iPhone ve iPad Yazılım Güncellemesi Öncesi Yapılması Gerekenler

30 Aralık 2011 Cuma

 

Özellikle iTunes sürüm yükseltme ve başka PC’ lerde iTunes kurulumu için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var.

1 ) Güncel iTunes Kullanımı

http://www.apple.com/itunes/download/ adresinden güncel sürümü indirebilirsiniz.

2) Bilgisayarın Yetkilendirilmesi (Authorize Computer)

Bir bilgisayarda ilk defa iTunes kullanmaya başlayacaksanız, ya da daha evvel iTunes yüklü bir bilgisayara cihazınızı ilk defa bağlayıp işlem yapacaksanız, öncelikle cihazınıza uygulama yüklerken kullandığınız Apple Kimliğini o iTunes’ta yetkilendirmeniz gerekiyor.

Eğer bu işlemi yapmadan cihazımızı yeni bir iTunes ile senkronize edersek, iTunes yetkilendirilmemiş Apple Kimliğine ait tüm uygulamaları cihazımızdan siliyor.

3) Satın Alınanları Aktar (Transfer Purchases)

iTunes’taki Senkronizasyon yani Eşzamanlama özelliği, cihazımızdaki App Store’dan yüklediğimiz uygulamaları iTunes’a, iTunes’tan yüklediklerimizi de cihazımıza otomatik transfer ediyor.

Cihazımızdaki tüm uygulamaların iTunes’a transferi, yazılım güncellemesi sırasında yaşanacak bir sorun sonrası eğer restore gerekirse, uygulamaların tekrar cihazımıza yüklenmesi için çok büyük bir fayda sağlamaktadır. Özellikle cihazımızda çok sayıda uygulama varsa ve bunların boyutu büyükse App Store’dan tekrar geri yüklemek çok zahmetli olacaktır. Bu yüzden her yazılım güncellemesi öncesi mutlaka bir “Transfer Purchases” işlemini yapın.

4) Yedek (Backup) Almayı Unutmayın

Güncelleme öncesi yapılması gereken en önemli şeylerden bir tanesi de yedek almak.


Share/Bookmark

0 comments :