Dns Lookup Sorununun Giderilmesi (Domain Join Hatası)

15 Aralık 2011 Perşembe

Clientları domain adı ile, domaine alırken DNS lookup hatası alıyor, fakat netbios adı ile domaine alıyorsanız DNS’te SRV kayıtlarında soruN olması muhtemel. Bu durumda aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

1. Cmd komut satırı ekranını açın.

2. dnscmd /ZoneExport <zone name> <zone file name> komutu ile dns zone %windir%System32DNS içine export edin. Örnek : dnscmd /ZoneExport ercument.local ercumentdns şeklinde.

3. Type <zone file name> ile alınan yedekteki dataların içeriğini görebilmekteyiz. Cmd komut satırından %windir%System32DNS altına girin.

4. dnscmd /ZoneDelete <zone name> /dsdel /f komutu ile zone silme işlemi yapılır.

5. dnscmd /ZoneAdd <zone name> /Primary /file <zone file name> /load komutu ile zone yeniden oluşturun.

6. dnscmd /ZoneResetType <zone name> /dsprimary komutu ile de oluşturulan zone tipi Active Directory İntegrated’a çevirilir.

7. Bu işlemler sonucunda domainadı ile clientları hala domaine alamıyorsanız, yedekten ya da imaj backuptan, dnsin export işlemini yukarıdaki komut ile dışarı çıkarıp, sorun olan dns’e dnscmd /ZoneAdd <zone name> /Primary /file <zone file name> /load komutu ile import edilmelidir.

8. dnscmd /ZoneResetType <zone name> /dsprimary komutu ile de oluşturulan zone tipi Active Directory Integrated’a çevirilir


Share/Bookmark

0 comments :