iOS 6 ile Gelen Yeni Özellikler

14 Haziran 2012 Perşembe

Yeni Telefon Özellikleri : Apple, iOS 6 ile sürümü ile birlikte artık bir çağrı geldiğinde karşımıza sadece “Reddet” veya “Cevapla” seçenekleri değil, bunların yanında aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi “Mesaj ile Yanıtla” ve “Daha Sonra Anımsat” seçenekleri çıkıyor.

Bu sayede örneğin eğer önemli bir toplantıdaysak gelen çağrıyı bir mesajla reddedebiliyoruz, hem de ayrıca bir mesaj yazmamıza gerek kalmadan. Mesaj ile Yanıtla seçenekleri arasında “Özel” mesajlar bölümü olduğu için istersek klasik mesajlar dışında da kendi belirleyeceğimiz bir mesajın otomatik olarak arayan numaraya gönderilmesini sağlayabiliyoruz.

Rahatsız Etme : iOS 6′da sanırım en çok beğenilecek yeniliklerden bir tanesi Rahatsız Etme özelliği olacak. Çünkü Apple, BlackList diye adlandırılan uygulamalara izin vermiyor. Fakat bu konudaki talebin yüksek olduğunu görmüş ki, iOS 6 ile bu konuya kendisi bir çözüm üretmiş

Ayarlar menüsü altındaki “Rahatsız Etme” seçeneğini kapattığımızda da artık bizi arayanlara telefonumuz meşgulmüş gibi gözüküyor ama telefonumuz hiç çalmıyor. Sadece Cevapsız Çağrı kaydı oluşuyor. Bu sayede gecenin bir yarısında olur olmaz bir zamanda gelen mesaj, bildirim ve telefonlardan kurtulmuş oluyoruz.


Share/Bookmark

0 comments :