Spartacus : Vengeance (İntikam) 1. Sezon Başladı...

26 Ocak 2012 Perşembe

Beklediğimiz dizilerden biri olan Spartacus nihayet başladı. 20 Ocak' Cuma günü Starz’ da açılış yaptı. Dizi, Spartacus: Blood and Sand’ in devamı olacak. Şimdilik 10 bölüm açıklandı. 30 Mart 2012’ de sezon kapanışı yapılacak.

Bu sezonun konusu : Gladyatörler isyan ederek direniş gösterecek hatta intikam alacaklar. Bildiğiniz gibi ilk sezon Spartacus’un karısını hiç yere öldürmüşlerdi. Spartacus karsını bir komplonun sonucu öldürüldüğünü öğrenince ilk sezonun son bölümünde bütün haneyi ve davetli olan Roma’nın önemli insanlarını öldürmüştü. Spartacus: Vengeance bu konunun devamı olarak çekiliyor. Gladyatörler intikamlarını almaya devam ediyor…


Share/Bookmark

Kaspersky Lab Güvenlik Tavsiyeleri

Daha güvenli bir internet kullanımı için önde gelen Antivirüs sistemlerinden Kaspersky Lab kullanıcılarına 8 güvenlik yöntemi hakkında bilgi verdi.

Güvenli elektronik alışveriş

Önemli verileri gönderirken mutlaka şifreli bir bağlantı kullanmanız gerekir. Bu web adresi başında “https” olarak görüntülenir. Gittigidiyor ya da PayPal hesap detaylarınızı doğrulamanızı isteyen e-mailleri, verilerinizi çalmaya yönelik saldırılardır.

Önemli verilerinizi şifreleyin

Çok seyahat yapan dizüstü bilgisayar kullanıcıları için en önemli kural önemli verileri şifrelemektir. Bu sayede laptopunuz istenmeyen veya yanlış kişilerin eline geçtiğinde, önemli bilgilerinize erişilemez. Aynı durum, gizli verileri saklamada sıkça kullanılan akıllı telefonlar için de geçerlidir.

Güncellemeleri derhal yükleyin

Kullanıcılar güncellemeleri mümkün olduğunca kısa zamanda, Windows ve Mac OS X içerisinde varsayılan ayarları kullanarak yüklemelidir. Adobe Reader, Java ve internet tarayıcıların eski sürümleri bu yüzden saldırı hedefleridir. Kaspersky Internet Security içerisindeki zayıf nokta tarayıcıları gibi yazılımları kullanarak bilgisayarınızı tarayabilirsiniz. Yine aynı şekilde programlar düzenli olarak güncellenmelidir.

Anti-virüs koruması olmazsa olmaz

Milyonlarca kullanıcının bilgisayarında halen bir virüs koruması yok. BITKOM verilerine göre, Almanya’da her beş bilgisayar kullanıcısından biri herhangi bir virüs koruması ya da güvenlik önlemi olmadan internette sörf yapıyor. Bu nedenle internette asla güncel bir anti-virüs yazılımı ve bir firewall yazılımı olmadan sörf yapmayın. Bunun için Kaspersky PURE gibi kapsamlı bir güvenlik yazılımı kullanabilirsiniz.

Güvenli ve uzun şifreler kullanın

Her konuda ayrı ve güvenli bir şifre kullanmak gerekir. Diğer bir deyişle, en az sekiz karakter (daha fazlası önerilir), büyük ve küçük harflerden oluşan ve bunun yanında özel karakterler ve sayılar, mümkün olduğunca da tahmin edilemez bir kombinasyon ile bir sifre oluşturmalısınız. Bu yüzden de Kaspersky Password Manager gibi bir şifre yönetimi programı kullanmanız gerekiyor. Bu program şifrelerinizi güvenle depolar ve uygun servislere bir “tık” ile erişmenizi sağlamak için bunları kullanımınıza sunar.

USB flash sürücüleri ve hafıza kartlarını kullanırken dikkat edin

USB flash sürücüler, kullanımı ve taşıması kolay depolama birimleridir. Hafıza kartları ise daha da etkileyicidir. Bir flash sürücünün içeriğini Windows Explorer ile görüntülemek, çoğu durumda bilgisayarı enfekte etmeye yetebilir. Bu nedenle otomatik olarak harici depolama aygıtını kontrol edecek bir virus tarayıcısının kullanılması önemlidir.

Güvenli online bankacılık

Bir banka web sitesinde yazım hataları fark ederseniz ya da düzenin bir anda değiştiğine tanık olursanız dikkatli olun. Öyle ki hiçbir banka, giriş bilgilerinizi bir PIN ya da TAN numarası ile doğrulamanızı isteyen bir e-posta yollamaz. Bu gibi e-postalar sadece dolandırıcılar tarafından gönderilir.

Evinizin wireless’ını şifreleyin

Üçüncü kişilerin evinizde kullandığınız kablosuz ağı kullanarak verilerinizi “dinlememeleri için” etkili güvenlik önlemleri almalısınız. Bunun için Router yönetici şifrenizi değiştirin ve veri trafiği kriptolama fonksiyonunu etkinleştirin. Yönetici şifresinden farklı olarak güvenli giriş şifresi oluşturarak bu şifreyi her iki haftada bir değiştirin.

Alıntı: Karspersky Security Lab


Share/Bookmark

Film Tavsiyesi: Immortals - Ölümsüzler (2011)

Filmin Konusu: Antik Yunan'da geçen filmde, savaşçı prens Theseus kötü güçlere karşı savaş açar; tanrılar ve insanlar, titanlara ve barbarlara karşı mıdır? Mickey Rourke'nin canlandırdığı Titan Hyperion, yıllar sonra insanlığa savaş açar. Savaş Tanrısı Ares tarafından üretilen efsane bir silahın, Epirus Yayı'nın peşindedir. Bu silah, Titanları Tartaruslar’dan kurtarmaya yarayacaktır, bu silah sayesinde öç alabilecektir.

Tanrılar savaşta Hyperion’lar ya da insanlık arasında bir seçim yapma yetisine sahip değildirler, taraf tutamamaktadırlar. Tanrıları ve toprağını korumakla görevli olan Theseus'tur ve onu da Zeus seçmiştir.

Film Hakkında Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt1253864/


Share/Bookmark

Açık Portlar

Aşağıda well known portlar bulunuyor. http://ip-adresim.net/araclar/acik-portlar adresinden aşağıdaki  portlara tarama yapabilirsiniz. Eğer açık port varsa kesinlikle kapatmanız gerekiyor. Aksi takdirde İnternet'den port tarama yiyebilirsiniz.

21 FTP, 22 SSH, 23 TELNET, 25 SMTP, 53 DNS, 80 HTTP, 110 POP3, 115 SFTP

135 RPC, 139 NetBIOS, 143 IMAP, 194 IRC, 443 SSL, 445 SMB, 1433 MSSQL

3306 MySQL, 3389 Remote Desktop, 5632 PCAnywhere, 5900 VNC


Share/Bookmark

Local Admin Şifreleri Değiştirmek

PC’ ye saldırıldığında ya da ortama girildiğinde ilk yapılacak işlem local admin şifresni ele geçirmektir. Dolayısıyla şifreleri değiştirmek önem arz ediyor. Peki 500 PC olan ortamda şifreleri tek tek mi değiştiriceğiz? Tabii ki hayır.

Local Admin yetkisine sahip “Administrator” kullanıcısının şifresini aşağıdaki VBS’i kullanarak değiştirebilirsiniz:

strComputer = “127.0.0.1″
Set objUser = GetObject(“WinNT://” & strComputer & “/Administrator, user”)
objUser.SetPassword “Sifreyiburayayazin”
objUser.SetInfo

Domain ortamında Group Policy ile tüm bilgisayarlarınızın local hesap şifrelerini değiştirebilirsiniz.


Share/Bookmark

SSL VPN Sistemlerde MITM (Middle In The Man)Tehlikesi

SSL VPN sistemler son yillarin en moda uzaktan erişim yöntemi olma yolunda hızla ilerliyor. Kullanırken ya da satın alırlarken hep esnekliginden, kolay kullanimindan ve nasil uygulamalari güvenli hale getirip sorunsuz bir sekilde uzaktan şirkete ait her işlemi güvenli şekilde yapabilecegimizden bahsederler fakat barındırdığı riskler hep gözardı edilir.

Aslında MITM (Ortadaki adam saldırısı) tüm uygulamalar için başbelası bir saldırı yöntemi fakat iş SSL olunca biraz değisiyor.

Temel problem SSL VPN cihazIarı için üretilen sertifikaların self signed olması (Dolayısı ile kullanıcı her login anında geçersiz sertifika uyarısı alıyor, ek olarak sisteme sertifikayı trusted tanıtmadıysa). Kullanıcı her zaman uyarı aldığı için araya giren şahsın ürettiği sertifikayı incelemeden kabul ediyor ve baglantı bilgileri başkalarının eline geçiyor.

Eğer sunucu tarafında istemcinin sertifikası da kontrol edilse böyle bir problem yaşanmaz fakat kullanılan ürünlerin çoğunda bu özellik yok.

Piyasadaki çoğu SSL VPN sistemi bu tip saldırıları anlamsız kılacak seçenekler sunuyor ama bu tip ozellikler ya kullanılmıyor ya da eksik yapılandığı için çalışmıyor.

Mesela bağlanan kullanıcının bilgisayarında bazı değerler kontrol edilerek şirket bilgisayarı olup olmadığı belirlenebilir, aynı anda bir kullanıcı için tek bir ip adresi atanabilir ve bağlanan ip adreslerine göre erişim hakları tanımlanabilir.


Share/Bookmark

Megaupload Kapandı ve Sahibi Gözaltında

İnternet ve dosya paylaşım dünyasının dev isimlerinden Megaupload kapatıldı. Dünyadaki 13. popüler site olan Megaupload, SOPA yasasının amacı gibi korsan yazılım sebebiyle kapatıldı ve kurucusu Kim Dotcom gözaltına alındı.

Zaten bir süredir erişim sağlanamayan Megaupload’a, erişim yasağı konulduğu sonradan ortaya çıkmıştı. SOPA yasası nedeni ile büyük internet siteleri kendilerini bilerek bir süreliğine kapatıyorlar. Megaupload da bunlara destek vermişti. Tam da bu sırada savcılar tarafından yapılan baskın akılları karıştırıyor.

ABD Federal savcıları, korsanla mücadele yasasının ihlali sebebiyle Megaupload’a baskın yaptılar. Megauplad içerisindeki korsan yazılımlar ile 500 milyon dolarlık zarara sebebiyet vermekle suçlanıyor. Bu yüzden 175 milyon dolar gelir elde ettiği öne sürülen Kim Dotcom için 45 yıla kadar hapis cezası isteniyor.


Share/Bookmark

IPv6, 6 Haziran 2012′de Başlıyor

Haziran 2012 önemli bir tarih. Çünkü 11 büyük servis sağlayıcı, üretici ve web sitesi tarafından ilk ticari operasyon başlatılacak ve AT&T, KDDI, Facebook, Google ve Microsoft gibi firmalar yeni teknolojiye geçecekler.

8 haziran 2011′de yapılan başarılı test gibi, bu geçiş operasyonu da, Internet Society tarafından organize ediliyor. IPv6, yeni nesil internet protokolü olarak geliştirildi ve 340 trilyon kere trilyon adresi içeriyor. Bu da milyarlarca insanın bağlandığı internetin büyümesinin önündeki engellerin kalkması anlamına geliyor. Çünkü mevcut protokol olan IPv4 ile 4 milyar IP adresi sağlanabiliyor. Bu nedenle de son 20 yılın arkasından, yolun sonuna gelindiğini gösteriyor.

Açılışa katılan ISS’ler şunlar :
- AT&T
- Comcast
- Free Telecom
- Internode
- KDDI
- Time Warner Cable
- XS4ALL

Açılışta yer alan ekipman üreticileri de şunlar:

- Cisco
- D-Link

Yine açılışa katılmayı taahhüt eden Web siteleri ise;


Share/Bookmark

SSD (Solid State Disk) 3.0 Disk Farkı

19 Ocak 2012 Perşembe

SSD 3.0 ‘ ın gerçekten normal disklere göre müthiş bir hızı var. Kullanmaya başladıktan sonra disk hızı, Benchmark testlerimde SSD 2.0’a göre % 100’ e varan bir artış olduğunu söyledi.

Normal disklerin saniyede okuma ve yazma hızı 100 – 120 MB/sn olduğu düşünülürse disk hızının ne kadar farkettiği kullanınca anlaşılıyor. Kısaca normal disklere göre 5 kat daha hızlı diyebilirim.

Kullandığım Corsair Force SSD 3.0 Benchmark disk okuma / yazma testlerinde aşağıdaki hızlara ulaştı.  Gerçekten müthiş hızlı. Ayrıca performans oranı  7.9’ a yükseldi. Bu arada 7.9’ dan yüksek oran yok :)

SSD 3.0 Saniyede Okuma Hızı 555 MB/sn
SSD 3.0 Saniyede Yazma Hızı 515 MB/sn

Disk persormans hızınızı görmek için Start > Control Panel > Performance Information and Tools > Primary Harddisk / Disk fata transfer rate oranınıza bakabilirsiniz. Normal bir disk kullanıyorsanız, performans oranınız 5.9’ u geçmeyecektir :) Base score ise en düşük donanım hızınıza göre veriliyor.


Share/Bookmark

Facebook Mesaj Aldatması !!!

Ortalıkda dolaşan diğer bir sahtekarlık yöntemi “Pembe Facebook'a geçin (Sınırlı Süre!)

Sosyal ağların kullanımı artıkça, hacker gruplarının buraya yönelmesi gayet normal bir durum diyebilirim. Peki bu adrese tıklarsanız ne oluyor? Genelde farklı renk için birden fazla adımı tamamlamanız gerektiği söyleniyor.

İlk olarak, adresi arkadaşlarınızla paylaşmanız isteniyor. Bu birşeylerin doğru olmadığının ilk göstergesi olmalı - yani hangi firma daha denemediğiniz bir özelliği paylaşmanızı ister? İkinci olarak bir yorum yazmanız isteniyor - yeni pembe veya kırmızı facebook'unuzun güzelliğini tarif eden bir yorum - tabi bu arada Facebook'unuz hala mavi. Bıraktığınız her yorum arkadaşlarınızı da buna bulaştırmak için etken olarak kullanılıyor ve her zaman olduğu gibi sahtekarlar ne kadar çok insanı anketlere çekebilirlerse o kadar çok komisyon alıyorlar.

 http://nakedsecurity.sophos.com/2012/01/11/turn-facebook-pink-red-or-bla... adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz.


Share/Bookmark

Exploit-TR Eposta Listesi

SignalSEC ve C|EHTURKIYE tarafından exploit-tr eposta listesi duyuruldu. Liste bilgi güvenliği uzmanlarına , çalışanlarına ve meraklılarına hitap etmektedir. Liste adı Exploit-TR olmasına karşılık genel anlamda tersine mühendislik ve güvenlik ile ilgili bütün konularda paylaşımı amaçlamaktadır. Kısıtlama olmamakla beraber liste aşağıdaki konuları kapsamaktadır.

Liste içeriği;

-Tersine mühendislik (reverse engineering)
-Güvenlik açıkları ve analizi
-Binary analiz
-Fuzzing
-Exploitler ve exploit geliştirme teknikleri
-Zararlı yazılım / malware analiz
-Network güvenliği
-Mobil güvenlik
-Uygulama güvenliği
-Web güvenliği
-Forensic (Adli Bilişim)

Listeye üyelik:
Listeye üye olabilmek için exploit-tr+subscribe@googlegroups.com adresine boş bir e-posta göndermeniz yeterli oluyor.


Share/Bookmark

2011 Yılının En Kötü Şifreleri

Imperva en iyi şifre için yapılması gerekenler listesi yayınladı. NASA tarafından, kullanıcılarının roket bilimi verilerini korumakta kullanmaları gereken şifreleri seçmelerinde yardım etmek için yayınlanan listede şu maddelere yer verilmişti:

- Şifre en az 8 karakter içermelidir.

- 4 farklı karakter tipi içermelidir-büyük harf, küçük harf, numaralar ve (! @#$%) gibi özel karakterler. Eğer sadece bir harf ya da özel karakter varsa, bu şifrenin başında ya da sonunda kullanılmamalı.

- İsim, küfür ya da sözlükte bulunabilecek bir kelime olmamalı. İsminizin ya da e-posta adresinizin hiçbir kısmını içermemeli.

SplashData’nın kötü şifreler listesi:

1. password
2. 123456
3.12345678
4. qwerty
5. abc123
6. monkey
7. 1234567
8. letmein
9. trustno1
10. dragon

Imperva’nın, geçen yıl hacklenen RockYou sitesinden çalınan 32milyon şifreden oluşturduğu liste ise şu şekilde:

1. 123456
2. 12345
3. 123456789
4. Password
5. iloveyou
6. princess
7. rockyou
8. 1234567
9. 12345678
10. abc123

Bir de ben bu listelere Genel123, Genel1234 ve S2222’ ü eklemek istiyorum :)


Share/Bookmark

Film Tavsiyesi: In Time-Zamana Karşı (2011)

Filmin Konusu: Çok uzak olmayan bir gelecekte, insanların yaşlanması 25 yaşında durmaktadır. Zengin insanlar zamanı satın alarak hep 25 yaşında kalırken diğer insanlar yaşayabilmek ve zaman kazanabilmek için çalışmak zorundadır. Bir cinayetin sanığı olan Will Salas (Timberlake) ise suçsuz olduğunu ispatlayabilmek için bir yandan rehin aldığı güzel bir bayanla kaçarken (Seyfried) bir yandan da zaman kazanarak hayatta kalma mücadelesi vermektedir.

Film Hakkında Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt1637688/


Share/Bookmark

Webcast - Office 365'e Genel Bakış

Buradan kayıt yaptırabilirsiniz.

Başlama Saati ve Tarihi: 20 Ocak 2012 Cuma saat 10:00


Share/Bookmark

Dolandırıcılık Girişimi

Cep telefonlarınıza +359877736895 nolu numaradan gelen cevapsız aramalara dikkat !!!

Dolandırmanın diğer bir yönü 359 Bulgaristan menşeli. +359… numaralar değişebilir. Arkasında Bulgaristan Hacker grubu olduğu söyleniyor.

Türkiye’deki numaralara rastgele çağrı bırakılıyor. Eğer bu numaralara geri dönüş yapılırsa muhtemel karşınıza bir bayan çıkıp mağduriyetten tutun Türkiye’ye gelmek istediği ama parası olmadığı vb. bahanelerle yardım isteyecek. Aradığınız takdirde yüklü miktarda telefonunuza ücret yansıyacak.


Share/Bookmark

SQL 2008 Kurulum Hatası (Performance Counter Registry Hive Consistency Failed)

SQL2008 Kurulumu sırasında alınan bu hata ingilizce olarak yüklenmemiş bir Windows’ un üzerine SQL2008 veya SQL2008 R2
kurulmak istendiğinde bu hata karşımıza çıkmaktadır.

Sorunu düzeltmek için aşağıdaki adımları uygulayınız.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsNTCurrentVersionPerflib09 içinde ne varsa aynısını aşağıdaki adrese uygulamak.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionPerflib adresine gelin “01F” anahtarını bulun (Eğer anahtar yok ise “Perflib” üstüne sağ tıklayarak Yeni>Anahtar şeklinde oluşturunuz.)

“01F” Anahtarı seçili iken sağ taraftaki boş alana sağ tıklayın Yeni menüsünden “Multi String Value” seçeneğini seçin Anahtar adı olarak
Couter” yazın (büyük küçük harf duyarlıdır) içerik olarak’da HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsNTCurrentVersionPerflib09 Couter içinde ne varsa aynısını kopyalayarak yapıştırın.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsNTCurrentVersionPerflib1F içindeyken boş alana sağ tıklayın Yeni menüsünden “Multi String Value” seçeneğini seçin Anahtar adı olarak “Help” yazın (büyük küçük harf duyarlıdır) içerik olarak’da HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionPerflib09 Help içinde ne varsa aynısını kopyalayarak yapıştırın.


Share/Bookmark

Outlook 2010 Paylaşılmış Mailbox Problemi

12 Ocak 2012 Perşembe

Outlook 2010′da paylaşılmış bir mailbox üzerinden mail attığınızda, paylaşılan mailbox yerine sizin mailbox’ınız da bulunan Sent Items klasörüne kaydediliyorsa; ufak bir registery değişikliği ile gönderdiğiniz mesajların paylaşılan mailbox içerisinde bulunan sent items klasörüne gitmesini sağlayabilirsiniz.

    - Regedit’ de HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\14.0\Outlook\Preferences değerine gidin.
    - DelegateSentItemsStyle isimli bir DWORD oluşturun ve değer olarak 1 verin.

Bu sayede paylaşılmış mailbox adresinden gönderdiğiniz mesajlar doğru sent items klasörüne düşecektir.


Share/Bookmark

XP İçin Son Tarih Nisan 2014

Microsoft XP için son tarih 8 Nisan 2014. Microsoft XP SP2 desteğini Temmuz 2010 da çekmişti. XP SP3 için ise son tarih 8 Nisan 2014. Microsoft, bu tarihe kadar güncellemeler ve güvenlik yamaları için destek verecek.


Share/Bookmark

SQL Server Blocking Takibi

SQL Adminlerin baş belası olan blocking ve tıkanma problemleri özellikle yüklü rapor ve işlemlerde SQL Instance tıkanma problemlerine yol açabiliyor ve önemli performans, timeout gibi diğer başka sorunlara neden olabiliyor.

Anlık Blocking takibi için  iki pratik araç bulunuyor;

Bunlardan biri, Microsoft'un aracı olan sp_blocker_pss08 isimli SP. Bu SP'ye http://support.microsoft.com/kb/271509/tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Diğer araç ise, sp_WhoIsActive isimli araç. Bu aracı da http://sqlblog.com/tags/Who+is+Active/default.aspx adresinden indirebilirsiniz.

Bir diğer klasik yöntem ise Blocked Process Report eventini kullanmak fakat burada da kaç saniyede blocking sorunlarının işleneceğini belirtmeniz gerekiyor.


Share/Bookmark

Windows Server 2008 R2 Virtual Machine (Sanal Makina) Sysprep İşlemi

System Preparation Tool (Sysprep.exe) programının ana görevlerinden biri, SID (Security Identifier) ve diğer bilgisayara özel bilgileri silmek ve hedef bilgisayara göre yeniden yaratılmasını sağlamaktır.

Windows Server 2008 R2 üzerinde c:\windows\system32\sysprep klasörünün içinde yer alan sysprep.exe’yi çalıştırıyoruz.

Makinamız sysprep işleminin ardından kapanacaktır. Artık sürekli işletim sistemi kurmanıza gerek kalmadı. Oluşturmuş olduğumuz sysprep’li imajımızı kullanabiliriz.


Share/Bookmark

Film Tavsiyesi: Real Steel - Çelik Yumruklar (2011)

Gerçekten çok eğlencili bir film…

Filmin Konusu: Yakın gelecekte, boks sporunun teknolojik bir hâl aldığı bir ortamda geçen cesur, gerilim ve aksiyon dolu ?Çelik Yumruklar? filminde Hugh Jackman, 2,5 metre boyunda 900 kiloluk robotların ringlere çıkmasıyla unvan kazanma şansını kaybeden tükenmiş dövüşçü Charlie Kenton?ı canlandırıyor. Artık küçük çaplı bir organizatör olan Charlie, bir yer altı boks ringinden diğerine geçmek için hurda metalden kalitesiz robotlar yaparak iki yakasını bir araya getirmektedir.

Charlie dibe vurunca, istemeden de olsa kendisinden ayrı yaşayan oğlu Max?le (Dakota Goyo) şampiyonada yarışacak bir yarışmacı yapıp eğitmek için birlik olur. Hiçbir kısıtlama olmayan bu vahşi arenada işler ciddiye bindikçe, Charlie ve Max bütün engellere rağmen, geri dönmek için son bir şans daha elde ederler. ?Çelik Yumruklar?, teknolojik bir hâl alan robot boksu sporuna kusursuz bir yarışmacı yapıp yetiştirmek için kendisinden ayrı yaşayan olan oğlu Max?le (Dakota Goyo) ile birlik olan ve bütün engellere rağmen, geri dönmek için son bir şans daha elde eden eski bir boksörün (Hugh Jackman) konu edildi bir aksiyon dram filmidir.
 

Film Hakkında Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt1210166/


Share/Bookmark

Webcast - Visio 2010 ile Fikirlerinizi Hayata Geçirin

Buradan kayıt yaptırabilirsiniz.

Başlama Saati ve Tarihi: 13 Ocak 2012 Cuma saat 10:00


Share/Bookmark

Vulnerability in SSL/TLS Could Allow Information Disclosure (2643584)

SSL 3.0 ve TLS 1.0'daki genel olarak duyurulan bir güvenlik açığı giderildi. Güvenlik açığı, bir saldırgan etkilenen bir sistemden gönderilen şifreli web trafiğini yorumlarsa bilginin açığa çıkmasına neden olabiliyor.

http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms12-006


Share/Bookmark

IT Exams Microsoft ( 12 Ocak 2012 yeni çıkan sınav soruları)

Yakında TestKing’ler yayınlanacak.

70-647 PRO: Windows Server 2008, Enterprise Administrator

70-642 TS: Windows Server 2008 Network Infrastructure, Configuring


Share/Bookmark

Parolası Unutulan iPhone ve iPad’lerin Kilitlerinin Açılması

Aşağıdakİ ekran görüntüsünde yer alan menüden, yani “Ayarlar -> Genel -> Parolayla Kilitleme” menüsünden cihazımıza parola koyabiliyoruz. Bu sayede istersek ekran kapandıktan (screen lock) hemen sonra ya da bir süre sonra parola ekranının devreye girmesini sağlayabiliyoruz.

Fakat Apple bu konuda da bir güzellik yapmış. Eğer cihaz en son eşzamanlandığı (sync) edildiği iTunes ile Restore (Geri Yükle) edilirse, yedekten dönüş sonrası parolayı kaldırıyor. Bu sayede kullanıcılar hiç parola konmamış gibi cihazlarını kullanabiliyor.

Fakat başka bir iTunes ile cihaz restore edilirse, bu kişinin bilgilerinize ulaşmaya çalışan kötü niyetli biri (örneğin hırsız) olabileceği düşüncesiyle, cihaz ancak sıfır bir kurulum (Setup as a new iPhone) ile başlatılırsa paroladan kurtulunabiliyor.


Share/Bookmark