcuttur. Kilit desenini aktifleştirmek için: Ayarlar > Güvenlik > Ekran kilidini ayarla > Şekil bölümüne gelin ve istediğiniz şekli çizin, daha sonra doğrulamak için yeniden çizin ve bu kadar! Test etmek için cihazınızın güç tuşuna basın ve kilidi açmak için şekilin gerekli olduğunu görün.

Ekran kilidini değiştirmek ya da kaldırmak istiyorsanız Ayarlar > Güvenlik > Ekran kilidini değiştir menüsüne gelin, geçerli şekli çizin, ve karşınıza gelen seçeneklerden istediğinizi seçin. Yok seçeneği ekran kilidi kaldırır, Şekil seçeneği yeni bir şekil çizmenizi sağlar, PIN seçeneği ekran kilidiniz için tamsayılardan oluşan bir parola oluşturmanızı sağlar ve Şifre seçeneği de istediğiniz karakterlerden oluşan bir parola oluşturmanızı sağlar.


Share/Bookmark

2012 Yılının En İyi iTunes Uygulamaları

Apple, yılın en iyi iTunes içeriklerini açıkladı.

-Uygulama kategorisinde iPhone için olan Action Movie FX yılın en iyi uygulaması,

-Oyun kategorisinde Rayman Jungle Run yılın en iyi oyunu seçildi.

-iPad için olan Paper by FiftyThree yılın en iyi uygulaması,

iTunes Best of 2012 adresinden göz atabilirsiniz.


Share/Bookmark

W32.Narilam (İran Saldırısı) Tehlikesi

 

Symantec SQL vritabanlarına sızabilen W32.Narilam adında yeni özel bir kurtçuk (worm) keşfetti.Symantec'in raporuna göre zararlı yazılım arapça ve farsça desteğine sahip ve özellikle İran firmalarını hedefliyor. Narilam bu yönüyle Stuxnet ve türevlerini benziyor. Bu işin arkasında İsrail ya da Amerika olduğu aşikar :)

Narilam USB diskler ve ağ paylaşımları üzerinden yayılıyor. Sisteme girdiğinde OLEDB ile erişilebilen SQL veritabanları arıyor. Bulduğu verileri kopyalayıp çalmak yerine değiştiriyor veya siliyor. Stuxnet de aynı şekilde - İran, Natanz'daki bir uranyum zenginleştirme tesisini - sabotaj hedefliyordu.

Kaynak: Symantec


Share/Bookmark

Windows Phone 8′in İlk Telefonu HTC 8X

6 Aralık 2012 Perşembe

HTC 8X modeli Windows 8 kullanan ilk telefon olduğu için büyük ilgi görüyor, bir o kadar da şüphe ile yaklaşılıyor. Netice de Windows kullanıyor :)

Kısaca Özellikler:

-4.3 inç boyutunda 1280 x 768 piksel çözünürlüğe sahip

-Gorilla Glass S-LCD 2 ekran,

-1.5GHz saat hızında çalışan Qualcomm MSM8960 Snapdragon S4 işlemci,

-Adreno 225 grafik birimi, 1GB RAM, 16GB depolama kapasitesi,

-8MP çözünürlükte arka / 2.1MP çözünürlükte ön kamera,

-30 kare/saniye hızda 1080p video kaydı,

-Beats Audio (Çok iyi kalite ses veriyor, kulaklıkları çok pahalı)

-1800mAh batarya, 130gr ağırlık şeklinde özellikler bulunuyor.

Turkcell tarifelerinde 24 ay taahhüt için Gold Plus paketine aylık 55TL, Hepsi Paketi'ne aylık 69TL, Full Paket'e aylık 69TL, Gold Paket'e aylık 75TL şeklinde ödemeler bulunuyor.

İnterneti içinde paketlerde ise 250MB internet ile birlikte 12 ay/146TL, 24 ay/81TL, 1GB internet ile birlikte 12 ay/153TL, 24 ay/88TL, 4GB internet ile 12ay/167TL, 24ay/102TL ödemeler bulunuyor. HTC 8X'in fiyatı ise 1599TL olarak açıklanmıştı.

Tüm Özellikler:

Kaynak: http://www.htc.com/tr/smartphones/htc-wp-8x/


Share/Bookmark

Android Telefonlarda Güvenli Mod

Özellikle Samsung Galaxy telefonlar ile moda olan Android işletim sisteminde gizli olarak güvenli mod seçeneği tutuluyor.

Android‘li cihazınızda onu kullanmanıza engel olan sorunlar yaşıyorsanız ve bunun son zamanlarda yüklediğiniz bir uygulamadan kaynaklandığını düşünüyorsanız, onu güvenli modda başlatabilirsiniz.

Cihazınızı güvenli modda başlatmak için izleyebileceğiniz iki yöntem var. Android 4.1 veya daha üzerine sahipseniz, güç seçenekleri ekrana gelene kadar basılı tutun. Güç seçenekleri göründüğünde güç düğmesine uzun dokunun. Şimdi telefonunuzun size onu güvenli modda açmayı teklif etmesi gerekiyor.

Bu yöntemin çalışmadığı daha eski telefonlarda ise telefonunuzu baştan başlatın, telefonunuz açıldığı sırada ses açma ve kısma düğmelerine aynı anda basın ve basılı tutun. “Güvenli mod” sözcükleri ekranınızın alt tarafında belirecektir.

Telefonunuzda kilitlenme, donma, pilin çabuk tükenmesi gibi sorunlar varsa, bu sorunların son zamanlarda yüklediğiniz bir uygulamadan kaynaklanıyor olması muhtemel. Cebinizi güvenli modda başlattıktan sonra son yüklediğiniz uygulamaları kaldırmayı deneyin. Sorunu gideremiyorsanız, telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlamanız gerekebilir.


Share/Bookmark

MAC Adresinin Değiştirilmesi

Kullanılan wireless ağlarda saldırganlar şifre kırmak yerine Airsnort gibi programlarla MAC adreslerini taklit ederek wireless hattına sızabiliyorlar.

MAC Nedir?

Ağ kartları bir diğer ağ kartına veri yollarken alıcıyı diğerlerinden ayırmak için bu MAC adresini kullanır. Kısa kimlik diyebiliriz. İnternete bağlanan her PC’ de olmak zorunda.

MAC Adresi Nasıl Değiştirilir?

1- Başlat/Çalıştır a " cmd " yazıp enterledikden sonra komut satırına " net config rdr " diyoruz. karşımıza çıkan satırda "NetbiosSmb" ve "NetBT_Tcpip_" değerlerini bir yere not alıyoruz .

2-  Başlat/Çalıştır a "regedt32" yazıp enterledikden sonra karşımıza "kayıt defteri düzenleyicisi" penceresi gelecek bu pencereden HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} dosyasına gideceğiz.  "NetworkAddress" değerini bulacağız ve burada kendi MAC adresimizi göreceğiz.

MAC Adresi Programla Nasıl Değiştirilir?

Aşağıdaki gibi yeni MAC adresimizi yazıp PC’ yi restart etmemiz yeterli oluyor.

MAC Adresi Saldırılarından Nasıl Korunulur?

ARP paket analizi ve Wireshark gibi paket analiz  / güvenlik yazılımları kullanmak. 


Share/Bookmark

iPhone 5 Türkiye Satışı Başlıyor...

Apple’ın operatörler kendi resmi kanalları üzerinden satış 14 Aralık’ta başlıyor.

Fakat henüz fiyatlar belli değil. Muhtemelen 14 Aralık’a yakın bir tarihte operatörler ve mağazalar satış fiyatlarını açıklayacaklardır. Aralık ayında ise Türkiye ile birlikte 50 ülkede daha satışa başlıyor.

Kaynak: http://www.apple.com/pr/library/2012/12/03iPhone-5-Arrives-in-South-Korea-More-Than-50-Additional-Countries-in-December.html


Share/Bookmark

iTunes Music Store Türkiye’de...

iPhone, iPad ve iPod Touch kullanıcıları da artık iTunes uygulaması üzerinden şarkı satın alıp direkt cihazlarındaki Müzik uygulaması ile dinleyebiliyorlar.

Sonra da dilersek tüm albümü ya da şarkılardan birini indiriyoruz. Şarkıların fiyatları da şarkıcısına göre değişiklik gösterebiliyor. Yani 1.29 TL’ye de şarkı olduğu gibi 0.89 TL’ye de şarkı bulunuyor.

Şarkı satın alma ve indirme işlemi aynı App Store’dan uygulama alır gibi oluyor. Şifremizi girdikten sonra şarkı hemen indirilmeye başlıyor. Sadece yabancı şarkıcıları değil yerli sanatçıların şarkılarını da satın alabiliyoruz.


Share/Bookmark

Windows Server 2012 Deneme Süresi (1080 Gün)

Windows Server 2012 sürümlerinin yasal deneme kopyalarını aşağıdaki adresten indirebilir, 180 gün boyunca ve teknik özellikler açısından herhangi bir kısıtlama olmaksızın test edebilirsiniz.

http://www.microsoft.com/en-us/server-cloud/windows-server/trial.aspx

180 günlük deneme süresinin başlangıcı için gerekli olan aktivasyon işlemi sırasında herhangi bir ürün anahtarı girmenize gerek yoktur çünkü deneme kopyası kendi içerisinde bir ürün anahtarı ile kurulur.


Share/Bookmark

NVdia Güncellemesi Yayınlandı

GeForce 310.70 driver yayınlandı. Yeni oyunlar için düzenleme geldi.

GeForce GTX 680:

GeForce GTX 680:

◦Up to 38% in Far Cry 3

◦Up to 26% in Call of Duty: Black Ops 2

◦Up to 16% in Battlefield 3

◦Up to 18% in Assassin's Creed III

◦Up to 9% in The Elder Scrolls V: Skyrim

◦Up to 6% in Medal of Honor: Warfighter

◦Up to 6% in StarCraft II

◦Up to 6% in Dragon Age II

◦Up to 6% in Batman: Arkham City

◦Up to 5% in S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

GeForce GTX 660:

◦Up to 24% in Call of Duty: Black Ops 2

◦Up to 10% in Battlefield 3

◦Up to 7% in The Elder Scrolls V: Skyrim

◦Up to 6% in Far Cry 3

◦Up to 5% in Dragon Age II

◦Up to 5% in Assassin's Creed III

◦Up to 4% in Batman: Arkham City

◦Up to 4% in Medal of Honor: Warfighter

•NVIDIA SLI Technology – Adds or updates the following

http://www.geforce.com/drivers/results/53752/nvidiaupdate adresinden indirebilirsiniz.


Share/Bookmark

Bu iPhone Ekmek Kesiyor...

Teknoloji firması TaskLab iPhone için alışılmadık bir kılıfı piyasaya sürüyor. Eski bir Apple mühendisi olan Addison Shelton’un tasarladığı kılıf telefonunuzun aynı anda İsviçre çakısı işlevi görmesini sağlıyor. Kılıfın içinde bıçak, kablo kesici, tornavida ve cetvel dahil 16 alet bulunuyor.

Firma polikarbonat ve uçaklarda kullanılan alüminyumdan yapılan bu aletlerin en kaliteli İsviçre çakıları kadar sağlam olduğunu iddia ediyor. Yapılan açıklamada bunun yanında farklı farklı aletlerin daha önce kılıfa monte edildiğini ancak kendilerinin ilk defa hepsini bir arada sunduğunu belirtti.

Kaynak: haberturk.com


Share/Bookmark